maanantai 28. toukokuuta 2012

laiskottaa!

Kyllä huomaa että tarvitsee jo kesälomaa ja löhöilyä, on jotenkin ihan poikki kaikesta enkä blogiinkaan jaksanut viikonloppuna kirjoittaa vaikka tarkoitus olikin! Onneksi kohta päästään kesälaitumille, ja tällä viikolla koulussakin on luvassa vain kaikenlaista rentoa. Tänäänkin meidän amiksessa on vapaa-päivä meillä oppilailla, jee (hyvä päivä kirjottaa blogiinkin siis) (;

Kuten kerroin, torstaina ratsastin siis Hilariuksen. Oli mukavaa taas päästä kyseisen ruunan selkään, viimeksihän viime kesänä sen selässä istuin. Menin siis hevosen omistajan tunnille, ja päätettiin pitää tunti pellolla. Se ei ollutkaan kuitenkaan ihan paras mahdollinen ratsastuspaikka sillä välillä Hilarius lipsui, pohja oli sen verran "liukas" tuoreen ruohon takia. Ei Hilarius onneksi kuitenkaan välittänyt pohjasta joten pystyttiin ratsastamaan suht kunnolla.
Tehtiin jälleen samaa treeniä mitä edelliskesänäkin, keskityttiin saamaan hevosen suoraksi pienin, eleettömin avuin. Kiinnitettiin myös paljon huomiota omaan istuntaani ja apujenkäyttöön, etenkin käsien asentoon ja rentouteen. Perusistuntani on kuulemma erittäin hyvä ja vakaa, mutta ranteet eivät oikein toimi täysin yhteistyössä muun kropan kanssa. Ne siis kääntyvät asettaessa hevosta hieman sisäänpäin ja peukalo osoittaa sisäänpäin, vaikka kääntäessä/asettaessa hevosta käden täytyisi pysyä täysin suorana ja peukalon osoittaa ylöspäin.
Hilarius liikkui kuitenkin todella kevyesti, tosin vähän yritti aina luistaa ulkopohkeesta ja lähti kylkimyyryä tallia kohti. Sain siis muutaman kerran pamauttaa vähän enemmän ulkopohkeella että avut menivät läpi. Pikkuhiljaa Hilariuksesta muotoutui todella kiva paketti joka kuunteli jokaista apuani. Oli mahtava tunne kun sai hevosen täysin läpi ja suoraksi alleni eikä tarvinnut kuin ohjata jaloilla ja pitää käden hiljaa.
Laukkaa emme tällä kerralla ottaneet ihan pohjan vuoksi, mutta menen tänään illalla uudelleen tunnille tallille, jossa Viksu asuu. Pääsemme ihan kentälle ratsastamaan joten päästään kunnolla töihin!

Sunnuntaina mentiin Bohemian kanssa puomityöskentelyä, ensi viikonloppuna olisi tarkoitus hypätä piiiiitkästä aikaa, odotan innolla!
Teemana meillä oli pääosin laukanvaihdot kahden puomin avulla. Alkuun ratsastin ponia vain eteenpäin pitkin ohjin että poni vertyy kunnolla. Meillä oli estesatula käytössä joka on silloin tällöin ollut vähän ongelmallinen, ja sen vuoksi Bohemia oli hieman haluton liikkumaan. Päätettiin ottaa satula pois ihan ponin mukavuuden kannalta alkuverkan ja muutaman puominylityksen jälkeen. Jatkoin ratsastusta ilman satulaa, ja heti Bohemiakin oli eteenpäinpyrkivämpi ja letkeämpi.

