sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

hevostäyteinen viikko ohi!

Viikko vierähti nopeasti ja Teemun hoitoviikko on ohi. Paljon kaikenlaista on mukaan mahtunut ja oli kivaa viettää aikaa tallilla jokaisena päivänä huolehtien ikään kuin omasta hevosesta. Paljon opin uutta Teemusta, välillä koeteltiin hermojani ja välillä olin erittäin tyytyväinen kokiessani onnistumisen tunteita. Olen edelleen todella iloinen siitä, miten suuren harppauksen olen ruunan kanssa tehnyt, mutta tiedän ja tunnen että sillä on vielä paaaljon annettavaa ja sellaista osaamista, mitä en vielä tiedä enkä osaa siltä pyytää.

Torstaina pidin Teemulla vapaapäivän, kävin laittamassa sen ruoat ja otettiin kauniissa auringonpaisteessa muutamia yhteiskuvia. Teemu osaa aina poseerata niin nätisti, maailmassa kun on sen mielestä niin paljon ihmeteltävää niin korvat hörössä on kokoajan oltava!


Perjantaina halusin käydä maastossa, sillä en vaan millään tohtinut kuluttaa uraa maneesissa kun ulkona paistoi aurinko täydeltä taivaalta ja lämmin oli! Todella ihanaa, kun tuntee auringon jo lämmittävän ja lumi alkaa pikkuhiljaa sulamaan. Kevät on lähellä!
Teemusta on tullut nyt päivien edetessä ihan hurjan pirteä, lisäksi se pelkkää aivan ja kaikkea. Luulisi, että vähän hävettää kun tuollainen iso köriläs säikkyy pieniäkin asioita ja ääniä ;) Maastossakin sai siis olla kokoajan hyvin varuillaan, sillä välillä tuntui että kohta se hyppää nahoistaan tai löydämme itsemme ojasta. En tiedä, onko Teemulla vain kevättä rinnassa, liikaa energiaa, pöllöilee muuten vain vai pelkää ihan oikeasti. Joka tapauksessa, välillä meinaa hermot mennä mutta täytyy yrittää pysyä itse rauhallisena niin Teemukin on rauhallisempi.

Lauantaina meillä oli tallityttöjen kesken kunnon koulutuuppauspäivä, laitoimme kaikille hevosille värikkäät pintelit ja huovat ja pyysimme yhtä kavereistamme kuvaamaan. Teemulle laitoin pitkästä aikaa satulan, tosin estesatulan, sillä sen vanha koulusatula on huono ja uusi ei ole vielä saapunut. En osannut kuitenkaan yhtään istua kyseisessä satulassa, se oli kova ja estesatula + koulujalustimet = ei hyvä yhdistelmä. Lisäksi Teemu onnistui rikkomaan alkuviikosta omat suitsensa, joten jouduin menemään kimblewickeillä.
Teemu oli hyväntuntuinen koko tunnin ajan, hieman laiskahko aluksi. En kuitenkaan heti pyytänytkään siltä reipasta ravia, sillä en yhtään osannut istua satulassa ja alapohje heilui kuin hurrikaani. Halusin siis aluksi keskittyä saamaan oman istuntani edes vähän paremmaksi ennen kuin rupesin työstämään itse hevosta. Otin jalustimet pois jalasta jotta pystyisin istumaan syvemmälle satulaan. Kun istuntaani olin tyytyväinen, keskityin enemmän hevoseen.
En tehnyt sen kummempia tunnin aikana, keskityin vain saamaan Teemun rennoksi ja pyöreäksi, tasapainoiseksi ja kuuliaiseksi. Vaikeaa se osaa Teemun kanssa olla, mutta hienosti se liikkui kun keskittyi itse täysillä ratsastukseen. Laukka oli varsinkin todella hyvää molempiin suuntiin, Teemua on paljon helpompi ratsastaa laukassa kun ravissa. Laukka on sillä paljon tasaisempaa ja selässä helpompi istua, ravi pompottaa etenkin silloin, kun Teemu ei käytä selkäänsä oikein.
Katsottiin jossain vaiheessa tuntia kelloa ja huomattiin, että olimme ratsastaneet puolitoista tuntia, huh! Siispä ravailin loppuravit pitkässä muodossa ja suuressa, aktiivisessa ravissa, sen jälkeen pitkät loppukäynnit ulkona. (ja kyllä, tiedostan että joissain kuvissa käteni ja katseeni harhailevat, siitä ei tarvitse mainita :))

Tänään sunnuntaina ratsastin Teemun tehokkaasti mutten kovin kauaa. Tein ravissa paljon väistöjä ja avoja sekä laukassa temponvaihteluja. Pyysin reipasta ja eteenpäinpyrkivää ravia vähän korkeammassa muodossa. Myös muutamat kootut ravit kokeilin, Teemu kuuntelee hienosti istuntaa, mutta vaatii kyllä paljon apua jotta ravi pysyy aktiivisena eikä "lössähdä" pyytäessäni lyhyempää ravia.

