sunnuntai 19. toukokuuta 2013

kuvapainotteinen katsaus viikkoon

Tällä kertaa postausta taas kuvapainotteisempana, sillä kuluneella viikolla tuli otettua paljon kivoja kuvia :) Säät ovat meitä ainakin eteläsuomessa suosineet oikein olan takaa ja ollaan saatu nauttia täysin kesätunnelmasta, mikäs sen parempaa!
Olen viikonlopusta hurjan väsynyt ja tällä hetkellä kirjoittaessani olen jotenkin hyvin stressaantunut, tiedä johtuneeko juuri loppuneesta Suomi-USA -pelistä (teksti kirjoitettu pelin jälkeen), joka tarjosi erittäin jännittävää katseltavaa ja valitettavasti päättyi tappioon, vai se, että huomenna on taas uusi leikkaus edessä koskien leukaani. Tällä kertaa kuitenkaan ei mitään kovin erikoista tai suurta, mulle laitetaan keinojuuret ikeneen jotta saadaan tekohampaat (haha, kuullostaa että olisin hampaaton mummo!)myöhemmin laitettua ja voin taas syödä myös oikealla puolella suuta (;

Kerron lyhyesti kuluneesta viikosta. Tiistaina juoksutin Viksun liinassa, sillä olin lupautunut mennä auttamaan Aadan tallille Aadaa ja sen jälkeen estetuntia. Keskiviikkona ratsastin Viksun kentällä työskennellen koulua, ja keskityin täysin omaan istuntaani sekä käsiini. Olen taas nimittäin ruvennut lipsumaan istuntatunnin ohjeista ja olen tässä unohtanut sen uuden istunnan..! Nyt, kun sain töitä kesälle ja mahdollisesti syksyllekin, saan omaa rahaa joita voin käyttää vaikka juurikin valmennusten ottamiseen.
Viksu liikkui suhteellisen kivasti ja itsekin sain korjattua istuntaani aika hyvin, ainakin ylävartalo ja kädet pysyivät kivasti ryhdissä.

Perjantaina ratsastin Teemun, ja ennen ratsastusta kävimme pellolla ottamassa kesäisiä yhteiskuvia Santra kameran takana. Santra otti ihania kuvia, joissa Teemu edustaa oikein hyvin, mutta itse näytän erittäin väsyneeltä silmäpussit silmien alla roikkuen (miten olen ollut jotenkin koko viikon tosi väsynyt..?!) enkä oikein itse pidä naamastani kuvissa!
Poseeraamisen jälkeen kävin vaihtamassa ratsastukseen soveltuvat vaatteet ja ratsastin aluksi hetken aikaa pellolla alkuverkan. Teemu oli reippaalla, mutta rauhallisella tuulella eikä yrittänyt kertaakaan ryöstää, vaikka sillä oli vain nivelet eikä turpahihnaa ollenkaan. Muutamat reippaammat laukkapätkät otettiin, muttei sen kummempaa. En kuitenkaan halunnut ottaa riskiä, että olisin päästänyt Teemun täyteen laukkaan enkä saisikaan sitä enää kiinni!
Kentällä ratsastin vielä askellajit läpi. Voin sanoa, että Teemu oli melkeinpä herkkä suustaan, se oli jotenkin todella hyvä ratsastaa eikä tarvinnut jumpata puolta tuntia että saisi hevosen rennoksi. Kun otin ohjat käteen, ruuna automaattisesti rupesi jo myötäämään niskasta ja kevenemään suustaan. Edistystä, toivottavasti!

Tänään sunnuntaina tein aamutallin yhdessä Santran kanssa. Tallitöiden jälkeen tarhasta hakiessani Teemu nukkui rauhallisena, eikä moista söpöläistä millään kehdannut patistaa heti liikkumaan  Otin vähän kuvia ja videoita ja istuskelin ruunan vieressä jonkin aikaa (kuvia alhaalla).
Kapusin jonkun ajan päästä sitten minishortseissa Teemun selkään ja kävin syöttelemässä sitä noin 20 minuuttia selästä käsin. Tämän jälkeen juoksutin sitä apuohjien kanssa hetken aikaa ja lopuksi päästin vapaaksi kentälle. Teemu innostui muutamaan kertaan spurttaamaan kentän päästä päähän hirnuen samalla heppakavereilleen, vaikka tarkoituksenani oli saada se rennosti ravaamaan itsensä "loppuun". Ihana kuitenkin huomata, kuinka iloinen se on ja selvästi nauttii elämästään :)
Tämän viikonlopun vedin siis Teemun kanssa suhteellisen rauhallisesti, ensi kerralla jatkuu taas kunnon treenit!

Pidemmittä puheitta, tähän loppuun vielä kuvia ja videopätkä tällä viikolla kuvatuista videoista. Mitäs pidätte kuvasaldosta? :)





Pakollinen tilannekuva. Tässä tapahtui selvästi jotain erittäin hauskaa..!

