torstai 21. maaliskuuta 2013

epäonnistunut videopostaus

Voi itku, voisin manata editointiohjelmani syvimpään maan rakoon, sillä se heittää ääniraidat ihan ihmeellisesti videopostauksia tehdessäni! Tarkoituksenani oli siis eilen kuvata videopostaus päivästä ja Viksun ratsastuksesta, mutta kävi myös sellainen juttu kesken kuvauksen että järjestelmäkamerani meni jollain tapaa rikki, ettei se enää kuvannutkaan kuin mustia kuvia ja videota. Tästä syystä jouduin vaihtamaan iPhoneen, joten ratsastusmateriaalia en saanut kun jonkin verran muutamista hypyistä. Lisäksi videopostaus jää kesken, kuvasin kyllä vielä ratsastuksen jälkeenkin videota, mutta ääni poukkoilee klipissä niin paljon, ettei siitä olisi saanut selvää :(
Aluksi ajattelin, että ihan sama, en nyt teekään videopostausta kun meni näinkin pieleen että kamera rikkoutui ja ääniraidat sekoilee, mutta ehkä te lukijat kestätte videon katsoa, sillä puhun siinä suht asiaakin.

Vein kamerani tänään korjaamolle, joten katsotaan jos sen jälkeen, kun kamera on kunnossa, niin teen uuden ja paremman videopostauksen.


Tunnin jälkeen puhuin siis kameralle fiiliksiä, kuinka sujui ja millainen Viksu oli. Kirjoitan puheeni nyt sitten tekstinä, jotta saatte tietää mietteitäni.
Viksu on ollut koko talven hirvittävän kiva, sen kanssa ei ole ollut mitään ongelmia minkään suhteen, tasaisesti ollaan menty koko talvi. Alkuun olen aina taivutellut molempiin suuntiin ja ratsastanut läpi molemmille kuolaimille ja pohkeelle. Nykyään Viksu tulee yhtä helposti läpi myös vasempaan suuntaan, joka on sille aina ollut se vaikeampi ja olen saanut käyttää enemmän aikaa hyvään lopputulokseen kyseisessä kierroksessa. Nykyään molemmat kierrokset sujuvat hyvin ja Viksu työstää itseään hienosti. Kovin energinen se on ollut ja varsinkin loppuraveissa Viksulla on tapana liihottaa eteenpäin ja karata avuilta, joten olen saanut ihan kunnolla pitää tuntuman hevoseen että ravi pysyy tarmokkaana mutta hyvässä kontrollissa.
Eilen pitkästä aikaa tosiaan vähän hyppelin pääasiassa mielenvirkistykseksi, sen kummemmin keskittymättä tekniseen puoleen. Viksusta huomasi, kuinka se piristyi hirveästi hyppäämisestä. Tällä kertaa se pysyi erittäin hyvin kontrollissa, usein kun se tuppaa tulla vahvaksi edestä ja ignoorata pidätteeni. Eilen sain jopa ratsastaa hieman eteen että laukka pyöri ja hypyt olivat pyöreitä. Kentän pohja ei kuitenkaan hirveää kaahottamista sallinut, joten niin hyviä hyppyjä ei tullut. Pääasia, että molemmilla oli kivaa :)

Viime viikon lauantaina olin ajatellut tekeväni päiväni kuvina -postauksen, mutten muistanut kuvata koko päivää. Ajattelin kuitenkin laittaa nyt tähän ne kuvat, mitä kerkesin päivän aikana ottaa, niin tämä postaus ei ihan lyhyeksi jää, vaikka tuo video tuossa onkin.

Aamu alkoi herätyskellon soidessa puoli kahdeksan aikaan. Tarkoituksena mennä tekemään aamutallia tyttöjen kanssa.

Aamupalan söin kahdeksan aikoihin, fitnessmuroja ja vadelmia.

Väsyneenä tallikamat päällä ja valmiina tallille!

Kotoa lähdin hieman myöhässä, puoli yhdeksän aikoihin. Pakkasmittari näytti -13,5, mutta tuntui vielä paljon kylmemmältä!

Hevosille oli jo aamuruoat annettu kun saavuin tallille, joten hevosten loimitus ja tarhaus, jonka jälkeen siivottiin karsinat.

Puoli yhdentoista aikaan olimme saaneet tallityöt tehtyä, joten oli aika antaa hevosille vähän heinää tarhoihin.

Kun tallihommat oltiin saatu valmiiksi, mentiin ottamaan tyttöjen kanssa kuvia ihanassa säässä. Itse tosin toimin valokuvaajana mutta täytyihän sitä itse vähän päästä pelleilemään myös kameran eteen..


Jostain syystä näytän tässä ihan sokealta, hiukset taas vaihteeksi silmien edessä.. Onneksi Santra on sentään edustava <3

Kuvailujen jälkeen oli ratsastuksen vuoro. Tosin ennenkun itse nousin hevosen selkään, kuvailin muita ratsukoita maneesissa.

