torstai 4. huhtikuuta 2013

Aurinkoiset kuulumiset

Aurinkoinen tervehdys kaikille!
Pääsiäisloma Levillä on nyt lusittu ja nyt alkaa taas aherrus työharjoittelun parissa jotta kesällä sitten saisi paperit käteen ja ammattinimikkeen.
 Meillä oli perheen kanssa oikein kiva loma, vaikka alunperin olin hieman lomalle lähtöä vastaan ilman kaveria, kyllähän sitä loppujenlopuksi jaksoi koko viikon eikä tylsiä hetkiä juuri tullutkaan. Ohjelmaani kuului salitreeniä, hierontaa, laskettelua, baareilua ja kävimmepä kerran äitini kanssa islanninhevosvaelluksella Lapin Saagassa. Ratsukseni sain Irmeli-nimisen rautiaan tamman jonka kerrottiin olevan laiska ja vaativan päättäväisyyttä. Ei se kyllä yhtään laiska ollut, vaan päinvastoin olisi halunnut mielellään mennä kovaa! Harmi, että ryhmäämme tuli kaksi aloittelevaa lasta, jotka eivät loppujenlopuksi uskaltaneet mennä tölttiä lujempaa, vaikka ryhmä oli kokeneemmille tarkoitettu. Oli siis vähän kirpaisevaa maksaa yhteensä 130e vajaamittaisesta retkestä, jossa ei päässyt kuin pari kertaa tölttäämään. Noh, leppyytin itseäni sillä, että täällä Etelässä minua odottaa ylväs maastoratsu Viksu tai hieno kouluruuna Teemu ;)




Tämän naishenkilön kanssa istuin samassa hississä ;)
Hirveästi monipuolista kerrottavaa ei hevosrintamalta ole. Teemua minun ei ole tarvinnut nyt ratsastaa alkuviikosta, perjantaina ja sunnuntaina tosin pääsen senkin selkään. Viksulla kävin sekä tiistaina että keskiviikkona, mutta ikävä kyllä Viksu ontuu oikeaa etujalkaansa ja ratsastelut jäivät siihen. Ennen ontumisen huomaamista minusta ja Viksusta otettiin pari kivaa kuvaa pellolla talvisissa maisemissa ja olisinpa saanut vihdoin videomateriaaliakin, mutta Viksu päättikin toisin :(
Viksu tosiaan rupesi ontumaan alkuverryttelyssä kun ravailin sillä kenttää ympäri. Pari kierrosta oikeaan suuntaan sujui ontumatta, mutta vaihtaessani suuntaa vasempaan Viksu alkoi välittömästi linkuttaa jalkaansa. Hyppäsin selästä ja taivuttelin jalkoja ja kokeilin tuntuuko lämpöä, oikeassa etupolvessa oli hieman lämpöä muttei mitenkään vakavasti. Viksu pääsikin sitten takaisin tarhaan lepuuttamaan itseään.


Onneksi ratsasteluni eivät suinkaan jääneet tähän, sillä muutama postaus taaksepäin mainitsemani Ankka-tamma kaipasi liikuttajaa. Kipusin siis sen selkään ja ratsastelin käynnissä ja ravissa läpi. Ankka on oikein mukava, joskin aika säikky ja vaativa tamma, mutta keskittyessään oikein hieno ja kauniit liikkeet omaava hevonen.

Ankan jälkeen liikutusapua kaipasi myös vanha tuttu ruuna Rommi, jota olen muutamia kertoja 4-5 vuotta sitten ratsastanut ja ollut paljonkin tekemisissä. Rommi on 22 vuotias FWB-ruuna, aika vähän käytetty joten lihaksisto on päässyt aikalailla kuihtumaan. Taivuttelin hevosen läpi ravissa ja pyrin saamaan lennokkaampaa ravia rennosti.

Ankka (vas.) ja Rommi
Keskiviikkona tulin tallille tarkastamaan Viksun voinnin ja tekemään tallityöt. Pyöräytin kentällä juoksuttaen ja katsoin ravin, jossa ontuminen näkyi vielä selvästi. Käynnissä Viksu liikkuu täysin puhtaasti ja epäilemmekin omistajan kanssa Viksun liukastuneen esimerkiksi tarhassa, nyt kun sen tarhakaveri on kiimassa ja vanha herra taitaa kuvitella olevansa nuori adonis ja on yrittänyt juosta tamman perässä. Voi sitä!
Lähdimmekin sitten pienelle käyntiretkelle Ankan ja omistajansa kanssa, jottei Viksu seisoisi kahta päivää.
Rennon maastolenkin jälkeen ratsastin jälleen Rommin, tällä kertaa liikkui jo paljon paremmin.


Tällaista hevosasiaa tällä kertaa, ratsastamaan olen tosiaan monipuolisesti päässyt erilaisilla hevosilla ja viikonloppuna pääsen Teemunkin selkään pitkästä aikaa :) Lauantaina olen myös tulossa Tampereen hevosmessuille katselemaan talliporukan voimin, katsotaan jos teen jonkun videopostauksen sieltä, valitettavasti iPhonea käyttäen sillä oma kamerani on korjaamossa.