"Hei kai mun hampaat on puhtaat, viittisiksä tarkistaa?"


42 kommenttia:

  1. Ihana teemu <3 Suloinen!

    VastaaPoista
  2. Tosi kivoja kuvia ja ihana video! :)

    VastaaPoista
  3. Tää oli älyttömän kiva postaus jälleen kerran. Sun blogia on tosi kiva seurata, varsinkin nykyään taas tällee kesää päin mentäessä postauksia tulee usein, sisältävät paljon kuvia & videopätkät suunilleen joka kerrasta! Ja jos joku jossain vaiheessa väitti, että blogi olis mennyt huonompaan suuntaan, niin ei kyllä todellakaan ole !

    Nyt kun oot Teemun kanssa jo jonkin aikaa työskennellyt, niin huomaa, että uskallat vaatiakin siltä jo ihan kunnolla ja ruunahan näyttää liikkuvan sulla todella kivasti ja luottavaisesti, saa omistaja olla tyytyväinen. ;)Kävi mielessä, että onks Teemu vasta muuttanut tallille (kun aloitit vuokrauksen) vai onko asunu siellä kauemmin ja sieltä tallin sisältä kuulit et tarvis vuokraajaa? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, kiva kuulla että blogi miellyttää sua!

      Teemu ei vielä asunut Aadalla kun sitä kävin kokeilemassa ja kun siitä kuulin. Uutena vuotena se muutti Aadalle ja aloitin silloin sen vuokrauksen :)

      Poista
  4. et osaa ratsastaa ilman satulaa... sun istunta on ihan perseelleen heti jos meet ilman satulaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika kovasti sanottu tuo, etten OSAA ratsastaa ilman satulaa (; Ota huomioon, että Teemu on erittäin suurikokoinen ja liikkeinen hevonen jolla on suuri säkä, ja itse kun olen melkein koko elämäni ratsastanut pienemmillä hevosilla ja poneilla joilla on tasaisempi kyyti, on luonnollista että istuntani hölskyy enemmän Teemun kanssa.
      Teemulla en ratsasta ilman satulaa oikeastaan koskaan juurikin sen takia, ettei siellä ole mikään nautinnollisin istua. Ainoastaan tänä viikonloppuna menin satulatta vähän rennommin.

      Poista
    2. Luulen, että tämä samainen anonyymi kirjoittelee joka postaukseen jotain negatiivista ja yrittää keksiä valittamista, ihan tässä jo rupeaa hymyilyttää!

      Ilman satulaa ratsastus on kieltämättä joillekin hankalempaa kuin toisille, sen treenaamiseen vaan ei auta muu kuin juuri mennä paljon ilman satulaa :)

      Poista
  5. Ihania kuvia! Jälleen kerran:) Teemu on komea hevonen:D

    VastaaPoista
  6. ihana! tämmösiä lisää :)

    VastaaPoista
  7. Ihania kuvia, ja ihana postaus jälleen kerran:-)

    mylifedoglife.blogspot.com

    VastaaPoista
  8. Ihana postaus ja ihania kuvia<3:) Mulla video ei loppunut kesken:)

    VastaaPoista
  9. Ihania kuvia :3 Hienosti näytätte menevän Teemun kaa!

    VastaaPoista
  10. Voiei, ihanii noi clipit missä Teemu makaa ja pitää päätänsä sun sylissä ! Meet hyvin ja muutenki tosi kiva ja selkee postaus :) Tykkään sun postauksista kun sulla on yleensä paljon kuvia, videota ja kiva teksti :)

    VastaaPoista
  11. sä ratsastat tosi hyvin ! ja ihania kuvia♥

    VastaaPoista
  12. kivan näköistä menoa teillä ja ai että ihania kuvia! (: sulonen viksu videon alussa ja tietenkin teemu ihana komistus! :)

    VastaaPoista
  13. millon tulee teemusta editoitua videota? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa yhtään sanoa, viime Teemuvideostahan ei ole vielä mikään hirvittävän pitkä aika, joten ei varmaan ihan vielä tulossa :)

      Poista
  14. Tosi ihania kuvia!! Mistä olet ostanut tuon paidan ja nuo shortsit, jotka on noissa ekoissa kuvissa? Oot kyllä taitava ratsastaja Emmi ja videolta näkee mitän innoissaan Teemu oli, kun sai vähän mennä kovempaa pellolla! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paidan olen ostanut New Yorkerista, shortsit ovat muistaakseni Vero Modasta :) Kiitos kehusta!

