lauantai 12. toukokuuta 2012

maastoesteitä ja polskuttelua!


Tässä postauksessa kerronkin teille pelkästään Viksusta, sain tänään paljon ihanaa materiaalia, sillä viimein sain kuvaajan niin saatte nähdä vähän parempaa matskua Viksun ja minun meiningeistä :)
En aio kirjoittaa päivästä sen kummemmin ja pidemmin, sillä kuvia ja videoita sain niin paljon että ne saavat puhua puolestani. Sen verran kuitenkin kerron, että Viksu oli tänään taas parhaimmasta päästä!
 Aluksi mentiin läheiselle pellolle vähän alkuverkkaamaan, eli ravailtiin ja laukattiin muutaman kerran. Oli ihana tunne ettei Viksu tänään ryöstänyt tai tehnyt minkäänlaisia typeryyksiä, vaikka olinkin ilman satulaa ja annoin sen viilettää reipasta laukkaa. Luulen, että se tekee sitä ainoastaan sillä yhdellä ja ainoalla pellolla, joka on tutumpi ja turvallisempi ja se tuntee pellon läpikotaisin.
Siirryttiin sitten vähän kahlailemaan oman kotini läheiselle hiekkakuopalle, jossa näin keväisin (ja välillä syksyisin) on jonkinverran vettä pohjalla. Huomasi heti että Viksuhan ei vettä pelkää, sinne se meni kahlaamaan kun vanha tekijä! Alkuun vain tutustuttiin veteen, sen jälkeen ravattiin ja laukattiinkin kuopan läpi. Housut ja kengäthän siinä kastuivat, mutta hauskaa oli, molemmilla ;)!



Kasattiin vesileikkien jälkeen vähän maastoesteitä lähimaastoon, joita pompittiin jonkin aikaa. Viksu oli hyvin innokas ja sain pidellä aika paljon ettei herra kiihdytellyt miten sattui, varsinkin kun maassa oli joissain kohti pieniä juuria. Olin yllättynyt kuinka rohkeasti se esteet ylitti, sillä Viksulla on tapana välillä kieltää uusilla esteillä. Olen kuitenkin todennut, että Viksu kieltää herkemmin kuitenkin kentällä kun maastoesteillä. Tiedä sitten mistä johtuu.. :)


Lopuksi vielä tultiin tallille kouluilemaan, ja Viksusta irtosi tosi mageeta liikettä! Se oli edestä varmaan parhaimman tuntuinen kun koskaan ennen, etenkin vasempaan kierrokseen (joka on sille vaikeampi suunta) pää pysyi kokoajan luotiviivalla ja hevonen oli suorassa. Myös laukat paranevat kerta kerralta, nykyään Viksu pysyy jo paljon pidempiä pätkiä pyöreänä :)









48 kommenttia:

  1. Ihana Viksu ja ihania kuvia! + toi video on tosi hieno.. mut kuuluuks sen pätkii tollee? :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kuulu, luulen että se johtuu youtuben parannuksesta, jota testasin. poistin sen, joten pitäisi lähteä ton pätkimisen pois jossain vaiheessa :)

      Poista
  2. voi että sulla on ihana istunta, se on kehittyny aivan hirveesti nyt viimeaikoina :) hienosti meette, ihania kuvia :) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva että te lukijatkin huomaatte jotain kehitystä :)

      Poista
  3. Komppaan Sonjaa sun istunta on kehittynyt tosi paljon:) Kumpa mullakin ois noin hyvä istunta!

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia! :) Ja sulla on ihan loistavat maastot mennä Viksun kanssa. :)
    Kuinka pitkään sä yleensä ratsastat Viksulla ja Bohemialla kerrallaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä 30 - 60 minuuttia, tosin tällä kerralla menin vähän pidempään :)

      Poista
  5. pisti silmään, ootko värjänny hiuksesi vai onko ne aina ollu ton väriset ja en ole vain huomannu? :O Mutta hienon näkönen ratsukko olette=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nii mullakin :ss ne emmin vaaleet oli UPEIMMAT <3 mut uskon et noiki ihan kivat.. :)

      Poista
    2. Ovat olleet tuon väriset, ihan blondi olen edelleen, tosin hiukset ovat alta ruskeat :)

      Poista
  6. Tosi kiva tääkin postaus ! (: Nyt näitä postauksia on tullu tosi kivasti (':

