lauantai 2. helmikuuta 2013

onnistumisen tunne = paras tunne!

Se saa kyllä niin hyvälle tuulelle! Turhautumisen tunne vähenee ja tulee fiilis, että mähän osaan. Hymy nousee väkisinkin huulille ja ei ole lähellä että silmäkulmat kostuu tyytyväisyyden tunteesta. Niin mistä tässä olikaan kysymys?

Onnistuminen ja kehittyminen. Eilen Teemulla ratsastaessa päässä pyöri paljon positiivisia ajatuksia, kuinka jo tässä vaiheessa huomaa meidän menneen eteenpäin. Osaan tunnustella ruunaa paremmin, osaan vaatia siltä enemmän, en kuitenkaan hevosen taitojen yli, ja tunnen kuinka jäykkä ja hidas hevonen katoaa ja tilalle tulee rennosti, letkeästi mutta matkaavoittavasti liikkuva ratsu. On mahtavaa iloita tallikavereiden kanssa yhdessä ja huomata heidänkin katseissaan ihailua ja kannustusta, kuinka Teemusta saa kokoajan enemmän irti. Muiden kannustaminen tuo lisää motivaatiota ja intoa kehittyä yhä enemmän, ja siksi hyvä yhteishenki tallilla ja kaveripiireissä olisikin erittäin tärkeää. Jokainen kannustus, hymy ja positiivinen kommentti antaa automaattisesti kivemman olon ja saa aikaan "kyllä mä pystyn, kyllä mä osaan" -tunteen.

Eilen, perjantaina, treenasimme Teemun kanssa kavalettien avulla, jotta hevosen jalat saataisiin kunnolla hommiin ja takapäähän enemmän tehoa. Teemun kanssa on nyt tärkeää saada lavat auki ja liikettä eteenpäin enemmän kuin kokoamista ja hevosen kantamista lyhyenä.
Alkuun normien mukaan ympyrällä rauhallista, pyöreää ja aktiivista laukkaa molempiin suuntiin, jotta iso hevonen vertyy huolellisesti ja lihakset saadaan lämpimiksi. Teemu oli alkuun jäykähkö ja vaati paljon taivuttelua jotta tulee läpi. Se helposti haluaisi laukata suurta laukkaa, jolloin sen lihakset eivät työskentele täydellä teholla eikä avut mene niin hyvin läpi. Siispä joudun käyttämään paljon vartaloa jotta saan laukan pysymään hyvässä, rauhallisessa kontrollissa ja että Teemu on kevyt ja tukeutuu hyvin kädelle. Tämän saavutettua oli taas niin hieno tunne vain istua kyydissä ja keskittyä enemmän oman istunnan ja käsien korjaamiseen.


Ravissa työskentelimme aluksi pieneillä volteilla, jonka jälkeen tultiin kavalettien yli rauhallisessa temmossa. Aluksi Teemu ei tajunnut nostella koipiaan tarpeeksi ja kavaletit kolisivat, kunnes itse muisti muistuttaa hevosta ryhdistäytymään ja nostamaan itseään. Teemu jumppasi erittäin kivasti ja tunsi selkään, kuinka se alkaa työskennellä enemmän selällään ja miten takajalat aktivoituvat paremmin.

Kavalettien jälkeen treenattiin muutamat keskiravit pitkällä sivulla, jotta jalat saataisiin venymään ja ravia lennokkaammaksi. Muutaman kerran Teemu pääsi vähän fuskaamaan eikä lähtenyt terävästi eteen, muutoin lisäykset sujuivat kelvollisesti. Tahdikkuutta saa vielä treenata ja paljon, sillä nyt lisäys jää hieman hajanaiseksi, lisäksi pää nousee rehellisestä peräänannosta ja jouduin käyttämään vähän vahvemmin kättä.


