sunnuntai 12. toukokuuta 2013

kavaletteja ja baanausta punaisissa vaatteissa

Eikö olekin hieno otsikko! Se kuitenkin kuvastaa oikein hyvin viimepäiviä, sillä uudet ratsastushousuni pääsivät testaukseen kera punaisten ratsastussukkien ja punaisen paidan. Olen jostain syystä nyt aivan rakastunut kaikkeen punaiseen, haluaisin ostaa myös Teemulle punaiset pintelit ja punaisen huovan!

Perjantaina tosiaan päätin vähän hyppäillä Teemun kanssa. Varsinaisesti hypätä en sillä voi, mutta pienimuotoinen estetreeni ei ole pahitteeksi, pääasiassa halusimme vain vähän jumpata hevosta ja saamaan sitä keskittymään jalkatyöskentelyyn. Aluksi verkkasin sitä ravissa kahdeksikolla ylittäen kahta kavalettia, joiden tarkoituksena saada Teemua juurikin nostamaan jalkojaan paremmin. Tämän jälkeen hypättiin kolmoisjumppista sekä ravissa että laukassa. Ajattelin, että Teemuhan ei sarjasta heti yli menisi, sillä se välillä kyttää kaikkea ihan turhaa, mutta siitä se vaan yli meni kuin mikäkin konkari. Muutoinkin hyppelöt sujuivat ilman minkäänlaisia ongelmia ja Teemu kulki oikein mallikkaasti :)
Ratsastin loppuun vielä vähän koulua, jotta saisin sen läpi niin ravissa kuin laukassa. Ruuna olikin todella hyväntuntuinen ja joustava edestä, hirveästi sen kanssa ei tarvinnut jumpata ja pumpata. Ratsastaja voisi taas katsoa kyllä peiliin, voi hyvä tavaton, mitä mun yläselälle on tapahtunut?! Hartiat edessä ja näytän suoraansanottuna koppakuoriaiselta. Ei näin, Emmi..


Näissä kolmessa seuraavassa kuvassa Teemussa on havaittavissa pupujussin piirteitä.. Sillä on välillä tapana vähän pomppia laukassa, voi raukka ;)


Tänään, lauantaina, oli vuorossa pellolla ratsastelua punaisissa tamineissa. Teemun omistaja on pyytänyt, että silloin tällöin treenaisin Teemun selkää ratsastamalla pellolla reipasta ja isoa laukkaa gramaaneilla, jolloin sen pää pysyy pyöreänä ja selkä venyy. Tänään siis tein aika paljon laukkatreeniä ja laukkailin ympäri peltoa suhteellisen rentoa ja isoa laukkaa. Kyllähän sitä muutaman kerran piti baanattaakkin..! Oli ihanaa ratsastaa, kun huomaa miten hevonen nauttii, kun saa mennä kovaa. Itselläni vaan meinasi välillä olla vaikeuksia pysyä kyydissä ja jarrutella isoa hevosta, joka vetää kuin mikäkin, huh. Ainakin saa ilmaisen käsitreenin siinä samalla (;



Teemun jälkeen lähdimme tyttöjen kanssa käymään Hesburgerissa ja jäätelöllä, jonka jälkeen matka jatkui Jäniksenlinnaan ratsastamaan Viksu ja Putte. Mutta siitä ensipostauksessa, joka tulee olemaan erikoispostaus :)

Otimme aamupäivällä muuten tyttöjen kanssa kuvia ihan meistä ihmisistä, tässä muutamia parhaimpia. Mitäs pidätte tämän postauksen kuvista?