    VastaaPoista
  7. Ihan huikeita kuvia! Ja ihanan näköstä menoa! :) Saako kysyy kuka oli kuvaamas? ;D Ja muuten seuraatko jääkiekkoa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aada ja eräs Santra olivat. Seuraan nyt näitä MM-jääkiekon Suomen pelejä, mutten muuten seuraa jääkiekkoa :)

      Poista
  8. Rakastan näitä sinu kuvia! Kaikki aina nii pirteän olosia :)9 Voisin sanoo et sinun blogissa on kaikista parhaimmat kuvat kaikista_ blogeista mitä olen ikinä kattonut/lukenut :)

    VastaaPoista
  9. viksu on ihana :) sori tää ei nyt liity asiaan mutta minkä lainen mekko, kampaus, meikki sulla oli sun rippijuhlissa? :) olis kiva jos sulla olis jotain kuva atai vastaavaa ku ite pääsen ripille tänä kesänä ja stressaan iha hirveesti siitä ! ://

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli sellainen liila mekko, Vilasta ostettu, kannattaa sieltä käydä kattelemassa, siellä usein tosi kivoja mekkoja. Mulla ei valitettavasti ole nyt kuvia näytettäväksi :/ Hiukset olivat kiharrettu :)

      Poista
    2. ihan korkkiruuvvi kiharille molemmille puolelle vai löysät kiharat? :D & kiitos vinkistä ;) taidan mennä siis vilaan!

      Poista
    3. Semmoiset korkkiruuvi -tyyppiset olivat :)

      Poista
  10. Pistikkö tubessa heiluvuuden korjaajaa kun pätkii videot tollai hassusti joissain kohdissa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, testasin sitä mielenkiinnosta, muttei näköjään kannata jos se aiheuttaa tollasta pätkimistä :D

      Poista
  11. ihania kuvia ! Sun istuntas on tosiaan kehittynyt ihan hirveesti niinkun muut sanoikin!

    VastaaPoista
  12. Viksu on ihana ! ♥ Tosi hienoja kuvia. ; D

    VastaaPoista
  13. SÄ ratsastat kyl todella hyvin ! Mä en tajua kuinka toi saatto näyttää noin helpolta mennä ilman satulaa :D mä kun meen ilman satulaa nii hytkyn kun perunasäkki... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon mennyt niin paljon elämässäni ilman satulaa että sitä osaa jo istua siellä :) Tosin riippuu myös hevosen askellajista, onko se pompottava vai tasainen. Viksulla on tosi tasaiset liikkeet :) Samoin Bohemialla.

      Poista
  14. no ainakin monipuolisesti menitte ;) ootte huippu pari!

    VastaaPoista
  15. Hienosti Viksu menee sulla :) Näyttää että se olis nuorentunu monta vuotta kun noin sileästi kulkee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan, ei uskoisi että täyttää tänä vuonna 24 !

      Poista
  16. tosi kiva ku laitat kuvia enemmän ku tekstiä ja vielä ku noi kuvat on noin selkeät! tosi kiva postaus oli ja menitte viksun kanssa todella hyvin ! asun rovaniemellä ja täällä ei vois melkeen kuvitellakaan menevänsä pellolla tai mennää jossain tommosessa missä on vettä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Voi että, toivotaan että sinnekkin saadaan kohta yhtä kivat ilmat kun tänne :)

      Poista
  17. Lueskelin kaktun blogia nii et se ei enää saa laittaa nopasta mitään blogiinsa.. Mutta kyllä kai sinä saat Bohemiasta?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saan laittaa Bohemiasta :)

      Poista
    2. Korjaan vielä, ettei minua ole täysin kielletty laittamasta Nopasta mitään blogiini, mutta kuitenkin toivottu etten välttämättä laittaisi. :)

      Poista
  18. hyvin meette ;) viksu näyttää tykkäävän! :D

    VastaaPoista
  19. Oonko vääräs vai ootko kulisseissa-youtube "sarjan" eläimille puhuja ja lepakko, jonka voi ymmärtää kahdella tavalla ? ; D

    VastaaPoista
  20. voisitko sä tehdä tämmösen postauksen joskus: http://jaxenelamaa.blogspot.com/2012/05/tarkeat-jutut-ratsastuksessa.html

    VastaaPoista
  21. voisitko vilkasta blogiani ja antaa vinkkejä,,miten saisin siitä paremman ? (: jos voit niin jo etukäteen kiitos (:

    http://adelest.blogspot.com/

    ulkoasusta itse pidän ,, mitä mieltä sä oot? :)

    VastaaPoista
  22. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  23. kivasti kirjotat ja kuvat on aina ihania! :)

    VastaaPoista