perjantai 22. elokuuta 2014

harvoin ratsastaminen ei tee hyvää!

Otsikkoa jatkaen, se tuli huomattua eilen ratsastettuani kaksi hevosta pitkästä aikaa. Kyllä voikin hevostelu vetää ihmisen jumiin pienen tauon jälkeen kunnon ratsastamisesta!
Tosiaan torstaina vietin 12,5 tuntia kokonaan pois kotoa ollen päiväkodissa, koulussa ja loppupäivä tallilla. Aamupalan ja klo 12 lounaalla vetelin koko päivän ja en muistakaan milloin viimeksi olisin ollut niin väsynyt sänkyyn kaatuessani. Liikaa on tullut makoiltua kotona Netflixiä katsellen ja herkkuja syöden, aiai..

Ensimmäisenä nousin Teemun selkään ja luvassa oli kouluvalmennus Empun silmän alla. Menin ajoissa jo maneesiin verkkailemaan Teemua, sillä 30 min valmennuksen aikana en saisi muuten mitään irti jos hevosta ei olisi herkistelty valmiiksi. Hieman oli itselläni taas nappulat hukassa, sillä en edes muista milloin viimeksi olisin Teemua kunnolla ratsastanut. Sain sen kuitenkin yllättävän nopeasti rennoksi avuille ja tuntui hyvältä ratsastaa.

Valmennuksessa työstettiin temponvaihteluja laukassa volttien kera. Teemu reagoi aika hitaasti pohkeelle pyytäessäni sitä suurempaan laukkaan, sillä sitä on ratsastettu pitkään lyhyessä laukassa. Siispä molemmat hitaampaan tempoon tottuneina olimme hukassa mutta hetken työstettyä aika hyvä rentous ja pyöreys saatiin säilytettyä.
Isommasta laukasta oli tarkoitus lyhentää ja koota laukkaa pienellä voltilla ja tämä tuotti vasempaan kierrokseen paljon ongelmia. Teemu kuumui, jäykisti niskansa ja kovetti suunsa eikä suostunut pysymään tasaisesti molemmilla ohjilla. Pieniä, nopeita irrotteluja sekä puolipidätteitä ja syvälle satulaan istumista niin Teemu alkoi taas parantua ja saatiin parit ihan kelvolliset laukkavoltit aikaan.
























Ravissa perustyöskentelyä pyrkien rennoksi ja pyöreäksi syvään muotoon. Ravi sujuikin tällä kertaa laukkaa paremmin ja tuntui selkään aika hyvältä. Teemu oli vastaanottavainen ja kevyt edestä, ajoittain tosin yritti karkailla alta ja tasaisuus hävisi hetkeksi, pääasiassa ravi kuitenkin oli sujuvaa.






















Teemun jälkeen ratsastin vielä valkoisen unelman, toisinsanoen Prinssin (; Hauska monitoimipolle jonka selässä on mukava tehdä töitä vaikkei se helppoa olekaan.
Tein noin 40 minuuttia töitä taivutellen ja pääasiassa vain ratsastaen eteen avoimessa muodossa. Kokoajan halusin ylläpitää reipasta ja aktiivista askellajia jotta jumit aukeaisivat. Prinssi parani kokoajan vertyessään ja pari kertaa lopuksi otin vähän lyhyempään laukkaan.
Ravissa Prinssi tuntui oikein hyvältä ja paremmalta kuin viimeksi, se oli hyvin avuilla, kuuliainen ja rennossa muodossa. Parit avotaivutukset tein pitkillä sivuilla, muutoin ratsastaen ympyröillä. Molemmat oltiin väsyneitä ja loppuravien kautta lopettelimme päivän tyytyväisinä!



Kaikki kaverikuvat joita yritettiin saada, olivat tällaisia...











11 kommenttia:

  1. Nätti hevonen tuo Prinssi :) Kiva postaus muutenkin :)

    VastaaPoista
  2. Ompa kaunista katsottavaa ! (: Mites sun leuka jaksaa, siitä ei oo kuulunu pitkään aikaan mitään?
    -Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, vielä joku muistaa leukaoperaation! Mutta ei siitä ole mitään kuulunut sillä kaikki on kunnossa ja hoidettu, keinohampaat saatiin suuhun keväällä ja kontrolleissa ei tarvitse käydä kun noin kerran vuoteen. Toivotaan ettei uusia pesäkkeitä löydy.. :)

      Poista
  3. Vitsit nuo kuvat on upeita! Tiiätkö millaisella kameralla ja asetuksilla ne on otettu?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämän postauksen kuvat kuten kaikki blogissa otetut kuvat ovat Nikon D5100 -järkkärillä kuvattuja ja suurimmaksi osaksi kuvattu ihan sport-asetuksella :)

      Poista
  4. Wautsi! Taas kerran hienon näköistä menoa :) Muutenkin kiva postaus :)

    VastaaPoista
  5. Hieno teemu ja prinssi! Onkos tämä prinssi muuten siis myynnissä? :)

    VastaaPoista
  6. aika... karmaisevan näköinen sun sisäkäsi noissa parissa kuvassa. ohjallahan se heppa vedetäänkin ruttuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hirvitys.. Hevostahan ei saa ikinä taivuttaa vähän reilummin jos ei pidätteet meinaa mennä läpi ;)

      Poista
    2. Sehän auttaa todella paljon, että koventaa ohjaa ja tekee suusta vielä kovemman, jolloin mennään iloisesti oravanpyörään. Reiteen käden vetäminen on todella epäreilua hevosen suulle. En sanoisi, että olet huono ratsastaja, mutta tätä kädet reisillä ratsastusta näkee nykyään aivan liikaa. Paine hevosen kielessä ja hampaissa on todella epämukava, mutta eipä hevonen pysty sitä näyttämään, kun suu sidotaan siististi kiinni.

      Eikö kukaan nykyään tiedä mitä on avuille herkistäminen?

      Poista
    3. Ei tekisi mieli vastata tällaisiin anonyymien huuteluihin ollenkaan, mutta vastaanpa tämän kerran sen verran, että Teemulla on henkilökohtaisia syitä jonka takia sitä tulee valitettavasti ratsastaa "kädet reisillä" tyyppisesti ja johtaa kädellä alaspäin, eikä tämä ole vain oma ratkaisuni vaan myös ammattiratsastajan ohje. Tottakai hevosen myödätessä ja rentoutuessa nostetaan kädet omalle paikalleen, mutta mielestäni hevosen auttaminen pyöreään muotoon on tässä tapauksessa sallittua :) (Lisäksi vain mainitsen, että ne muutamat kuvat jotka sekunnin sadasosassa otetaan ovat vain pintaraapaisu ratsastuksistani, älä tee johtopäätöksiä niiden perusteella ja tule neuvomaan mitä on avuille herkistäminen) :)

      Poista