perjantai 11. huhtikuuta 2014

viikkokuulumisia

Moikka!
Viikko on vierähtänyt mukavissa merkeissä mm. hevostellen ja lauantaina Tampereen hevosmessuilla pyörien. Pari postausta taaksepäin kerroin tarvitsevani uudet ratsastushanskat, ratsastussukkia, ratsastushousut ja panssarin Dimmalle. Sukat unohdin ostaa ja ratsastushousut sain onnekseni Zarppu Productsilta, mutta irtopanssarin ja Röecklin hanskat löysin :) Tyhjin käsin ei siis lähdetty ja messureissusta jäi tosi hyvä mieli, paljon kivaa katseltavaa ja hyviä tarjouksia + Adan ja Prinssin esiintyminen ratsastuspilatesnäytöksessä kruunasi päivän!
 Lauantai tosiaan kului aamukahdeksasta iltayhdeksään kokoajan menossa, mutta sunnuntaina pääsin ratsastelemaan Teemun. Tuntui etten olisi pitkään aikaan ruunan selässä käynyt vaikka ei siitä ole ollut taukoa kun pari viikkoa.
Teemu liikkui alkutunnin mukavan rennosti ja kevyesti kun antoi mennä pidemmässä muodossa, mutta kuumeni ja muuttui vahvaksi vaatiessani siltä enemmän. On se niin jännä miten hevonen voi muuttua ihan laidasta laitaan muutamassa minuutissa! Tunnin tein hyvin aktiivisesti hiki hatussa kirjaimellisesti töitä
ja lopulta työni palkittiin; Teemu ravasi täysin pyöreänä läpi ja kuunteli apuja. On se vaan niin kelmi, mutta onneksi osaa myös palkita ratsastajaa.

Maanantaina en kiireiltäni ehtinyt Viksun luo, mutta tiistaina liikutin sen esteiden merkeissä. Pitkästä aikaa hyppäsin ns. kunnolla, vaikka laitoinkin vain kaksi pystyä molemmille pitkille sivuille. Viksu selvästi tykkäsi, sille tuli jo alkutunnista heti erilaista puhtia ja liikkuikin aika kivasti! Etenkin laukat olivat molempiin suuntiin ihan kolmitahtiset ja tasapainoiset, joten siitä oli hyvä lähteä hyppäämään.
Hypyt olivat pyöreitä ja Viksu jaksoi ponnistaa puhtaasti yli mitä ihmeellisimmistä paikoista. Toin sen pari kertaa tosi huonosti, mutta vanhus senkun ponnisti melkein paikaltaan n. 80cm pystyn. Välillä sitä miettii miten se jaksaa ja kykenee tuollaisiin suorituksiin mahallansa ja iällänsä..!

Torstaina ratsastin Dimman ilman satulaa pellolla, jossa vähän ravailtiin ja laukkailtiin suht rennosti. Dimmalla on vielä maastoissa jännät paikat, mutta kokoajan totutellaan ratsastamaan muuallakin kun maneesissa tai kentällä. Tamma olikin todella rohkea ja käyttäytyi fiksusti, vaikka ajattelin että yrittäisi varmaan pukitella ja ryöstää. Tosin.. kerran poni hyppäsi sivuun säikähtäessään maastoestettä ja ilman satulaa kun olin, niin tultiinhan sieltä alas selkä edellä..! Mitään ei kuitenkaan käynyt ja matka jatkui paremmalla menestyksellä. Kävin vielä maneesissa ravailemassa ja tekemässä parit takarit + väistöt :)

Dimman bravuuri: ristilaukat (ja ratsastajaa naurattaa) (;
En kestä noita Dimman ilmeitä, tyttö aivan innoissaan silmänvalkuaiset kiiluen.. <3

Tähän loppuun vielä kooste viikosta sisältäen mm. kauniit lauluesitykset autossa hevosmessujen paluumatkalta ;) Hyvää viikonloppua!

16 kommenttia:

 1. Missä Dimma asustaa? Ihana poni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla tallilla kun Teemukin, eli Nybackassa :)

   Poista
 2. Omg,Dimmahan on hurja poni!:D

  VastaaPoista
 3. Siis kuka tuo Dimma niiku on sulle? Vuokris, liikutushepo..? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyppään sillä noin kerran viikossa, mutta tälläkertaa emme saaneet aikatauluja sopimaan, joten ratsastin Dimman sileällä :)

   Poista
 4. Nyt vasta huomasin kuinka upee harja Dimmalla on! Aika ihana toi sen sivupukki :D

  VastaaPoista
 5. Voi mikä tukkajumala tämä Dimma!! :D

  VastaaPoista
 6. Noi sun ilmeet piristää, ratsastukseen kuuluu nauru :D hiukan Dimma näyttää tos yhes kuvas pieneltä :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin itsekin että nauran melkein joka kuvassa, Dimma on niin mainio ettei sen kanssa osaa olla hymyilemättä! :)

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Mikä toi kappale on? Olis kiva kuunnella :)

  VastaaPoista
 9. voi vitsi miten ihania kuvia! :-)

  VastaaPoista
 10. Muistan hevosmessuilla lauantaina ajatelleeni että näyttääpäs tuo ratsastaja kovasti Aadalta, mutta ajattelin että hevosen puolesta ei kuitenkaan ole...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se Ada on, sillä oli vaan lainaratsu kun omilla hevosillaan ei olisi pää kestänyt :)

   Poista