Alettiin tulemaan laukassa vaihtoja aluksi helpompaan suuntaan, eli oikeasta laukasta vaihto vasempaan laukkaan. Vaihdot menivät kuin vettä vaan, tosin tamma kun kuumuu vaihdoista, niin muutaman kerran lähti pidätteistä täysin ja loikkasi ensimmäisen puomin yli noin metriä ennen! Hiottiin kuitenkin niin pitkään että sain ponin kontrollissa puomeille.
Tämän jälkeen keskityttiin vaikeampaan suuntaan, eli vaihto vasemmasta oikeaan. Aluksi ratsastettiin kootussa laukassa ja yritettiin näin vaihtaa, mutta poni kusetti täysin eikä saatu kuin muutaman "ok"-vaihto. Halusimme saada Bohemian kuitenkin kunnolla töihin ja jatkoimme aika pitkään vaihtojen parissa, huonolla menestyksellä. Laitoin ponin sitten laukkaamaan oikein reippaasti ja tultiin erittäin aktiivisessa ja reippaassa temmossa puomille, ja kas kun poni vaihtoi hienosti! Bohemia tarvitsee siis ikäänkuin vauhtia että jaksaa tai uskaltaa vaihtaa. Kiitin ponia paljon ja ravattiin pitkät loppuravit ja käveltiin pitkät käynnit. Oltiin molemmat tunnin jälkeen aivan poikki ja poni kiilteli hiestä. Tallissa pääsi pesulle ja sai palkkioksi paljon leipää :) Seuraava postaus tulee todennäköisesti vasta viikonloppuna, sillä oma koneeni on tämän viikon veljeni matkassa Savonlinnassa, ja joudun käyttämään toista konettamme, joka on maailman hitain pöytäkone -.- Tämänkin postauksen tein hampaat irvessä, onneksi sain kuitenkin kuvat muokattua sillä Photoshop löytyy tästä koneesta. Valitettavasti laukanvaihtovideota en saa ladattua.
Olisin tehnyt tällä viikolla erikoispostauksenkin, mutta se siirtynee ensiviikkoon. Siihen asti kuulumisiin ja jaksakaa koulussa vielä viimeinen viikko! ;)

21 kommenttia:

 1. Ootko värjänny tukkaas vähä ruskeeksi, vai näyttääkö se vaan siltä? :D Ootte loistava pari Bohemian kanssa! :) Kiva postaus ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ollut jo kuukauden tuon näköinen (; Eli alta on ruskeat ja päältä blondit. Kiitos!

   Poista
 2. Oi, ompas kivat suojat etusissa, tahtoo! :))

  VastaaPoista
 3. pistä se laukanvaihtovideo jossai vaihees ku pystyt! mua ainaki kiinnostaa nähä se (::

  VastaaPoista
 4. Sinulla on tosi kiva blogi ja tykkään tavastasi kirjoittaa! Olet juuri saanut uuden lukijan :)

  VastaaPoista
 5. äläpä kato maahan ku meet puomeja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mulla on semmonen paha tapa tarkistaa aina ihan katseella vaihtaako hevonen vai ei. Etenkin tällä tunnilla tarkistin useasti kun vaihtojen kanssa oli vähän enemmän ongelmia. Lopussa kuitenkin katsoin ihan eteenpäin.

   Poista
 6. Kui sä otat ain tai ainaki melkei ain kengätki pois ku meet ilman satulaa?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa tää on Bohemian kanssa toinen kerta kun menen ilman kenkiä, joten en todellakaan mene "aina" ;) Ja siitä syystä että saappaita en halua käyttää ilman satulaa, koska hevosen hiki tarttuu saappaan varteen tehden varresta kovan. Ja kun tämä oli poikkeuksellinen ilman satulaa ratsastus, en ollut varautunut tavallisiin kenkiin.

   Poista
 7. Ootte ihana pari Bohemian kanssa ! ♥ :---)

  VastaaPoista
 8. Onkohan ihan niin hidas,kuin meidän pöytäkone :D. Mut tosi kiva lukee näitä ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea sanoa, mutta tällä koneella en pysty edes katsomaan Youtubessa videoita ilman että ne pätkivät joka toinen sekunti! Muutenkin jopa välilehden vaihtaminen toiseen kestää yli 10 sekuntia, joten voit arvata kuinka rasittavaa tätä on käyttää!

   Poista
 9. Ihania kuvia & ihana postaus! Bohemia nättinä <3

  VastaaPoista
 10. Mäkin katon välillä maahan kun meen puomeja :D Kiva postaus, hyviä kuvia ;) <3

  VastaaPoista
 11. Vastaukset
  1. Aijaa, voi harmi! Kyllä niiden pitäisi näkyä..

   Poista
 12. tää ei nyt mitenkään liity aiheeseen, mutta kun asut tuusulassa (tai ainakin olet asunut) niin oletko koskaan käynyt puolimatkantallilla kun se on tuolla tuusulassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajan siitä usein ohi, mutten ole koskaan siellä käynyt kuitenkaan.

   Poista
 13. http://ponitarinoita.blogspot.com/2012/05/haaste.html Haastetta pukkaa :D

  VastaaPoista