Laukassa tulimme kavaletteja muutamaan otteeseen ihan pää ylhäällä välittämättä hevosen muodosta. Pari kertaa jalat vähän sekosivat ja kavaletit kolisivat, mutta muutoin saatiin pyöreitä, isompia hyppyjä.
Laukanvaihtoja harjoittelimme runsaasti pääasiassa pitkillä sivuilla, myötälaukasta vastalaukkaan ja toisinpäin. Vastalaukoissa täytyi pitää erittäin vahvasti vastaan ja taivuttaa ulospäin, muutoin Teemu pääsi vaihtamaan myötälaukaksi liian aikaisin ilman lupaa. Itse laukanvaihdot sujuivat vaihtelevasti, joko terävästi tai laiskasti, jolloin Teemu hyppii muutaman askeleen ennen vaihtoa. Tämäkin on asia, jota täytyy vielä treenata että kyseiset hypyt jäävät pois.

Kaikenkaikkiaan Teemu tuntui kyseisellä tunnilla parhaimmalta koskaan, se oli täysin rento, kevyt ja askel oli matkaavoittava. Tämä on se tunne, joka pitäisi joskus saavuttaa vielä ilman gramaanien apuja, mutta hiljaa hyvä tulee :)


Tähän loppuun vielä videopostaus, jonka tein kiitoksena yli 1600 rekisteröityneelle lukijalleni! Aivan mahtavaa huomata, kuinka useaa kiinnostaa lukea blogiani, vaikkei tämä sisälläkään kertomuksia treenattujen kilpahevosten elämästä tai järin mielenkiintoisesta hevoselämästä. Jos vaan jaksatte kirjoittaa, olisi superkiva kuulla, mikä tässä blogissa kiinnostaa, miksi odotat uusia postauksia ja mikä on tässä on parasta? :)
Olisin myös kiinnostunut tietämään vähän ikähaarukkaa, joten vastaathan kyselyyn vasemmalla ylänurkassa!

Ensimmäisessä klipissä jälleen ääni jostain syystä tulee eri aikaan, vaikka editointivaiheessa klippi kuului normaalisti. Loppu video on kuitenkin selkeä ja ääni tulee oikeaan aikaan.

95 kommenttia:

 1. sun blogissa yks ehdoton plussa on ainakin videot! niitä on usein ja ne on hyvälaatuisia :)
  kirjotat selkeesti ja sun teksti on mielenkiintosta + ridaat superhyvin :)

  VastaaPoista
 2. Uuuh, ihana somelaisen muijan tekemä iiihana postaus. Mina tukkasin paljo.
  (ps. kiva toi musiikki noissa Teemuvideoissa, ja hienosti menitte :)

  VastaaPoista
 3. mikä biisi tossa videon lopussa on? :)

  VastaaPoista
 4. mikä tuo musiikki on tuossa ekassa teemun ratsastuksessa vai onko sama musa läpi videon? :)

  VastaaPoista
 5. onko Lorekin lehtisillä? :) onko teemulla satulaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On Lehtisillä, ja Teemun satula on tällä hetkellä tekeillä, sen aikaa ratsastan karvasatulalla :)

   Poista
 6. Mun mielestä tässä blogissa on parasta hyvälaatuiset kuvat ja videot - useasti ! Lisäks sun teksti on selkeetä ja mielenkiintosta :)

  VastaaPoista
 7. Tässä blogissa ehdottomasti parasta on positiivisuus. Joka postauksessa jaksat olla iloinen ja jatkaa eteenpäin hyvällä fiiliksellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, pyrin tosiaan tekemään positiivisia ja hyvän mielen postauksia :)

   Poista
 8. parasta tässä blogissa on kuvat ja videot! ja tämä blogi on niin positiivinen! tähän jäi vain koukkuun ku liittyi lukijaks:)

  VastaaPoista
 9. voisit korjata katsettasi sillä tuijotat vain hevosen niskaa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sinne kokoajan tuijota, mutta katse suuntaa usein kuitenkin hevosen korvien välistä vähän maahan, jolloin näyttää että tuijottaisin niskaa kokoajan. Täytyisi muistaa pitää leuka ihan ylhäällä eikä alaviistossa :)

