sunnuntai 9. syyskuuta 2012

sunnuntai kuvina

Koska olen flunssassa ja ratsastus Bohemian kanssa jäi tänään pääosin maastoiluksi ja kevyeksi ratsasteluksi, päätin vähän kuvata plussana hetkiä tästä päivästä ja tehdä päiväni kuvina -postauksen.

- herätys kello 11 jotten nukkuisi liian pitkälle, mikään ei ole niin kamalaa kun herätä esimerkiksi kahdentoista jälkeen jolloin puolet päivästä melkein kulunut jo hukkaan :(
- aamupalaksi raejuustoa ja ananasta sekoitettuna sekä mustikkajogurtti. jos ette ole ennen kokeilleet raejuusto-ananas -sekoitusta, kokeilkaa, superhyvää ja terveellistä!
- piti ikuistaa kuva pikistä, joka tuli tervehtimään raapimalla kevyesti tassulla jalkaani ja katsoi sen jälkeen tällä ilmeellä..
- aamupalan jälkeen herättelyharjoitus jonka jälkeen 10min pieni treeni vatsanseudulle ja kylkiin. vaikka olenkin flunssassa nämä eivät vaadi kropalta hirveästi mutta on tehokasta :)
- päätin käydä kävelemässä pienen lenkin ja nauttimasta kauniista syyssäästä.
- strepsils tepsii -vai tepsiikö? vähän ennen tallille lähtöä kurkkukipuun imeskelytabletti ja hetki tietokoneella oloa.



- Tallilla kävin laukkaamassa vähän maastossa ottaen kunnon laukkaspurtit, Bohemia oli aivan liekeissä ja ensimmäisellä kerralla leikki pupujussia pomppien pää etujalkojen välissä. Huono yritys saada ratsastaja kyydistään ;) Tämän jälkeen vielä pyöreäksi ratsastus pellolla kaikissa askellajeissa. Aluksi poni oli aika vänkyrä eikä meinannut tukeutua kuolaimelle ja olla suorana allani, mutta muutamien laukanvaihtojen jälkeen vetristyi heti ja työskenteli oikein mukavasti.
- kotona suihkun jälkeen vähän ruokaa..
... ja jälkkäriksi omatekemää juustokakkua, älyttömän hyvää!
- ruoan jälkeen kävin isän kanssa harjoittelemassa moottoritiellä ajamista. marraskuussa täytän 18 ja saan ajokortin :)

Illalla vielä blogiin kirjoittelua ja rentoutumista kotona. Hyvin ja nopeasti hurahti tämä sunnuntaipäivä, toivottavasti teidänkin sunnuntai on sujunut leppoisasti ja hyvin :) Kiitos kaikille gallupiin vastanneille sekä ulkoasua kommentoneille, mukava kuulla että tämä syksyinen ulkoasu miellyttää teitä!

51 kommenttia:

  1. Ihana ku Bohemian jalat meni tos videos musiikin tahtiin välil:D

    VastaaPoista
  2. Tykkään näistä kuvapostauksista! :)

    VastaaPoista
  3. kivoja nää sun postaukset :)

    -furry

    VastaaPoista
  4. näitä sun postauksia on sitten vaan aina niin mukava lukea! :)

    VastaaPoista
  5. Ihana postaus! Tällaisia vielä jatkossakin! :) Bohemia on nätti. <3 Ja sinä myös! :)

    VastaaPoista
  6. Olipas kiva postaus. :) Waude, miten hyvin meette Bohemian kanssa! ;)
    Tuli muuten tuosta raejuustosta ja ananaksesta mieleen, että eikö ananaksen syönti jotenkin auta siinä kun syö jotain missä on paljon proteiniia (esim. juuri raejuustoa)? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ananaksen sanotaan poistavan nestettä kehossa ja vilkastuttamaan aineenvaihduntaa, joten se on ihan hyvä lisä proteiinipitoisen ruoan kanssa :)

      Poista
  7. Tää oli tosi kiva :) IhanastiBohemia menee sulla :) Ja namilta näyttää nuo pihvit :D Saatko muuten oman auton sitte ku on ajokortti ? :)mutjoo oli tosi kiva postaus ja ihana laatuset kuvat ja videot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tai saan äitini auton ja äitille ostetaan uusi auto. Kiitos :)!

