torstai 9. toukokuuta 2013

lämpimiä säitä, shoppailua ja ratsastusta

Voi että rakastan näitä viime päivien kelejä, on niin vapauttavaa ja ihanaa kulkea ulkona ilman takkia, saatika ratsastaa vaikka ihan topilla! Ei ole tarvinnut miettiä mitä puen päälle ja kuinka paljon, riittää että on korkeintaan huppari varalta mukana jos viileä yllättää. Odotan vain niin kovasti kesää, valmistujaisia ja sitä kaikkea tekemistä, mitä kesällä keksii. Tuskin olen ainut..? ;)

Tässä postauksessa ajattelin tavalliseen tapaan taas kertoilla viimepäivien tapahtumia ja tekemisiäni, nyt kun kamera on ollut jokaisella tallikerralla mukana ja on ainakin jonkinlaista materiaalia saanut.

Tiistaina kävin töiden jälkeen kuvaamassa Roosaa ja Lorea sovitusti, sillä Roosa halusi ratsastusmateriaalia pitkästä aikaa. Oli aivan ihana ilma ja todella lämmin ja olin itsekin tyytyväinen kuvasaldoon. Roosa älä tapa, sillä laitoin tähän teistä muutaman kuvan.. x) Kuvailuiden jälkeen lähdin kodin kautta ratsastamaan Viksun. En jaksanut kuluttaa kenttää, joten lähdinkin kouluilemaan sänkkärille vielä kun oli mahdollista, sillä se kynnetään  (on jo varmaan kynnetty), eikä siinä sitten voi enää mennä.
Viksu oli alkuun vahva, kuten se yleensä on pellolla mentäessä, mutta monien volttien ja taivuttelujen jälkeen sain sen pehmenemään todella hyväksi. Jumppailin Viksua paljon ja pyysin siltä hyvin matkaavoittavaa, irtonaista ja pyöreää ravia. Ruuna olikin erittäin hyvä ja voi että, varmaan ekaa kertaa tunsin että se oikeasti lisäsi ravia rikkomatta laukalle tai nostamatta päätään ylös! Muutenkin se liikkui pellolla jotenkin normaalia paremmin ja oli superhieno! Harmitti, etten ottanut kameraa mukaan tai ettei kukaan ollut todistamassa tätä ratsastuskertaa.



Keskiviikkona lähdin töiden jälkeen käymään Hööksissä, jälleen kerran Roosan kanssa. Minulla on ollut jo pitkään ostoslistalla punaiset ratsastushousut, mutta mistään en ole kovin halpoja löytänyt. Hööksissä onneksi oli CRW:n punaiset housut hintaan 61€, joten pakkohan ne oli sovituskopin kautta ottaa mukaani! Lisäksi tarvitsin uudet ratsastussukat sekä ratsastushanskat, mutta hyviä hanskoja en valitettavasti löytänyt. Ratsastussukat kuitenkin hommasin.
Illalla kävin taas ratsastamassa Viksun ja sen lisäksi myös Putte-ponin, jota aina silloin tällöin edelleen liikutan jos omistaja ei itse pääse. Uudemmille lukijoille tiedoksi, hoidin siis Puttea pari vuotta sitten, kunnes kasvoin sille liian pitkäksi ja oli pakko lopettaa. Nyt, 175cm mitassa olen todellakin jo liian pitkä ponille vakituiseksi ratsastajaksi, mutta silloin tällöin, ehkä kerran kuussa/2kk, ei yksi ratsastuskerta haittaa.
Keskiviikko oli ilmaltaan tosi kuuma, joten ainakin itse olin jotenkin ihan veto pois enkä jaksanut Viksun kanssa tehdä kummempia. Kävin vähän pellolla ja sen jälkeen ratsastelin sen läpi vielä kentällä. Jostain sain kuitenkin puhtia Puten liikuttamiseen ja teinkin sen kanssa töitä suhteellisen kunnolla. Harmittaa niin vietävästi, että olen sille liian pitkä, koska poni on vaan niin magee! Kun sen saa oikeasti kunnolla töihin, se tekee raviväistöt ja -lisäykset todella hienosti! Putte liikkui muutenkin oikein mukavasti ja oli hyvin reipas.

Vasemmalla: rakastuin noihin saappaisiin, niin mukavat jalassa!
Oikealla: Noi kypärät oli jotain niin ihanaa, ihasteltiin ne päässä tovi.. Ja pakollinen duckface tottakai, olihan noi kypärät sen verran bling bling ihkut ;)
Roosa sovitteli saappaitaan monen monta minuuttia, minä kiltisti odottelin housujeni kanssa ja teinipeilailin aikani kuluksi..

