maanantai 19. joulukuuta 2011

mukava viikko vierähtänyt..

Heti ensiksi täytyy sanoa että... MITÄH?! 399 virallista lukijaa? Mun blogissani? Wau!! Aivan mahtavaa, olen todella iloinen blogini suosiosta ja siitä että kirjoitukseni kiinnostavat noinkin montaa ihmistä. Ihanaa tietää, että aina on edes joku joka odottaa uusia postauksia tai videoita Youtubeen. Siinä ihan todentotta tuntee itsensä tärkeäksi, vaikka virtuaalimaailmassa ollaankin.
Reilu viikko on taas vierähtänyt viime blogikirjoituksestani, viimeksihän tein kisapostauksen Kalliorinteen kilpailuista. Sunnuntaina Bohemialla oli ansaittu rento päivä, sillä kyllä kilpailut aina verottavat jaksamisesta jonkin verran. Kuulemma poni oli ollut tenavatunnilla ratsuna tehden kevyitä hommia, ja oli vauhtia riittänyt. Se on aina mukava kuulla ja nähdä kuinka kilpailut piristävät ponia niin hurjasti. Siitä tulee hyvä mieli niin hevoselle kuin ratsastajallekin ja se motivoi ja innostaa kilpailemaan lisää.

Torstaina kävin tavalliseen tapaan taas Viksulla ratsastamassa. Kenttä oli onneksi sula eikä niin järkyttävän märkäkään, joten pääsin ratsastamaan ihan kunnon 40 minuuttisen. Ulkona oli jo todella pimeää kun pääsin tallille ja piti ihan kunnolla etsiä että löysin pimeistä tarhoista Viksu-herran! Tarhoilla kun on niin pieni valo ettei se riitä kuin ensimmäisen tarhan valaisuun :(
Ratsastettaessa Viksu oli oikein mukava, ei kuitenkaan todellakaan paras mahdollinen muttei huonokaan. Oma moottori löytyi ja ruuna oli muutenkin aika herkkä ja erittäin taipuisa. Tein pitkän alkuverryttelyn käynnissä ja ravissa sisältäen runsaasti pysähdyksiä ja siirtymisiä. Sen jälkeen hieman laukkasin molempiin suuntiin taivutellen sisään ja ulos. Muutamat hyvät myötäykset tulivat, oikeaan suuntaan laukka ei niin pyöreä kuin vasempaan, pitkillä sivuilla kuitenkin parempi kun vähän pyysi eteen. Laukkojen jälkeen tein paljon suunnanmuutoksia ja taivuttelin oikein kunnolla molempiin suuntiin ihan vain käynnissä ja ravissa ja voi vitsi miten kevyt se olikaan!
Tunnin jälkeen pesin vesiboksissa Viksun jalat sekä mahanaluset, niin likainen ja kurainen kun oli.

Perjantaina kouluilin Bohemialla, ihan normaalia kouluratsastusta, paljon ympyröitä ja taivuttelua plus muutamia siirtymisiä. Bohis oli todella hieno ja kevyt edestä sekä liikkui ihan omalla moottorilla. Ravi oli todella hienoa, samoin laukka pyöri moitteettomasti ja kevyesti. Valitettavasti tästä kerrasta ei ole video-tai kuvamateriaalia, sillä oli pimeää eikä mulla ollut kameroita mukana.

Kuudelta oli pikkujoulut Aadalla ja oli todella kiva ilta :) Kaktu testaili uutta kameraansa ja näpsäsi musta ja Aadasta kuvan, edustetaan.. :D (Huomatkaa mun ihanat lättänät hiukset ratsastuksen jälkeen..)

Lauantaina en itse juurikaan ratsastanut, sillä poikaystäväni pääsi kiipeämään Viksun selkään (; Innokkaasti hän tuli mukaan tallille ja oli positiivisella mielellä kokoajan. Haki Viksun itse tarhasta, harjasi sen, laittoi satulan ja suitset itse, tosin minun avustuksellani. Sen jälkeen kiipesin itse ensin selkään ja näytin miten hevonen kääntyy, pysähtyy, peruuttaa, siirtyy raviin ja siirtyy laukkaan. Sen jälkeen hän nousi itse selkään ja lähdettiin pellolle. Siellä kuulkaas jätkä ravasi ja laukkasi kun vanha tekijä, hupaisaa katsottavaa se oli mutta oli ihana nähdä miten hyvin hän tuli toimeen Viksun kanssa :)

Sunnuntaina sitten hyppäiltiin taas Bohemian kanssa. Sää oli oikea koiranilma, tuuli ja satoi minkä kerkesi. Kenttäkin oli aika märkä, joten täytyi hypätä varovasti. Emme hypänneet kovin kauaa sillä sää tosiaan oli todella ikävä, ja Bohemia oli hyvä, joten päätettiin lopettaa hypyt ajoissa että sekä ponille että ratsastajalle jäi hyvä mieli :)
Tultiin aluksi kavalettisarjaa kolmella laukalla. Se oli Bohemialle ihan uusi asia, varsinkin kun kavaletit eivät olleetkaan suorassa vaan ympyränmallisessa muodossa. Siispä millään siitä ei poni uskaltanut yli mennä vaan stoppasi ensimmäisellä ja toisella kerralla niin että makoilin kaulalla hetken aikaa. Pikkuhiljaa Bohemia rupesi tulemaan hieman paremmin, tosin alussa oli kaikenlaista säätämistä ja välillä mentiin ohi tai ryminällä yli. Jatkettiin niin pitkään että tamma saattoi tulla rauhallisesti ja keskeltä kavaletteja ilman kiemurteluja ja laukanvaihtoja.
    Vaihdettiin tehtävää niin että kavalettien jälkeen jatketaan suoraan okserille. Ensimmäisellä kerralla jouduin kääntämään pois koska poni päätti rynnistää, mutta toisella kerralla Bohemia malttoi kuunnella apujani ja hyppäsi todella tyylikkäästi yli. Muutkin kerrat sujuivat todella kivasti. Lisättiin sitten tehtävään vielä yksi este, joka piti tulla täysikaarron kautta. No, mutkassa tietenkin poni rupesi tavalliseen tapaan junnaamaan ja hieman suutahdin sillä poni selvästi vain pelleili. Tammahan otti opikseen ja hyppäsi sen jälkeen kivasti koko lopputunnin! Alla pientä koostetta :)


