keskiviikko 30. toukokuuta 2012

hilarius, viksu ja haaste

Olen saanut jonkin verran haasteita, sekä sainkin kuvaajan itselleni maanantain tunnille Hilariuksella ja tänään kuvailin vähän Viksua laiduntunnelmissa tallilla, joten päätin tehdä kuitenkin postauksen ennen sunnuntaita. Valitettavasti en saa vielä ladattua teille videoita Hilariuksesta enkä mistään muustakaan, sillä tämän viikon mulla on käytössä vanha koneemme.

Aloitetaan ensin vaikka maanantaisesta tunnista Hilariuksen kanssa. Tästä tunnista jäikin paljon käteen ja täytyy todeta että Hilarius on erittäin opettavainen hevonen että pää ihan menee pyörälle kaikista ajatuksista mitä päässä liikkuu ratsastaessa! Huomasin tunnin aikana, kuinka todella suuressa roolissa ratsastajan rentous ja suorassa istuminen ovatkaan. En ole koskaan ratsastanut hevosella, joka toimii näin paljon vain ratsastajan avustuksella, joten tuotti ongelmia tukea Hilariusta niin paljon, kunnes saimme yhteistyön sujumaan.

Harjoittelimme aluksi jälleen omaa istuntaani ja koko kropan rentoutta ravissa ja sen jälkeen laukassa. Sain itseni jo paljon nopeammin rentoutumaan hartioista alkaen, ja kädetkin kannoin vähän suoremmin. Hilarius oli pehmeä mutta juoksi välillä vähän alta, ilma kun oli sateinen ja viileä (Hilarius on muutenkin aikamoinen kyttääjä!). Jäimme sitten pääty-ympyrälle käynnissä ja väistätin takaosaa sisäänpäin, sen jälkeen ulospäin. Tässä kohtaa alkoi ongelmat, sillä väänsin vartaloani aika mutkalle ikäänkuin avustaakseni että Hilarius varmasti kääntää takapäätään. Eihän se hevonen mihinkään taipunut vaan käveli pieniä askeleita vinossa ja yritti saada selvää avuistani..! Heti, kun korjasin istuntani ja rentouduin täysin, homma rupesi toimimaan ja saatiin hyviä pätkiä. Pienennettiin sitten ympyrää niin että Hilarius ikäänkuin meni takaosakäännöstä. Tämän jälkeen puolipidäte ja laukannosto, jonka täytyi jatkua koottuna pienellä ympyrällä. Taas oma istuntani vääntyili välillä miten sattui eikä alkuun nostoista tullut kovin hienoja. Keskityinkin sitten täysillä vain että istuin suorassa ja rentona, jolloin laukka oli koottua ja pyörivää.

Lopuksi ratsastin isolla ympyrällä ja Hilariuksesta lähti todella hienoa liikettä. Se oli täysin kontrollissa, rentona ja suorassa. Heti kuitenkin jos käänsin itseäni hieman sisäänpäin, ulkolapa karkasi. Jouduin siis kokoajan ajattelemaan jokaista liikettäni, lihastani, rentouttani ja tuntui että jopa verisuonieni täytyi olla juuri oikein että Hilarius toimi... (; No, ei ehkä ihan niin tarkasti, mutta joka tapauksessa hankalaa ja lopuksi palkitsevaa se oli :)


Tänään työskentelin Viksun kanssa vähän samoja asioita kuin Hilariuksella. Huomasin heti kuinka tunti oli vaikuttanut mieleeni, istuin paljon suorempana myös Viksun selässä ja heti sekin oli jotenkin "helpompi". Alusta lähtien Viksu oli rento ja hakeutui eteen-alas. Tein alkuun takaosakäännöksiä ja kokoamisia, jotka sujuvat vielä Viksulta erittäin hyvin. Se pysyi kokoajan hyvässä paketissa ja työskenteli lihaksillaan.
Laukka oli myös hyvää ja paranee kerta kerralta. Tein pienen, takaosakäännöstyyppisen voltin jälkeen laukannostoja, jotka nousivat yllättävän terävästi. Alkuun ajattelin, että Viksu ei varmaan tajua tätä hommaa, mutta mitä vielä; "Kyllähän minä nyt kootut nostot ostaan!" se tuntui ajattelevan ;) Laukkasin pienehköjä voltteja ja ympyröitä ja taivuttelin oikein kunnolla laukkaa. Vähän joutui tukemaan pohkeella että Viksu jaksoi työstää laukkaa, mutta en ihmettele sillä Viksulle tällaiset tehtävät alkavat jo todella olemaan rankkoja.
Loppuun ravasin eteen-alas ja kävimme pellolla kävelemässä. Viksu oli kauttaaltaan hiessä ja selvästi väsynyt, mutta tyytyväinen <3

hacer un gif


Tähän loppuun teen vielä haasteen, jonka sain Riikalta (kiitos!).

