torstai 14. maaliskuuta 2013

bohemian ja teemun selässä

Kylläpäs on blogin kirjoittajalla nyt into päällä, postauksia satelee useammin kuin normaalisti ja jokaisella kerralla ihan järkevää kerrottavaakin! Tämä kuitenkin luultavasti johtuu juurikin siitä, että vietän tämän viikon jokaisen päivän tallilla ratsastaen ainakin Teemun. Nyt olen kuitenkin myös ratsastanut Teemun lisäksi kaksi muutakin ratsua, tiistaina hetken aikaa ratsastin läpi kaverini Viivin hevosen Massen, josta yhdessä postauksessa olenkin aiemmin kertonut. Eilen myöskin pääsin taas tutun ja rakkaan Bohemian selkään, jonka kanssa hyppäsin muutamaa estettäkin.

Ensin kuitenkin kerron lyhyesti, mitä Teemun kanssa olen näinä muutamana päivänä tehnyt. Tiistaina ratsastin Teemun ihan sileällä tehden alkuun muutamia väistöjä ja takareita, jotta saataisiin takapää aktiiviseksi ja hevonen hyvin kuulolle. Tämän jälkeen laukassa työskentelyä aluksi pääty-ympyröillä. Teemu oli kyllä reipas, mutta laukka ei pyörinyt haluamallani tavalla, jolloin rupesin tekemään paljon temponvaihteluja maneesia ympäri. Pitkillä sivuilla aina suurta laukkaa ja lyhyet sivut kokosin laukkaa ryhdikkäämmäksi. Tällä tavoin Teemu notkistui ja herkistyi ja laukkakin pyöri paremmin. 
Olen nyt keskittynyt omien jalkojeni rentouteen ja pyrkinyt käyttämään pohjetta kerran kunnolla sen verran, että hevonen reagoi apuun, jonka jälkeen jättänyt pohkeen hiljaa paikalleen. Teemu ei onneksi ole sellainen kokoajan eteenpäinkäskettävä malli, vaikkakin vaatii muistuttelua vähän väliä. Lisäksi ylävartaloani olen saanut muutettua sen verran, että pidän itseni paremmin ryhdissä vatsalihaksillani enkä nojaa niin paljon taakse kuin ennen. Vatsalihakset kyllä kiittävät ja tuntuu, että olisi salilla käynyt ;)

Kun laukat oli laukattu ja olin tyytyväinen, työskentelin vielä ravissa ja pyrin saamaan isoa, matkaavoittavaa liikettä, jotta hevosen jokainen lihas tekee töitä. Teemu oli hirmu mukava ja liikkui kauniisti.
Massella ratsastin siis vielä Teemun jälkeen, vaikkei alun perin ollut tarkoituksena. Massen omistajan kanssa keskustelimme, kuinka samantyylisiä nämä kaksi isoa kaveria ovatkaan. Nyt kun olen Teemun kanssa tehnyt usein ja paljon töitä ja oppinut ohjaamaan suurta hevosta hyvin, osaan paljon paremmin ratsastaa kaikenlaisilla ja -tyylisillä hevosilla. Teemu kun ei ole mistään helpoimmasta päästä, niin se juuri opettaa parhaiten. Massekin liikkui allani edelliskertaa paljon paremmin ja itselle jäi hyvä mieli :)

Tässä koostevideota viime kerroista Teemun kanssa:


Eilen tosiaan sitten nousin pienemmän ratsun selkään ja voi sitä huojentavaa oloa kun on jo itse niin tottunut suuriliikkeiseen hevoseen, jonka kanssa täytyy käyttää suurempia apuja. Bohemia tuntui jotenkin älyttömän helpolta ja kevyeltä ja toimi todella hienosti alusta lähtien. Ennen hyppyjä verkkasin ponin molemmissa suunnissa ja herkistelin pohkeelle ja ohjalle. 
Aloitettiin hyppäämällä pari kertaa molemmat esteet matalina ja rauhallisessa, mutta aktiivisessa temmossa. Bohemia on selvästi lopettanut esteille ryntäämisen ja kuuntelee pidätteitä oikein hyvin. Tulee niin hyvä mieli kun huomaa, että poni nykyään nauttii esteistä ja hyppää mielellään, silloin joskus kun se oli tammalle niin hirvittävän suuri kynnys ylittää edes pieni kavaletti.

