keskiviikko 22. elokuuta 2012

kouluratsastusta

Jep, tylsä otsikko, mutta tosiaan eilen tiistaina ja tänään keskiviikkona Viksun kanssa ollaan keskitytty ihan täysin kouluratsastukseen ja tehty kunnon treeniä :) Aloitin siis viimeviikosta lähtien jälleen vuokraamaan Viksua kaksi kertaa viikossa, tiistaisin ja keskiviikkoisin. Ajattelin että miksen voisi taas käydä pari kertaa viikossa kun aikaa ja jaksamusta löytyy ja mielelläni puuhailen usemminkin herran kanssa!

Tiistaina pitkä alkuverryttely käynnissä ja ravissa alkuun pitkillä ohjilla ja pikkuhiljaa pyrin saamaan kaulaa lyhyemmäksi ja hevosta enemmän alleni. Käynnin täytyi olla tarmokasta ja irtonaista ja Viksun täytyi taipua rehellisesti molempien pohkeiden läpi. Viksu oli heti messissä ja oli oikein mukava ja pehmeä. Lisäksi tein muutamat väistöt käynnissä molempiin suuntiin ennen raviin siirtymistä. Tällä tavoin Viksu herää pohkeelle paremmin ja ravityöskentely paranee.
Ravissa ratsastin Viksua loivalla kiemurauralla tehden kentän keskellä aina voltin jotta Viksu kokoaa vähän enemmän ja uralla jälleen suorempaa ja lennokkaampaa ravia. Viksu oli todella hyvä ja kantoi itseään väsymättä ja tunsin selkään miten ravissa alkoi olla helppo istua ja hevonen oli rento ja lennokas :)
Tällä kertaa en tehnyt kovin pitkää laukkatyöskentelyä, sillä työskentelin ravissa sen verran pitkään. Otin molempiin suuntiin muutamat laukkaympyrät niin että sain Viksun työstämään itseään edes puolikkaan kierroksen verran.

Tänään, keskiviikkona keskityttiin sitten enemmän tähän laukkapuoleen tavoitteena saada terävät nostot molempiin suuntiin ja mahdollisimman pyöreällä kaulalla. Yleensä Viksu nostaa laukat kiltisti ilman suurempia raviaskelia, mutta se että laukan saa nousemaan takajaloista lähtien ja niin että se käyttää selkäänsä paremmin nostossa, on jo toinen haaste. Aluksi nostot sujuivat molempiin kierroksiin erittäin hienosti, liike lähti takaa eikä pääkään noussut korkeuksiin, mutta hetken harjoitusta tehtyä rupesi Viksu jo väsymään sen verran ettei jaksanut kantaa itseään tarpeeksi. Siispä laukkasin vielä muutamat kierrokset pääty-ympyröillä houkutellen Viksua eteenalas ja rentouttamaan itsensä. Oikeaan suuntaan Viksu työskenteli paremmin, vasempaa sai vähän hakea mutta hienot askeleet sieltäkin löytyi :)
Loppuun tein vielä vähän ravissa temponvaihteluja ja muutamat ravilisäykset, joista ensimmäinen oli ihan älyttömän hyvä! Koskaan ennen en ole tuntenut samanlaista venymistä Viksun kanssa kun nyt, olin täysin yllättynyt ja poni sai paljon kehuja ja siihen oli oikein hyvä lopettaa. Vielä kun saisi jonkun kuvaamaan näitä lisäyksiä, joita Viksun kanssa pitäisi vähän enemmän tehdä, niin avót :)

Loppuun vielä pieni kuvakollaasi Viksun ilmeistä joita hän esitteli laitumelle päästyään, on se sitten suloinen <3

9 kommenttia:

 1. Blogisi nimeä on matkittu:(

  http://himynimeisjuulia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha :D mites toi on matkinut emmin blogin nimeä ? sen takii koska siin lukee elämää ?? ;'----Dd

   Poista
  2. Siinä luki viksua elämää mut se onki vaihdettu:o

   Poista
  3. Jos blogin otsikkossa on elämää-sana, ei se tarkoita että oman blogini nimeä olisi matkittu :) Mutta tosiaan jos siinä on ollut oman blogini nimi se olisi ollut jo väärin, hyvä että otsikko on vaihdettu.

   Poista
  4. Blogin nimi on ollut aina " tervejärkistä elämää " :) Ja jos joku ei usko niin mulla on todisteita :)

   T. Blogin ylläpitäjä

   Poista
 2. miks et mene viksun kanssa koulu skapoihi? tai vaikka bohemian, teillä menee nii hyvin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viksun kanssa harrastelen ihan muuten vain eikä ole tullut mieleenkään enää käydä koulukisoissa, on se jo sen verran vanha ettei jaksa kantaa itseään oikeinpäin kovin pitkään jolloin koulukilpailuista voisi jotain saavuttaa.
   Bohemian kanssa koulua kilpailee omistajansa, mutta saa nähdä josko joskus jotkut pikkukilpailut sen kanssa käyn.

   Poista
 3. Miksei youtubeentule jo videota? on jo melkein törkeää kun uusin video on tullut 3 kuukautta sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Videoidentekoinspiraatio on ollut hukassa jo pidemmän aikaa pääosin editointiohjelman nykyisen lagisuuden vuoksi, joten etenkään efektiset videot todennäköisesti ovat historiaa :/
   Törkeäksi videoiden teon vähyyttä ei voi kutsua, teen videoita harrastuksena ja niitä tulee silloin kun itse niitä jaksan tehdä eikä se ole välttämätöntä :)

   Poista