Täytyy vielä loppuun todeta, että olen tällä hetkellä niin onnellinen. Ai mistäkö? En mistään suuresta, vain siitä, että kaikki on tällä hetkellä yksinkertaisesti elämässäni todella hyvin. Mulla on maailman ihanin talliporukka ja samalla parhaat ystävät, joiden kanssa vietän ikimuistoisia hetkiä, kaksi ihanaa ja rakasta hevosta, joiden kanssa saan touhuta ja viettää aikaa aivan kuin ne olisivat omiani, kouluni vetelee viimeisiään ja kohta olen virallisesti media-assistentti, kesä on tulossa ja kivaa tekemistä on luvassa! Ja ennen kaikkea; aion vain nauttia elämästäni. Tehkää tekin samoin <3

55 kommenttia:

  1. Miks et varsinaisesti voisi hypätä Teemulla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos haluaisin teidänkin tietävän, kertoisin sen tekstissä :)

      Poista
  2. Muuten kiva postaus, muttamitä sun kädet oikeen säätää noissa sileissä pätkissä....

    VastaaPoista
  3. ihania kuvia ja ihanan pirteät punaiset vaattet! :3

    VastaaPoista
  4. Oot joskus puhunut, että käyt salilla treenamassa. Heräsi vain kysymys, että millaisia treenejä teet sielä? Onko sulla jotain rutiineja, että kuinka monta liikettä teet yms.? Itsekin olen aloittanut salilla käynnin. Millaisilla laitteilla sä yleensä teet ja käytkö jossain jumpissa tms? :) Paljonko muuten painat? Oot niin sopusuhtanen ja ihanan pirteä joka kuvassa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä en treenaa enää salilla, vaan kotona aina kun kerkeän. Mutta kun kävin salilla, treenasin pääasiassa yläkroppaa (kädet, vatsa, selkä) ja joka toisella kerralla tein vähän reisipakaratreeniä. Laitteita oli vaikka minkälaisia, en muista niitä ulkoa :/
      En halua kertoa painoani täällä, mutta kiitos!

      Poista
  5. oon kateellinen sulla on ohuet jalat, ja oot ihan sairaan laiha ja täydelliset rinnat... :(

    VastaaPoista
  6. Minun on pakko kertoa itseni kohdalla tuosta "onnellisuudesta" vähäsen. Itse olin tosi onnellinen tässä pari kuukautta sitten. Olin löytänyt haastavan, mutta mukavan vuokrahevosen itselleni ja minun ei enää tarvinnut käydä ratsastuskoulussa (vihasin paskaa puhuvia ihmisiä sielä ja koko paikkaa yleisestikin). Löysin siis itselleni vuokrattavaksi kelpohevosen ja vielä paremman tallin, en voi kuvailla miten hyvin viihdyin tällä rauhallisella yksityistallilla: tallikaverit olivat tosi mukavia ja heidän kanssaan tulin heti juttuun, yleensä kun olen hirveän ujo.

    Aloin kehittymään hevosen kanssa ja kaikki oli mallillaan. Sitten eräs henkilö otti kokonaan ylläpitoon vuokrahevoseni. Minulta ei ns. "maailma kaatunut", koska näin hevosta joka päivä samalla tallilla ja moikkasin sitä aina kun menin ohitse. Sain tämän saman hevosen omistajalta toisen hevosen itselleni, jota aloin vuokraamaan. Pääsin valmennuksiin ja kaikki alkoi taas sujumaan hyvin uuden tuttavuuden kanssa, päästiin kisoihin ja saatiin sijoituksia. Tuntui, että elämä hymyli.

    Sitten yhtenä iltana sain viestin puhelimeeni, jossa kerrottiin, että vuokrahevoseni muuttaa toiselle tallille. En halunnut uskoa sitä. Olin löytänyt ehkä ihanimman tallin ikinä ja sain aina olla hymyissä suin lähdössä tallille. Hevonen muutti ratsastuskouluun, jossa minusta oltiin aina levitelty juoruja ja paikka oli muutenkin inhottava itselleni. Toki hevosella sielä oli varmasti parempi treenipuitteiden kannalta. Halusin vain jäädä ihanalle yksityistallille, jossa oli niin "turvallinen" ja helppo olla oma itsensä. Siellä sai päästellä täyttä laukkaa pelloilla ja ratsastaa hikisiä estetreenejä kentällä oman valmentajan silmän alla. Olin kiintynyt järjettömän paljon niin mukaviin tallikavereihini etten todellakaan halunnut sinne kamalaan paikkaan, ratsastuskouluun takaisin. Silti hevonen oli minulle niin tärkeä, se oli voittanut luottamukseni ja sen sydän oli puhdasta kultaa, aivan kuten oma poni.

