sunnuntai 13. lokakuuta 2013

syysväsymystä [kuulumiset]

Tällä hetkellä on bloggaaminen jotenkin kovin vaikeaa, tuntuu ettei mitään tekstiä saa aikaiseksi, mutta kuvia voisin lisäillä vaikka kuinka paljon! Aikaa ei myöskään ole tässä ollut tietokoneella istumiseen noin tuntia kauempaa, jotenkin tämä syksy on ollut kiireisempää ja tekemisentäyteistä, mutta en valita :) On myös ollut ihanaa nauttia todella kauniista ja värikkäästä syksystä, harvemmin on näin lämmintä ja kaunista syksyä ollut. Ulkona voisi olla kokoajan ja hevostenkin kanssa olisi mielellään enemmän maastossa kuin maneesin sisällä treenaamassa!

Tällä viikolla olen käynyt neljä kertaa ratsastamassa. Mukaan on mahtunut Viksun ja Teemun lisäksi pieni poninpallero Putte, jonka kävin ratsastamassa maanantaina (; On se vaan niin ihana tapaus, voisin ratsastaa sillä vaikka kuinka kauan yhdellä kerralla, niin yritteliäs ja yhteistyönhaluinen se on!


Puten kanssa menin koulua noin tunnin verran sisältäen perusteellisen alkuverryttelyn pidemmässä muodossa. Putte oli heti todella reipas ja kivan kevyt, tosin yritti tunkea jatkuvasti sisäpohjetta vasten. Se myös helposti kulkee banaaninmuotoisena eli liikkuu takaosa hieman sisällä, joten siihen saa keskittyä paljon että pysyy suorana. Muutoin kaikki rullasikin todella kivasti ja sain ponista irti kivaa liikettä. Lopuksi otin videolle parit raviväistöt, sillä selkään tuntuu aina hieman erilaiselle miltä se näyttää maastakäsin. Jälkeenpäin katsottuna oikealle väistäessä takaosa jäi vähän jälkeen mutta aktiivisuutta löytyi,  vasemmalle poni väisti paremmin mutta vauhti hyytyi nopeasti. Näitä pitääkin treenailla jatkossa, aina silloin tällöin kun Puten liikutan :)Tiistaina kävin tallilla aika myöhään ratsastamassa Viksulla. Energiani olivat jossain karkuteillä, joten en jaksanut tehdä muuta kuin käydä askellajit läpi ilman satulaa. Viksu oli onnekseni oikein mukava ja herkkä, liikkui alusta asti kevyesti ja lennokkaasti. Huomaa, miten tämänhetkinen rautakuuri vaikuttaa Viksuun positiivisesti, sillä on hirveästi energiaa! Laukatkin pyörivät kolmitahtisina ja Viksu hakeutui heti pyöreäksi molemmissa suunnissa eikä sitä tarvinnut tukea niin paljon kuin normaalisti. Toivotaan että tämä ei ollut vain sattumaa, vaan laukka todella olisi parantunut.

Perjantaina olikin vuorossa Teemu, jonka kanssa olin ajatellut mennä rennosti ilman satulaa. Tiistainen väsymykseni ei ollut vieläkään poistunut ja energiavarastoni olivat taas ihan nollassa. Ihmettelen mistä tämä johtuu, koska syön tällä hetkellä lisävitamiineja sekä olen rautakuurilla alhaisen hemoglobiinin vuoksi. Ehkä se on vaan se syysväsymys joka iskee joka vuosi, huoh!
Innostuin kuitenkin selkään päästyäni treenaamaan aika kunnolla. Ratsastin perusteellisesti askellajit läpi ensiksi pidemmässä muodossa, jonka jälkeen kokosin aina pätkittäin Teemua niin ravissa kuin laukassa. Aluksi, kuten aina, Teemu oli hyvin vaikea edestä ja mutkitteli normaaliin tapaan. Se siis alkaa helposti itse tekemään avotaivutuksen tyyppistä liikettä ja vääntää itsensä ihan mutkalle, jollei pidä kunnolla tuntumaan joka puolelta. Taivuttelin sitä paljon ympyröillä vaihdellen paljon suuntaa, ja pikkuhiljaa se alkoi rentoutumaan ja pyöristymään edestä.Pitkän alkuverryttelyn ja pienen käyntitauon jälkeen aloin ottamaan pikkuhiljaa lyhyempää ohjasotetta ja saamaan takaosaa paremmin alle. Helppoa se ei ollut, välillä tuli todella hienoja pätkiä kun Teemu jaksoi keskittyä ja rentoutua, välillä se nosti pään ylös ja jännitti itsensä (silloin ravissa on ihan hirveää istua!). Täytyi vain itse muistaa irrotella pienesti ja leikkiä kuolaimella, niin Teemu keskittyi paremmin.
Kokoamiset laukassa sujuivat aika kivasti ja Teemu jaksoi hienosti ylläpitää kootumpaa laukkaa. En hirveästi halunnut kuitenkaan treenata kokoamisia ilman valvovaa silmää, koska tarvitsen niissä itse harjoitusta.
Loppujenlopuksi Teemusta muovautui todella kiva ja se oli todella kevyt edestä. On aina niin ihana tunne saada niin vaikea ja vahva hevonen kevyeksi ja kuuntelemaan jokaista pidätettä!