      Poista
  15. Kuvat oli aivan ihania ! Tykkäsin etenki sun ja Teemun yhteiskuvista ! :) ja tosi kiva ku teet niin usein myös videokoosteita ettei postaukset jää pelkästään kuvien pohjalle ! :)

    Aattelin lisäksi kysyä myös, että miten olet löytänyt itsellesi vuokrahevosen? Suhteiden kautta vai ihan jonkun ht-netin avustuksella? Harmittaa, kun olen etsiskellyt uutta vuokraponia edellisen lähdön jälkeen melkeen viime kesästä asti ja vielä ei ole tärpännyt näillä seuduin. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvä jos nuo videokoosteet kiinnostavat ja niitä jaksatte katsoa :)

      Olen löytänyt suhteiden kautta kaikki hoito- ja vuokrahevoseni. Sinun kannattaa myös kysellä kaikilta tutuilta ja tuttujen tutuilta, tietävätkö hoitajaa kaipaavia hevosia. Lisäksi voit laittaa ilmoituksia eri tallien ilmoitustauluille (mikäli mahdollista) sekä nettiin. Onnea etsintään!

      Poista
  16. Ooiicihana postaus..ekkkaaa xdxd

    VastaaPoista
  17. Tosi ihania kuvia taas! Ja kiva toi videokin(:

    VastaaPoista
  18. tosi kiva postaus! sul on aina niin mahtavia kuvia et ihanaaa!:) noi videokoosteetkin on tosi havainnoillistavia ja hyvä lisä näihin postauksiin, tykkään!

    VastaaPoista
  19. Kivoja kuvia, oot kyllä tosi kaunis ja Teemu hieno hevonen :)

    VastaaPoista
  20. Ihanan kesäisiä kuvia ja kiva postaus muutenkin! :)

    VastaaPoista
  21. oot tosi kaunis ja ihania kuvia jälleen:)!

    VastaaPoista
  22. Todella mukavaa kun nykyään postailet useasti. Postauksesi ovat kivoja ja lähes aina on kivoja kuvia piristämässä. Jatka samaan malliin! :)

    VastaaPoista
  23. Mist noi sun farkkuratsastushousut on?

    VastaaPoista
  24. Ootko tippunu Teemulta kertaakaan, onko käynyt pahasti?

    VastaaPoista
  25. Oli tosi kiva ja positiivinen postaus silti, vaikka alussa totesit, että ei ole paras olo nyt.
    Onko ollut suunnitelmissa Teemun kanssa joskus jotain pieniäkään koulukisoja;)?

    Sen verran haluaisin huomauttaa, että niinkin iso hevonen kun Teemu, ei ehdi venyttää askeltaan ja suoristella jalkojaan selvästikkään niin hyvin jos ratsastat sitä noin kiireiseen ja nopeaan raviin. Tietysti nyt ilmansatulaa rennommin kun menee niin voihan antaa hevosen päättää tahtia ja mennä vaikka välillä vähän reippaamminkin, mutta tuollaisella hevosella kannattaisi joskus kokeilla ratsastaa rauhallisemmassa tahdissa niin, että nuo hervottoman pitkät ja hienot jalat pääsee oikeuksiinsa ja Teemukin alkaisi varmaan venymään. En halua tuottaa närkästystä tai muutakaan, mutta tämä on minun (omasta mielestä asiallinen) mielipiteeni ja toivotan vain tsemppiä tuleviin treeneihin:)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa yhtään kilpailemisesta :)

      En oikein ymmärtänyt pointtiasi, millä tavalla Teemun tulisi "suoristaa" jalkojaan? Ratsastan sitä täysin normaalissa ravitemmossa, sellaisessa, mikä on sille normaalia ravia. Välillä pyydän siltä rauhallista, lyhyttä ravia ja välillä reipasta ravia jotta joutuu venyttämään askeltaan.
      Teemu on mulle vielä sen verran uusi tuttavuus, etten saa siitä läheskään irti mitään koottua, tahdikasta ja kaunista ravia, sillä hevonen on itsessään erittäin vaativa ratsastaa. Kaikki kyllä tapahtuu aikanaan :)

      Poista
  26. Suuret kiitokset Emmille vielä uudesta, todella mieleisestä ulkoasusta! Hän käytti reilusti aikaa sen suunnitteluun, tekemiseen ja loppuhuolitteluihin ja saatiin oikein kiva lopputulos aikaan! :-)

    -Roosa,
    http://helmijaroosa.blogspot.fi/2013/05/ma-olen-vasynyt-tielta-vaistymaan-kun.html

    VastaaPoista
  27. Tosi kiva postaus!:) Ja hienoja kuvia:)

    VastaaPoista
  28. Hei pystyykö istumista neuvomaan yhtään tekstin muodossa ? Olisi kiva kuulla ihan kokemattomana heppailijana että mitä siellä selässä pitää tehdä että kyyti ei pompi niin paljon :D kuulin vain että pitää myötäillä liikettä ettei ravi pompi paljon mutta onko se nyt sitä kevennystä ?

    VastaaPoista