Kello löi 13, kun itse lähdin ratsastamaan. Tästä ratsastuksesta teinkin postauksen viime viikolla :)



Loppupäivä jatkuikin hengailulla ja herkkujen syömisellä ja leffoja katsellessa.
Tässä olikin sitten tämän kuun viimeinen postaus, sillä lähden jälleen Leville lauantaina viikoksi vanhempien kanssa. Hevostelua on tiedossa 31.3 ja 1.4 kun ratsastan jälleen Teemun ja tiistaina ja keskiviikkona normaalisti myös Viksun. Katsotaan, jos silloin tulee jonkinlaista postausta, jos ei, niin Tampereen Hevosmessuilta voisin jonkun videopostauksen kehitellä. Sinne siis ollaan tulossa Team Nybacka-tyttöjen edustuksella, itse ensimmäistä kertaa koskaan. Innolla odotan! :)


45 kommenttia:

  1. Onko Aadalla uusi hevonen? Vai onko tuo, jolla se ratsastaa vain jonkun muun tallilaisen hevonen? Hieno!
    Kuinka kauan Viksu on ollut nyt sinulla vuokralla? Kuinka kauan se oli ollut sinulla kun otit toisen vuokrahevosen?
    Oot tosi kaunis ja taitava bloggaaja! Kiva postaus! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi taitaa olla se Ronja, jolla Emmikin ratsastellut :)

      Poista
    2. Kyseinen valkea hevonen on meidän kaverin hevonen, ei siis Aadan oma. Eikä kyseessä ole Ronja, kuten alempi anonyymi veikkasi.

      Viksua olen vuokrannut 5,5 vuotta, elokuussa tulee kuusi vuotta :) Vuoden kerkesin hoitamaan Viksua kun entinen hoitoponini Putte tuli kuvioihin.

      Poista
    3. Jostain löysin muuten Puten (Sputnik??) ja sen vuokraajan blogin (:

      Poista
  2. Saako teitä tulla moikkaamaan messuilla, jos teiät näkee siellä? :DD

    VastaaPoista
  3. Tosi harmi, että kamera meni rikki + äänet menee tolleen oudosti! Koska muuten toi videopostaus oli tosi kiva :D

    ++ Mäki oon menossa Leville ens viikolla(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä jos videopostaus miellytti :)
      Kiva juttu, toivotaan että Leville sattuu hyvät säät!

      Poista
  4. en kestä sun hiuksia, ne on liian ihanat! oon ihan rakastunu sun hiuksii :D ! mut tosi kiva postaus, vaik ääni meniki vähä hassusti!

    VastaaPoista
  5. Nyt ei voi kyllä lukijat vaatia enää yhtään mitään enempää. Tässä on kaikki: video, kuvia ja hyvät ja mielenkiintoiset tekstit. :D

    VastaaPoista
  6. Onko sulla toi aifoun?

    VastaaPoista
  7. mikä kamera ja objektiivi sulla oli tossa alussa?

    VastaaPoista
  8. Meettekö sinne hevosmessuille la vai su? :)

    VastaaPoista
  9. Viksulla on tänään nimpparit!

    VastaaPoista
  10. lähdettekö koko talliporukalla, onko teille järjestetty joku bussikuljetus kun teitä on niin paljon :) ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan omilla autoillamme mennään, en ole ihan varma vielä määrästä kuinka moni on lähdössä.

      Poista
  11. Mun oli pakko kysyy sulta et mikä tän biisun nimi on?
    bohemia & emmi - ONE YEAR http://www.youtube.com/watch?v=nGMhcS4hV6Y

    rakastan kertakaikkiaan sun videoita ja tätä blogia! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nice Guys taisi olla kappaleen nimi, esittäjää en muista.

      Kiitos paljon!

      Poista
  12. http://www.facebook.com/hookssuomi?sk=app_502834379777959&app_data=4761


    <-- ÄÄNESTÄKÄÄÄ !!! (:


    sanni-rommi.blogspot.com

    VastaaPoista
  13. Muistan ku kerroit joskus siitä selkäkivusta mikä pilasi jonku ratsastuskerran.. No itse koin tuon saman eilen :D Normaalisti lähdettiin hepan kanssa maastoon, ja joku parisataa metriä kerettiin kävellä ihan kaikessa rauhassa, kun ihan yhtä äkkiä iski aivan tajuton selkäkipu, ilman siis mitään selän nytkähdystä tai mitään.. No enpä viittiny jättää hevosta ihan kokonaan liikuttamatta, ku just oltiin tosiaan lähetty. Yritin sitten siinä omaa selkää vähän taivutella ja venytellä, mutta ei siihen mikään auttanu.. Oli aika tuskaa se maastolenkki ja jäi vähän normaalia lyhyemmäksi ja laukat laukkaamatta :D Hyvä oli myös se, kun hevonen näki koko ajan jotain kummaa takana päin, ja itse en taipunut ees taaksepäin kunnolla katsomaan että olisko siellä oikeesti ollutkin jotain :D Tänään yhtä ollu selkä kipee, mut toivottavasti tää tästä menis ohi, nii pääsis vähä paremmi ratsastamaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, tuommoset on aina kurjia jos yhtäkkiä alkaa kipuilemaan joku kehon osa, varsinkin ilman mitään syytä!