   Poista
 10. Jäin tähän koukkuun blogin iloisuuden takia, vaikka ainahan ei voi tietenkään olla niin hirveän positiivinen. Tykkään postauksista ja kirjoitustyylistäsi.Hyvää jatkoa!:)

  VastaaPoista
 11. kannattaa noissa kyselyissä laittaa vaihtoehdot niin, ettei samaa ikää ole kahdesti (vaan esim. 10-16, 16-20, 21-25 jne.) (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, mitä pienistä, kunhan nyt vähän saa lukijoiden iästä selvää :)

   Poista
 12. vähä hienolta näyttää! ja voisitsä kertoo et miks käytät tommosta karvajuttua et onks sillä joku parempi vaikutus hevosee tai ratsastajaan?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niiku et käytä satulaa!:D

   Poista
  2. Karvasatulaa käytän sen aikaa, kun uusi satula saadaan Teemulle valmistettua. En itse juurikaan huomaa eroa ilman satulaa tai karvasatulalla ratsastuksessa, mutta Teemulla on kova ja iso säkä, joten toi karvasatula vähän pehmustaa ja on itselleni mukavampi :)

   Poista
 13. Mikä kamera ja putki sulla on?:) Ja hienosti todellakin näyttää Teemu liikkuvan! Välillä vaan korkein kohta karkaa enemmänkin kaulaan kuin niskaan, mutta siihen miten vähän aikaa olette työskennelleet, niin superhienoa Emmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nikon D5100 + 18-105mm. Se on totta, että Teemu ei etenkään ravissa ole aina luotiviivalla, mutta tärkeintä on, että se käyttää lapojansa ja on rento ja taipuisa liikkeiltään. Kun tämä asia on kunnossa, rupeamme työstämään sitä kyllä korkeammassa muodossa :)

   Poista
 14. mikä tuo musa on???

  VastaaPoista
 15. Sitte jos joskus hyppäät Teemulla nii ois kivaa saada siitä videota!:) Ei oo oikein nähnyt teiän estepuolta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä jossain vaiheessa tulossa myös estematskua, emme ole hypänneet vielä kertaakaan kunnolla, niin ei ole mitään näytettävääkään :)

   Poista
 16. tuota videopostauksen alkua kun katselin niin osuipa silmä tuohon vasempaan nimettömään - oletko kihloissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on peilikuva, eli oikeasti oikeassa kädessä :) En siis ole kihloissa, haha !

   Poista
  2. olin just tulossa katsomaan että ootko vastannut kun mieleen lävähti et "eeeeeei hemmetti oonpas minä fiksu" :D:D

   Poista
 17. tykkään sun blogista, kirjotat selkeää ja hyvää tekstiä, itse opin usein kaikenlaista uutta lukemalla blogiasi. lisäksi plussaa hyvälaatuisista videoista ja kuvista :) ootte teemun kanssa tosi hyvä pari !

  VastaaPoista
 18. En minä vaan tiedä miksi luen blogiasi! :D Alunperin taisin tämän Kaktun ja Futuran -blogin kautta ja jokin vaan "kolahti". Hienoja kuvia ja videoita, selkeää tekstiä ja fiksu, maalaisjärjen omaava kirjoittaja. Sittemmin olen myös huomannut, että olet tosissaan hyvä ratsastaja, kun sinulta onnistuu melkeinpä mikä vaan! Kirjoitat ainakin niin kovin tarkasti ja selkeästi kaikki mitä teit oikein ja väärin, miten korjasit, miten hioit lisää, mikä onnistui ja missä olisi voinut parantaa. Kaikki vielä kirjoitettu fiksulla ja nöyrällä asenteella, eikä ole mikään minä-olen-paras-muut-surkeita -asenne.

