keskiviikko 12. syyskuuta 2012

koulua,koulua.. (+kysymyspostaus?)

Apua, oon istunut tässä koneen ääressä jo monen monta minuuttia tuijottaen vain ruutua ja miettien mitä kirjottaisin! Mun pitäisi kertoa jälleen siitä, mitä tein Viksun kanssa eilen ja tänään, mutta en jostain syystä osaa aloittaa mistään. Se on jännä miten välillä osaa keksiä vaikka ja mitä kerrottavaa ja tekstiä syntyy tuosta noin vaan, välillä taas se on niin hirveän vaikeaa saada aikaseksi kertomusta siitä miten on päivä tänään sujunut.
Joka tapauksessa Viksu jatkaa hyvää putkeaan, se on ollut jälleen tosi mukava ratsastettava.
Eilen mun oli tarkoituksena pitää kunnon koulutunti ja ratsastaa Viksu kunnolla hikeen, mutta kun pääsin tallille mulle tuli jostain syystä erittäin huono olo, ihan kuin olisi jossain tunkkaisessa huoneessa ollut. Oli jollain tapaa vaikea saada happea ja ei jaksanutkaan tehdä oikein mitään. Alkuun yritin mennä kentällä ja alkukäynnit menin normaalisti ja otin kierroksen ravia, mutta en jaksanut käskyttää Viksua millään tapaa. Päätin sitten luovuttaa joten vein satulan talliin ja kipusin selkään ilman satulaa ja lähdimme pellolle. Ilma oli kaunis ja erittäin lämmin ja pystyi ratsastamaan ihan topilla ilman että tuli tippaakaan kylmä. Sain vähän jostain voimia ja jaksoin vähän ratsastaa sänkkärillä Viksua avuille niin ravissa kuin laukassa. Harmitti, koska Viksu tuntui mukavalta ja yhteistyönhaluiselta, tosin oli hieman laiskalla tuulella. Kävimme vain kiertämässä pellot ja laukattiin aina ylämäet.

Tänään on ollut sateinen päivä ja ilma suhteellisen raikas, päätin että tänään ratsastan sitten oikein kunnolla eilisen sijaan. Roosan piti tulla pitämään tuntia ja kuvailemaan meitä, muttei kyytiongelmien vuoksi päässytkään. No, ensiviikolla saatte sitten kunnon kuvia kun Roosa on luvannut tulla ;)
Tunnustelin Viksua aluksi käynnissä ja ravissa, liike oli oikein hyvää ja Viksu ravasi omalla moottorillaan reippaasti. Siispä sitä oli suhteellisen helppo lähteä työstämään edestä kun ei tarvinnut käyttää voimia itse hevosen liikuttamiseen. Alkuun taas keskityin siihen että muoto säilyy käynti-ravi-siirtymisissä, aluksi aina pää nousi siirtymässä ylös mutta kun elävöitti kättä tarpeeksi samalla kun pyysi eteen, nenäkin pysyi alhaalla.
Pääty-ympyröillä väistätin takapäätä hieman ulospäin sillä Viksu helposti on vähän sisäpohjetta vasten. Ravi oli tänään erittäin hyvää ja lennokasta ja jouduin jopa jarruttamaan istunnalla ettei hevonen karkaa avuista. Viksu kuumui yllättävän paljon ihan tavallisesta työskentelystäkin ja olisi mielellään laukannut ravin sijasta. Siispä sain ottaa muutamia kunnon pidätteitä ja kävellä muutamia kierroksia kevyellä ohjalla jotta Viksu taas malttoi keskittyä työntekoon. Ikinuori hevonen...!
Laukka sujui tänään hienosti ja muoto säilyi varmaan parhaiten mitä on tähän mennessä! Sen huomaa että heti kun hevosella itsellä on intoa ja puhtia liikkua, sitä helpommin se tulee "vastaan" ja kokoaa itseään. Ainakin Viksun tapauksessa asia on näin ;)
Olin oikein tyytyväinen hevoseen tunnin jälkeen ja huomasi että sekin oli tehnyt kunnolla töitä, oli nimittäin kauttaaltaan hiessä ja vaahdossa. Pyyhin sienellä hiet pois ja jätin Viksun talliin kuivumaan ja syömään heinää :)


Sainpahan kirjoitettua kertomukset kunnialla loppuun, muuta asiaa mulla ei tällä kertaa ole. Olen tosin miettinyt kysymyspostauksen tekemistä, mutta mietin onko teillä lukijoilla edes mitään kysyttävää? Uusia lukijoita on tullut paljon viime kysymyspostauksesta, joten luulisi että joillain uusilla lukijoilla olisi heräillyt jotain kysymyksiä :) Vastailkaahan mitä mieltä olette, niin tiedän milloin kysymyksiä voi alkaa laitella! Kysymyspostauksen toteutan tällä viikolla mikäli sellaista haluatte.

12 kommenttia:

 1. miten oot laittanu ton kameran kuvaamaa ?
  käytkö aina välissä poikkasemassa videon vai kuvaako se kokoaika samaa pötköä? : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamera on joko jalustalla tai jollain tukevalla pohjalla ja käyn aina välillä poikkasemassa videon kun olen saanut ratsastettua hevosen kunnolla tms :)

   Poista
 2. tee ihmees kysymyspostaus :) !

  VastaaPoista
 3. Kysymyspostaus olisi kiva :)

  VastaaPoista
 4. Tee vaan kysymyspostaus. On mulla muutama kysymys jo tallessa

  VastaaPoista
 5. viksun laukan laatu on kyllä parantunut tosi paljon viime aikoina :) teidän menoa on kiva kattoa! :-)

  VastaaPoista
 6. Mikä toi musa tossa videossa? Tai siis millä nimellä se versio löytyy tubesta, jos löytyy ollenkaan, ja kiitos jos vastaat (:
  Ja hienoja ootte yhessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on instrumentaaliversio flo ridan whistle -kappaleesta.

   Poista
 7. Hitsi:D Me oltiin koulun kaa sienestämässä nii ku kirjotit et pyyhit Viksun sienellä, nii aattelin sua hankaamassa hevosta herkkutatilla:D Vaikka ihan hyvin tiesin ettei ihan sellaisesta sienestä puhunut:D

  VastaaPoista
 8. Kysymyspostaus olis kiva :)

  VastaaPoista