    Kyyneleet valuivat pitkin poskiani aina kun ajattelin asiaa ja toivoin asioiden muuttuvan. Olin niin surullinen. Kukaan ei tarvinnut tällä yksityistallilta vuokraajaa eikä minulla ollut muutakaan paikkaa minne mennä, ainut vaihtoehto oli seurata ponin mukana. Halusin jäädä, mutta siihen ei ollut mahdollisuutta. Kaipaan aina vain, päivä päivältä enemmän takaisin tuohon yksityistalliin, jossa sain olla sellainen kuin olen ja viettää aikaa parhaassa seurassa. Mikään talli ei varmasti tule voittamaan koskaan tuota paikkaa omissa ajatuksissani. Ehkä vielä joku päivä saan palata sinne takaisin! Tai sydämmestäni toivon niin.

    Tule hirveän pitkä kommentti, mutta näin minun kohdallani. Uskon siihen, että vielä saan olla yhtä onnellinen! Kaikella on kai tarkoituksensa. Loppuun vielä piti lisätä, että olette Teemun kanssa kehittyneet hirmuisasti verrattuna talvikuviin, huippua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että jaoit tämän tarinan kanssamme :) Harmi kuulla että vuokrahevosesi joutui vaihtamaan tallia juurikin tuohon ratsastuskouluun, joissa nykyään tosiaan valitettavan usein kuulee ihmisten puhuvan pahaa selän takana ja "omivan" opetusratsuja. Yksityistallit ovat kyllä ihan parasta, siellä kun voi ratsastaa rauhassa ja yleensä ilmapiiri on paljon parempi. Toivotaan, että asiat kääntyy sulla parhain päin!

      Poista
  7. seurusteletko enää sen henrin kanssa ?

    VastaaPoista
  8. etkö osaa laittaa hevosta muotoon ku sahaat oot aika paska cx
    + ei epaktiivisia kommentteja tähä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä emmi tietää paremmin miten juuri TEEMUA ratsastetaan. Ja "sahaaminen" tässä tapahtui vain ympyrällä joten voi olla että se on samalla kääntämistä ja vapautus ettei koko ajan pidä "sitä ohjaa kireellä"? Hyvä tulla aina anonyyminä kaikkialle huutelemaan -.-

      Poista
    2. Ja mun mielestä teemu on kyllä aika hyvin muodossa :D ^^

      Poista
    3. sanotko tosissaaan tota sahaamiseks? XD ehkä emmillä on hieman epätasainen käsi, mutta niin on meillä monilla! teemu kun näyttää että on ihan rento eikä sitä satu mistään. SAHAAMINEN SATTUU, ottakaa pliis käsitteistä selvää ennen ku tuutte aukoo. ihania kuvia ja video, oot kaunis:)

      Poista
    4. Voi teitä, sahaamista käsieni liike ei ole nähnytkään :) Kyllä, käteni voisivat ajoittain olla rauhallisemmat, mutta kuten Nipsukin totesi, valitettavasti ette tiedä Teemun ratsastamisesta mitään joten helppo sitä on netin välityksellä ANONYYMINÄ huudella ;) Teemu on erittäin vaikea ratsastaa edestä, ja vaatii hyvin nopeita apuja liikkuakseen oikein, sen takia käsi liikkuu ajoittain aika paljon.

      Poista
  9. Sulla on tosi kivoja kuvia ja videoita näissä postauksissa.