Ainiin, nyt on sitten se salaisuus tullut julki... Teimme siis Aadan, Jutan ja Kaktun kanssa tallielokuvan, jonka julkaisin eilen illalla Youtubeen. Olen todella yllättynyt elokuvan suosiosta ja sekus inspiroi tekemään uusia elokuvia :) Elokuvaa pääset katsomaan >TÄSTÄ< .

Hyvää joulun odotusta kaikille!

21 kommenttia:

 1. hyii, se tallielokuva on oikeesti pelottava! :D

  VastaaPoista
 2. Toi teiän tallielokuva on UPEE!

  VastaaPoista
 3. Tätä sun blogia on tosi kiva lukea ! :) Toi tallielokuva oli iha sairaa hyvä, toivottavasti tulee pian lisää ! :)
  Oot kehittyny ihan hirveesti ratsastajana, kun oon seurannut sun videoita melkein siitä, kun aloit niitä tekemään. Sovitte Bohemian kanssa tosi hyvin yhteen :)

  VastaaPoista
 4. osaatko kertoo mistä/miten katotaa et onko hevosel 3 vai 4 tahtinen laukka ?

  VastaaPoista
 5. Alexandra: Haha, hyvä jos onnistuttiin!

  Paula:) : kiitos paljon! kiva että pidät :)

  Emppu: Voi kiitos :)

  Anonyymi: Sen tuntee ihan hevosen selästäkin jos osaa oikein tunnustella. Mutta nimensä mukaisesti hevonen joka laukkaa neljätahtisena, sen askeleen pystyy ns. laskemaan että yksi, kaksi kolme neljä. Se on sellaista "nelilaukkaa" eli tuntuu hieman ravin ja laukan sekoitukselta. Kolmitahtinen laukka on pyöreää ja siinä on helpompi istua.

  VastaaPoista
 6. sun blogiis on tosi kiva lukee.
  tuli vaan mieleen kun sähän opiskelet media-assistntiks niin voisitko joskus tehdä postuksen siitä alasta ja miksi valitsit just sen jne..vähä kertoa siitä yleisesti ja omat mielipiteen jne..:)

  VastaaPoista
 7. hei jos pestää hevosen jalat ja maha kurasta tähän aikaa vuodesta, nii pitäiskö heppa sit jättää sisälle vai viedääkö se ulos vaik loimen kaa? :D

  VastaaPoista
 8. Anonyymi2: Kiitos ideasta, täytyy pistää mietintään:)

  Anonyymi3: Joo, näin talvella kun on vähän kylmempi niin hevonen kannattaa jättää joko sisään tai loimittaa huolellisesti ettei pääse vilustumaan.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi3: Niin ja kannattaa ehdottomasti vähän kuivata pesun jälkeen pyyhkeellä pahimmat vedet pois :)

  VastaaPoista
 10. Kiva postaus taas! :) Oon seurannu sun blogia jo jonku aikaa, ja oon ihan ihastunu tähän! Sä vaikutat ihanalta positiiviselta ja kivalta ihmiseltä ja sen perusteella mitä oon lukenu ja nähny oot tosi ihana! (: Haleja ja pusuja bohelle & viksulle!

  VastaaPoista
 11. Helga: Voi eei, ihana kuulla! :) Kiitos <3 Ja kerron terkut hepoille (;

  VastaaPoista
 12. Tosi kiva tää postaus!(: käyn lähes jokapäivä kattoo sun kanavalta oks tullu uusia videoita, kun niitä on niiin kiva kattoo:)! ja jos ei oo tullu ni sit tuun sen viimesimmän postauksen kautta tänne blogiin:)
  argh piti jotain vie kommentoida jostain kirjottamastas mutta meni mielestä, damn:D

  VastaaPoista
 13. Anonyymi: Kiitos paljon! Kiva kuulla että videoitani ja uusia postauksia odotellaan:)

  VastaaPoista
 14. mikä kamera sull on? tosi hienoi kuvii!

  VastaaPoista
 15. Anonyymi: Kuvat otettu Nikon D40 -järkkärillä.

  VastaaPoista
 16. Sulla on kyllä tosi kivan olonen blogi! Ja tuo teiän "elokuva" oli tosi mahtava :)

  VastaaPoista
 17. vannon et olin ton aadan kaa samaa aikaa egyptis :o ! mut kiva postaus (:

  VastaaPoista
 18. Anonyymi: Haha, valitettavasti Aada ei ole ollut Egyptissä :D

  VastaaPoista
 19. Onko tolla Aadalla blogia :)?

  VastaaPoista
 20. Moi, emmi!

  Sattuisitko tuntemaan Sakun tallin? Oletko käynyt siellä --> muistatko vuonohevosen? :) Ihan niin kuin olisin sinut nähnyt :D Mutta joo, millä talleilla vuokrahummasi asuu? Nimittäin oma vuononi muutti Sakulta Chevalinnille, ja ihmettelen, että missäs niitä lisää Jäniksenlinnassa olevia talleja on? :) Laadun tallin ja Metsäniityn tiedän!

  Vastaathan s-postiin? mirelle.love@gmail.com

  VastaaPoista