tiistai 29. tammikuuta 2013

bohemian satulassa!

Flunssaiset terveiset kaikille lukijoille ! Allekirjoittanut sairastaa nyt flunssaa joka on piinannut aaltoilevasti jo viime viikosta lähtien, välillä olo on ollut terve ja energinen, välillä on taas tehnyt mieli jäädä makoilemaan väsyneenä ja jaksamattomana sängynpohjalle. Ei siinä ollutkaan järkeä mennä ratsastamaan eilen pari hevosta puolikuntoisena, sillä tänään olo on entistä huonompi, heh.. Moni muukin tuttu on tällä hetkellä flunssan kourissa, lienee jokin pöpö joka tuntuu kiertävän nyt monen ihmisen kropassa! 
rakkain poni <3






















Sinänsä hauska sattuma, että viime postaus jonka tein, oli muistovideo minun ja Bohemian ajoista, niin nyt tässä seuraavassa postauksessa on jälleen kerran kyse Bohemiasta, nimittäin sain maanantaina liikuttaa sen ylläpitäjien ollessa kiireisiä! Tämä onkin se ihana puoli että poni asustaa samalla tallilla, sillä edelleen saatan silloin tällöin päästä rakkaan ponin satulaan ja muistella yhteisiä aikojamme :) 

Olin siis aivan innoissani saadessani luvan liikuttaa Bohemian, ja hymyssä suin ratsastin tunnin verran koulua maneesissa, käyden läpi kaikki askellajit, tehden temponvaihteluja ravissa sekä laukassa, ravissa väistöjä ja laukanvaihtoja. Poni toimi erittäin hienosti, vaikka alkuun jännitin, muistanko yhtään kuinka Bohemiaa oikein ratsastettiinkaan, ja mihin olimme syksyllä jääneet. Nyt kun olen tottunut jo ratsastamaan isoja, raskaita ja suuriliikkeisiä hevosia, oli hassua kiivetä pienen ponin selkään, jonka askel oli lyhyttä ja etupää kevyt. Jotenkin olen vain täysin poniratsastaja, eikä siitä pääse yli tai ympäri, vaikka nyt isoa puoliverista ratsastankin. Tunnen oloni vaan erittäin kotoisaksi ponien selässä!


Jokatapauksessa, alkuun laitoin Bohemian heti eteenpäin ravissa ja taivuttelin sitä molempiin suuntiin niin, että tuli kevyeksi molemmille ohjille eikä päässyt puskemaan lapa edellä ympyröillä, mitä se saattaa tehdä. Bohemiasta on tullut nykyään paljon reippaampi, eikä sitä tarvitse enää käskeä niin paljon eteen kuin esimerkiksi vuosi sitten. Se oli ahkera ja kuunteli jokaista apua rehellisesti. Hienot ravilisäyksetkin irtosi, vaikkei lyhyistä jaloista hirveästi liikettä lähdekään!

Laukassa alkuun myös rentoa mutta eteenpäin pyrkivää laukkaa, jonka jälkeen rupesin hieman kokoamaan volteilla. Vähän jäi takapää laiskaksi, mutta parin voltin jälkeen tunsin hyvin selkään että otti pari erittäin hyvää kokoamista. Laukanvaihdoissa poni todella yllätti, sillä taisi tehdä ensimmäistä kertaa täysin puhtaan vaihdon, jonka näette myös alla olevassa videossa. Lisäksi Bohemia vaihtoi laukan nyt myös sille vaikeampaan suuntaan (vasemmasta oikeaan), tosin pienen pukin kera, mutta joka tapauksessa. Oli ilo huomata, että jokin aika sitten mahdottomalta tuntuvat asiat sujuivatkin nyt heti ilman ongelmia!





















Lopuksi ravissa väistöjä uralta keskihalkaisijaa kohti. Aluksi Bohemia väisti takapää edellä ja etupää jäi laiskaksi (hassua, normaalisti se on toisinpäin!), mutta peileistä huomattuani sain korjattua ongelman ja lopulta poni väistikin täysin suorassa. 