    VastaaPoista
  10. Ihania kuvia ja videoita, mutta mikset voi hypätä Teemulla? Anteeksi, jos tämä löytyisi jo jostain, mutta en valitettavasti löytänyt :)

    VastaaPoista
  11. Ne jotka dissaa on varmasti vaan kade, oot meinaa taitavan olonen ja kauniskin!;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä anonyymihuutelijat ovat vain hyvää viihdettä, niiden kommentit voivat mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos :) Kiitos sinulle!

      Poista
  12. Ihan vinkki jos haluat Teemun nostavan jalkojaan laita semmonen sarja jossa on joka askeleelle puomi maassa. Jos tajusit. Kaverin ponilla kokeiltiin ja toimi erittäin hyvin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, semmoista olemme menneetkin, se on kyllä tehokas "jalkojen nostattaja".

      Poista
  13. Voi että miten kauniita ootte ja hienosti ratsastat Teemua :) !

    VastaaPoista
  14. Upeita kuvia!:) Ratsastat hienosti:)!

    VastaaPoista
  15. oot hirmu nätti! ja upeasti ratsastat teemua! :) eihän ratsastaessa koskaan voi olla täydellinen!! mutta juu oli hienoja ja hyvä laatusia kuvia :) ja ihanan vihreä pelto, on kyllä täällä vähän pohjoisemmasakin, mutta kun sen tallin pelto millä käyn on sänkkäri :(

    VastaaPoista
  16. Oot tositosi kaunis ja osaat ratsastaa tosi hyvin! Vau!:)

    VastaaPoista
  17. Ymmärrän kyllä jos syys on jotenkin henk. kohtainen tai yksityinen etkä halua kertoa sitä täällä, mutta on sekavaa, että ensin olet sanonut, ettet saa hypätä Teemulla, sitten tässä postauksessa sanot, ettei Teemulla voi hypätä ja sitten on kuvaa ja videota siitä kun hyppäät?

    Varsinkin tuo lause: "Varsinaisesti hypätä en sillä voi, mutta pienimuotoinen estetreeni ei ole pahitteeksi" Hyppääminen ja estetreeni taitaa kyllä liittyä yhteen aika isosti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emmi taitaa meinata,ettei hyppää ns. kunnolla (eli pitkiä tehtäviä ja sellaista) ja korkeampia esteitä. Esteet kuvissa ja videolla pysyttelivät nimittäin ehkä n.70cm rajoissa korkeimmillaan.

      Poista
    2. Noh, onpas nyt tehty iso juttu tästä asiasta. Siis: Teemulla en hyppää koskaan. Hyppäämisellä meinaan isoja (yli 60-70cm) esteitä ja isoja, vaativia tehtäviä tai kunnon esteratoja. Silloin tällöin voin sen kanssa mennä kavaletteja, kuten esimerkiksi nyt. Jos lopuksi nostimme esteen 60cm korkuiseksi kahden hypyn ajaksi, en sitä pidä vakavana, Teemu kun on 176cm iso hevonen joka pääsee tuollaisesta vaikka kävellen yli.

      Ilmoitin joo ehkä vähän hassusti tuon pienimuotoisen estetreenin, sillä kuitenkin tarkoitin tätä jumppatreeniä pienten esteiden muodossa :)

      Poista
  18. Minullekin heräsi kysymys, että kun et voi hypätä, niin miten silti hyppäät noin isoja esteitä? Tuo yksi pysty minun silmiin näytti ainakin joltain 50-60cm, ja minusta se on jo este ihan hypättäväksi, ja kunnon loikkiahan tuo Teemu näytti ottavan? Että itse kutsuisin tuota sinun tämän postauksen ratsastusta ihan kunnolla hyppäämiseksi.. Ja kommentin ei ole siis tarkoitus olla mitenkään negatiivinen, kunhan vain ihmettelen :)

    ja sitten vähän muuta vielä! Aivan upeat nuo punaiset ratsastushousut, tuli itellekin kauhea kuume ostaa jotkut tuollaiset oikeesti värikäät ratsastushousut! :D Mutta pitäisi varmaan tilata jostain netistä, ja en hirveesti tykkää tilailla :/ Ja toiseksi, aivan upeita kuvia teistä, näyttää juuri semmoiselta onnelliselta elämältä mitä sanoit viettäväsi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja siis kirjoittaisin kyllä ihan julkisesti, jos minulla vaan joku tili olisi mitä kautta kirjoittaa :)

