torstai 21. marraskuuta 2013

Embargo-ruuna & uusi yhteistyökumppani

Keskiviikkona pääsin ratsastamaan kaverini Saaran hevosta Sakun tallille. Kyseessä on 12 vuotias puoliveriruuna Embargo, tutummin Eemeli, joka on ennestään tuttu hevonen muutoin kuin ratsastusmielessä. Olen aina pitänyt Eemeliä äärettömän kivannäköisenä hevosena joka liikkuu kauniissa perusmuodossa ja osaa hypätäkkin hyvin. Nyt sitten pääsin kokeilemaan ihan selkään asti millainen hevonen Eemeli todellisuudessa on, ja täytyy toistaa samat sanat kuin kaverini kenttäruunaa kokeillessa: näyttää ihan erilaiselta ratsastettavalta mitä todellisuudessa on!

Alkuun kävelin jonkin aikaa keräillen hyvää tuntumaa ja tehden muutamia avotaivutuksia pitkillä sivuilla. Eemeli oli kovin jännittynyt alkuun ja käveli lyhyin, kiireisin askelein. Mutta täytyy myös mainita että samaan aikaan ulkona oli pelottavat työmiehet jonkintyyppisen sirkkelin kanssa, jota Eemeli kovasti tuijotteli! Siirryin ravailemaan ja tein paljon taivutuksia ja avoja, jotta ruunalla olisi paljon tekemistä. Eemeli oli alkuun jäykkä ja kova vasempaan kierrokseen, mutta yritin taivutella kaulaa reilusti sisälle ja pyytää pidempää ravia. Työ tuotti tulosta ja kokoajan Eemeli parani ja rentoutui. Vähän levoton se oli suusta ja jalat menivät välillä sekaisin, mutta tasapainottui pikkuhiljaa ja muuttui kokoajan kivemmaksi.
Laukan nostettuani sain istua tiiviisti (ainakin yritin istua) satulassa, jottei hevonen juokse alta pois, Eemelillä kun oli kova hinku päästä hyppäämään esteitä joita maneesiin oli rakennettu estetuntia varten. Taivuttelin ja tein avotaivutuksia myös laukassa, jotta Eemeli keskittyisi paremmin ja tulisi takaosalle enemmän. Se osasi olla hyvin vahva, mutta yritin istua rauhallisesti satulassa ja pidättää istunnalla.

Välikäyntien jälkeen Eemeli paranikin runsaasti ja sain sen paljon paremmin avuille sekä ratsastettua lyhyempään ja korkeampaan muotoon. Heti huomaa muutoksen istunnassa kun hevonen rentoutuu ja tulee rehellisesti läpi, enää en tuntenut itseäni niin perunasäkiksi Eemelin lyhyessä ja pomppivassa ravissa! Tein pitkään töitä ravissa ja laukassa, enkä millään olisi malttanut lopettaa kun hevonen vaan parani loppua kohden. Lopetin kuitenkin hyvissä ajoin ettei hyvä fiilis mene pilalle ja siirryin loppuravailemaan ja käynteihin.

Kyllä oli taas rikastuttavaa päästä täysin erilaisen hevosen kyytiin, mitä Viksu ja Teemu esimerkiksi on. Kaikki hevoset opettavat omalla tavallaan ja saattaa antaa uusia oivalluksia ja vinkkejä muiden hevosten ratsastamiseen. Eemelikin heti protestoi mikäli suuhun jäi roikkumaan liian pitkäksi aikaa tai ei ratsastanut tarpeeksi istunnalla :)
Tein videopostaustyyppisen videon kyseisestä tallireissusta, mutta jäi vähän pliisuksi. Noh, pääasia että näette kuinka minulla Eemelin kanssa sujui!Sitten loppuun vielä ilmoitusasiaa koskien teitä lukijoita!
Eemelin omistajalla Saaralla on oma jälleenmyynti-ja maahantuontiyritys, joka tuo Suomeen aivan upeita ja nuorekkaita hollantilaisia Subscriben varusteita niin hevoselle kuin ratsastajallekin. Yritys on nimeltään Zarppu Products, jolta löytyy oma nettisivu ja verkkokauppa.  Yritys on perustettu vuonna 2012 ja on saanut jonkinverran kuuluvuutta mm. sanomalehdessä ja ratsastuskilpailuissa, mutta vielä tarpeeksi monikaan ei välttämättä ole kuullutkaan Zarppu Productsista.

"Toimintamme perustuu asiakaslähtöisyyteen ja luotettavaan palveluun. Yrityksemme maahantuo erittäin korkealaatuisia saksalaisia EQuest hevos- ja koiratarvikkeita sekä hollantilaisia Subscribe ratsastajien vaatteita. Tuotteisiimme kuuluvat myös Euroopan laadukkaimpiin ja tutkituimpiin tuotteisiin kuuluvat Cavalor-rehut, lisäravinteet, hoitotuotteet sekä saksalaiset Waldhausen tuotteet."Aloitin yhteistyön kyseisen yrityksen kanssa ja pyrin tukemaan yritystä blogini kautta ja saamaan näkyvyyttä sekä toivottavasti uusia tilaajia. Järjestämme yhteistyössä blogissani silloin tällöin arvontoja/kilpailuja teille lukijoille, joissa voitte voittaa itsellenne Zarppu Productsin tuotteita. Lisäksi luvassa on muutakin kivaa, joka selviää myöhemmin.