Viimeiseksi vielä loppukevennys, sillä olen viimeaikoina tutkinut blogini tilastotietoja tiuhaan ja poimin sieltä hulvattomimmat hakusanat, joilla Viksua elämää-blogia on etsitty. Kyllä muutaman kerran meinasi tuolilta tippua, huh...!

Viksua elämää & Emmin blogi -> näillä hakusanoilla ollaan blogiani etsitty eniten

Peräänanto -> hmm, olenkohan kirjoittanut usein blogissani peräänannosta, tai sitten tämä liittyy muoto ja peräänanto-postaukseeni..

Ella Laukniemi -> jahas, ilmeisesti jokin lukijoistani, sillä kaveripiiriini ei tietääkseni kuulu ketään tämännimistä, terveisiä vaan kuka sinä oletkaan :)

Emmi ja viksu levi -> kyllä, näistä kaikista olen kirjoittanut blogiini enemmän kuin kerran, hauskaa miten joku keskinyt kirjoittaa kaikki samaan hakusanaan!

Hampaan juuren tuumoti -> tuota, onko tämä suomea vai ei? Myös hampaistani olen useampaan otteeseen täällä kirjoittanut, mutta koskaan en ole törmännyt tuohon tuumoti-sanaan, mitä lienee tarkoittaakaan :o

Hevonen ei pysy peräänannossa -> voi itku, toivottavasti tähän on joku löytänyt ratkaisun, joko yleensä googlesta tai sitten ihan tästä blogista :)

Hevonen pysyy peräänannossa -> mainiota, joku on onnistunutkin siinä!

Hevonen luotilinjalla -> tämäkin lienee aplodien paikka, hyvä että hevosen nenä pysyy oikeassa kohdassa!

Myksooma -> tämä on se 'hirviö', joka leuassani on ollut ja josta olen blogissakin maininnut

Hevosen taivuttaminen.video -> mitä lienee tuo piste kahden sanan välissä tarkoittaakaan, mutta kyllähän sitä on tullut hevosta taivutettua videollakin.

Emoji-hymiöt -> tämä liittyy iPhoneen, olen tainnut joskus kerran vastata jonkun lukijan kommenttiin emoji-hymiöön liittyen, muuta selitystä en keksi!

Vanukkaat -> tuota, pidän kyllä erilaisista vanukkaista, mutta millähän perustein joku on päässyt eksymään hevosblogiin vanukkaan avulla..?!

Leuka titaanista -> kyllä, minulla on! tosin toinen titaanilevyistä on poistettu leuastani, toinen siellä vielä on.

Mies nussii hevosta -> anteeksi....mitä? nyt on kyllä erittäin huolestuttavaa mikäli joku sankari on löytänyt blogini tällaisella hakusanalla, minun tietääkseni kun täällä ei ole koskaan esiintynyt noin rivoa miestä joka olisi hevosiin suuntautunut.. huh!

34 kommenttia:

  1. nauratti noi hakusanat ja viimesen kohdalla repesin kyllä totaallisesti :DDD Onko tuo nainen tuksu? :D

    VastaaPoista
  2. Kuolin tolle viimeselle hakusanalle, huhhuh :DD

    VastaaPoista
  3. haha mäkin oon menny Irmelillä!! :D

    VastaaPoista
  4. Mulla meinasi itku tulla kun pääsin levillä issikan selkään, olen siis ihan issikkaratsataja itsekin, mutta se mun ratsuni oli niin järkyttävässä kunnossa, että en tiennyt mitä tekisi. Sitten kun annoin hevosen vaan mennä muiden perässä puuttumatta mihinkään ja siirryin katselemaan maisemia oli huomattavasti mukavampaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavan usein kyllä tämmöisillä talleilla hevosten kunto ei ole aina se mitä parhain, ei tuollakaan puitteet kovin hyvät olleet vaikka luulisi saavan kiitettävästi rahaa tuolla hintamäärällä :/

      Poista
  5. Mulla kävi ihan sama juttu tuolla samaisella issikkatallilla, kun itsekkin Levillä viime viikolla olin. Menin Seljalla, jonka piti olla hidas, mutta osoittautui hyvin reippaaksi. Melkein koko vaellus myös vain käveltiin, vaikka kaikki ratsastajat olisivat uskaltaneet laukata ja töltätä (ja uskalsivatkin yhden laukkapätkän ja muutamat tölttipätkät).

    Harmi, ettei osuttu samalle vaellukselle, enkä ees nähny sua rinteissä! D:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella harmi juttu, että vaikka ryhmä oli kokenut niin ei silti päässyt menemään juurikaan kovempaa/enemmän kuin mekään :/

      Poista
    2. Pari vuotta sitten eksyin myös samalle issikkatallille Levillä ja ei jäänyt kyllä hirveän hyvää kuvaa. Tosiaan voisi olettaa noilla hinnoilla ja kun turisteja kuitenkin käy vaelluksilla ymmärtääkseni ihan kiitettävästi, että hevosista huolehdittaisiin astetta enemmän ja vaellusten taso olisi sitä mitä lupaillaan.

