torstai 16. elokuuta 2012

rento ja tyytyväinen hevonen


Kuten Viksun kolmevuotispostauksen lopussa kirjoitin, olemme harjoitelleet Viksun kanssa ilman ohjasapuja ratsastusta. Tätä teemme myös maastossa, jolloin annan Viksun mennä koko lenkin ilman minkäänlaista ohjastuntumaa ja ohjailen hevosta pelkillä painoavuilla käyttäen silloin tällöin raippaa apuna mikäli pelkkä paino ei mene läpi. Tämä tietenkin vain paikoissa, joissa ei ole mitään hälinää vaan rauhallista, sillä on aina riski esimerkiksi autotien läheisyydessä että hevonen saa jonkin paniikin ja voi tapahtua ties mitä vaaratilanteita. Viksu on onneksi kuitenkin sen verran kokenut ja rauhallisimpia hevosia mitä tiedän, joten varsinaista hätää ei ole.
Kuvasin ihan muuten vain materiaalia tiistaiselta maastoreissulta perheemme ensimmäisellä, ikivanhalla pokkarilla, joten antakaa anteeksi videon laatu, heh. Oli vain pakko päästä testaamaan ties kuin kauan laatikonpohjalla lojunutta kameraa! Hyvin toimi.


Keskiviikkona oli erittäin lämmin hellepäivä, jonka vuoksi päätin tehdä tiistain tapaisesti jotain kevyttä kentällä. Aluksi kävin pellolla vähän ravailemassa ja laukkaamassa muutamat pätkät pitkin ohjin, jonka jälkeen kentällä keskityin käsieni rentouteen ja keveyteen. Viksun kanssa ratsastaessa täytyy yleensä olla vähän vahvemmat avut, jotta se työskentelee kunnolla käyttäen lihaksiaan hyvin, tällä ratsastuksella kuitenkin pyrin kevyeeseen ohjasotteeseen "pidätä-myötää"-tekniikalla. Viksu toimi erittäin hyvin koko tunnin ajan ja pää pysyi luotiviivalla jopa käyntiravi-siirtymisissä. Viksulla on tapana nostaa pää ylös aina kun lähtee raviin, joten sitä siis harjoiteltiin aika paljon.
Kun käynti ja ravi oli rentoa, rauhallista ja Viksu kantoi itseään, siirryin vielä laukkaamaan pääty-ympyröillä molemmissa suunnissa. Laukka ei sujunut tällä kertaa niin hyvin kuin yleensä, se oli normaalia nelitahtisempaa ja töitä sai tehdä paljon enemmän jotta Viksu alkoi käyttämään itseään. Hienoja pätkiä loppujen lopuksi tuli ja siihen oli oikein hyvä lopettaa! Tunsi kuinka tyytyväinen herra oli tunnin jälkeen ja tallissa pesulla ollessa huomasi kuinka jopa takajalkojen välissä oli vaahtoa (niille jotka eivät tiedä mitä se tarkoittaa= hevonen on käyttänyt takajalkojaan hyvin liikkuessaan, mikäli valkoista vaahtoa löytyy takajalkojen välistä), tämä on harvinaista Viksun kohdalla! Polle siis ansaitsi tuplaherkut <3

Tällä kertaa valitettavasti ei löydy mitään uutta kuvamateriaalia eikä postauskaan ollut kovin kummoinen, sunnuntaina taasen tulossa sitten kuvallisempaa postausta :) Olen myöskin miettinyt, että voisin toteuttaa jälleen jonkinlaisen erikoispostauksen, joten auttakaa neitoa hädässä ja jos keksitte jotain aiheita niin pikapikaa kirjoittamaan :)

19 kommenttia:

  1. Ihana toi video, ois kivaa jos postailisit aika usein, vaikkei sulla ois mitään varsinaista asiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy yrittää keksiä jotain aiheita mistä voisi kirjoitella :)

      Poista
  2. miten saat sun blogi kuvat tollee niiku toi ylempi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. meinaatko tuota kaviokuvaa? ja tarkennatko että mitä meinaat kysymyksellä :D

      Poista
  3. T ee vaikka videopostaus sillon kun oot Bohemian luona :) (niitä teet harvemmin) :) Niin nyt olis tosi kiiva semmonen (::

    VastaaPoista
  4. Missän noi maastot on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuusulassa Jäniksenlinnassa on hiekkakuoppia joilla mahtava ratsastaa :)

      Poista
  5. Videopostaus :) ?

    VastaaPoista
  6. tosi kiva postaus ja superihana viksu <3 tee videopostaus!! :))

    VastaaPoista
  7. Bohemian ja/tai Viksun varusteista videopostaus? :)

    VastaaPoista
  8. samaa snoisin, kun edel. ano! Varustepostaus videona!

    VastaaPoista
  9. Tee vaikka videopostaus Bohemiasta? :)

    VastaaPoista
  10. Tee semmonen iso kunnon videopostaus missä kuvaat viikon ajan siun tekemisiä :D

    VastaaPoista
  11. varustepostaus jossa sekä sun että heppojen/toisen niistä kamat :)) ja videolla mielellään

    VastaaPoista
  12. Ite en kauheesti tykkää noista varustepostauksista, mut videopostaus ois kyl kiva! :)

    VastaaPoista
  13. Videopostaus tallipäivästä tai varustepostaus? :)

    VastaaPoista
  14. http://patuandsara.blogspot.fi/p/sara_19.html?showComment=1345396349876 löysin tommosen blogin. tuon blogin omistaja on plagioinut teidän tekstiä. Ilmeisesti muutkin on tuon jo huomannut.

    VastaaPoista