Tässä vähän pätkiä viimepäivistä.

Tänään, helatorstaina olin koko päivän aamu yhdestätoista ilta kahdeksaan liikenteessä. Aamulla kävin juoksuttamassa Teemun liinassa ja lopuksi päästin vapaaksi. Teemun hoidettuan matka jatkui Laakson ratsastustadionille Aadan kisahoitajaksi. Siellä vierähti monta tuntia katsellessa erinäköisiä ratsukoita ja kannustaessa Aadaa.


Tässä hevosessa näin jotain samaa näköä Teemun kanssa..!

Laaksolla ollessani pari blogini lukijaa tulivat moikkaamaan ja haastettelemaan pientä nettijuttua varten. Voit lukea sen tästä. Tekstissä on muutamia virheitä, kuten nimeni kirjoitettu väärin, mutta symppis juttu muuten!

Huomenna on tiedossa pienimuotoista estetuntia Teemun kanssa, mutta siitä lisää loppuviikosta. Olen muuten huomannut että tuossa gallupin äänten laskennassa on varmaan jotain häikkää, sillä se välillä näyttää, että siinä olisi äänestetty välillä vain viisi kertaa, välillä joku 28 kertaa, aina vaihtuen tuo voittajapostaus... Joten jos jollain se näkyy normaalisti, olisi tosi ihanaa jos joku viitsisi kertoa mikä niistä on saanut eniten ääniä, mikä toiseksi jne.. :) Palataan!

34 kommenttia:

  1. Onko mielestäsi paha, jos 180cm pitkä, hoikka, menee kolme, korkeintaan neljä kertaa kuukaudessa 145cm, normirakenteisella (ei siro eikä jykevä) ponilla?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuskin kovin paha juttu on, varsinkin jos olet kevyt pituuteesi nähden, jalkasi todennäköisesti jäävät alapohkeesta kuitenkin "tyhjäksi" mikä saattaa vaikeuttaa oikeanlaista istuntaa ja pohkeen käyttöä. Itsehän olen sen 175cm ja esimerkiksi Bohemia oli 140cm poni, mutta kovin jykevä joten en näyttänyt sen selässä hirveän pitkältä. Putte on 135cm, ja tuosta videolta näet kuinka pitkältä sen selässä näytän :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksestasi. :) Kuitenkin käyn tuon lisäksi kerran viikossa tunneilla ratsastuskoulussa, jossa menen ihan sopivilla ratsuilla, joten ei itseä niinkään haittaa tuo istuntajuttu. :) Eikä kukaan mitään huomauttele ja omistajakin itse pyysi ratsastelemaan, kun ei itse aina pääse. Mieltä vaan välillä kaivaa, hehe :D

      Poista
  2. mulla on tollanen kypärä ;) !

    VastaaPoista
  3. Harmi että oot putelle liian pitkä, se liikkuu sulla älyttömän hienosti! :-)

    Millä nimellä tälläsiä remixbiisejä löytää youtubesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin megamasup nimellä esim nrj megamashup on yksi :)

      Poista
    2. Joo, mm. mega mash-up -hakusanalla löytyy vaikka minkälaisia, samoin esimerkiksi 50 top songs mixed together (kuten tässä videolla oleva biisi).

      Poista
  4. tosi makeen näkönen poni toi putte ! :)

    VastaaPoista
  5. Wau, olet ottanut ihan mielettömän hienoja kuvia Roosasta ja Loresta! :)

    Mulla on noi saappaat, joihin rakastuit. :D Jos tosiaan uusia saappaita tarvitset, voin lämpimästi suositella noita. Tosi hyvät ja mukavat ovat ja niitä on mahdollista saada neljällä eri varrella, eli varmasti sopivat saappaat löytyy. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti itse en tällä hetkellä tarvitse uusia saappaita, mikä harmittaa, koska tuosta olisin saanut heti täydelliset saappaat! :( Toivotaan, että pysyvät kuitenkin pitkään markkinoilla!