Sitten vielä hieman muuta asiaa. Viime Bohemia-postauksen myötä monet lukijat ovat kertoneet ikävöineensä sitä "vanhaa" Viksua elämää-blogia, jossa postaukset olivat monipuolisempia ja kun vielä ratsastin Bohemialla ja sain tehdä sen kanssa kaikenlaista. On harmi kuulla että Teemun tullessa ja Bohemian mennessä on joiltakin lukuinnostus kadonnut, mutta asialle ei valitettavasti voi mitään. Teemun kanssa pystyn tekemään samoja asioita kuin Bohemiankin kanssa, lukuunottamatta hyppäämistä, joten en ole juurikaan itse ainakaan huomannut blogini radikaalisti muuttuneen huonompaan suuntaan. Luulen, että joidenkin innostus on lopahtanut ihan senkin takia, että nyt ei allani enää ravaakaan pieni muskeliponi, vaan suurikokoinen kouluruuna. Monien mielestä ponit ovat vaan niin hauskoja että automaattisesti niiden elämää seuraa mieluummin.

Toinen asia, josta mainittiin, on tyttöjen kanssa tehdyt kulissivideot, joita kovasti kaipaillaan. Siihen täytyy todeta, että kulissivideoita todennäköisesti ei enää ole tulossa, ainakaan kovinkaan monta tai niin monipuolisia. Moni haluaa pysytellä poissa nettimaailmasta eikä tahdo itseään esille videoilla. En myöskään itse tahdo liikaa tuoda itseäni/muuta elämääni esille, sillä blogimaailma on mitä on. Videopostauksia kyllä tulee ja erikoispostauksiakin pyrin tekemään kun hyviä ideoita tulee, joten ei tämä kovin paljon huonompi ole vaikkei Bohemia enää usein blogissa pyörikään :) Kiva kuitenkin, että te lukijat rehellisesti kerrotte kun blogi on huonompi/parempi tai mitä vain, sillä tavoin te juuri pystytte parhaiten vaikuttamaan.


40 kommenttia:

  1. Mikset voi hypätä Teemulla? :) Vai ymmärsinkö oikein? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin sen tekstissä kertonut jos haluaisin syyn tulevan julki :) Kyllä Teemulla voin silloin tällöin vähän hypätä.

      Poista
  2. kiva blogi on kyllä edelleen ja aina innolla oottelen postauksia! hauska tuo sarjakuva :D

    mutta oletko katsonut blogisi aika-asetuksia? näyttää, että oisit postannut tämän klo 7.41 aamulla. ja tämä postaus ei ollut sillon vielä täällä, joten sekoileeko koneeni vai onko asetuksissa jotain vikaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itse kiinnittänyt samaan huomiota, että ajat ovat kyllä ihan miten sattuu, mutta en ole ajatellut sen häiritsevän lukijoita eikä se häiritse itseäni, joten en ole tarkemmin puuttunut asiaan :)

      Poista
  3. Vika kuva on hauska! Kivoja kuvia ja kiva postaus! :)

    VastaaPoista
  4. Eikö ole vähän tylsää, kun et voi hypätä kummallakaan vuokrahevosellasi kovin usein ainakaan? Oon ymmärtänyt, että itse olet enemmän esteratsastaja tyyppiä ja senkin takia olisi varmaan kivaa hypätä useammin. Kuitenkin vaikka Teemu tulikin Bohemian tilalle, niin seuraan aina yhtä mielelläni sun blogia. Mun mielestä tätä on aina yhtä kiva lukea, olet aivan huippu bloggaaja ja osaat ottaa asiat rennommin etkä murehdi turhia. Eli juuri sellainen esimerkillinen hevostyttö, jota moni varmasti ihailee! Jatka samaan malliin hauskojen tyttöjen kanssa tehtyjen videopostausten ja kuvien parissa! (--:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se olisi tosi kiva päästä hyppäämään usein, mutta nykyään niin harva antaa vuokraajan hypätä tai tehdä muutakaan sen kummallisempaa, joten olen ihan tyytyväinen että pääsen ratsastamaan koulua ja kuitenkin hyppäämään silloin tällöin.

