torstai 10. toukokuuta 2012

teräspappa-viksu ja kouluponi-bohemia

Heippa kaikille :)
Näin aluksi ilmoitan, että ostin nyt itselleni uuden kameran, ja vanha videokamerani päätyi tänään onnellisesti uuteen kotiin! Tämä tulokkaani on Nikon D5100, joka on osoittautunut kelpo kameraksi.


Asiasta pääasiaan, eli hevosiin: Eilen oli aivan upea ilma, aurinko paistoi ja ilma oli varjossa noin +17 astetta! Ajattelin nauttia täysin siemauksin tästä upeasta ilmasta ja päätin mennä pellolle Viksun kanssa. Viksu on nyt viimeaikoina harrastanut vähän ryöstämistä, joten ajattelin tänään ratsastaa pellolla ihan kunnolla ja katsoa tekeekö se mitään nyt.

Ravailin aluksi pitkin ohjin peltotietä pitkin, vähän edestakas. Sen jälkeen otettiin kaksi laukkapätkää, myös pidemmällä ohjalla. Viksu oli aivan rauhallinen, ei merkkiäkään tyhmyyksistä! Lähdettiin sitten tulemaan kotiinpäin, ja laukattiin aina ylämäet, joita takaisintullessa on 2. Molemmat mäet sujui hienosti, Viksu revitteli ja pomppi, muttei lähtenyt käsistä, vaikka yritti vähän steppailla ja ennakoida nostoissa. Päätin vielä laukata yhden suoran, ja siirsin Viksun ensin raviin. Tämän jälkeen se painoi päätä alas, iski hampaat kiinni kuolaimiin ja lähti laukkaan. En saanut herraan minkäänlaista kontrollia, joten näpäytin raipalla kaulalle ikäänkuin sanoen "haloo, minäkin olen täällä!". Ehei, Viksuhan ajatteli että lisää kaasua ja se oli menoa! Sain sen pysäytettyä vasta vähän aukeammalla alueella, jolloin käänsin pienelle voltille. Laitoin Viksun sen jälkeen kunnolla töihin, enkä päästänyt yhtään niskan päälle. Sen jälkeen herrapa oli niin kilttiä että ;)
Se on jännä miten tuntuu että hevosen vanhetessa pidot vain paranee! En muista milloin Viksu olisi lähtenyt ryöstämään ratsastaessa, ja nyt vähän ihmettelen että mistä hän on saanut päähänsä lähteä viemään..!

Mentiin vielä kentälle käymään kaikki askellajit läpi. Alkuun vähän pidempää ravia, sen jälkeen kokosin Viksua ja tehtiin lyhyessä, kootummassa ravissa töitä. Täytyy sanoa että Viksu ei ole ollut näin hieno vähään aikaan! Se oli aivan kevyt ja pyöreä, jopa hyvinkin ryhdikäs. Samoin laukat olivat varmaan parhaat koskaan, nenä pysyi alhaalla melkeimpä koko ajan!


Tänään kävin ratsastamassa Bohemian, ja treenattiin jälleen kunnolla koulupuolta. Menin 45 minuuttia kentällä tehden aluksi temponvaihteluja pääty-ympyrällä. Bohemia oli yllättävän kevyt ja ryhdikäs heti alusta asti, yleensä sitä saa vähän patistaa alkutunnista. Jankattiin vaihteluja niin pitkään että Bohemia oikeasti työnsi takajaloilla itsensä reippaampaan raviin, ja kokosi pyydettyäni hidastamaan. Pikkuhiljaa ponista muodostui todella nätti paketti.
Kun olin tyytyväinen ravin liikkeeseen, siirryin työstämään Bohemiaa laukassa. Aloitin vasemmasta kierroksesta, johon se on ainakin omasta mielestäni vähän parempi (ainakin tänään!). Poni oli oikein kevyt ja rento, eikä mun tarvinnut kuin istua ja ylläpitää laukkaa. Oikeaan kierrokseen sain olla vähän jämäkämpi, ettei laukasta tullut nelitahtista. Tein jälleen temponvaihteluja että saisin Bohemiasta vähän enemmän liikettä irti. Hienohan siitä loppujen lopuksi tuli, ja sain saman ihanan fiiliksen aikaan mikä sunnuntainakin tuli! Bohemia oli ehkä viiielä hiukan parempi tänään ;)
<3
Laitoin muuten uuden kyselyn jälleen vasempaan ylänurkkaan, tällä kertaa koskien postauksieni sisältöä. Olen saanut niin ristiriitaista kommenttia, kun toiset tuntuvat tykkäävän pitkistä postauksista, osa taas lyhyistä jotka sisältävät paljon kuvia! Täytyy siis ottaa vähän selkoa :) Muistathan käydä sanomassa oman mielipiteesi!