Hypättyäni molemmissa suunnissa pari kertaa, nostettiin esteet 80cm seutuville ja ylitettiin ne muutaman kerran. Bohemia hyppäsi oikein hienosti, itsellä oli alkuun vain hieman ongelmia askeleiden sovittamisessa.
Puolet tunnista ratsastin Bohemiaa vielä sileällä sekä ravissa että laukassa tehden kokoamisia ja muutamia avoja. Poni oli kuuliainen, aktiivinen ja kantoi itseään todella hyvin :)Bohemian jälkeen ratsastin Teemulla ilman satulaa ja ilman gramaaneja. Aluksi sai taas tehdä hirveän paljon töitä jotta Teemun sai hyväksi avuille ja rentouttamaan itsensä. Kokoajan kuitenkin saan sen toimimaan apuohjitta paremmin ja nopeammin. Tärkeintä on vain olla itse päättäväinen ja nopea antamaan apuja, niin Teemunkin saa paremmin töihin.

Vastailkaahan blogin vasemmassa laidassa olevaan gallupiin, haluan tällä kertaa tietää mikä blogissani oikeastaan on parasta :) Kiitos!!

39 kommenttia:

 1. Kiva postaus taas :) Mulle tuli jostainsyystä hymy huulille kun näin otsikosta että ratsastin Bohemialla. :D :)

  VastaaPoista
 2. kiva postaus! :) ja tosi kiva kun bohemiastakin on aina välillä juttua täällä :)

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus! Hyviä videoita ja ratsastat tooosi hyvin :)

  VastaaPoista
 4. Vitsit miten hieno Bohemia! Kiitos vielä liikutuksesta, kummallakin näytti olevan kivaa :)

  VastaaPoista
 5. ootte kyl bohimian kaa tosi upeita! ja teemunki :))

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva postaus! Ja meette kyllä varsinkin Bohemian kanssa tosi hyvin :))

  VastaaPoista
 7. eikö teemun satulassa oo jalustimia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karvasatulassa ei ole, kyllä siihen saisi mutta itse tykkään mennä ilman :)

   Poista
 8. Tosi kiva postaus ja näin sut muuten HorseFairisa :)

  VastaaPoista
 9. Ihan kauhean ikävä on Bohkua ja varsinki näitä teijän tekemisiä:( Pakko sanoa, että kun tuli vaihdos Teemuun niin petyin kauheasti. Sen kanssa on aina niin tasapaksua, mutta Boheemian kanssa teit kaikkea!
  Kiva on silti blogi, mutta suurempi lukemisen into hävisi ponin lähdön myötä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että ne monipuoliset tekemiset ovat jääneet pois, Teemun kanssa kun ei voi hirveästi muuta mennä kuin koulua :/ Mutta onneksi pääsen Bohemian selkään silloin tällöin niin kyllä siitäkin tulee ilokseksi juttuja :)

   Poista
 10. Hei kiitti vaan! ei ois tarvinnu laittaa noita meijä sekoiluja nettiin xD hävettää!

  VastaaPoista
 11. Nauroin tolle alulle :DD
  Ratsastat tosi hyvin molemmilla hevosilla :)

  VastaaPoista
 12. hyvin meet ja työntelet ostoskärryjä bohemian kaa .. D:D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tykkään työnnellä sekä ostoskärryjä että ajella mopolla (;

   Poista
 13. Miksi tolla teemulla ei ole satulaa? varmaan on muutkin kysyny mut en oo huomannu lukee kommentteja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Teemulla on satuloita, mutta selkäongelmien vuoksi olen ratsastanut ilman. Homma on kuitenkin hoidossa. Ja vastaan tähän samaan; ei Bohemia ole epäpuhdas, välillä jos kosketin raipalla tai pohkeella voimakkaammin niin saattoi "tahdittaa" takasillaan.

   Poista
 14. Ja en varmaks mee sanomaa ku heiluva kuva mut näyttäs tos bohemia videossa ajoittai et oikee takajalka epäpuhdas?