      Ihana kommentti sinulta, kiitos todella paljon :)

      Poista
  5. Minusta blogisi on säilynyt aina yhtä mielenkiintoisena ja hauskana. Mitä sitten jos ei tule estepostauksia?
    Itse tykkään kouluratsastuksesta yhtä lailla kun esteratsastuksesta. Kummassakin on omat puolensa.
    Ihailen suuresti sinua Emmi. Vaihdat hyvin pienestä ponista, korkeaan koulu ruunaan ja ratsastat kumpaakin hyvin.:)
    Olet niitä harvoja bloggaajia joita todella arvostan.:) Jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanasta kommentista, piristää valtavasti :) Hyvä jos sinua kiinnostaa yhtälailla koulupostauksetkin!

      Poista
  6. Jännää, että osa on sanonut, että blogisi on mennyt huonompaan suuntaan..:o
    Kyllähän se alussa harmitti kun söpö ja ihana Bohemia lähti, mutta ei tää sun blogi siitä huonommaks muuttunu!
    Teemu on todella kivan näköinen ruuna, joka varmasti opettaa ja paljon.:)
    Komppaan edellistä anoa että jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
  7. tee taas päiväni kuvina-postaus ? (: niitä ei ole tullut vähään aikaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa eilisestä oli tarkoitus tehdä sellainen postaus ja kuvasinkin puoleen väliin päivää, mutten sitten taas muistanut kuvata loppuiltaa. Yritän tehdä uuden lähiaikoina :)

      Poista
  8. ihana teemu! oot tosi hyvä ratsastamaan ja oon itekkin oppinut omasta ratsastuksestani tän blogin avulla, mun mielestä tää blogi on vieläkin tosi mielenkiintoinen ja hauska!
    voisitko ehkä tehä tallipäivävideoo kun menet ratsastamaan teemulla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiva kuulla että oot saanut apua teksteistäni! Ja kyllä voin tuollaisen videon toteuttaa :)

      Poista
  9. ihana postaus, ja sulla on maailman ihanimmat hiukset! millä kameralla kuvaat? kuvasi ovat ihania♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vastaus löytyy UKK:sta, käyppä kurkkaamassa :)

      Poista
  10. Wau mitä kuvia! :)

    Mun mielestä sun blogi ei ole todellakaan mennyt huonompaan suuntaan. Teemu on oikein suloinen ja hienonnäköinen hevonen ja teidän kehitystänne on oikein mukavaa seurata. Ja kun kyseessä on _sinun_ blogi, niin miksi täytyy sitten vielä vaatia, että teidän koko talliporukkanne olisi koko ajan esillä blogissasi? Ei sillä etteikö teidän yhteiset jutut olisi ihan huippuhauskoja, mutta kyllä voin ymmärtää, jos ei halua nettiin monien ihmisten nähtäväksi ihan kaikkea itsestään kertoa tai näyttää.

    Kiitos siis, että jaksat pitää blogia ja nähdä vaivaa kaikkiin upeisiin teksteihin, kuviin ja videoihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos erittäin kivasta kommentista :)! Ja totta puhut, tämä on mun blogini eikä tallijengi-blogi, joten tarkoituksena ei olekaan että muut tytöt tässä pääsääntöisesti olisivat myös mukana.

      Olen huomannut, että jaksat kommentoida todella monien blogeihin kivoja kommentteja, iso kiitos siis siitä! Tämmöiset innokkaat kommentoijat piristävät varmasti monia :)

      Poista
  11. Ihania kuvia! ja taas kerran huippupostaus :)

    Mua ei oikeestaan haittaa vaikka blogi on siirtynyt enemmän koulupuolelle. Täältä saa hyviä vinkkejä kouluratsastukseen ja sun ratsastustaidot on ihailtavaa!! :) Kehitystänne on kiva seurata ja viksukin menee niiiiiiin hirmunätisti sulla. Tää blogi on niin kivan mielenkiintoinen ja mukavan rento. Plussaa on upeat kuvat, videot ja kirjoitat selkeästi ja virheittä :)

    Sulla on niin _ihanat_ hiukset!♥ ja oot sairaaaaan nätti :) Kiitos emmi kun jaksat piristää päiviäni aina kun ilmestyy postaus! :)

    http://vaskojaemilia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos todella paljon kehuistasi, itse piristit päivääni kommentoimalla näin kivasti :)

