torstai 22. joulukuuta 2011

erikoispostaus

Hei kaikille lukijoilleni!

Multa on kysytty ja toivottu muutamia erikoisempia postauksia, ja ajattelin tänään tehdä teille tällaisen 'sekalaispostauksen', jossa kerron kaikennäköisiä asioita muhun liittyen ja kirjoitella myös jotain postauksia, joita on toivottu mun kirjottavan :)

Aloitan kirjottamalla ihan ensiksi, millainen jouluihminen olen. Ajankohtaista, sillä muutaman päivän kuluttua koittaa jo jouluaatto! Outoa, sillä tuntuu että nyt olisi vasta loka -tai marraskuu ilmoista päätellen. Onneksi sentään täällä Uudellamaalla Tuusulassa on sentään jopa noin milli lunta! Sen verran, että se peittää mustat pellot kevyeen valkeaan lumipeitteeseen. Jee ;)
Noniin, tästä päästäänkin ensimmäiseen asiaan. Eli innostun todella helposti pienistäkin asioista, ja esimerkiksi jos lunta on edes juuri ja juuri ihan vähän, se saa heti jouluisen fiiliksen aikaan. Olen täysin jouluihmisiä, rakastan muutenkin juhlimista ja kaikki juhannukset, uudet vuodet yms ovat aivan ihanaa aikaa. Matkustamme perheen kanssa joka joulu Savoon mummolaan viettämään joulua sukulaisten ja perheen kesken. Vaikka olen 17 vuotias, odotan aina innolla pääsyä mummolaan. Monet nuoret ovat aina jostain syystä vastaan, jos täytyy lähteä käymään moikkaamaan isovanhempiaan, mutta mulle se on aina ollut helppoa ja ihana juttu. Rakastan sitä, että joudumme heräämään kuuden tai seitsemän aikaan valmistautumaan kuuden tunnin ajomatkalle kohti Pisankoskea. Ja se tunne, kun vihdoin olemme perillä ja vastassa on sukulaiset odottamassa!
Joka joulu syömme jouluaterian, saunomme ja lopuksi avaamme lahjat. Silloin tällöin pääsen myös koristelemaan serkkutyttöjeni (5-6 vuotiaita) kanssa tuoreen, ihanantuoksuisen joulukuusen.
Vaikka olen jouluihmisiä, en ikinä stressaa mistään joulu-asioista. Harvemmin ostan itse joululahjoja kenellekkään, ellei ole joku spesiaali syy. Olen todella huono sitä paitsi ostamaan kenellekkään lahjoja, sillä en saa ikinä mitään hyviä lahjaideoita. Äitini on aina toiminut lahjojen ostajana, ja todennäköisesti tulee joutumaan ostamaan vielä pitkään.. (; Sen sijaan rakastan lahjojen saamista, se on parasta mitä tiedän! Joulunakin aina illan kohokohta on lahjojen jakaminen, se saa väkisinkin suun hymylle ja iloisen mielen. Mitä enemmän lahjoja, sitä mukavampaa se tietysti on. Mutta olen huomannut, että joka vuosi saan vähemmän ja vähemmän lahjoja, sillä joka vuosi mun on yhä vaikeampaa ja vaikeampaa keksiä lahjatoiveita. Mutta niinhän se on, että jos ei ole mitään, mitä tarvitsisi, niin ei sillon toiveita edes voikkaan syntyä! Silti aina petyn hieman, jos en saa paljoa lahjoja, hehe.. BD

