lauantai 16. marraskuuta 2013

teemun varustepostaus

Huhhuh, ihanaa vihdoin istuutua koneen ääreen teekuppi kädessä ja hengähtää. Jotenkin tällä hetkellä on vaan niin kovin kiireistä, etten kerkeä ajatellekaan blogimaailmaa yhtään saatika jaksaa kirjoittaa mitään! Hevosmaailmassa ei niinkään ole kiireistä, itseasiassa nyt on ollut aika vähän taas ratsastettavaa, Viksu kun alkoi maanantaina kesken ratsastuksen ontumaan samaa takajalkaa, joka sillä juuri pari viikkoa aiemmin oli mennyt. Todella paljon harmitti ja jotenkin aina tulee sellainen fiilis, kestääköhän Viksu kohta enää kunnollista liikuntaa ja alkaako nyt esimerkiksi jalat reagoimaan, mutta toivotaan parasta että jalassa ei ole mitään pidempiaikaista. Tottakai täytyy alkaa miettimään jatkoa, mikäli tuo samainen jalka alkaa jatkuvasti kipeytymään.
Mutta tosiaan kiirettä on pitänyt arjessa, lähihoitajaopiskeluissa on nyt hoitojakso meneillään ja päivät ovat pitkiä ja tunneilla käymme rankempia asioita etenkin henkisesti. Olen saanut viimein itseäni niskasta kiinni ja alkanut treenaamaan juosten ja salilla. Lisäksi täytyy olla tarpeeksi aikaa poikaystävälle ja kavereillekin, joten kaikki päivät ovat täynnä! Siksi olenkin miettinyt blogin laittamista joksikin aikaa tauolle, koska myös se, mitä ehdin kirjoittaa ja milloin, tuottaa vähän stressiä. Nyt onneksi sain tallilla kuvattua toivomanne varustepostauksen Teemun kamoista ja kävin sitä ennen Teemun ratsastamassa. Se liikkui oikein hienosti kun oli kunnolla vertynyt, ja tunnin jälkeen jäi hyvä mieli. Ensiviikolla yritän päästä pienimuotoiselle tunnille, jotta päästään taas eteenpäin asioissa. Siitä tulossa toivon mukaan kunnolla materiaaliakin :)

Mutta asiaan eli varusteisiin. Ihan kaikkia Teemun varusteita en jaksanut kuvailla, vain ne useimmin käytetyt. Pari kuvaa otin koneen arkistoista vähän niistä harvemmin käytetymmistäkin. Monien varusteiden merkkiä en tiedä, koska kuten joskus varusteratsastuspostaukseen kirjoitin, minua ei kiinnosta minkämerkkisiä tavaroita käytän/hevosella käytetään. Sen vuoksi en ole niihin kiinnittänyt koskaan mitään huomiota.

Teemulla on Horzen harjapakki ruskeanvärisenä
Pakissa on erilaisia harjoja piikkisuasta pölyharjaan, sekä kaviokoukkuja pari kappaletta, kampa ja ihmisen hiusharja jota käytetään otsatukan ja harjan selvittämisessä.
Teemulla käytetään jokapäiväisessä liikutuksessa polvisuojia sekä PROTECTin suojia yleensä etujaloissa (maastoon myös takasuojat). Tässä kuvassa vain takasuojat ja polvisuojat.
Ostin Teemulle Horse Show'sta pitkään himoitut punaiset Eskadronin pintelit, jotka ovat ihanan pehmeää fleecemateriaalia! Teemulla on myös muutamat muut pintelit, mm. ruskeat sekä pintelipatjoja.
Teemun satulahuovat, joita käytetään vaihtelevasti silloin tällöin. Nyt sillä on käytetty pitkään erästä sinistä huopaa koulusatulan kanssa, joka näkyy aika monissa kuvissa.
Koulusatula on merkkiä Jeremy Rudge, ja on ollut erittäin laadukas. 

Estesatulasta unohdin ottaa kuvan, mutta tässä esimerkiksi ratsastan estesatulassa. Merkkiä en muista. Kuvassa huomaatte myös karvaromaanin, jota käytetään estesatulan kanssa.
Eskadron -riimu, joka ollut myös hyvin laadukas ja kestää hienosti.
Teemulla on kaikenkaikkiaan noin 3-4 eri suitset. Tällä hetkellä sillä käytetään Schockemöhlen suitsia.
Vasemmalla Schockemöhlet päässä sekä oikealla kesällä paljon käytetyt suitset. Merkkiä en valitettavasti tiedä.
Silloin tällöin olemme käyttäneet myös näitä hauskannäköisiä suitsia, joiden merkistä ei ole mitään hajua.
Sisäloimia Teemulta löytyy jonkun verran, tällä hetkellä hieman kylmemmällä säällä sillä on päällään Kimberlyn loimi. Muita sisäloimia mm. HorseComfort (klikkaa) .
Pakkasella Teemulla käytetään ainakin tätä keltaista loimea,  muistaakseni HorseComfort-merkkinen.
Muita kuvia en tästä loimesta löytänyt, mutta tämä ihanan sininen HorseComfortin loimi on kovassa käytössä.
Ratsastusloimena, toisinsanoen alkukäyntiloimena toimii uusi Rambo GB -fleeceloimi.
Siinä pääpiirteittäin Teemun varusteita. Kuten sanoin, kaikkia sen varusteita en jaksanut kuvailla, enkä edes tiedä kuinka paljon sillä oikeastaan on esimerkiksi loimia. Ei tietääkseni kuitenkaan kovin montaa näiden lisäksi, ja koska hevonen on vain harrastekäytössä, ei sille tule osteltua ihmeemmin mitään uutta. Toivottavasti saitte tästä jotain irti ja piditte postauksesta :) 
Seuraavaa postausta tulee todennäköisesti vasta ensiviikonloppuna. Valitettavasti saatte nyt tottua tähän harvinaisempaan postailutahtiin ainakin joksikin aikaa, kunnes taas valoa riittää enemmän ja pääsee kuvailemaan monipuolisemmin. Hyvää viikonloppua kaikille!


13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. lähti ennen aikojaan, piti vielä sanoa että tuo koulusatula näyttää ihanalta istua!

   Poista
 2. kiva postaus ja hienoja varusteita!:)

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus ja hienoja varusteita. Jos haluat käydä vilkaisee mun blogia niin osoite on: http://jennynkisajaratsastusblogi.blogspot.fi/. Kertoo mun kisa ja harrsatus elämästä hevosten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin vilkaisemassa blogiasi, hyviä treeni- ja kisahetkiä :)

   Poista
 4. Ulkoasua vähän talvisemmaks? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin sitten tehdä talvisemman ulkoasun kun lunta tulee maahan (;

   Poista
 5. Ei taukoja ! Ja ihania varusteita ♥

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvä postaus!

  elamanikuvina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. jännä, en oo ikinä aikasemmin nähny että ratsulla käytetään polvisuojia : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei niitä taida hirveän usein hevosilla näkyä!

   Poista