torstai 18. huhtikuuta 2013

toivepostaus: kuinka muokkaan kuvani?

Heippa!
Kiitos kaikille viime postaukseen kommentoneille, täytyy todeta että ihania lukijoita omistan. Paljon mukavaa palautetta tuli istunnastani, joka teidänkin silmään on muuttunut parempaan suuntaan, ja muutenkin tsemppaatte ratsastusta ja olette kehuneet blogiani :) Tulee heti paljon parempi mieli ja uutta intoa aina kirjoittaa näitä postauksia.
Olen saanut myös muutamia toivepostausideoita, kuten kuvienmuokkausneuvoja, kysymyspostausta, Teemun päivä-videota ja materiaalia Viksun ratsastuksesta. Nämä kaikki tulen kyllä toteuttamaan, mutta milloin, sitä en osaa sanoa. Tuo kuvanmuokkauspostaus onnistuu kuitenkin vaikka heti, ja siksi päätinkin sen toteuttaa jo nyt. Mikäli tämmöinen postaus ei kiinnosta, niin voitte skipata :)

Tässä esimerkkikuva. Kuva on siis täysin alkuperäinen ja tätä aletaan muokkaamaan.
Aloitan aina kuvan rajauksella. Rajaan oikeastaan jokaisen kuvan, minkä blogiin lisään, näin niistä saadaan siistimpiä ja ratsastuskuvissa esimerkiksi ratsukko kuvan keskelle.
Rajauksen jälkeen vaihdan kuvakoon blogin leveyteen sopivaksi. Omassa blogissani käytän kuvakokoa 543px, olen kokenut sen parhaimmaksi kooksi omassa blogissani. Oikeanlaisen kuvakoon selvitin blogin ulkoasun muokkauksessa, jossa pääsee itse säätämään blogin leveyksiä.
Tämän jälkeen ryhdyn muokkaamaan kuvan valaistusta ja kontrastia. Se, mitä toimintoja käytän, riippuu aina millaiset värit ja kontrastit alkuperäiskuvassa on. Maneesikuvissa yleensä käytän tätä Levels-toimintoa, joka säätää kontrastia. Ulkokuvissa saatan käyttää Curves:ia.
Maneesikuvissa säädän yleensä pelkästään tuota vasemmaisinta nuolta vetämällä sitä vähän oikealle. Tällöin kohde (ratsukko) muuttuu hieman tummemmaksi, mutta tausta pysyy aikalailla samana.
Keskellä oleva nuoli säätää koko kuvaa tummemmaksi ja oikeimmanpuoleinen nuoli valottaa kuvaa.
Maneesikuvissa olen lisäksi kokenut hyväksi säätää Exposurea, jolla saa liää kirkkautta kuvan taustaan. 
Säädän pelkkää Exposurea, joka nostaa taustan kirkkaustasoa kiitettävästi. Sitä ei tarvitse hirveästi lisätä, muutoin kuva palaa helposti puhki.
Mikäli kuva on sumea tai hieman epätarkka, mikä maneesikuvissa on yleistä, säädän terävyyttä Smart Sharpen-toiminnolla. Välillä käytän myös pelkää Sharpenia, joka säätää automaattisesti kuvan terävyyden.
Yleensä Smart Sharpenissa säädöt näyttävät suunnilleen tältä. Nämäkin luvut vaihtelevat kuvasta riippuen.
Tervöityksen jälkeen teen kuville reunat ja varjostukset. Aloitan ottamalla uuden pohjan (File -> New) ja laitan yleensä kooksi 600x800px.
Raahaan haluamani kuvan pohjalle.
Reunat ja varjot teen Blending Optionsin kautta, joka löytyy kun klikkaat layerin päällä oikeaa  nappia hiirestä.
Ensin teen reunat, eli valitsen Stroke:n ja sen kautta vaihdan reunan paksuutta Size:stä. Tykkään valkoisista reunoista, joten vaihdan värin valkoiseksi.
Varjostukset saa Drop Shadow'n avulla, jossa säädän varjon näkyvyyttä Opacitystä, kokoa Size:stä ja Angle määrittää, missä kohdassa varjo kuvassa on, eli tavallaan mistä "valo" kuvaan heijastaa. Se on yleensä 100 asteen kohdalla.
Kun reunat ja varjo on tehty, rajaan pohjan pienemmäksi.
Jotta blogissa kuvaan ei jää valkoista taustaa, poistan sen  poistamalla valkoisen taustan kuvan alta. Sen voi tehdä raahaamalla Background-layerin roskakoriin.
Näin, tausta on poistettu ja kuvassa on ruudukkotausta, siitä huomaa että taustaa ei ole. Tallennan kuvan tämän jälkeen PNG-tiedostona, jotta taustaa ei ole kuvan tallennuksen jälkeenkään. HUOM: kuva ei siis voi olla kuin png-muodossa, mikäli haluat ettei kuvan taustalle jää mitään. Tämä on yleinen virhe monilla, että he tallentavat kuvan väärässä muodossa.
Kuva on valmis blogiin lisättäväksi :)

