matheo


rotu: puoliverinen
sukupuoli: ruuna
syntynyt: 15.1.2002
säkä: n. 176cm
väritys: prn, ti kpku
koulutustaso: He A, re 80-100cm
kasvattaja: Heli Junnila, Viro
omistaja: Taru

isä: Madrigal
emä: Thess DK

luonne: Teemua voisi kutsua lempeäksi jätiksi, sillä se on perusluonteeltaan erittäin kiltti ja kaikkien kaveri. Sitä on helppo hoitaa ja varustaa, sillä käyttäytyy asiallisesti ja  rakastaa rapsutuksia ja halauksia! Teemulla on tapana työntää turpa syliin ja jäädä siihen nuokkumaan.

Ratsuna Teemu on hyvin vaativa eikä anna mitään ilmaiseksi. Se on reipas ja rakastaa etenkin laukkaamista, joten selässä on oltava päättäväinen ja tarkkana. Koulupuolella se vaatii nopeita ja päättäväisiä apuja, joten ratsastaja ei todellakaan saa jäädä matkustamaan satulaan, siitä Teemu pitää huolen. Se on osaava konkari joka on kilpaillut koulua kansallisella tasolla, joten tietää milloin voi laiskotella.
Kun Teemun on saanut herkäksi avuille, on sen kanssa erittäin mukava tehdä yhteistyötä. Silloin se suorittaa kaiken mitä pyytää ja esittää upeaa osaamistaan.

Esteillä Teemu on innokas ja varma, kunhan ratsastaja on täysillä mukana ja rohkaisee hieman pohkeella ennen hyppyä. Hyppytyyli on hieman selätön ja Teemu hyppääkin enemmän ylös kuin eteenpäin. Jalkaongelmien vuoksi Teemulla hypätään harvoin ja ne harvatkin hypyt hoitaa Teemun omistaja. Itse keskityn liikuttamaan ruunaa muulla tavoin.

Teemun kanssa olen touhunnut reilun vuoden ja vaikean mutta palkitsevan matkan olen sen kanssa kulkenut. Teemu oli alkuaikoina todella vaikea selkäongelmien takia, mutta asioiden korjaannuttua ja ns. rentouden uudelleenopettamisen avulla Teemu liikkuu nykyään mielellään ja hyvin. Teemu on entisen vuokraponini Bohemian tavoin täydellinen opetusmestari, jonka avulla olen oppinut ratsastamisesta valtavasti lisää.

27 kommenttia:

 1. Ihan mukavasti noita jalkasuojia teemulla :D ihanan näköinen ruuba ja onnea tulevalle, onko sun tarkoitus (joskus sitten ) kisata teemulla kun olette kunnolla tutustunut yms. :) ja käytkö vielä viksulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa vielä yhtään sanoa mitä tuleman pitää, otamme päivän kerrallaan, ainakin alkuun ihan vain ratsastelen kun omistaja ei pääse. Käyn vielä Viksulla normaaliin tapaan :)

   Poista
 2. Komia poika:) Herra jestas ku se on korkee!:D Mahtaa olla omituista ratsastaa ponien jälkeen tuollaisella jättilaisellä:D Muistan itse kun siirryin piensuomenhevosen ratsastamisesta vähän päälle 160 senttiseen puoliveriseen ja oli ihan omituista ratsastaa, kun hevonen tuntui niin isolta:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se tietysti vähän erilaista, Bohemia oli noin 140cm poni ja tämä yli 175cm isoliikkeinen ruuna, niin totuttelemista varsinkin askellajien suuruuseroon on!

   Poista
  2. Musta taas on outoa käydä joskus kaverin hevosta liikuttelemassa, kun oma hevonen on 170 korkea ja kaverilla on myös n.140cm poni :D tuntee itsensä aina jättiläiseksi sen selässä...

   Poista
 3. Ihana Teemu <3 tallilla jossa käyn on 2 puoliveri ruunaa ja toinen niistä on 164 cm ja toinen 175 cm mutta ne on tosi kokeneille ja toinen on vain tallin omistajan ratsu . Ja koska mulla on ikää on vain vuotta ratsastus taitoa ei ole kovin paljon paitsi kyllä sitä 6 vuotta löytyy. Mutta itse ratsastan vuonohevosilla ja suokeilla . Puoliveriset on ihania ote mun rakkautena on puoliveri ruuna Caru <3 mutta onko sulla omaa hevosta ??

  VastaaPoista
 4. Teemu on tosi ihana!<333 Onko helppo hypättävä??:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole sillä juuri päässyt sen suuremmin hyppäämään, mutta mitä tekstissäkin luki: "Esteillä Teemu on innokas ja varma, kunhan ratsastaja on täysillä messissä ja rohkaisee hieman pohkeella ennen hyppyä." Eli ratsastajan täytyy kyllä osata ratsastaa että hyppää :)

   Poista
 5. Näin ravi-ihmisenä pistää silmään että miksi ihmeessä tällä kaverilla on polvisuojat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teemulla on sen verran ahdas etujalkojen liike, että helposti saattaa kolhaista polvia toisiinsa, jolloin polvisuojat estävät mahdollisten ruhjeiden syntymisen :)

   Poista
 6. Ihana Teemu <3 Onko tallin isoimpia hevosia?

  VastaaPoista
 7. Ompas korkee :0 Mut sulonen :3

  www.onnenfantti.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Siellä tallilla mis mä käyn on 181 korkea puoliverinen. Se on nyt 30 vuotias ja ei enään käy paljoa tunnilla. Vain jos on pakko.

  VastaaPoista
 9. Onpas sulla kivan näköinen blogi ja ihanat ratsutettavat/vuokrikset. Sait musta ehdottomasti uuden lukijan. Niin paljon mielenkiintosta postausta. Oot kyllä tosi hyvä bloggaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nehän ovat Emmin hoito- ja vuokrahevonen eikä mitään ratsutettavia! :D

   Poista
 10. Huomasin muuten juuri, että mun hoitohevosella ja Teemulla on sama isä! :)

  VastaaPoista
 11. Teemu vaikuttaa aika unelmahepolta, onko niin? Tiesitkö mitä Emmi... Oot super kaunis! Sovitte yhteen Teemun kanssa!<3<3<3<3

  VastaaPoista
 12. millä tallilla teemu asuu?

  VastaaPoista
 13. Coinettä Teemu ln söpö♡♡. Mun vuokra/hoito hevonen FWB ruuna Duffe on 169 cm korkee ja seki tuntuu jo tosi isolta :D. Joten voin kuvitella kuinka isolta Teemu saattaa joskus tuntua! Missä Teemu on syntynyt?

  ps. Aivan älyttömän ihana blogi sulla♥ taidan itse liittyä lukijaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti kirjottaa "Voi että Teemu on söpö"* ;D

   Poista
  2. Luulen Teemun syntyneen ihan Suomessa ja ei Teemu tunnu yhtään isolta kun itse olen niin pitkä (; Kiva jos liityit lukijaksi, tervetuloa!!

   Poista
  3. Oho, tossa esittelyssähän lukeekin että Teemun kasvattaja on Virosta, joten Teemu on syntynyt Virossa :)

   Poista