Tein vielä Putesta ja Teemusta koosteen Aviciin uuteen ihanaan biisiin :) Videolla Teemun selässä istuntani näyttää omaan silmään tosi huonolta, osasyynä siihen on tennareilla ratsastus, silloin en saa jalalle hyvää tukea jota Teemun selässä kyllä tarvitsee. Toivottavasti nyt syysloman aikana tulisi paljon heppailua ja jos tunnillekkin pääsisi  oppimaan lisää..!

27 kommenttia:

 1. Ihana postaus :)) Näytät Puten selässä niin isolta, mutta eihän sille mitään voi :)) Putte on tooosi söppis <33 Ihania kuvia ja hyvä video :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pituuteni vuoksi jouduinkin taannoin sen varsinaisen hoitamisen lopettamaan :/ Onneksi silloin tällöin voin/pystyn sitä ratsastamaan. Kiitos!

   Poista
  2. Mun mielestä taas et näytä kovinkaan pitkältä, Toki voisi olla pienempi, mutta satunnaiseen ratsasteluun et ole ollenkaan liian iso! :D

   Poista
 2. No jos kerta haluisit ratsastaa ulkona niin mikset mee kentäl tai maastos teemul? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on tosi märkää ei ole hyvä hevosen jaloille, liikkua pehmeällä ja mutaisella pohjalla!
   -toinen ano

   Poista
  2. Jos on jo pimeää, niin tottakai silloin valitsen mieluummin maneesin, kuten perjantaina :) Ja lauantaina kävinkin Teemun kanssa maastossa, mutten sitä muistanut tekstiin kirjoittaa.

   Poista
 3. Moikka! Vähän aikaa sitten kyselin sulta sitä banneria ja lupasit sellaisen tehdä, laitoin kuvat sähköpostiinkin ja se sitten jäi. Kyselin myös uudestaan niin ei oo mitään kuulunut, oisitko voinut tehdä jonkun yksinkertaisen syksyisemmän? :)

  helmijaroosa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti tällä hetkellä mulla ei ole yhtään ylimääräistä aikaa tehdä mitään bannereita, joten jos uuden bannerin tällä hetkellä haluat, niin kysy ihmeessä joltain muulta niin ei tarvitse odotella :) !

   Poista
 4. Tää oli kiva postaus kun oli mun silmään pitkä! (: Syksy on vaan niin ihanaa aikaa, ei siitä pääse yli eikä ympäri :D ♥

  tahtienkauttajatakaisin.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Todella suloinen tuo pikku putte (:

  VastaaPoista
 6. kuinka korkee toi putte on ?:3

  VastaaPoista
 7. Putte on ihana <3. Onko Putella cob kokoinen pää? Entä onko Viksulla ja Teemulla Full? Vai ehkä kenties cob?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teemulla on joko Full tai X-Full, Viksulla Full ja Puten riimukokoa en tiedä :)

   Poista
 8. Miten kuvaat nuo videosi, ihan vaan kamera johonkin jalustalle ja kuvaamaan? En ole muilla tällaisia nähnyt, jotenkin kivoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin noin, eli kamera jonkin alustan (jalusta tai tuoli) päälle kuvaamaan tiettyä kohtaa :)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Anteeksi, vastaan Emmin puolesta: Avicii - hey brother

   Poista
 10. Voi kun ratsastat hyvin. Ja mielestäni istuntasi näytti oikein hyvälle! Ja et todellakaan näyttänyt ainakaan aivan liian isolle puten selässä, yllätyin kun luin aiemmista kommenteista sen olevan 135cm:D!

  VastaaPoista
 11. Oli hassua nähä sut pitkästä aikaa pikkuponin selässä ;D Teijän meno näytti tosi hyvältä ja oot tosi hyvä ridaan :) voisitko taas tehdä koko päivä tallipostauksen videona esim.joku viikon loppu tai lomalla?

  VastaaPoista
 12. Kuinka pitkä oot? :) ja huomasin uuden liivin sun päällä, mistä oot ostanut? :) hyvin kyllä kulkee hepat, oot taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen 176cm ja liivin olen ostanut Jokelan lemmikkitarvikeliikkeestä. Kiitos paljon :)

   Poista
 13. tosi hienosti !

  mut jäi mietityttää että sulla putella on kädet oikeella paikalla mutta teemulla taas vähän reisissä, ehkä se teemulla on vaan että pyydät enemmän peräänantoa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, ne ovat kaksi aivan erilaisesti liikkuvaa hevosta ja Puten kanssa on tärkeää pitää käsi korkeammalla, jottei muoto ole liian syvä, Putte kun on kevyt ja helppo edestä. Teemu on taas hyvin haastava rentoutumaan ja pysymään hyvässä muodossa, joten sen kanssa täytyy pitää käsi rauhallisemmin alhaalla.

   Poista