Bohemian jälkeen ratsastin vielä kaverini Viljan tamman, Ronjan. Sen ihan vain keventelin ravissa ja laukkasin sen verran, että tuli hyväksi edestä. Kiitokset Viljalle tamman lainasta ja "ihQuista kuvista ja videoista joita Bohemiasta otit ;);)" , terveisiä vaan :D




















Teemun ratsastin myös viikonloppuna, sekä lauantaina että sunnuntaina, mutta materiaalia ei tältä kerralta ole näyttää. Lauantaina kävimme talliporukan kanssa käyntimaastossa ilman satulaa, ja lopuksi laukkailin ja ravailin vähän tallitiellä. Teemu on erittäin rauhallinen kaveri eikä turhia hötkyile! 
Sunnuntaina kävin myös tiellä ottamassa parit ravi- ja laukkapätkät, jonka jälkeen ratsastin ruunan läpi maneesissa. Aluksi oli taas jäykkä varsinkin vasempaan kierrokseen, mutta verryttyään siitä lähti mageeta liikettä etenkin ravissa! 


Olen tässä huomannut videoita ja kuvia katsellessa, sekä itse selässäkin, että istuntani on parantunut hieman, etenkin jalka pysyy paremmin paikallaan ja istun syvemmällä satulassa. Katse harhailee vielä hevosen niskassa, mutta ranteisiinkin olen nyt vähän enemmän ruvennut kiinnittää huomiota. Tallillemme on viikonloppuna tulossa pitämään eräs opettaja istuntakurssia, mutta huonon rahatilanteen vuoksi en itse valitettavasti pääse siihen osallistumaan, vaikka kovasti olisin halunnut. Voi vitsi miten paljon siitä olisikaan ollut hyötyä ja olisin päässyt korjauttamaan istuntaani paremmaksi! Toivotaan, että hän on tulossa myös jatkossa opettamaan, josko silloin pääsisin mukaan. 

45 kommenttia:

  1. Ai vitsit miten hieno Bohemia! Kiitos vielä liikutuksesta :)

    VastaaPoista
  2. Ratsastat tosi kivasti! :) Ja voi vitsi miten söpö toi Bohemian ylähuuli :DD

    VastaaPoista
  3. oot kyllä niin paljon paremman näköinen teemun kuin bohemian selässä, vaikka bohemia kulkeekin hienosti allasi

    VastaaPoista
  4. Hienosti ratsastelit :)

    VastaaPoista
  5. Ihana Bohemia ja tosi hyvin ratsastat :)

    VastaaPoista
  6. Toi sun istunnan paraneminen on ihan varmasti vaan seuraus siitä, että oot vaihtanut sopivamman kokoseen hevoseen! Nyt kun on tottunut näkemään sut Teemun selässä, näytät hurjan pitkältä Bohemian selässä. ;D

    VastaaPoista
  7. Sä niin sovit bobembian selkään ! ps. Ihana toi klippaus ♥

    VastaaPoista
  8. kevensit väärälle jalalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no tuo on kyllä todella pieni juttu,että ei siitä välttämättä tarvitse kommenttia tehdä! :D

      Poista
    2. Tulihan se sieltä että joku huomauttaa ;) Huomasin itsekin saman, mutta eipä se maailmaa kaada jos ei joka ravipätkässä ole oikea kevennys.

      Poista
  9. Ootko pitkään aikaan ratsastanut Viksulla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ei ole tullut pariin viikkoon Viksulla ratsastettua, kun on ollut se selkä kipeä, joku muu meno ja nyt olen kipeänä joten jouduin perumaan taas ratsastuksen. En ole myöskään kirjoittanut Viksun jokaiselta ratsastuskerralta, mutta on liikkunut todella hienosti ja on pirteä :)

      Poista
  10. Aws tuo Bohemian klippaus! :3 Ja tosi kivan näköinen tuo maneesi, uusi? :) Ihanaa että pääsit taas Bohemialla ratsastamaan ja teidän meno näyttää tosi upeelta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tuo maneesi kuukauden vanha, eli aika uusi kuitenkin. Kiitos kommentista!

      Poista
  11. noi sun ranteet on kyllä aika pahassa asennossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. xD Mahtava kommentti! ;)

      Joka tapauksessa, teidän meno näyttää tosi hyvältä ja toi klippaus on tosi suloinen! <3

      Poista
    2. Ovathan ne ja yritän niihin kiinnittääkin huomiota, kyllä ne nyt kuitenkin pysyivät paremmin suorassa.