  Kaikesta näistä yhdessä tulee sellainen fiilis, että olet varmaan tutustumisenarvoinen ja mukava lämmin persoona oikeastikin! :)

  ...ei minun nyt näin pitkää kommenttia pitänyt kirjoittaa :') En ole tainnut ennen edes sulle mitään kommentoida. Kerta se on ensimmäinenki, eikö vain.... hyvää jatkoa sulle kuitenkin Teemun ja muiden kanssa! :)

  T. Anna-Stina (http://ratsastuskyvyttomyys.blogspot.com/)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kommentti! Kiitos erittäin paljon, hyvä jos joku jaksaa näitä tarkempia selityksiäni lukea kerta toisensa jälkeen :)

   Oikein hyvät jatkot myös itsellesi ja kävin tsekkaamassa blogisi :)

   Poista
 19. Istutpa nykyään todella kauniisti! Tsemppiä treeneihin, hyvältä näytätte! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin huomannut, että istunta on parantunut, johtunee erittäin sopivan kokoisesta hevosesta, jonka selässä helppo istua :)

   Poista
 20. Roosa ragee :D " Nää ei niinku jousta vittuukaan, nää on iha farkkuu" Yleens farkkuratsihousut on farkkua :D oikeest nauran Roosal :D Lore on ihana näköne! Ja teemu kans, ja sä meet teemul vaiks kui hienosti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha totta, farkkuhan ei tunnetusti jousta (;

   Kiitos kivasta kommentista :)

   Poista
 21. Musta sun blogi on vaan niin ihana. Paljon hyviä asioita.
  -mukava ulkoasu.
  -teksti on selkeää. Hyvin kirjoitettua ja mukava lukea. itsekkin voi ottaa jostain opikseen mistä kerrot.
  -Hyviä kuvia. Videoita suht usein.
  -Muutenkin olet hyvä ratsastaja niin ilolla vaan katselee kuvia/videoita kun menet. Tsemppiä jatkooon ;)

  Noi, nyt on jotakin asioita miksi blogiasi luen ;)

  VastaaPoista
 22. Luen blogiasi juuri siksi, että se ei ole täynä kisa juttuja. Otat ratsastuksen harrastuksena joka on mukavaa hevoselle ja ratsastajalle. Et vain ajattele menestynyttä ratsastajan uraa ja satoja kilpailuita. Kirjoitat myös hyvin ja mielenkiintoisesti. Todella isoa plussaa ovat hyvät kuvat, joita on tarpeeksi ja videot jotka ovat hyvin tehtyjä ja mielenkiintoista katsottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva kommentti! Hyvä kuulla että juurikin tämä, etten treenaa kilpailumielessä, kolahtaa suhun :)

   Poista
 23. eräs hevoshieroja sanoi kun meidän tammoilla ei tipu karvat mutta sitten ruunalla tippuu niin hän sanoi että nyt on joku semmonen kausi että orit valmistautuvat tähä aikaa johonkin ''pariutumiskauteen'' että näyttäs karva hyvältä ja kiiltävältä tammoille :D:D:D ettei Viksullaki ois :D?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viksu on ruuna, joten en tiedä vaikuttaako karvojen lähtö "pariutumiskauteen", vai nyt kun on ollut lauhempaa ja kevättä kohti mennään huimaa vauhtia, rupeaa jo nyt karvaa irtoamaan :)

   Poista
 24. Löysin blogisi viime keväänä erään kaverini blogilistasta puolen yön jälkeen! :D Jäin selailemaan postauksia ja lueskelin hevosten sivuja. Blogi vaikutti jo silloin todella mielenkiintoiselta, olisi tehnyt mieli lueskella tätä vaikka aamun asti! Täällä on niin rento meininki, ajattelet positiivisesti ja iloitset pienistäkin asioista. Sulta voi kysyä mieltä painaviin asioihin apua ja aina saa jonkinlaisen vastauksen kysymäänsä. On tosi mahtava juttu, että jaksat auttaa muita! Suurena plussana on tietysti hyvänlaatuiset ja aivan loistavat kuvat ja videot. Oot niin esimerkillinen ja selväpäinen nuori, susta moni sais ottaa mallia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielelläni autankin lukijoiden ongelmissa ja kysymyksissä niin hyvin kun osaan! Kiitos todella kivasta kommentista, hyvä että musta on saanut noin positiivisen kuvan :)