      Poista
    2. Jokainen määrittelee hyppäämisen omalla tavallaan, mutta Teemu on suuri hevonen jolle tuollainen 50-60cm pysty on erittäin pieni ja vaatimaton este, jota voi käyttää vielä jumppaukseen enkä pidä sitä itse isona esteenä. Mutta tämä on nyt kyllä ihan turha aihe tämmöiselle spekuloinnille, minä itse tiedän mitä saan ja en saa tehdä, eikä teidän tarvitse siitä huolehtia, kiitos :)

      Kiitos sinulle kehuista :)

      Poista
    3. Kiitos selvennyksestä :) Ja totta, Teemu on kyllä iso hevonen, joten eihän noi esteet sille mitään niin isoja ole :) Ja kyllä me kaikki tiedetään ettet sinä tekisi mitään sellasta Teemulla mitä et saisi :)

      Poista
  19. ihania kuvia! Ootte kaikki niin kauniita :) ja ratsastat tosi hyvin! :)

    VastaaPoista
  20. Wau, tosi kiva toi punanen neule sulla :) ! Mistä oot ostanut ? Olen itellekkin jonkin aikaa etsinyt tuon tyyppistä..

    VastaaPoista
  21. Moi oon se toinen tytöistä joka haastatteli sua laaksolla, sulla on tosi ihana blogi! :) ja ihania kuvia ja sä ja sun kaverit ootte todella kauniita ja Teemu on kyllä todella söpö! :)

    VastaaPoista
  22. tosi kiva postaus jälleen kerran:) onko Teemu vähän kova edestä, vai irrotteletko sitä vain noissa sileän pätkissä tuolla sisäkädellä? Ratsastat tosi hyvin ja saat kulkemaan Teemun tosi hienona ja rentona. Ihania kuvia!(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teemu on erittäin kova suustaan, joten tarvitsee paljon tuollaista irrottelua, muuten vetää aikalailla vastaan. Kiitos!

      Poista
  23. tää oli just ihana postaus ku oli paljo kuvii!!:)

    VastaaPoista
  24. Tää sun blogi on vaan ihan loistava! Jaksat aina kirjoittaa pitkiä ja hyvälaatuisia postauksia joissa on vielä mukana paljon kuvia :) Ja kuvathan on kanssa ihan mahtavia ja Teemukin ;)
    Pari (turhaa....) kysymystä vielä: Mitkä saappaat sulla on? Mistä hankit aina nämä blogin taustat? Ja onko nuo Hööksin housut hyvät, itsekkin olen niitä harkinnut? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!
      Saappaat on ostettu aikanaan Hööksistä, taustoja etsin pääasiassa Googlesta tai teen itse ja kyllä olen tykännyt näistä punasista, on kivat jalassa ja ennenkaikkea näyttää hyvältä (;

      Poista
  25. Mikset voi hypätä Teemulla usemmin? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kerro syytä blogissa, kuten muutamaan aikaisempaan kommenttiin vastasin :)

      Poista
  26. Olipa ihana lukea tämmöistä tekstiä:D! Olet niin positiivisen ja iloisen oloinen ihminen että tekee melkein kipeää katsoa omaa napaa! Ihania kuvia, sekä teemusta että teistä muistakin;) Kaikin puolin ihana ja piristävä postaus (etenkin) loppua myöten(::!<3

    VastaaPoista
  27. Miks et voi varsinaisesti hypätä Teemulla? o.O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emmi on sanonut että kertoisi sen kyllä blogissaan, jos haluaisi kaikkien tietävän syyn.

      Poista
  28. Mistähän nuo sinun ridahousut on ostettu? Jos netistä niin mahd. linkkiä? :)

    VastaaPoista