Uutena vuotena  olen joka vuosi ollut kotona vanhempien kanssa. Siitä on tullut melkeimpä perinne. En edes ole halunnut lähteä koskaan kavereiden kanssa juhlimaan uutta vuotta, sillä enemmän mulla on uusivuosi-fiilis jos olen kotona. Perus uuteenvuoteen kuuluu saunominen, uuden vuoden ateria, rakettien ampuminen ja tinojen valaminen. Tänä vuonna olen kuitenkin päättänyt lähteä juhlimaan uutta vuotta poikaystäväni ja kaveriporukkani kanssa Keravalle :)
Tässäkin asiassa pätee sama juttu kuin lahjojenkin saamisessa, mitä enemmän raketteja, sitä hauskempaa on! Pyydän aina vanhempia ostamaan paljon raketteja, ja musta on tylsää jos meillä ei ole kuin muutama raketti. En ajattele koskaan niin, että ammumme rahaa taivaalle, että rahaa kuluu turhaan. Kyllä kerran vuodessa saa vähän tuhlata, on se vuoden vaihtuminen niin hieno juttu :) Ihan oikeasti!
-----------------------------------------------------------------------------
Joku oli toivonut postausta alasta, jota opiskelen. Olen siis toisella vuosiluokalla opiskelemassa paraikaa Järvenpään ammattikoulussa media-assistentiksi. Toiselta nimeltään sitä kutsutaan audiovisuaaliseksi viestinnäksi. Kyseiseen alaan kuuluu graafista suunnittelua, nettisivujen tekemistä, valokuvaamista ja kuvien muokkausta, videokuvausta ja videoeditointia sekä äänituotannon perusteita. Ja tietenkin näytteleminen kuuluu tärkeään osaan videokuvausta, sillä koulutöissämme joudumme itse esiintymään videoissa, joita kuvaamme ja editoimme.
Olen itse ollut aina kiinnostunut etenkin valokuvaamisesta, ja kameroilla leikkiminen on ollut mielenkiintoista puuhaa pienestä pitäen. Minusta oli hauskaa näprätä esinettä, joka tallentaa "palan maailmasta" nappia painamalla. Muistan vielä kaikki kamerat, joita olen käyttänyt, filmikamerasta kertakäyttökameroihin ja siitä nykyaikaisempiin järjestelmäkameroihin ja videokameroihin.
Ala, jota lähdin peruskoulun jälkeen opiskelemaan, oli selvillä ja pitkän aikaa. Siispä yhteishaun alkaessa oli helppo päättää mihin pyrin hakemaan. Järvenpään amis oli ensimmäinen vaihtoehto, ja sinne myös pääsin. Jouduin käymään pääsykokeissa, joihin sisältyi haastattelun lisäksi elokuva-analyysin kirjoittaminen, animaation käsikirjoitus sekä muutaman posterin suunnittelu ja toteuttaminen. Tehtävät eivät olleet kovin haastavia, ja olin toiveikkain mielin pääsykokeiden jälkeen. Kesällä 2010 sain kirjeen, jossa luki että olen läpäissyt pääsykokeen ja pääsen aloittamaan syksyllä opiskelut luokassa 0AD10.
Olen ollut suht tyytyväinen opintoihin, ja vaikka olemmekin joka päivä aamusta asti tietokoneilla, se ei niin hirveästi haittaa. Olin varautunut siihen, että tietokoneet tulevat olemaan kovassa käytössä. Monet ovat lopettaneet alan sen takia, ettei opiskelu olekaan ollut ihan sitä, mitä on kuvitellut. Itselläni ei kuitenkaan ole käynyt edes mielessä, että lopettaisin, ja eihän siinä enää hirveästi olisikaan järkeä sillä voiton puolella jo ollaan. Käyn kouluni kunnialla loppuun, ja sen jälkeen mietitään mihin menen opiskelemaan vai saanko jo töitä jostain.
Vaikka media-alan työllistymismahdollisuudet ovat huonot, se ei pelota. Jos en tule saamaan töitä missään vaiheessa haluamaltani alalta, teen vaikka muutaman vuoden kassaneidin töitä ja yritän hakea lisäkokemusta audiovisuaaliselta alalta. Tai sitten voi olla, että löydän itseni muutaman vuoden päästä ihan joltain muulta alalta. Tulevaisuus on jännittävää, koskaan ei tiedä mitä voi tapahtua. Siispä en stressaa hirveästi tulevaisuutta vaan elelen päivän kerrallaan. Olen kokenut sen ihan hyväksi vaihtoehdoksi.. :)

Vielä lopuksi tässä kuvagalleria muutamista hauskoista tilannekuvista ja epäonnistumisista.. kuville saa nauraa (; (klikkaa kuvat isommiksi)


Ja vielä lopuksi toivotan kaikille viksua elämää -blogin lukijoille oikein hyvää joulua ja räiskyvää uutta vuotta!