   Poista
 25. Tämä on blogi on ehdottomasti paras hevosblogi, mikä on vastaan tullut. Juuri se, että treenaat tosissasi, mutta kuitenkin rennolla asenteella on kolahtanut minuun. Teksti blogissasi on todella helppo lukuista ja aina vain odotan uusia postauksia. Blogista huomaa että näet vaivaa postauksien eteen, sekä koko blogin ulkoasuun.
  Videot ovat mahtavan hyviä ja niitä jaksaisi katsoa vaikka kuinka kauan, myös kuvat ovat todella kivoja aina. Olen myös oppinut blogistasi monia asioita, kun selität mitä olet tehnyt ja jos on tullut virheitä olet kertonut miten sen olet korjannut.
  Teemun kanssa työskentelysi näyttää hienolta, niin siistiltä ja eleettömältä ettei sitä voi muuta kuin ihailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti kommentistasi! Mahtavaa kuulla että tekstini ovat saattaneet antaa sinullekin lisää tietoa :)

   Poista
 26. blogissa on parasta selkee ulkoasu ja kirjotat selkeästi kaikki niinku järjestyksessä ja teksti on aina helppoa luettavaa, aina hyvä laatusia kuvia ja videoita, blogi on positiivinen ja rento. ja juuri sen takia blogi onkin yks mun suosikeista et tää ei oo mikään kisa blogi vaan rento ja ilonen! :) ratsastat tosi hyvin ja teemu on super ihana! :) teillä sujuu tuo yhteistyö tosi nätisti :)!

  VastaaPoista
 27. Mielestäni myös yksi parhaimmista hevosblogeista, mitä vastaan tullut! Kirjoitat tosi selkeästi ja hyvät kuvat sekä videot ovat aina plussaa. Huomaa kyllä kuinka olet nähnyt vaivaa :) Blogi on rento ja positiivinen, siksi tekstejäsi jaksaisi lukea vaikka joka päivä. Pakko sanoa, että olen ihan koukussa, ja joka päivä täytyy käydä katsomassa joko olisit kirjoittanut uuden postauksen ;) Ratsastat Teemulla ja Viksulla niin upeasti, ettei menoa voi kuin vain ihailla! Kaikkea hyvää teille jatkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon ja kiva kuulla että odotat postauksia aina innolla :)

   Poista
 28. Oi että tuo Teemu näyttää niin ihanalta herralta! Oikeasti ratsastat tosi nätisti ja tasasen näkösesti mutta sulla vähän tulee tuoli-istuntaa ja varpaat katossa päin ku meet ilman satulaa. Kirjotat tosi selkeesti ja huomattavasti sun kirjotus parantunu siitä yhdestä ajasta millon olit turhanki virallinen :-) Oot onnentyttö ku oot löytäny tommosen tallijengin ja tommosen hevosen!! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni en näe istuntani siirtyvän juuri yhtään tuoli-istuntaan, enemmän mulla jalka tuppaa siirtymään vähän liian taakse ja jalkaterä maata kohti, siksi vähän saatan liioitellakin menemään enemmän tuoli-istuntaan, jotta saisin korjattua tätä ongelmaani pois.