Kuten huomaatte, aikaa kuluu aika paljonkin näiden postausten tekemiseen, kun ottaa huomioon että välillä kuvia löytyy paljonkin kerralla! Ei siinä mitään, tykkään tosi paljon muokkailla kuvia ja välillä innostun tekemään vähän erilaista kuvankäsittelyä. Unohtui mainita, että säädän välillä myös kuvien väriä esimerkiksi hieman kellertävämmäksi, jos värit ovat alkuperäiskuvassa huonot. 

Toivottavasti postauksesta oli nyt iloa niille, ketkä ovat kovasti kyselleet kuvienmuokkauksesta :) Seuraava, tavallinen postaus tulossa ehkäpä viikonloppuna. Hyvää torstaita!

25 kommenttia:

 1. Ite rajaan aina niin, että menosuunnassa on ihan pikkusen enemmän tilaa, omaan silmään näyttää paremmalta:)

  VastaaPoista
 2. Tää oli tosi kiva postaus! Tee lisää jotain tällasia :)

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus! :) Sain hyviä vinkkejä omaankin muokkaukseen. T. Anna D.

  VastaaPoista
 4. Mitä ohjelmaa käytät ?

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus! Sun blogi on niin ihana!:)

  VastaaPoista
 6. Todella selvä postaus :) Ittekkin tämmöisenä tollona tajusin jotain :D

  VastaaPoista
 7. Oot tosi hyvä ratsastaan, mut sun katse menee ehk vähän alas....

  VastaaPoista
 8. tosi kiva postaus ja sai itsekkin hyviä neuvoja :)

  VastaaPoista
 9. Muuten tosi hyvä ja selkee postaus, mut oishan se kiva kun kertosit myös ohjelman olla muokkaat? Et ainakaan voi olettaa, että kaikilla on tämä ohjelma valmiina tai sitä tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. UKK:sta löytyy vastaus tuohon.. joka siis pitäisi lukea ennen kuin alkaa kysymään kysymyksiä..

   Poista
  2. Kuvanmuokkausohjelman vastaus löytyy sitä paitsi aiemmissa kommenteissa, Emmi on ystävällisesti vastannut vaikka tosiaan ukk kertoo vastauksen :)

   Poista
  3. Kuten muut ovatkin vastanneet, vastaus tosiaan löytyy UKK-välilehdestä ja aikaisemmasta kommentista. Olisihan sen tosin voinut myös tekstissä mainita, mutta ajattelin että suurin osa kyllä tietää ohjelman tai tunnistaa sen kuvista.

   Poista
 10. sinut on haastettu! :)
  http://sweetheart389.blogspot.fi/2013/04/tunnustus.html

  VastaaPoista
 11. määkin tykkään muokkailla kuvia ihan hirveesti:) harmi vaan kun on sellanen pieni ja huono muokkaus ohjelma niin ei voi tehdä mitään erillaista.....mut tosi kiva postaus!:)

  VastaaPoista
 12. Miten "löysit" viksun ja bohemian ja teemun? Tai siis tuskin kukaan vaan tuli vastaan kadulla ja sano tässäpä sulle polle ratsastettavaksi..? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin kaikki suhteiden (kavereiden) kautta :) Todella hyvä tuuri on vaan käynyt!

   Poista
 13. oletko enää kaktun ja aadan kanssa tekemisissä? ketä kaikkia ratsastat nykyään? asutko vanhempiesi luona? onko kaktu,aada ja jutta samalla tallilla kanssasi? monta kertaa viikossa rattsastat bohemian,viksun ja teemun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aadaa näen joka kerta tallilla kun käyn, Kaktua näen silloin tällöin, muttei olla enää todellakaan usein tekemisissä. Ratsastan Teemua ja Viksua pääsääntöisesti, silloin tällöin myös tuttujen hevosia jos on tarvetta. Bohemiaa en enää vuokraa,sillä annettiin ylläpitoon toiselle tytölle. Käyn Teemulla yleensä 2-3kertaa viikossa ja Viksulla 2 kertaa.
   Asun vanhempieni kanssa vielä kotona ja olen Aadan ja Jutan kanssa samalla tallilla, Kaktu on muuttanut pois.

   Poista
 14. Viittisitkö muokata mun yhestä kuvasta tärähdyksen pois? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kuva on tärähtänyt, sitä harvemmin pystyy muokkaamaan pois, mutta voinhan kokeilla yrittää saada siitä vähän terävämpää tms, katsotaan. Lähetä kuva sähköpostiini: emmi246@luukku.com :)

   Poista