      Poista
  8. tää oli jälleen tosi kiva ! Cx onks toi sun kännykkä muuutes gio ?

    VastaaPoista
  9. mikä kännykkä toi on? (: onko hyvä? Kiva postaus! Lisää tämmösiä :D

    VastaaPoista
  10. ihana super kiva postaus! :) Sul on aina niin hyvii ja onnistuneita kuvii ja ootte nii hienoi bohemian kaa! :)

    VastaaPoista
  11. oletko aina noin liikunnallinen, ja terveellisesti elävä o.o ja eikä poikaystäväsi ole kanssasi ollenkaan :D tulee sellainen kuva ettette nää ikinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emme ole enää yhdessä mutta kavereita kyllä ja näemme usein, tosin emme silloin kun mulla on tallipäivä, ja koska tämä on hevosblogi en kirjoittele tietenkään tänne milloin näen keitäkin kavereitani (; Ja kyllä pyrin syömään suht terveellisesti, mutta kyllä syön melkein joka päivä vähän jotain herkkujakin :)

      Poista
  12. Ihana postaus taas! :)

    VastaaPoista
  13. mistä ostit ne keltaset kengät ja noi siniset ? Ooon kuolannu niit nii kaua et.. Mutten löydä mistäää =(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään muistikuvaa, niitä sai joskus esimerkiksi ihan H&M:ltä :) Perus kangaskenkiä myydään ihan melkein kaikissa kenkäkaupoissa, tosin nyt kun tulee talvi niin luulen että ne on poistunut jo kaupoista.

      Poista
  14. bohemialla näyttää olevan tosi pehmee ravi, ku et hölsky selässä:)

    VastaaPoista
  15. Aivan ihana tämä syksyinen ulkoasu! Yksinkertainen, siisti ja toi yläbanneri on ihana <3 :) Tykkäsin paljon! Ja tämäkin oli kiva postaus, plussaa etenkin tuosta videosta! :) Jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
  16. Aivan ihana tämä uusi ulkoasu ! Jonku pitäs mullekki väsätä joku ku oon ite nii laiska tekemään mitään vaikka osaankin jotain väkerrellä ;D
    + tosi kivoja kuvia ! (;

    VastaaPoista
  17. Tälläsista mää tykkään! näitä lisää..:)
    Muuten voisko tuon raejuusto-ananas juttuun laittaa ananaksen sijasta vaikka esim. appesiinia tai persikkaa...
    B näytti kulkevan ihan hienosti tossa videossa ja huomasin kans että et käytä turpahihnaa. Onko se jotenkikn parempi tapa hevoselle vai onko se ihan sama...? Ajattelin että eikö se oli vähän helpompi löytää kuolain jos ei ole turpahihnaa. Itselläni on poni ja saatan olla aika kova kädestä, koska se puree kuolaimelle. Jos ottaisin tutrpahihnan pois niin avaisiko se silloin suutaan jos olen kova kädelle.. Anteeks ku kyselen mutta kun tuolla ht-netissä ei oikein löydä vastauksia...:)))
    Iiiiihana ulkoasu!
    p.s. mikä musa toi videos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turparemmi justiin estää suun aukomisen, joten mielestäni kannattaa ottaa se pois, jotta tiedät milloin kätesi on liian kova. Tsemiä ponin kanssa :)

      Poista
    2. Joo, raejuuston kanssa voi laittaa sekaan ihan mitä tahansa hedelmiä vaan keksii, raejuustopersikka-sekoitus voisi olla aika hyvääkin!
      Ilman turparemmiä ratsastelen yleensä silloin kun menen rennommin hevosen kanssa, tosin otinhan tällöin muutaman reippaamman laukkapätkän mutta kun puhutaan yleisesti :) Turpahihna estää suun aukomisen, mutta kuten ylempi anonyymikin sanoi, voisi turparemmin ottaminen pois jollekkin ratsastuskerralle olla ihan hyvä juttu kokeillaksesi availeeko ponisi paljon suutaan. Tosin jos hevonen on kova kädelle silloin se juuri pitää suutaan kiinni ja puristaa hampaitaan yhteen, tällöin sun kannattaa myödätä ja elävöittää kättä eikä jäädä vetämään kilpaa ohjasta.