  VastaaPoista
 15. Äää toi sun tukka on niin ihana<3 :D

  VastaaPoista
 16. Iso hymy nousi huulille kun näki että oot päässyt Bohemian selkään taas! :)

  VastaaPoista
 17. kiva postaus! :) ratsastat tosi hyvin ja kiva nähä sut taas bohemian selässä! :) teemun kanssa ootte kehittyny tosi paljon! jos pystyt vaan vastaamaan tään mut onko roosa muuttanu loren kans tolle samalle tallille? ku jos oon ymmärtäny et ne asu jollaki toisella tallilla aiemmin?=)

  VastaaPoista
 18. Moi Emmi!
  muistan joskus katsoneeni youtubesta sellaisen "sketsivideon" jossa esiinnyitte sinä, ada ja kaktu (ellen aivan väärin muista). Olen yrittänyt kyseistä videota etsiä, mutta en ole löytänyt. Voisiko mahdllisesti kertoa videon nimen/ laittaa sen osoitteen tähän?
  Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen piilottanut kyseisen videon julkiselta katsomiselta, mutta tässä linkki yksityiseen: http://www.youtube.com/watch?v=AxDD0jPsJhM

   Poista
 19. Blogi on kyllä yhtä edellistä kommentoijaa kompaten muuttunut Teemun tultua kuvioihin. Mutta omasta mielestäni blogi on silti kiinnostava ja aivan ihana!! Onneksi pääset Bohemiaa silti vielä toisinaan ratsastamaan. Teemun kanssa olet hienosti kehittynyt.
  Miten molemmin puolisen luottamuksen saa hevosen kanssa? Mitä olisi hyvä tehdä ja mitä taas ei?
  En ole kauaa ollut hevosten parissa, mutta blogisi innoittamana viime vuonna kesällä aloitin ratsastamaan, mukava harrastus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että blogi miellyttää edelleen vaikkei Bohemia täysin kuvioissa olekaan :)
   En osaa oikein vastata tuohon luottamuskysymykseen, luottamushan rakennetaan pikkuhiljaa ja se kasvaa, mitä enemmän vietät aikaa hevosen kanssa.

   Poista
 20. Eikö voi alkaa kirjoittaan vuokrahevosestaan blogia ellei oo pyytänyt omistajalta lupaa? Miten kysyit omistajilta saatko kirjottaa Viksusta tai Teemusta blogiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohteliasta on aina kysyä lupa blogin kirjoittamiseen, mikäli kyseessä ei ole oma hevonen. Olen ihan vain kasvotusten kysynyt, onko mahdollista kirjoittaa hevosesta blogiin.

   Poista
 21. Oijoi karvasatulaa:3 ihana toi Jutan ja Roosan alku!:'D ja meet tosi nätisti ja hyvi Bohella!!:)

  VastaaPoista
 22. Oletko ihan itse omilla rahoillas ostanu noi ponit? :D

  VastaaPoista
 23. Mulla ois nyt tämmönen juttu mikä liittyy ehkä vähän tohon kyselyyn. Sun blogi on hyvä ja silleen, mutta sitten jos alat selaileen vanhempia postauksia sinne kesään päin niin siellä on paljon enemmän kaikkea kiinnostavaa. Ennen sun blogi oli ihan paras ja silleen, mutta nykyään en edes kovin monesti käy katsomassa blogiasi. Ehkä se kumminkin jostuu myös vähän siitä, että on talvi niin ei voi esim kuvailla niin paljoa. Ja silloin kesällä kuvasitte kaikkea höpötys videoita ja ne oli hauskoja :D Ymmärrän toki, että et enää ole niinkään lapsi ja sua ei varmaan kauheena huvita tehä sellasia, mutta toivoisin, että tästä blogista tulis pian taas se sama ihana vanha viksua elämää blogi! <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kuulla ettei blogini enää ole sua niin paljon miellyttänyt. Se on totta, että talvi vaikuttaa, mutta monien mielestä Bohemiasta siirryttyäni tämä ei ole ollut niin monipuolinen, vaikkakin Teemun kanssa pystyn tekemään kaikkea samaa, mitä Bohemiankin kanssa, lukuunottamatta hyppäämistä :)
   Mitä niihin tyttöjen kanssa tehtyihin videopostauksiin tulee, niitä ei juurikaan enää tule, kun ehkä silloin tällöin. Kulissimateriaaliakaan ei ole vielä sen verran että uuden videon pystyisin tekemään. Lisäksi olen nykyään tarkempi, mitä blogiin laitan eivätkä kaikki nämä kaveritkaan enää halua näkyä videoissa :s

   Poista
  2. JOO YMMÄRRÄN KYLLÄ HYVIN :) (olen siis tuo anonyymi)

   Poista
  3. Ja siis kyllähän mua sun blogi kiinnostaa, liiottelin ehkä vähän :D

   Poista
 24. Minusta tämä on juuri mahtava blogi, eikä Teemun tulo tähän haitannut ollenkaan, sillä onhan Viksu vielä täällä ja Teemu hiukan keventää tätä. Ihana bostaus ja ihana Bohemia!(:

  VastaaPoista