sunnuntai 19. elokuuta 2012

koulurääkkiä!

Olimme tänään Bohemian kanssa pitkästä aikaa Aadan tunnilla ja kuten tavallista, jouduimme taas kunnolla töihin! Ratsastin kokoajan hyvällä fiiliksellä ja poni oli tänään erittäin hieno.

Alkutunnista pyrimme ratsastamaan käyntiä eteenalas niin että poni joutuu venyttämään etujalkojaan. Bohemia oli hyvin avuilla ja rento ja kevyt edestä. Tämän jälkeen tehtiin molempiin suuntiin runsaasti takaosakäännöksiä, aluksi puolikkaita ja lopuksi kokonaisia. Bohemia osaa jekuttaa takareissa tosi hyvin ja alkuun sai taas kunnolla patistaa pohkeella ettei liike jäänyt junnaamaan paikoilleen. Oikeaan suuntaan sai tehdä vähän enemmän töitä kun vasempaan, ja pyrimme siihen että poni olisi pysynyt peräänannossa käännöksissäkin, mutta se helposti nostaa pään ylös ja jännittää itseään.
Kun olimme saaneet muutamat hyvät käännökset, siirryimme työskentelemään perusteellisesti pääty-ympyrällä ravissa. Heti piti saada poniin liikettä niin että se rehellisesti käyttää itseään. Pidin kokoajan oikean asetuksen enkä päästänyt kättä heti myötäämään, näin sain ponin vähän kootummaksi ja ravaamaan kuitenkin eteenpäin. Tammasta irtosi hienoa ravia ja oli mukava istua kyydissä, tosin oma istuntani taas meni aluksi miten sattui ennenkuin sain keskityttyä täysillä itseeni. Ylävartaloni nojasi hieman liikaa eteenpäin, jalka pysyi tänään vähän paremmin.
Lopuksi vähän laukkaa molempiin suuntiin ja muutamat vaihdot, jotka onnistuivatkin tällä erää tosi hienosti, ensimmäistä kertaa sain täysin puhtaan vaihdon ja vielä heti ekalla vaihdolla, hienosti!

Tuli taas mahtava onnistumisen tunne tunnin jälkeen, Bohemia oli tänään niin upea ja jälleen oli yksi parhaista tunneista. Bohemia on vaan niin mahtava poni, täydellinen opetusmestari <3 Olin tunnin jälkeen aivan rättipoikkiväsynyt ja hiki virtasi, töitä tuli siis tehtyä!

tämä ei ollut se täysin puhdas vaihto, mutta kyllä ponin jalat lentää ;)

Loppuun vielä ravipätkä videolla, olin tässä vaiheessa jo aivan puhki mutta kyllä poni kulki!
Katsokaa video HD-laatuisena niin kuva ei ole rakeinen!!!


Kiitos yli 1200 lukijalle, mahtavaa että näin moni jaksaa seurata blogiani! Kiitos myös postausideoita antaneille, vaikka moni toivoikin ihan perus videopostausta. Sellaisen toteutan vaikka ensisunnuntaina, mikäli vaan muistan!

15 kommenttia:

 1. Katse ylös ja ranteet suoraan niin ootte niin oppikirjaratsukko että ei mitään järkeä :) Ihana että kerrot myös asiat jotka eivät heti onnistuneet ja laitat myös pientä videokuvaa hyvistä pätkistä !
  Paljon tsemppiä jatkoon teille, ootte hienon näkönen parivaljakko :)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus jälleen!
  Rakastan näitä sun postauksia, kirjotat sopivasti ja hyvin, jonka lisäksi laadukkaita kuvia ja videoita. Lukeutuu ehdottomasti lemppariblogeihini;)

  Tästä blogista saa sellasen kuvan, että todella näet vaivaa tähän. Tykkään ulkoasustakin, ja ihmettelen aina että miten osaat tehdä noin hienoja bannereita!

  Sitäkin mietin, että kuinka paljon sitten käytät aikaa tähän blogiin. Kuinka kauan käytät keskimäärin aikaa postauksen tekoon(lasketaan mukaan kuvien muokkaukset yms.)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kivasta kommentista :) Tämäntyyppiseen, vähän lyhyempään postaukseen kuluu aikaa noin pari tuntia sisältäen siis kuvien muokkaukset. Pidempiin postauksiin kuluu helposti viisi tuntia, joskus jopa enemmänkin. Työstä tämä siis käy, mutta mieluisaa työtähän tämä on :)

   Poista
 3. hei muuten kui pitkä oot? D: tuli jostai mielee, eikä lukenu 'emmi' osiollakaa

  VastaaPoista
 4. Katot joka kuvassa alaspäin. Nokka kohti korkeuksia. Ja jotenki tuntuu että yrität olla täälä vähän liian ''tätimäinen''. Tarkoitan sitä että tuo sinu kirjoitusasu ja tapa on muuttunu liikaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai että tätimäinen :D En ole kyllä itse huomannut muutoksia kirjoitustyylissäni tai yritä kirjoittaa tätimäisesti, pyrin kirjoittamaan tekstit selkeästi ja asiallisesti, ei sen pitäisi leimata ketään tätimäiseksi.

   Poista
 5. Mullakin on toi sama " ongelma " et katon alas päin vaik tiiä et pitäis kattoo suoraa :)
  hieno et sujuu !!!

  VastaaPoista
 6. tosi kiva postaus ja bohemia on hieno <3

  VastaaPoista
 7. Kiva postaus taas! :) meette niiin hienosti :)
  käykää kattomassa mun blogi ninajamustikka.blogspot.com

  VastaaPoista
 8. ootte niin hyvä pari ja tosiaan näytätte ku jostai oppikirjasta! :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kohteliaisuudesta mutta vielä on paljon matkaa siihen että oltaisiin oppikirjaratsukko, varsinkin ratsastajalla vielä paljon petrattavaa :)

   Poista
 9. Olisikohan jo aika tehdä uusi banneri? tuo vanha käy jo tylsäksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vähän syksymmällä tehdä uutta ulkoasua :)

   Poista