lauantai 26. huhtikuuta 2014

dimman kyydissä

Lupasin teille parin päivän sisään Viksusta uusia kuvia ja videoita, mutta eilen yrittäessäni etsiä kuvat muokattavaksi, ei niitä löytynyt yhtään mistään. Kaikki kyseisen päivän kuvat ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen! Ei siinä muuten mitään, mutta ne olivat äärettömän kivoja ja edustavia kuvia ja ruuna toimi hyvin. Varsinkin laukka oli parhainta pitkään aikaan, joten kyllä ärsyttää kun en voi niitä teille näyttää :(

kuvituskuva; Viksu heinäkuussa 2012


Santra siis tuli kuvailemaan pitkästä aikaa Viksua aamutallin jälkeen. Sää oli mitä mainioin ja ajattelin että jes, viimein saan ihania kuvia pellolta Viksun kanssa! Ratsastin siis alkuverkan sänkipellolla ja Viksu toimi heti mukavasti. Se oli aika kevyt edestä ja hakeutui itse pyöreäksi. Vähän sai käskyttää ravia reippaammaksi, mutta pääasiassa moottori toimi itse.
Kentällä työskentelin loppuajan perus volttien ja ympyröiden merkeissä. Nostin taas nenää korkeammaksi että Viksu kantaisi itseään alalinjan sijaan ylälinjalla. Saatiin kivaa ravia aikaiseksi laukasta puhumattakaan. Yllätyin paljon miten aktiivisesti ja pyöreästi Viksu laukkasi, kun pari viime kertaa sillä on ollut takaosan kanssa ongelmia tahdikkuuden kanssa. Nyt laukka sujui rentona ja pyöreänä.

Vaikka oli tosi lämmin ja Viksulla vanhuuden vuoksi talvikarva jää aikalailla kokonaan vaikka kesä tuleekin, se oli ihanan innokas ja jaksoi hyvin tehdä töitä. On se vaan niin ikinuori!

kuvituskuva; Viksu toukokuussa 2012


Keskiviikkona pääsinkin taas lehmänkirjavan tamman selkään, nimittäin Dimman kanssa kävin pienimuotoisella maastolenkillä ja sen lisäksi tehtiin hetki töitä kentällä ja laukattiin pellolla. Onneksi Jutta pääsi meitä kuvaamaan, joten saatiin sentään tältä kerralta todistusmateriaalia blogiin :)

Dimma on saanut kivasti kuntoa lisää ja jaksaakin kantaa itseään paremmin kuin alussa. Se aktivoituu takaosasta paremmin vaikka vaatiikin tukea ratsastajalta. Kentällä tein pääasiassa töitä vasempaan kierrokseen joka on Dimmalle se vaikeampi. Asettuminen ja taipuminen rehellisesti on hankalaa ja se kovasti tykkää hangoitella vastaan. Keskiviikkona kuitenkin poni toimi tosi kivasti ja taipui pehmeästi kaulasta.
Koska edellispäivänä Dimma oli ollut rankalla tunnilla, en mennyt kuin 10-15min rennosti kentällä. Kävimme lopuksi pari kertaa ravaamassa ja laukkaamassa pellolla että poni saa pitää hauskaa ja sitä se todella teki! Pari kertaa loikki laukassa ja tyytyväisenä ravasi korvat hörössä. Itsehän en taas muuta tehnytkään kun nauroin kyydissä (;kiroan tuon satulan syvimpään rakoon, tässä huomaa miten satulassa ei pysty istumaan tiiviisti!
Hauska keskiviikkoilta kavereiden kanssa nauttien hyvästä säästä :) Hyvät säät jatkuvat onneksi viikonlopun yli. Teemua hoidan jälleen tämän viikonlopun ja eilen kävimme Adan ja Becksin kanssa maastoilemassa. Teemun ongelmat alkavat nyt pikkuhiljaa ratketa ja jo eilen se oli todella mukava ja rauhallinen (!) ratsastaa. Toivottavasti tästä alkaa taas meidän ylämäki.

Pidemmittä puheitta toivotan kaikille aurinkoista viikonloppua, palaillaan ensiviikon puolella!

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tarkoitatko tennareitani? En muista yhtään mistä ne on ostettu, varmaan ihan Prismasta.

   Poista
 2. aiotko tehdä dimmalle esittelysivun? :) hieno hevonen on kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt sen tekemistä, mutten ainakaan ihan vielä aio tehdä kun käyn kuitenkin epäsäännöllisesti sitä liikuttamassa :)

   Poista
 3. Tyylipisteet kengistä! ;) Dimma on niin kivan näkönen ponsku! ♥

  VastaaPoista