tiistai 23. huhtikuuta 2013

Aina ei ole hyviä päiviä! (+video)


"oot kyllä todellinen heppatyttö kun meet tonne sateeseen ratsastaa!"

Ihanaan kevääseen kuuluu myös runsaasti sateita, jotka antavat lopuillekin lumille kyytiä ja tuo ihmisille mieleen ne lämpimät kesäsateet. Tänään satoi kaatamalla juuri kun menin tallille, mutta kuten tallilla mulle sanottiin (ylläoleva lause), niin todellakin ratsastan säässä kuin säässä! Ratsastaa voi aina, kunhan on oikeanlaiset varusteet.

Viime viikolla kun ratsastin Viksulla, kentällä oli vielä paikoitellen paljonkin jäätä ja kenttä muistutti enemmänkin uima-allasta kuin hiekkaa. Sen huomasi jo Viksusta, sillä se oli aivan erilainen ratsastaa kuin normaalisti. Ensimmäistä kertaa voisin sanoa suoraan, että kauhea. Alkutunnista ruuna oli ihan mukava ja herkkä, mutta muuttui ravatessa ja laukatessa kovasuiseksi eikä reagoinut pohkeeseen. Kaikenlisäksi se työnsi takapäätä uran sisäpuolelle ja sain tehdä paljon avoja, väistöjä ja takaosakäännöksiä että saisin sen herkistymään. Pikkuhiljaa sain ravista oikein hyvän, takapää työnsi ja Viksu keveni edes vähän edestä.

Ensimmäisenä heti tietysti tuli mieleen, että onko Viksun suu kipeä tai onko sillä hammaspiikkejä kun sillä tavalla puri kuolaimeen, mutta keskiviikkona sillä mentäessä uudelleen olikin jo vähän parempi.. ainakin siihen asti, kun oli laukkojen vuoro. Oikeassa kierroksessa en saanut mitään pidätteitä tai pohjetta läpi, voitte arvata kuinka ärsyttävältä tuntuu yrittää ratsastaa epätoivoisesti hevosta jonka tietää osaavan laukata pyöreänä ja taipuisana kolmitahtista laukkaa, mutta on niin itsepäinen että ei vastaa mihinkään apuihin ja kulkee nelitahtista räpellystä eteenpäin! Siltä se tuntui, vaikka mitä teki. Jos yritin pyytää lisää laukkaa, tuntui ihan että kohta Viksu menee nurin. Päätin sitten jättää leikin sikseen ja siirtyä loppuraveihin, koska en halunnut alkaa väkisin vääntämään, olisi sekä hevosella että ratsastajalla mennyt lopullisesti hermot!

viimeviikon fiilikset!

Viksu on erittäin harvoin tuollaisella tuulella tai noin huono ratsastaa. Jäi hieman harmittamaan, etten saanut pahaista herraa avuille laukassa vaikka kovasti yritti mitä vain! Siinä tilanteessa koen, että olen luovuttanut ja antanut hevosen voittaa, mutta mikäli yksinkertaisesti omat hermot eivät enää riitä työstämään hevosta koska siitä ei ilman kovakouraisia otteita tulisi mitään, on parempi antaa vain olla, laskea kymmeneen ja viedä hevonen talliin. Voi kokeilla seuraavana kertana uudelleen, jolloin asiat voivatkin olla taas hyvin, kuten tänään kävi.
Ratsastin Viksun siis kaatosateessa noin puolisen tuntia. Halusin saada Viksun täysin rennoksi ja tyytyväiseksi kuitenkin niin, että se ravaa aktiivisesti käyttäen lihaksiaan kunnolla. Viksun ravi on parantunut huimasti ja se käyttää selkäänsä paljon enemmän kuin ennen. Tämä tekee sen selälle oikein hyvää ja se on kyllä tullut huomattua, sillä sen selkävaivat ovat kaikonneet kokonaan.
Tänään onnistui laukatkin oikein hyvin, nostot olivat rauhalliset ja nenä pysyi aika hyvin alhaalla. Huomaa kyllä, ettei sillä ole nyt niin paljon lihaksia jaksaa kantaa itseään rehellisesti peräänannossa laukassa, mutta nyt täytyy alkaa treenaamaan sitä laukkaa paljon. Ajattelin tällä tai ensiviikolla vähän hypätä jotain jumppasarjoja että saa laukan paranemaan. Siinä onkin tavoitetta keväälle/kesäksi :)

tämän päivän fiilikset!
Sitten loppuun vielä video Teemusta, josta mainitsikin postaus taaksepäin. Ensimmäistä kertaa koskaan en pidä jostain tekemästäni videosta YHTÄÄN, tämä on aivan kamala tekele omasta mielestäni. En halunnut edes julkaista videota Youtubessa julkisesti, mikä on harvinaista! Editointi on jostain syvältä, materiaalit jotenkin todella tylsiä ja musiikkikaan ei mikään järin hyvä.. Se on jännä, kuinka hevosen kokoluokka vaikuttaa niin suuresti musiikkivalintoihin, en meinannut millään keksiä mitään kivaa biisiä Teemulle, sillä se on sellainen hidasliikkeinen laiva! Bohemialle ja Viksulle on helppo keksiä vaikka mitä biisejä, kun niillä on sen verran lyhyet ja nopeat liikkeet.
Tulipas tästä jotenkin negatiivinen postaus, haha! Noh, aina ei voi onnistua tai olla tyytyväinen, mutta näitä päiviä on. Kommentoikaahan, mitä itse pidätte... :)