      Kannattaa nyt ottaa aivan rauhassa eikä tehdä mitään kovin fyysistä vaikka selkä tuntuiskin normaalilta, itekkin välillä väkisin yritin jotain kun ei malttanut levätä, niin sitä kauemmin selkä oli kipeänä. Joten rauhassa vain, kyllä kerkeät vielä ratsastamaan :)

      Poista
    2. On tosiaan ärsyttävää :D Mut onneks tää tästä pikkuhiljaa helpottaaa :) Toivottavasti sie oot nyt aianki näiltä selkävaivoilta säästyny :D

      Poista
  14. Ihana postaus ja hyvät kuvat..... Pakko kysyä että kun teit sen videon Levi2013 niin mikä se ensimmäinen biisi siinä oli haluaisin tietää.....

    VastaaPoista
  15. Minä olen jossain postauksessa sanonut jtn, että blogi ei ole enään niin hyvä, mutta nyt saa olla toista mieltä. Tää on ihan sika kiva! Siis en älyä silloin blogi ei kiinnostanut ja nyt kiinnostaa. Ulkoasuilla on iso merkitys blogissa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, kyllähän se ulkoasu saattaa vaikuttaa mielenkiintoon :)

      Poista
  16. Mikä kuivike tuossa karsinassa on?(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olkipellettiä, oikein hyvä ja helppo kuivike :)

      Poista
  17. Sun blogi on tosi hyvä :) selkeet tekstit ja aivan loistavia kuvia! sun videot on myös tosi hyviä. Tykkään sun blogista paljon :3 !!!


    ps:Oot ihana :3

    VastaaPoista
  18. Haluisin kysyä yhtä juttua, että voiko hevoselta tulla älyttömästi kuolaa ja vaahdota suu jos sahaa eli kiskoo hevosen kaulan väkisin ryntäisiin? Koska olen kuullut aiheesta puhuttavan tallilla, kun joku on väittänyt ettei voi ja toinen, että voi ja myös silloin jos sahaa, vaahtoaa suu normaalia enemmän.. En tiedä sitten mistä tämäkin aihe tullut mutta kysynpä nyt kun en tiiä vastausta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu paljon hevosesta, vaahtoaako sen suu yleisestikin enemmän vai ei juuri ollenkaan, mutta itse en ole kyllä koskaan nähnyt hevosen suun vaahtoavan sahauksen yhteydessä. Yleensähän vaahtoaminen meinaa juurikin hevosen ja suun rentoutta, eikä moni hevonen tuskin rentona ole pää ryntäisiin vedettynä. Mutta tähän kysymykseen koskaan ei varmaan varmaa vastausta saa, sillä hevoset ovat niin yksilöitä.

      Poista
  19. Ääk, tajusin, että meillä on sama sukunimi. Mutta ratsastat kyllä niin hyvin.

    VastaaPoista
  20. Hienoa menoa vikoissa kuvissa!Blogisi on muutenkin todella mukava ja "aikuismainen",eli kirjoitat hyvin,asiallisesti ja selkeästi etkä mitään kummallista puhekieltä:) Mieleeni tuli sellainen kysymys,että mitäpä Bohemialle mahtaa kuulua,tiedätkö yhtään?Sinä ja Bohemia olitte niin suloinen parivaljakko!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista :)

      Bohemia asuu samalla tallilla kun Teemu, joten näen sitä halutessani joka päivä. Poni voi oikein hyvin ja sillä on rakastavaiset ja huolehtivaiset ylläpitäjät. Muutama postaus taaksepäin itse pääsinkin ratsastamaan Bohemialla, jos et kyseistä postausta ole huomannut :)

      Poista
    2. Oi,niinpäs olikin!En huomannut postausta... Mutta hieno juttu,että näet Bohemiaa kuitenkin,ettei täysin tarvinnut ponista luopua!:) Tsemppiä jatkoon!

      Poista
  21. Käytkö järvenpään ratsastusseuran tallilla? Olin näkevinäni sut siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin siellä noin neljä vuotta sitten vielä ratsastustunneilla, mutta en ole käynyt enää moneen vuoteen. Sekoitit mut siis johonkin toiseen :)

      Poista