      Poista
  12. ratsastat kyllä todella nätisti ja oot tosi taitava ! bohemia liikkuu sun kanssa oikeen letkeästi ja kivasti :-) onko tuo se jutan ja aadan perheen vastavalmistunut maneesi ? :)

    VastaaPoista
  13. noisun hiukse on IHANAT! ja ratsastat tosi hyvin ja ihanat noi sydän klippaukset :)

    VastaaPoista
  14. wau hieno bohemia, meette niiin kivan näkösesti että kateeksi ihan käy ;D

    VastaaPoista
  15. Vitsit miten söpöt nuo sydämet! :D Ja hienosti menee, kiva että pääsit pitkästä aikaan Bohemialla ratsastamaan. :)

    VastaaPoista
  16. Kiva että pääsit ratsastamaan bohemialla! Tosi kivalta näyttää :)

    VastaaPoista
  17. Tuli itsellenikin hyvä fiilis kun näkee sut taas Bohemian selässä, hassua! :D Sovit sille mun mielestä tosi hyvin etkä edes ole sille niin hirmuisen pitkä. Bohemia tuntuu menevän sun allasi varsin mukavasti ja hienosti - Hyvä Team B&E ! Miten muuten tehdään takaosakäännös? :) Itse en oo mistään saanu selville..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :)

      Tässä esimerkki takaosakäännöksestä vasemmalle (kuten videolla): Ratsasta ensin hevonen suoraksi, jonka jälkeen asetat vasempaan ja teet puolipidätteen. Pidä hevonen asetettuna vasemmalle, siirrä ulkojalka (oikea jalkasi) hieman taaemmas ja pidä samalla myös ulko-ohja tuntumalla niin, ettei hevonen pääse taipumaan vain kaulastaan vaan sen täytyy kääntyä koko kropastaan. Mikäli hevonen ei tee tehtävää rehellisesti, voit naputtaa voimakkaammin ulkopohkeella ja taivuttaa hevosta enemmän vasemmalle. Koko käännöksen ajan hevosen täytyy olla aktiivinen ja käynnin pyöriä.

      Poista
  18. Mikä musiikki??? Upeaa menoa teillä!<3

    VastaaPoista
  19. Kauan olet ratsastanut? Olisi kiva jos tekisit "meille tyhmemmille" sellasen postauksen missä kerrot mitä nuo kaikki oudolta kuulostavat termit tarkoittavat. Ja miten voi katsoa meneekö se oikein vai väärin esim. kuvilla? Olisi todella kiva niin ymmärtäisi lisää :)) Kiva postaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko elämäni aikana yhteensä olen ratsastanut 14 vuotta, joista ratsastuskoulussa olin noin viisi vuotta, sen jälkeen olen saanut satunnaisesti opetusta monen vuoden ajan.

      Mitä tarkemmin meinaat oudolta kuullostavilla termeillä? Laita esimerkkejä niin katsotaan jos sellaisen tekisin :)

      Poista
  20. Bohemia menee niin hienosti sulla! Onko bohemian ylläpitäjällä mitään blogia tai muuta vastaavaa,haluaisin seurata vielä bohkun kuulumisia,vaikka et sillä enää ratsasta :)

    VastaaPoista
  21. Sovit kyllä tosi hyvin Bohemian selkään, kivannäköistä menoa!
    Toi "keltanen" hevonen joka oli samaan aikaan maneesissa on mageen näkönen :)

    VastaaPoista
  22. Ihana postaus :) Olit varmaan tosi iloinen ku pääsit taas ratsastamaas Bohemialla niin pitkästä aikaa :)

    VastaaPoista
  23. Ihanaa että olet päässyt Bohemian kanssa menemään (: Ootte niin superpari!

    VastaaPoista
  24. Sulla nousee sisäkäsi välillä turhan korkeeks!:)

    VastaaPoista
  25. Sun ratsastusta on kyllä aina niin mukavaa katsella. :) Sinä ja Bohemia olette huippupari, kiva kun pääset sen kanssa vieläkin touhuilemaan, (:

    VastaaPoista
  26. onks bohemia eestinponi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sukupostin mukaa se on ainaki arvio,että olis ehkä eestinponi

      Poista
    2. Eestistä se on tullut Suomeen, mutta ei ole tietääkseni täysin puhdas eestinhevonen.

      Poista
  27. ratsastat tooosi hyvin, oon kateellinen! :D

    VastaaPoista
  28. ihana toi ronja!<3<3

    VastaaPoista
  29. Ei millään pahalla, mutta mielestäni olet enemmän ponitatsastaja, kuin hevosratsastaja ;)

    VastaaPoista
  30. Vitsit että toi Bohemia menee sulla edelleen toooosi kivasti!

    VastaaPoista