31 kommenttia:

 1. Hauskoja kuvia & kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 2. tää postaus oli ihan sairaan kiva ! ja tosi kivoja kuvia :)

  VastaaPoista
 3. Hyvää Joulua myös sinnepäin ! tämä oli tosi mukava postaus ja hauskoja kuvia :D

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva ja mielenkiintoinen postaus! :) Ihania kuvia lopussa :D

  Hyvät joulut sinnekin päin!

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus ja noi kuvat, awww :D

  VastaaPoista
 6. tää on sika kiva postaus ja noi kuvat tositosi hauskoja! :DD

  VastaaPoista
 7. Täällä savossa on lunta paaljon,ei maa näy yhtään(:

  VastaaPoista
 8. kiva postaus! mutta minua pisti silmään, että menette olympialla, eikä teillä ole sitä leukahihnaa.. se estäisi että kuolain ei mene ihan linkkuun ja nopeuttaisi vähän palautumista takaisi normaali asentoon, esim myödätessä.

  VastaaPoista
 9. ihana postaus! ja mahtavia kuvia :)

  VastaaPoista
 10. Hih, mahtavia kuvia, sai kyllä hymyn huulille :)

  Hassun hauskaa joulua sinne :)

  VastaaPoista
 11. tää oli tosi kiva! hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta sullekkin! =)

  VastaaPoista
 12. Emmi mun on jo pari kertaa pitäny laittaa kommenttia että käytetäänkö kurrella ja bohemialla samaa estesatulaa? ja ihana postaus<3 hyvää juolua ja onnellista uuttavuotta:)

  VastaaPoista
 13. minkä ikäinen aada on, paljonko teillä on ikäeroa? :)

  VastaaPoista
 14. Tää oli tosi kiva postaus ja kuvat sai nauramaan ääneen :D Hyvää joulua sinne teillekkin :)

  VastaaPoista
 15. jaa että poikaystävä.. ;)

  VastaaPoista
 16. oi olisi kiva nähä kuva tosta sun poikaystävästä! :D mut ihanat kuvat, sai leveen hymyn huulille. hei sattuisko jompikumpi prix de mattsonin kuvista olemaan minun kuvaamani..? :)

  VastaaPoista
 17. Ihana postaus jälleen ja hauskat kuvat :D ! Tätä sun blogia on aina niin mukava lukea :)
  Hyvää joulua sinnekkin :) !

  VastaaPoista
 18. Kiitos todella paljon kaikille! :)

  katskuu: jee, niin oon kuullut että siellä onneksi on lunta :)

  Anonyymi1: millaista leukahihnaa meinaat? onko sulla kuvaa näyttää sellaisista suitsista joissa sellainen on olympiakuolaimessa? ihan hyvin ovat toimineet tähänkin asti, ja huomioi ettemme juurikaan enää käytä olympiaa. kuvat ovat kesältä, ja ihan hyvin toimivat silloin ilman mitään leukahihnoja, kyllähän se tietysti näyttää vähän hurjalta että kuolain menee noin linkkuun, mutta noissa kuvissa on tilanne päällä ja olen jäänyt hypyssä jälkeen, sen takia kuolaimessa noin paljon vetoa.

  emmi: kurrella ei käytetä tietääkseni ollenkaan estesatulaa, sillä kurrella ei juurikaan hypätä. joten ei käytetä samaa estepenkkiä.