      Poista
  12. Mullekin tulee nykyään aika paljon sellaista kommenttia, että blogi on mennyt huonompaan suuntaan, kaipaillaan niitä vanhoja videoita mitä ennen tehtiin jne, mutta aika aikaa kutakin. Ei ikuisesti voi jatkaa samalla tavalla ja mitä suositumpaa blogia kirjoittaa, sitä enemmän tulee myös niitä varjopuolia, jotka täytyy ottaa huomioon. Itsekin tein sen ratkaisun, että kirjoitan vain omasta elämästäni ja jätän talliporukan pois, mutta ei se silti tarkoita ettei sitä talliporukkaa olisi olemassa. Kaikki eivät vain halua olla esillä ja se pitäisi kyllä lukijoidenkin ymmärtää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan, puhut ihan totta :) Kyllähän niitä meijän videoita oli aina kiva tehä ja kuvata, ei siinä mitään, mut tosiaan niin monet nykyään tarkkoja mihin naamansa haluaa laittaa ja on niitä muitakin syitä, niin asiat vaan muuttuu ja lukijoiden täytyy se ymmärtää, jos ei kelpaa niin ei voi mitään, kaikkia ei voi miellyttää!

      Poista
  13. En oikein tajua että onko tämän blogin ns. laatu muka huonontunut? Mielestäni on todella kiinnostava seurata enemmän koulupainotteista blogia, koska niitä on nykyään niin harvassa :) Saan itse myös todella paljon vinkkejä täältä oman vuokrahevoseni ratsastukseen (sattumoisin myös puoliverinen) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Se on totta, että monet hevosblogit käsittelevät pääasiassa esteratsastusta, kouluratsastus tuntuu olevan monista niin tylsää.

      Poista
    2. Itse kommentoin viime postaukseen, että blogi on kadottanut sen ihanan kipinänsä Bohkun myötä. En itse ainakaan tarkoittanut millään tavalla, etteikö kouluratsastus kiinnosta! Nykyään arvostan sitä itse jopa enemmän joten ei ole kiinni siitä.

      Ja voisin korjata, että se ihana kipinä on vaan vähän himmentynyt, mutta kyllä minä tätä vieläkin luen ja kuuluu lemppariblogeihini edelleen:)!

      Poista
  14. Blogi on pysynyt hienosti entisellään ja kyllä mua ainakin innostaa vieläkin lukea tätä! :)

    VastaaPoista
  15. Kiva postaus :) Koska tulee Viksusta jotain ???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa, mahdollisesti tällä viikolla, viime viikolla en kerennyt Viksua ratsastaa Teemun vuoksi.

      Poista
  16. mihin bohemia läks :(?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bohemia annettiin ylläpitoon toiselle tytölle.

      Poista
  17. Mun mielestä blogi ei ole ollenkaan huonontunut, samana se suunnilleen on pysynyt :) Hirmu hienoja kuvia, ainakin tuo Bohemia kuva missä se nostaa ylähuulta ♥

    VastaaPoista
  18. Blogisi on edelleen yksi parhaista blogeista mitä luen, vaikka Bohemia ei pyörikkään enään hirveästi kuvioissa. :) Postauksiakin on kiva lukea, koska mielestäni ne on tooosi hyviä ja mielenkiintoisia. :)) Ihana blogi sulla!! <3

    VastaaPoista
  19. Mun mielestä blogi on edelleen hauska,kiva ja ihana. Viimeinen kuva on hauska. :)

    VastaaPoista
  20. Minusta tämä blogi ei ole huonontunut vaikka itse tykkäänkin poneista koska ne ovat semmoisia päkäpäitä! :"D Sen sijaan mietin monesti että saat teemun kulkemaan niin hienosti allasi ja teemu näyttää oikein kiinnostavalta ja hienolta hepata! :) aijotko kisata muuten teemulla? Videopostauksia saisi tosiaan olla enemmän (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista! En osaa yhtään sanoa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta tällä hetkellä tuskin tulen kilpailemaan :/ :)

      Poista
  21. kiva postaus jälleen! :) ei mun mielestä tää bloi oo huonompaan suuntaan mennyt, vaikka kyllä tää on jotenkin muuttunut mutta edelleen tätä blogia on kiva lukea! :) ratsastat tosi hyvin ja teemu on sulonen! :)

    VastaaPoista
  22. Moikka!

    Hieno blogi!

    Yritin etsiä yhteystietojasi, mutten onnistunut. Mulla olisi sulle kysymys/ehdotus. Voitko ottaa minuun yhteyttä tai vinkata s-postiosoitteestasi täällä? Minut siis tavoittaa osoitteella marianna@koirienystavat.com. Olisin TOSI kiitollinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, tässä sähköpostiosoitteeni: emmi246@luukku.com :)

      Poista