   Kiitos kivasta kommentista :)

   Poista
 29. Ihania vuokrahevosia, kyllä sinulta löytyy! Luen tätä sen takia koska kaikki postaukset ovat aina niin rentoja ja kivoja, vaikket mikään kilparatsastaja ole! Ja on kiva lukea, kuinka olette kehittyneet, sinä ja jopa molemmat hevosetkin! Kirjoitin nyt anonyyminä kun en jaksanut kirjautua sisään...(:

  VastaaPoista
 30. Kiva video!(: Ja oot ihan superhyvä ratsastamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos, vaikka superhyvä ei voi koskaan olla (;

   Poista
 31. Blogissasi osaat kertoo kaikki asiat niin selkeesti ja hyvin. Tykkään lukea postauksiasi koska ne on mielenkiintoisia ja hauskoja/hyviä. :)) sä osaat myös ihan sika hyvin ratsastaa!!!:)))

  VastaaPoista
 32. Tykkään sun blogista, koska..

  ~ Täälä on joka kerta tarpeeks kuvia, ja vielä hyvänlaatusia sellasia.
  ~ Kirjotat selkeesti & hyvin ja sun tekstit jaksaa aina lukea, vaikka ne ois kuinka pitkiä!
  ~ Toteutat erikoispostauksia tarpeeksi usein.
  ~ Editoit superhienoja videoita.
  ~ Vastaat kommenteihin ja oot aktiivinen kirjoittaja.
  ~ Ulkoasut on jokakerta tosi upeita!

  Sit vielä muutama kysymys:
  1. Kiroileksä usein?
  2. Ooksä millonkaan itkenyt hevosen selässä?
  3. Mihin aikaan meet nukkumaan?
  4. Mikä oli sun lempiaine ylä-asteella?
  5. Millon teet seuraavan päivä kuvina -postauksen?
  6. Onko susta puhuttu pahaa koskaan?
  7. Miten oot noin positiivinen?

  ps. Toi oli tosi kiva toi video! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos listauksesta ja kehuista :)

   1. Haha, kieltämättä silloin tällöin, pääasiassa jos suututtaa!
   2. Hmm, ehkä korkeintaan pari kertaa olen itkenyt joskus pienempänä jos hevonen tehnyt jotain mistä olen säikähtänyt.
   3. Arkisin 9-23 välillä, viikonloppuisin riippuu siitä, olenko viettämässä iltaa ulkona, silloin saatan mennä 5-6 aikaan aamuyöstä, normaalina viikonloppuna 22-24 välillä.
   4. Luovat aineet, kuten kuvaamataito, äidinkieli ja tykkäsin kans biologiasta.
   5. En osaa yhtään sanoa, yleensä päätän sen kyseisenä aamuna.
   6. Kaikistahan joskus puhutaan pahaa, joten en ole minäkään välttynyt siltä, kuitenkin harvemmin olen kuullut minusta puhuttavan pahaa selän takana.
   7. Olen vain luonteeltani positiivinen ja pyrin ajattelemaan asiat optimistisesti, se mikä tulee syntymästä asti, yleensä myös pysyy, joten en osaa sanoa tähän sen tarkemmin :)

   Poista
  2. Blogissa on ehdottomasti parasta kuvat ja videot sekä sun hyvä ja ihana kirjoitusasu :-)

   Poista
 33. voitko joskus tehdä taas kysymyspostauksen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä semmoinen jossain vaiheessa on varmaan tulossa :)

   Poista
 34. Itse tykkään blogistasi, koska täällä on kivan rento tunnelma :) En itse ole kiinnostunu kisaamisesta, vaan hevosen kanssa muunlaisesta puuhailusta ja kehittymisestä ilman kisoja :) Monet hevosblogit kertovat vaan kisoista ja niihin treenaamisesta, ja se on kaukana omasta heppaharrastuksestani! :) Jotenki jäin vaan koukkuun tämän blogin mukavaan ja rentoon tunnelmaan :) Plussaa on myös se, että oot kanssani saman ikänen, niin sinuun on helppo samaistua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä sama ajatus, treenaaminen ilman kilpailutavoitteita on tosi kiva :) Kiitos kommentistasi!