      Poista
  18. nää on niin kivoja!
    nostan kyllä sulle hattua, kun jaksat panostaa blogiisi näin paljon tekemällä pitkiä postauksia <3 Ihania kuvia!

    VastaaPoista
  19. Kiva postaus! Ja uusi ulkka, tykkään superisti.
    Oon muuten ihan helkkarin nirso asiasta leivänpaahtimeen, en ikinä söis mitään mitä sä söit tuon postauksen mukaan, yökötti jo kuvat vaikka ne on varmasti houkuttelevia monen muun mielestä... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, voi ei! Eikö toi kakkukaan näyttänyt hyvältä ? ;)

      Poista
  20. Voi että tykkään näistä postauksista :) tämmösiä lisää! vaihtelua nuihin pötköön kirjottamisiin :) ja nosta se nokka sieltä hepan korvista jo ;)

    VastaaPoista
  21. Oi herkku minkä näkösiä nuo pihvit <3 Tuli kauhee nälkä :) No asiaan, tosi kiva postaus ja uus ulkoasukin on kyllä hieno. Niin syksynen :)

    VastaaPoista
  22. tää ulkoasu on aivan ihana! :) oikeesti tykkään tästä aivan järkyttävästi, tää on varmasti paras sun ulkoasuista koskaan :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, tosi kiva kuulla! :) Samoin sulla aivan ihana ulkoasu <3

      Poista
  23. Tää oli tosi hyvä postaus, tykkäsin tosi paljon! Tämmösiä sitte lisää jatkossakin jos vaan mahdollista. (; Muutenki sun blogi on mun mielestä ihan super! :-) Kiva ku postailet näinki aktiivisesti, ainaki yleensä. (:

    Sitte pari kysymystä, jotka askarruttavat mieltäni:
    1. Mitä teidän koirat syö?
    2. Onko sulla mitään vinkkejä siihen miten n. 5kk olevan koiran sais lopettamaan puremisen/haukkumisen?
    3. Mitä sä syöt yleensä aamupalaks ennenku lähet kouluun?
    4. Onko teidän koirat ollu sun mukana tallilla? (jos on, mitä ne on tykänny hevosista?)
    5. Mikä toi kappale oli, joka oli tossa videossa?

    Kiva jos vastaat! Ja oikein hyvää syksyn jatkoa sulle! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!
      1. Ihan koiranraksuja syövät kuivana, molemmat saavat aamulla, iltapäivällä sekä illalla noin kourallisen raksuja.
      2. Jo pennusta lähtien koira pitäisi opettaa tavoille ja kertoa selvillä säännöillä mitä saa ja mitä ei saa tehdä. Heti jos koira puree sitä täytyy ehdottomasti torua ja ravistaa vaikka niskasta niin että koira tajuaa tehneensä väärin. Haukkuminen on ikävä tapa jota on vaikea saada loppumaan heti, siihen en oikein osaa sanoa mitään vinkkejä muuta kuin että jälleen heti toruminen kun koira alkaa haukkumaan. Kun koira lopettaa haukkumisen, kiitä sitä rapsuttamalla ja puhumalla mukavalla sävyllä niin se tajuaa tehneensä oikein :) Itse pyydämme koiran heti luokse nimeä huutamalla jos rupeaa haukkumaan vaikka ohikulkijalle.
      3. Riippuu onko mulla aamulla nälkä ja mitä kaapista löytyy. Yleensä joko ruisleipä + jogurtti tai muroja tai sitten raejuustoa ja ananasta sekä ruisleipä tai banaani.
      4. Kyllä ovat olleet ja eivät välitä hevosista yhtään :)
      5. Gym Class Heroes - Ass back home