      Poista
  6. Minulla tuo gallup näyttää, että lifestyle-postaus on johdossa. Toisella, jaetulla sijalla on varustepostaus Teemun tavaroista ja mielipidepostaus varusteratsastuksesta. Kolmas on kysymyspostaus ja neljäs kynsipostaus. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selvä, kiitos :) Mulla ne taas näyttää vähän eriä, katsotaan, miten päätän sitten loppujenlopuksi (;

      Poista
  7. http://mylife-whithorses.blogspot.fi/ Blogissani tein uuden postauksen jossa esittelen blogeja joita luen,siellä on myös sinun blogista jos haluat käydä kurkkaamassa! :)

    VastaaPoista
  8. Minkä rotuinen putte on? säkäkorkeus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Putte on risteytysponi ja säältään noin 135cm.

      Poista
  9. lifestyle-postaus (my day): 14 (51%)

    kynsipostaus (tutoriaaleja): 4 (14%)

    varustepostaus Teemun tavaroista: 4 (14%)

    kysymyspostaus:1 (3%)

    mielipidepostaus varusteratsastus: 4 (14%)

    Mulla tuo gallup näkyy tuolla tavalla. En sitten ole lainkaan varma toimiiko tuo minullakaan, mutta jokatapauksessa tuolta se näyttää omalla koneellani :D Aiotko toteuttaa esim. 2 eniten ääniä saanutta noista vai vaan yhden, koska minua ainakin kiinnostaisi hirmuisesti tuo Teemun tavaroiden esittely. Ihanan keväinen ja kuvantäyteinen postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla taas näkyy että;

      1. 15
      2. 8
      3. 8
      4. 1
      5. 5

      Noi on siis samassa järjestyksessä kuin ekalla anolla, eli eka lifestyle-postaus, sitten kynsipostaus jne. En tiedä näkyykö minullakaan oikein, mutta mulla on nuissa tuon verran "pisteitä" :D

      Poista
    2. Kiitos teille :) Ja ensimmäiselle anonyymille: Aion toteuttaa näistä kaikki, mutta ensimmäisenä piakkoin eniten saaneen, ja joskus myöhemmin vasta nuo muut.

      Poista
  10. Mullakin on tuo kypärä! Aivan uskomattoman ihana päässä, ja muutenkin tosi kiva!! Unohtamatta ihanaa ulkonäköä ;)

    VastaaPoista
  11. Nää sun tekstit ovat kyllä odottamisen arvoisia :) Noi videotkin ovat hyviä, koska eivät ole "ylieditoituja". Miten Aadalla muuten meni kisoissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Ja Aada ei valitettavasti halua tulosten tulevan julki blogissa :/ :)

      Poista
  12. sun hiukset ois hienommat jos ne ei olis nii tasasesti leikattu latvasta. rikotut latvat tekis sustaki pirtsakamman näkösen koska nyt näyttää välissä siltä että joku vetäis sinua koko aja maata kohti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, että itsenikin mielestä näyttävät nyt vähän hassulta kun ikäänkuin "katkeavat" kesken, mutta kestää hetken ennen kuin ne tasoittuvat. Kaikkien muiden mielestä minulle kuitenkin sopii tämmöinen tasaleikkaus paljon paremmin, se on klassisemman näköinen, kun nykyään melkein kaikki leikkaavat hiuksensa niin revitetysti, värjäävät paljon tms. Itse yritän pitää hiukset mahdollisimman luonnollisina :)

      Poista
  13. Moikka! Näin sinut ja Aadan laaksolla torstaina ja huomioni kiinittyi sen orin (Beautiful Mind?) satulaan :) voisitko kysyä Aadalta mikä se satula on merkiltään ja malliltaan, kiitos kovasti!

    VastaaPoista
  14. Kiva postaus ja hienot kuvat. :) Voisitko joskus tehä postauksen jossa kerrot Putesta ja menneista ajoista? :) Ja kisätä siihen jotain videoita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti ponin omistaja ei halua, että Putesta kirjoitellaan/julkaistaan hirveästi :/

      Poista
  15. Et näyttäny mun silmään hirveän isolta putelle :) Hienosti meette!

    VastaaPoista
  16. Mulla ainakin on aina tossa laidalla gallupissa näyttäny, että myday olisi saanut eniten ääniä ja mielipidepostaus varusteratsastuksesta toiseks eniten. :-)

    VastaaPoista
  17. et ees näyttäny isolta putelle!:) ihanaa saada siitäki tai päivitystä, liikkuu tosi hyvin! ja tietty ihana symppis viksu ja komea teemu!:)

    VastaaPoista
  18. Hih, tunnen toisen noista sua haastatelleista tyypeistä. :D

    VastaaPoista