32 kommenttia:

 1. Video oli mun mielestä kiva! Noi välähdykset etenkin alussa oli hienosti tehty :)

  VastaaPoista
 2. Minun mielestä oli todella hyvä video!!:) hyppäätkö teemulla ikinä?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja en hyppää varsinaisesti, välillä jotain kavaletteja/pieniä saatan mennä.

   Poista
 3. Video oli ihana! :) Teidän yhteistyö Teemun kanssa sujuu todella hyvin. Näytätte kumpikin aina niin tyytyväisiltä, tosin tämä sama homma on Viksunkin kanssa (paitsi tuossa kuvassa, joka on otettu viime viikolla) :D

  Eihän se ratsastus voi aina sujua niin kuin elokuvissa. Ihmisillä ja hevosillakin on erilaisia päiviä. Itse olisin varmasti myös jättänyt laukkahommat sikseen. Parempi koittaa seuraavalla ratsastuskerralla uudestaan kuin jäädä vihaisena vääntämään hommaa. Saitkin vielä huomata, että fiksun päätöksen teit lopettaessasi ratsastuksen edellisviikolla, kun nyt sujui niin hyvin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja totta puhut, kannattaa joskus jättää asiat sikseen ja yrittää ensi kerralla uudelleen, silloin yleensä sujuu jo paljon paremmin :) Tosin välillä luovuttaminen taas ei ole sallittua ;)

   Poista
 4. Ihan kivahan tuo video on, vaikka ei mun mielestä ihan sun"tyylinen". Ratsastat muute tosi hyvin!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, video ei ole minustakaan yhtään omantyylinen, sen takia en siitä juuri pidäkään. Musiikki ei ole oikein tyyliäni, mutten keksinyt mitään parempaakaan :( Kiitos!

   Poista
 5. Ei ollut yhtään huono video! ;)
  Sopivan pituinen ja yksinkertainen.
  Joskus saa ja pitääkin olla huonoja päiviä!

  VastaaPoista
 6. IHANA video ! (: Ootte söpö pari

  VastaaPoista
 7. miten teet pohkeenväistön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En jaksa pohkeenväistöä tähän kirjoittaa, sillä siitä löytyy aika hyvin tietoa googlettamalla :)

   Poista
 8. si kun sä valmistut niin ratsiks sä enää sit viksul ja teemul?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai, eihän valmistumiseni vaikuta millään tavalla harrastukseeni :)

   Poista
 9. haha tiiän ton tunteen ku ei meinaa löytyy mitää sopivaa biisiä videoon, mut must toi video onnistu hyvin ja ootte tosi hienon näköisiä teemun kanssa :). Sun postauksiakin on kiva lukee, vaikkei paljon kuvia tässä postauksessa ollutkaan, mut tässä tapaukses ei se haitannu! Seuraavaa postausta odotellessa :).

  VastaaPoista
 10. Toihan on just ihana video mun mielestä! En vain tajua miten osaat tehdä noin hyviä :D

  VastaaPoista
 11. Upee video! Laitahan ihmeessä Youtubeenki! :-)

  VastaaPoista
 12. Tosi kiva video!! :) ja muutenki tää sun blogi on tosi kiva :)

  VastaaPoista
 13. Ei mustakaan ollut mitenkään huono video, tosi kiva ja varsinkin nuo alun välähdykset, niistä tuli ihan kylmät väreet :D

  VastaaPoista
 14. Mun mielestä video oli tosi kiva :)

  VastaaPoista
 15. Teetkö/osaatko tehdä bannereita? Tosi kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä osaan, mutta en tee tilauksesta kenellekään :/ :)

   Poista
 16. luin bohen blogista että bohemia on sairaslomalla,tiiätkö sä miks? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^ Mikä on Bohemian blogi? tai siis minkä niminen..:D ?

   Poista
  2. eiköhä löydy googlettamalla se blogi...

   Poista
  3. Blogi on nimeltään Aina on uusi mahdollisuus.

   Poista
 17. Hui tuli ittelle kylmätväreet,upee video! :)
  Ja hyvä pari :)

  emmajaharmony.blogspot.fi

  VastaaPoista
 18. Tietääkö joku blogin nimen jonka pitäjällä on bohemia?

  VastaaPoista
 19. Mun mielestä toi videon on tosi upee! :)♥ Oot niin taitava editoimaan :3

  VastaaPoista
 20. Vaauu toi video on tosi hyvä, vaikkei olekkaan ihan sitä emmin tyyliä! Ratsastat tosi hyvin Teemulla, ootte hieno pari :) kuka muuten esittää ton videon laulun? :)

  VastaaPoista