      Mutta maastoillessa matkustelu ja maisemien katselu on tietty kivaa vaihtelua välillä :) Eri asia sitten pitäisikö selässä matkustelun olla ihan ton hintasta :D

      Poista
    3. olen yksi tämän tallin vakioratsastajista, meitä on tässä kylän ympärillä muutama:D talli ei välttämättä ole niitä parhaimpia, mutta me edes autetaan parantamaan niiden kuntoa, liikuttelemme niitä umpihangessa sun muuta:) mutta korkeat hinnat johtuva vaan siitä että tää on Levi, ja kaikki on kallista.
      http://jotainjostakin.blogspot.fi/

      Poista
  6. Voi ei!:D Aloin yksin nauramaan, kun luin tuon viimeisen hakutermin:D Itse haen blogiasi aina blogisi nimellä (Viksua Elämää) koska en ole edes koskaan tajunnut hakea sitä muulla nimellä, kun blogin nimellä se kuitenkin löytyy helpoiten:)

    VastaaPoista
  7. Hahah Tuksu :DDD Aika huvittavia osa noista hakusanoista, joilla sun blogiin on löydetty. Mulla on yleensä ollut tosi tylsiä, ihan vaan "kaktu ja futura, futura ja kaktu, kaktun blogi, futuran blogi" jne. Mutta täytyy taas katsella joku päivä, jos sinne olisikin ilmaantunut jotain erikoisempia hakuja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulisi, että etenkin sun blogia haettaisiin vaikka ja millä hakusanoilla kun sen verran tunnettu olet, mutta näköjään ovat ihmiset pysyneet sun kohdalla (ainakin vielä) järkevissä sanoissa ;D

      Poista
  8. Tuksu rinteessä :DDd varmaan melkein yhtä hauska näky ku toi viimenen hakusanajuttu .. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa Tuksu näytti yllättävän järkevältä hänen seuralaiseen verrattuna, joka oli mies ja jolla oli botoxia huulissa ja kaikenlisäksi ympäripäissään ja tuskin pysyi suksilla pystyssä..!

      Poista
  9. Tuksu :D Olin kanssa Levillä viikon verran, näin sutkin siellä, muttei rohkeus riittänyt tulla moikkaamaan :) Tuksun kanssa kyllä juttelin :DDDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, Tuksu ei vissiin näyttänyt sitten niin pelottavalta ;) Ite meinasin kysyä siltä hississä yhteiskuvaa, mutten kuitenkaan kehdannut :D

      Poista
  10. olin kans levillä sillon pääsiäisenä, bongasin tuksun myöskin :D

    VastaaPoista
  11. Kamala tuo viimeinen hakusana... Ja Tuksuhan se tuossa kuvassa on :D

    VastaaPoista
  12. Hajosin kyllä ihan totaalisesti viimesen hakusanan kohdalla :DDD Mutta tuksuhan se siellä :D

    VastaaPoista
  13. Nauroin noille hakusanoille! :D kyllä osaa ihmiset löytää sun blogiin mielenkiintosilla hakusanoilla! :D
    Itsekkin olen käynyt Lapin-Saagassa muutama vuosi sitten! :) tykkäsin tosi paljon paikasta, kun olin leirin ja oli juuri hyvä ryhmä! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla että sinua on miellyttänyt ja leiri on ollut onnistunut :)

      Poista
  14. Ja silloin oli suht hyvässä kunnossa paikka! (:

    VastaaPoista
  15. Nyt on kyllä pakko kysyä että muistatko minä päivänä satuit olemaan siellä tallilla? :-D nimittäin olin siellä mökillä ja ne hevoset kulkee siitä ohi ja just ku olin koiran kanssa lenkillä tuli sieltä jengi hevosia ja matkassa tosiaan oli pari pikkulasta.. :p

    VastaaPoista
  16. Näin sut Tampereen messuilla! :D Pisti kyllä nauramaan noi hakusanat..:DD

    VastaaPoista
  17. Näin sut Tampereen messuilla! :D olin nössö ja en tullu juttelee:D oot muute pitkä muhun verrattuna, oon 145cm:DD

    VastaaPoista
  18. Hei Emmi !

    Olen menossa ekoihin estekisoihini ja jännitän ihan kauheasti, vaikka menenkin vain harjoituskisoissa. En ole siis koskaan ennen kisannut mitään enkä tiedä ollenkaan miten tulisi valmistautua. Mitä otan itselleni mukaan, millaisen asun tarvitsen ja kuinka minun tulisi valmistautua kisoihin ja rataan? Kuinka minun tulisi harjoitella ponilla ennen kisoja ja millaisia tehtäviä? Miten voisin poistaa jännitystä? Tuli nyt kysymystulva, mutta ajattelin kysyä sinulta kun osaat aina niin hyvin neuvoa! :) Toivottavasti jaksat auttaa minua vielä.

    VastaaPoista