   Poista
 35. Mistä noi sun ratsastushousut on kun etsiskelen itselleni tuontapaisia? :)

  VastaaPoista
 36. Sun blogi on siksi niin kiinnostava lukea koska, joka postauksessa on kuvia, kerrot tosi kivalla tavalla miten tunti meni jne + oot tosi hyvä ratsastamaan :)

  VastaaPoista
 37. ootko nauhottanu äänes toho videoo, ku suus liikkku eri aikaa kun puhut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos yhtään luit tekstiä videon yläpuolella, siinä lukee vastaus ;)

   Poista
 38. Oon jo pidempään miettinyt, että mitä tilsat tarkoittaa/mitä ne on?
  Anteeksi kun olen näin tietämätön, mutta ajattelin nyt kysyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilsat ovat pakkautunutta lunta hevosen kaviossa, jotka saattavat jähmettyä lujaakin kiinni kavion pohjaan. Hevosen on tällöin vaikeampaa liikkua ja usein tilsakaviota kutsutaankin korkokengäksi. Mahdollisuuksien mukaan aina kannattaa poistaa tilsat kavioista!

   Poista
 39. Anteeksi olen vähän tyhmä... Mutta nuvoisitko mistä bloggerin blogi poistetaan? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mene blogin asetuksiin, sieltä viimeinen kohta "Muu" ja pääset poistamaan blogisi. Tämän helpommin en valitettavasti osaa neuvoa :/

   Poista
 40. kun katoin tota videoo ni kävi silmään noi sun hampaat. puuttuuko sulla alahampaita? vai näänkö väärin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä puuttuu, mulla on leikattu kasvain leuasta jonka vuoksi hampaita jouduttiin poistamaan. Saan tänä keväänä uudet hampaat.

   Poista
 41. Kommentoin peräänanto-postaukseesi, ajattelin vain huomauttaa jos et ole huomannut ko. kommenttia :)

  Hyvää tulevaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän kommenttia mahdat tarkoittaa,siellä niin moni anonyymi laittanut kommenttia? :)

   Poista
  2. Viimeisin kommentti, Kia-nimellä esiinnyn :)

   Anteeksi tosiaan epäselvä ylempi viestini :D

   Poista
  3. Olitkin vastannut sähköpostiini, kiitoksia! :)

   Poista
 42. Teksti ennen ensimmäistä kuvaa on kuin suora käännös minun ja hoitoheppani päivästä! Juuri noita samoja asioita mietin oikeastaan aina itsekin, hih :) Sun blogisi on ehdottomasti mun top 3 blogin listalla ja sun blogia lukemalla sain itsekin ajatuksen blogin perustamiseen! Oot hieno roolimalli nuoremmille harrastajille ja sun postaukset on aina yhtä pirteitä ja saa hymyilemään!

  VastaaPoista
 43. Mooi (: Mahtaisitko tahdota blogiarvostelua tekstinä? (: Käytkö kommentoimassa: www.avaaovi.blogspot.fi, jos arvostelun tahdot (: PS. Hieno Teemu (:

  VastaaPoista
 44. No ei näköjään,mikä toi karvajuttu on joka Teemulla on selässä? Onko se satula? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyit samaa uusimmassa postauksessani ja vastasin sinne näin: Se on eräänlainen karvasatula, kevyt "läpyskä", satulan korvike :) Mukava istuttava, siihen saa myös jalustimet kiinni mikäli haluaa.

   Poista
 45. voisitko tehdä blogille facebookin? :) se olis huippua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin teen, en ole oikein koskaan ymmärtänyt facebooksivun päälle, ei mulla sinne juurikaan olisi mitään päivitettävää :/ :)

   Poista
 46. Voi vitsi sä ratsastat niin kauniisti! Mä en tiedä miks mulla tuli tosta kun ratsastit Teemulla niin mieleen vaan et joku päivä ratsastat vielä Olympialaisissa jos saat oikeanlaisen mahollisuuden :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, ehkä ei nyt ihan! Mulla on ratsastuksessa erittäin paljon korjattavaa kyllä, mutta kiva jos sinun silmääsi miellyttää :)

   Poista