1. Paras puoli bloggaamisessa?
- Huomata se, kuinka moni jaksaa olla kiinnostunut omista heppatekemisistään, lisäksi blogi toimii itselleen kivana päiväkirjana, vuosien päästä on kiva lukea mitä on milloinkin hevosten kanssa touhunnut :)

2.  Oletko koskaan saanut blogiin mitään haukkuvaa/negatiivista kommenttia? Mitä ajattelit siitä?
- En ole saanut muistaakseni kumpaakaan, tosin jonkinlaisia neuvoja jotkut välillä heittelevät, esimerkiksi käden tai jalan asennosta. Suurimpaan osaan "neuvoista" tiedän kuitenkin syyn tai olen kiinnittänyt siihen huomiota. En juuri reagoi negatiivisiin kommentteihin mitenkään.


3. Suosikkiblogisi?
- Mulla ei ole mitään ehdotonta lempparia, mieluiten luen tuttujen blogeja, kuten Kaktun blogia tai Jutan blogia. Tätä muotiblogia on kiva seurata.

4. Mitä toivot elämältäsi seuraavien ~5 vuoden aikana?
- Haluaisin saada alaltani työpaikan, olla paljon hevosten kanssa tekemisissä ja edistyä kokoajan ratsastuksessa sekä seurustella edelleen poikaystäväni kanssa onnellisesti :)

5. Hevoset vai ponit?
- Ponit! Olen aina ollut ja tulen aina olemaan ikuinen ponityttö, poneissa on vain sitä jotain :) Niiden jekku luonne ja eräänlainen "ketteryys" mitä hevosissa ei ole on kiva juttu.

6. Este- vai kouluratsastus?
- Tähän olenkin jo miljoona kertaa vastannut: esteet.

7. Ratsastaja, jonka tyyliä ihailet?
- En erityisesti seuraa mitään tiettyä ratsastajaa tai ratsastajia, mutta Kyra (Kyrklund) omaa upeat taidot ja on muutenkin pätevä ja jalat maassa kulkeva tyyppi. Nina Fagerström on esteratsastuksessa hyvin pärjännyt, ja toivon hänelle onnea ja menestystä jatkossa.

8. Millaiset olivat ensimmäiset kisasi?
- Ratsastuskoulussa ristikkoluokan menin Elektra -nimisellä ponilla. Tietysti jännitin aika paljon etten meinannut muistaa hengittää. Sain sijoituksen kilpailuista, mutten vielä tällöin innostunut kilpailemisesta sen enempää.

9. Hevonen, joka on opettanut sinulle eniten?
- Varmaan Bohemian kanssa olen oppinut eniten, samoin Hilarius on opettanut "hienovaraista" ratsastusta ja kuuntelemaan hevosia ja tuntemaan niiden eleitä ja liikeratoja ratsastaessa.

10. Mihin tähtäät hevostelussa?
- Mulla ei ole mitään erityisiä tavoitteita ratsastuksessa, haluan pitää hevostelun hauskana ja kivana harrastuksena, käydä silloin tällöin kilpailemassa (toivottavasti tulevaisuudessa enemmän kuin tällä hetkellä!) ja kehittyä vielä paljon eteenpäin. Toivoisin pääseväni ratsastamaan paljon erilaisia hevosia ja päästä kilpailemaan jossain vaiheessa alue-tasolla (joskus ehkä tulevien vuokrahevosien kanssa).

11. Loppuhuipennus: kerro joku heppamokasi!
- Näitä on aika paljon! Kerran ratsastustunnin päätteeksi olin nousemassa suuren hevosen selästä alas (itse olin noin 150cm silloin ja ehkä 13v, hevonen 175cm) päälläni iso turvaliivi. Laitettuani toisen jalan selän yli jäin alastulovaiheessa turvaliivistä kiinni satulaan ja hetken päästä rämähdin takapuoli edellä maahan. Ne, jotka yleisössä tämän näkivät ratkesivat nauramaan ja itse olin ihan punainen!

Alla kaksi tippumiskuvaa, jotka on kuvattu samalta estetunnilta. Ensimmäisessä kuvassa poni kielsi mutta jäin roikkumaan kaulalle, en kuitenkaan siinä kauaa pysynyt ja rohjahdin maahan. Toisessa kuvassa liu'uin kauniisti kaulan yli maahan!