Tällä hetkellä asiani koskee Zarppu Productsin Facebook-sivua, jonne 400 tykkääjän jälkeen järjestetään tykkääjien kesken kilpailu, jossa voi voittaa MINKÄ TAHANSA tuotteen Zarppu Procutsin nettisivuilta! Toivon siis kovasti teidän lukijoiden käyvän peukuttamassa Facebook-sivua, niin olette mukana tässä ainutlaatuisessa tilaisuudessa voittaa itsellesi minkä tahansa tuotteen verkkokaupasta :) 

Facebook-sivuille pääset klikkaamalla TÄSTÄ.

20 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus ja ratsastit kyllä älyttömän hyvin Eemelillä! :)

  VastaaPoista
 2. Eikös tämä ole sama hevonen millä Roosakin on ratsastanut ja kilpaillut?

  VastaaPoista
 3. Susta on Emmi tullu tosi taitava! Meno näytti tosi hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana kuulla sunkaltaselta pro-ratsastajalta ;) Teemu on kyllä suurimpana osasyynä kehitykseeni kun on niin vaikea hevonen!

   Poista
 4. Tiedätkö onko Eemeli ollut joskus edellisten omistajien aikaan Lammilla Hämeenlinnan lähellä yhdellä tallilla? Jos on, niin muistan sen muutama vuosi takaperin, mukava suuri mies!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saara tuohon alas vastasikin että on ollut kyseisellä tallilla :)

   Poista
 5. Annina: On ollut :) sama mies siis!
  terkuin. Saara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni on maailma, heti pisti silmään kun oli niin tutun näköinen ja saman niminenkin. Mieleenjäävä kaveri ;-) Jatkot pojjaalle ja nykyiselle omistajalle! :-)

   Poista
 6. Sulla on liian lyhyellä jalustimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makunsa kullakin, itse tykkään ratsastaa hieman lyhyemmillä jalustimilla :)

   Poista
 7. tosikivan näkönen hevonen :)

  VastaaPoista
 8. Kiva video ja mukavan näköistä menoa :)

  VastaaPoista
 9. hyvin ratsastat, vinkkinä vaan et pari reikää ku pidennät jalustimia ni istunta paranee huomattavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko kommentoida oma mielipide tähän. Jos jalustimia pidentäisi tästä lisää niin Emmi ei mitenkään saisi enään alapohjetta tukevasti hevosen kylkeä vasten vaan se heiluisi irrallisena. Meillä pitkillä ihmisillä on just vähän ongelmana se ettei voida mennä millään pitkillä jalustimilla koska sitten ei saada jalalla ollenkaa tuntumaa hevoseen. Lyhyet ihmiset voi helpommin mennä pitkillä jalkkareilla.

   Joten mun mielestä jalustinpituus on hyvä mutta Emmillä näyttää olevan vähän jäykät lonkat jonka takia polvi ottaa kiinni polvitukeen ja alapohje ei pääse tarpeeksi taakse rennosti :) Itsellä ollut/on sama ongelma :D

   Hyvä Emmi!! Hyvin meni ja hyvin ratsastettu! ;)

   Poista
  2. Mä olen 180 cm ja pidän jalustimia tuuppaillessa pitkinä. Muuten polvet nousee kurkkuun, istunta keskittyy takakaarelle ja pohje menee liian taakse. Vaihtoehtoisesti tulee tuoli-istunta ja liikkeisiin mukautuminen on hankalaa. Pidemmän päälle hommassa menee selkä, jonka itse olen saanut kantapään kautta kokea...

   Muuten näyttää ratsastus tosi kivalle :)

   Poista
  3. Jokaisella on oma tapansa ja tottumuksensa ratsastaa jalustintenpituudesta lähtien, itse olen tottunut ratsastamaan hieman koulujalustimia lyhyemmillä jalustimilla, muilla voi olla toisin :) Roosa sanoi hyvin että mulla on lonkkien asennossa parantamisen varaa, ne pitäisi saada enemmän auki ja rennoksi.

   Kiitos teille kehuista :)

   Poista
 10. mikä tää biisi on? mun mielestä ei oo yhtää liia lyhkäset jalkkarit!:)

  VastaaPoista
 11. Hei! Voisiko tennessee walkereiden karmea tilanne saada tilaa edes lauseen verran blogissasi? Näitä upeita eläimiä kohdellaan käsittämättömän julmalla tavalla, ainoana tavoitteena menestyminen kilpailuissa. Tällainen järkyttävä eläinrääkkäys on saatava loppumaan ja tennessee walkereiden tilanne saatava laajempaan ihmisten tietouteen ja julkisuuteen. Tässä linkki videoon, jossa kuvataan hevosten järkyttävää kohtelua.

  HUOM! SISÄLTÄÄ RAAKAA VÄKIVALTAA HEVOSIA KOHTAAN! EI HERKILLE! https://www.facebook.com/photo.php?v=10152838919270461&set=vb.130372970489027&type=2&theater

  Täällä lisäksi vielä kattavammin tietoa Tennessee walkereiden tilanteesta ja siitä, mitä asian eteen jo ollaan tekemässä: https://www.facebook.com/HSUSHorseProtection

  SAA JAKAA!

  VastaaPoista