16 kommenttia:

  1. Ihana postaaus! <33 kuvat on kivoja. Tuli muuten mieleen, että mua vähän häiritsee jollain tapaa vähän kun sanot eläimistä HÄN. eikö pitäisi eläimistä sanoa SE? No ei kai se niin nuukaakaan ole! Mutta tooooosi hyyyyvä postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ihan tarkoituksella joskus saatan sanoa esimerkiksi "hän oli niin hienona että!", tällä tarkoitan jos hevonen on tuntunut käyttäytyvän ikääkuin "ylhäisyytenä" tai ollut ryhdikkäänä ja "tärkeänä" (; Suurimmaksi osaksi käytän kuitenkin hevosia kutsuessa se- sanaa.

      Poista
  2. Mustallakin on vauhtia tullu lisää samalla kun ikää :D

    VastaaPoista
  3. Kuvaan itse canonin 1100d järkkärillä ja sekin tallentaa videot mov muotoisina. itse kuitenkin käytän pinnacle studio 15 ja kaikki toimii hyvin:) kannattaa ehkä kokeilla.

    VastaaPoista
  4. Mulla on tuo Nikonin D3100 ja sen kanssa mulla tuo sama video ongelma. Omallanikinhan saa tosi hyvää HD videokuvaa mutta ongelma on just se ettei mikään omista muokkausohjelmista tue mov-tiedostoja. :/ Muutenki harmittaa kun tää läpiskä on sen verta vanha ettei pyöritä pätkimättä noi hyvää videokuvaa. :s

    Loistavia videoita saa mutta siihe se sitte jääki ku paha kattoo ku kokoaja pätkii tai ku ei voi leikata/muokata mitenkää ku mikää ohjelma ei tue tuota tiedostoo. kökkö :( Eikä nyt just oo varaa ostaa mitää parempaa ohjelmaa nii pitänee tyytyy vaa kattelemaa noita telkkarin välityksellä, sillee näkyy loistavasti :D

    Siula on kyllä blogissa aina niin hyvät kuvat ja videot että.. Saisinpa ihekkii aina jonkun kuvaamaa.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, ärsyttävää kyllä! Toivottavasti itsekin saat jossain vaiheessa toimivan ohjelman :)

      Poista
  5. Mulla on pinnacle studio HD, ja se on ainakin tukenut ihan kaikki videomuodot :) siihen tulee ensin joku ikkuna ''pinnacle ei tue tätä tiedostoa'' mutta siinä on joku linkki josta voi painaa ja sieltä asettaa sen, että pinnacle tukee myös ne muodot :)

    Mutta mulla siis pinnacle toimii ainakin ihan millä vaan muodolla :))
    ainoona huonona puolena vaan, etten osaa käyttää pinnaclea :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, hyvä kuulla että se ottaa kaikki videomuodot :) Onko sulla toi Pinnacle joku 14 tai 15 versio, vai ihan pelkkä HD?

      Poista
  6. ite sain järkkärin joululahjaks ja siinä on kans MOV muotosena videot eikä ne toimi koko koneella..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sun pitää muuntaa ne, mutta siitä tullee kyllä hirviän huono laatu :)

      Poista
  7. kiva postaus!:) Ja hyvä että Viksukin jaksaa vielä puksuttaa eteenpäin!:D

    VastaaPoista
  8. tuolla kyselyssä ei oo semmosta vaihtoehtoa että on kiva, kun välillä on enemmän kuvia ja vähemmän tekstiä ja joskus taas on vähän enemmän tekstiä ja muutama kuva joukossa. :D Eli just niin kun sun blogissa!

    VastaaPoista
  9. Vissiin pelkkä HD :D Mä en oikeen tiiä, voin ottaa siit kannest kuvan ja linkittäää linkil sen sul tähä :)

    VastaaPoista
  10. http://empunkuvat.kuvat.fi/kuvat/IMG_6443.JPG tos :D oli se versio 15 :) mut en oikee osaaa käyttää sittä :DD

    VastaaPoista
  11. Olisi mukavaa jos voisit tehdä sellaisen videopostauksen, jossa kuvaat melkein koko päiväsi aikana, jos tällaiseen on aikaa. Silloin kun käyt tallilla esimerkiksi Viksun luona.
    Kiva postaus! Hienoja kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viksusta olen tehnyt jo Viksun päivä-postauksen :) Löytyy tuolta videopostaukset-välilehdestä. Katsotaan jos Bohemiasta teen joskus. Ihan koko päivästä en aio tehdä videopostausta, joka käsittelee omaa elämääni.

      Poista