26 kommenttia:

 1. miten tuommosen ''liikkuvan kuvan saa tehtyä?:-D millä se oikeen tehdään?:--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mäki oon miettiny samaa..

   Poista
  2. gif-makereilla saa tehtyä, kirjoita vaikka googleen gif-maker :)

   Poista
 2. esim photoscapellaa...:D

  ps. se on gif animaatio kuva;D;D;D;D;D

  VastaaPoista
 3. sun blogis on tosi hieno ja tekstit on kivan pirteitä! Tykkään lukea tätä ja sulla on kuvia aina just sopivasti ja oot tolleen kivasti laittanu niihin ton varjon taakse! Tekstikin on sellasta mitä ymmärtää:D
  ps. rupesin lukijaks!(;

  VastaaPoista
 4. Mikä Jutan blogin osote on?:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jokapaivaonkarkkipaiva.blogspot.com (jos tätä tarkoitit!) :)

   Poista
  2. Joo, toinen anonyymi vastasikin, ja UKK-välilehdestä löytyy myös vastaus tuohon.

   Poista
 5. Upea blogi sinulla ja koko ajan vain paranee!Blogissasi on upean laatuisia kuvia ja hyvin kirjoitettua tekstiä. Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa ja olen huomannut että kehityt ratsastajana joka kerta paremmaksi. Tsemppiä jatkoon ja jatka samaaan malliin! :D

  VastaaPoista
 6. luin juuri eilen samanlaisen heppamokan hevohullu-lehdestä kuin tuo missä olit jääny roikkumaan turvaliivistä satulaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen joskus lukenut samantyylisiä mokia, näitä näköjään sattuu useille (;

   Poista
 7. moikka! hei kiva tää sun blogi(: mut hei mikä photoshop sulla on ku saat aina laitettuu noi kuvat tolleen kivasti vinoo ja toistensa päälle? mullaki ku on tosi tylsästi suoraan ja sopusuhtasesti... ja maksaako se? ja miten tossa ku on toi yks kuva mikä vaihtuu tollee jännästi? :O :D munki blogia saa käydä ees kurkkaamassa, aika surkee se silti on! -.- mut ryhdyn lukijaks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kaikilla Photoshopeilla ja melkein kaikilla kuvanmuokkausohjemilla saa laitettua kuvat vinoon ja päällekkäin, itse käytän Photoshop CS5. Kaikki kuvanmuokkausohjelmat saa ladattua netistä, mutta niiden "crackkaus" vaatii taitoa. Trial-versioita saa ilmaiseksi.
   Liikkuvan kuvan saa tehtyä GIF-makereilla.
   Kiitos lukijaksi ryhtymisestä! :)

   Poista
 8. Hihhii!
  Minulekkin on käynyt ontakertaa tuo moka.
  Kerran vaan tipuin sieltä (selästä) kun olin tulemaasa
  alas. Arvaa nolottiko kun opettaja sanoi että hevosen
  selässä ei tarvitse voimistella!

  VastaaPoista
 9. Sulla on aivan ihana blogi :) tykkään kovasti, ja tää ulkoasu on mahtava, ootko itse tehnyt ? saanko kysyä millä oot muokannu ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tehnyt itse, ihan sillä ulkoasunmuokkausohjelmalla :)

   Poista
  2. okei :) mut millä oot noi kuvat muokannu ? :) saanu siis kuvan taustat läpinäkyviksi ? :)

   ja toinenki kysymys oletko harkinnut koskaan omaa hevosta ? :)

   Poista
  3. Vastaus ekaan kysymykseen löytyy UKK-välilehdestä..

   En ole vakavissani harkinnut, vuokrahevoset sopivat elämäntyyliini paremmin :)

   Poista
 10. vaikka tämä kommentti ei liity postaukseesi mitenkään haluaisin tietää miten olet saanut nuo välilehdet itselläni on blogi jonka löydät osoitteesta summerholiday-erkkii.blogspot.fi;Deli jos voisit kertoa olisin todella kiitollinen;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettavasti osaa selittää, itsekään en edes aina muista kuinka ne olen saanut/mitä kautta :/ :)

   Poista
  2. no voi harmi täytyy kysyä joltain muulta :(

   Poista
 11. tekisitkö joskus jonkuu postauksen jossa kerrot miten laitat hiuksesi, tai meikkipostauskin olisi kiva, vaikka yleensä kerrotkin viksusta ja bohemiasta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että tulen enää tekemään omaan ulkonäkööni liittyviä postauksia, sillä haluan pitää tämän täysin hevosblogina :)

   Poista
 12. Missä ratsastuskoulussa kävit ratsastamassa??kiva blogi sulla!

  VastaaPoista