  Anonyymi2: Aada on syntynyt 1995 ja meillä on noin vuosi ikäeroa.

  -nelli : saatan joskus julkaista (: ja toi ensimmäinen kyseisten kisojen kuvista on sun ottama (;

  VastaaPoista
 19. Käytkö enää Viksun luona, kun viimeiakoina ei oo oikeen tullu siitä postauksia? Vai vuokraatko vaan Bohemiaa?

  VastaaPoista
 20. Siihen käy ihan alaturpis ja se laitetaan siihen pienimpään lenksuun mihkä tulee myös poskihihnaan kiinni, sopivan tiukalle :) En tarkoittanut tuota edellistä kommenttia mitenkään pahalla.. :)

  VastaaPoista
 21. Nää on tosi mukavia postauksia tämmöset erilaiset! Ihania tilanne kuvia <3 :)(hah sainpa vihdoin tänne kommentoitua :D)

  VastaaPoista
 22. hei tos kuvas mis sul on tonttulakki pääs nii mist oot saanu ton tonttulakin? :D ja onks aada ollu lähiaikoin egyptis? :o

  VastaaPoista
 23. Anonyymi3: Kyllä käyn tavalliseen tapaan, mutta näin talviaikana pimeä tulee niin aikaisin enkä halua talvisin pyytää ketään kuvaamaan eikä itsellä riitä into kuvata pimeällä. Mutta edelleen käyn myös Viksun luona :)

  Anonyymi4: Ok, kiitos vinkistä :) Ja tiedän ettet tarkoittanut pahalla!

  Riinaaaaa: Kiitos!

  Anonyymi5: Se on tosi vanha, en millään muista mistä ostettu. Ja ei ole ollut Egyptissä (:

  VastaaPoista
 24. kivoja kuvia! oot saman pituinen kuin minäkin, mutta kadehdin sinua kun olet niin hoikka! :)) ja olet muutenkin kaunis! ja miten nuin pitkän tukan saa? =D

  VastaaPoista
 25. päivittäisit useemmin !

  VastaaPoista
 26. Anonyymi6: Kiitos! Oon kasvattanut monta vuotta ja kampaajalla vaan leikkautan aina latvoja, korkeintaan 5cm pois niin ei lyhene niin paljoa :)

  Anonyymi7: Kuten olen muutama postaus taaksepäin sanonut, mulla on nyt blogissa hiljaiseloa, enkä kerkeä päivittämään nyt muutamaan kuukauteen usein.

  VastaaPoista
 27. Mä törmäsin blogeja selaillessani tämmöseen:
  http://viksuakseli.blogspot.com/

  Joku on tainnut kopioida sun blogistas.

  VastaaPoista
 28. Anna: No huhhuh! Todella törkeää. Harmi ettei löydy mitään postauksia että pääsisi kommentoimaan ja pyytämään poistamaan kyseisen blogin.

  VastaaPoista
 29. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 30. Asuvan ihana blogi sulla<33 ois kiva kun tulis lisää videopostauksia;) oon jo.kattonu kaikki ko on niin huippuja<3

  VastaaPoista
 31. Ihanaa kun vielä löytyy ihmisiä jotka ovat innoissaan isovanhempiensa tapaamisesta! (: Itse tykkään käydä heidän luonaan useastikkin ja sitten harvemmin nään heitä jotka asuvat kauempana, mutta ilomielin kuiteskin nään heitäkin. Siinä on jotain niin kivaa kun saa matkustaa jonnekkin muualle ja tavata ihania ihmisiä siellä ja se vasta mukavaa onkin ku isovanhemmat aina kertovat omasta nuoruudestaan ja kertovat kaikkia hauskoja juttuja mitä silloin oli esim. tapana tehdä ja kuinka paljon maailman onkin sitten muuttunut.. :) Yleensä heidän tykönään pääsee myös vähän irti arjesta ja saa vaan rauhottua ja jutustella.

  VastaaPoista