      Poista
    2. Kiitti! Mietin tota 1. vastausta, että ku meillä on saman rotunen koira kun teillä ja se ei oikeen tahdo syödä ihan normaaleja raksuja, niin mietin että mitä ne raksut on? Onko ne jotaki Pedigreetä vai mitä? :) Tietysti jokainen oma yksilönsä eikä muutenkaa välttämättä syö raksuja yhtään, mutta mietin jos koittaisin semmosia mitä te syötätte? :)

      Poista
    3. Ne ovat jotain Purinan raksuja, pienemmille koirille tarkoitettuja :)

      Poista
  24. Kävikkö juoksu vai kävelylenkillä? Ja minkä pitusen lenkin kävit? :) Oot tosi nätti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kävelylenkillä vain, kipeänä ei kannata lähteä juoksemaan ettei sairastu lisää. Matkaa ei kertynyt kun vain noin 1,5km :)

      Poista
  25. ihana toi ponski :) ja oot tosi nätti!

    VastaaPoista
  26. Tosi ihania kuvia! Tykkäsin tästä postauksesta :)

    VastaaPoista
  27. Haluisitko laittaa tosta juustokakusta ohjeen tähän? Näytti niin herkulliselta!! Pakko kokeilla :pp

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin ihan samaa:D

      Poista
    2. Sitruunajuustokakku

      - 12kpl Digestive-keksejä
      - 200g maustamatonta tuorejuustoa
      - 1prk kermaviiliä
      - 4 liivatelehteä
      - 1 sitruuna
      - 5dl kuohukermaa
      - 1dl sokeria
      - 1tl vanilijasokeria

      1. Murskaa kulhossa keksit jauhemaiseksi. Sulata rasva ja sekoita se keksiseokseen. Vuoraa halkaisijaltaan 22-24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla tai elmukelmulla ja levitä keksiseos vuoan pohjalle tasaisesti painelemalla sormilla. Laita jääkaappiin viilenemään.
      2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään ja runsaaseen veteen ja sekoita sillä välin keskenään tuorejuusto, kermaviili, sokeri, vanilijasokeri.
      3. Raasta sitruunankuori ja lisää raastettu kuori seokseen. Purista sitruunasta 3-5 ruokalusikallista sitruunamehua kulhoon ja kuumenna (vaikka mikrossa) mehu kuumaksi. Tämän jälkeen purista liivatelehdistä liika vesi pois ja laita lehdet kuumaan mehuun. Vie jääkaappiin viilenemään hetkeksi.
      3. Vatkaa kerma ja sekoita se vielä varovasti täytteen joukkoon.
      4. Lisää liivatelehtisitruunamehu täytteeseen ja sekoita täyte huolellisesti viilentyneeseen keksipohjavuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään noin 4 tunniksi.
      5. Viimeistele kakku koristelemalla se haluamallasi tavalla.

      Poista
  28. Mistä tää tausta on? :)

    VastaaPoista
  29. Tykkään tosi paljon näistä päiväni kuvina jutuista! Näitä useemmin ;)

    VastaaPoista
  30. Sie olet kyllä joku ihmeen pupujussi :D
    salaattia, raejuustoa ja muuta :PP
    Hieno ulkka kyllä! <3

    VastaaPoista
  31. hevosen ei kuulu kulkea pää kaarella sisäänpäin käännettynä, jollet tee ympyrää tai volttia. Vaan kaula suorana ja niskasta vähän muodossa. Bohemia kulkee ihan kaula sisällä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perusasioita, kyllä minä tuon tiedän ;) Taivutin Bohemiaa reilusti sisäänpäin ihan sen takia että kyttäili joelle päin jolloin ei keskittynyt haluamallani tavalla liikkumiseen, joten käskin reilusti kääntää päätä pois päin mielenkiintoisesta kohteesta. Kuten huomaat kuvista, ei se ponin pää ole kokoajan käännettynä.

      Poista