sunnuntai 1. tammikuuta 2012

peltohyppelyä ja kankitunti

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Vaikka nyt onkin joululoma, kiirettä on pitänyt melkeimpä joka päivälle. En edes muista milloin viimeksi olisin ollut kotona ihan rauhassa tekemättä mitään järkevää! No, erittäin mukavaa on silti ollut ihanien ihmisten ja eläinten seurassa :) Vielä reilu viikko lomaa jäljellä, kylläpäs on aika mennyt nopeasti.. Mulla koittaa 5.1 leuan uusintaleikkaus Helsingissä, ja mulla on vain maanantai, tiistai ja keskiviikko enää aikaa tehdä jotain mukavaa. Sen jälkeen alkaa hirveä sairasloma, enkä pääse ratsastamaan tai jaksa tuskin nähdä kavereita. Aion uskaltautua ulos vasta sitten, kun näytän taas ihmiseltä enkä turvonneelta mutantilta..!
Joku kuitenkin kysyy, miksi joudun leikkaukseen, joten voisin kertoa lyhennetysti syyn tähän. Eli mulla on ollut vuodesta 2006 lähtien oikomishoitoa, sillä mulla on liian pieni suu ettei kaikki hampaat olisi mahtuneet nätisti suuhun. Siispä sain hammasraudat, ja kaikki oli ihan hyvin eikä muutoksia tai mitään muuta ollut havaittu. Kerran tosin kävin puudutuksessa poistattamassa jonkinlaisen "kystan" suusta. Vuonna 2010 syksyllä jouduin leikkaukseen, sillä yksi hammas ei ollut päässyt kasvamaan ja syytä tutkittiin. Selvisi, että jokin kasvaimen tyyppinen kudos on ns. kietoutunut hampaan juuren ympärille ja hammas sekä kasvain täytyisi leikata. Mut operoitiin siis syksyllä ja sairaslomaa oli noin kaksi viikkoa ja pelkällä pehmeällä ruoalla täytyi elää. Kovat lääkkeet veivät kivun pois ja paranin yllättävän nopeasti.
Keväällä 2011 kaikki piti olla hyvin, mutta röntgen -ja magneettikuvauksissa selvisi että kasvain ei olekaan poistunut, vaan lähtenyt kasvamaan uudestaan. Operaatiosta tulisi tällä kertaa suurempi mitä edellinen leikkaus oli, multa poistettaisiin ainakin yksi, ja ehkä kaksi hammasta sekä leukaluuta. Tällä tavoin varmistettaisiin että kasvain saataisiin varmasti pois. Järkytyin kuulemastani ja pelkäsin hirveästi. Olen nyt kuitenkin saanut tsempattua itseäni, että kaikki menee varmasti hyvin ja paranen.
Eniten mua pelottaa leikkauksen jälkeiset ajat. Kuinka pitkään joudun olemaan saikulla, kuinka paljon muhun tulee sattumaan, kuinka paljon leuka tulee turpoamaan ja pystynkö syömään ollenkaan? Asioita ei helpota se, että pelkään ja inhoan kuollakseni sairaaloita ja leikkauksia ja aivan kaikkea. Mua ahdistaa katsoa sairaalaohjelmia ja en ikinä toivoisi että itse joutuisin operoitavaksi. Nyt on kuitenkin asiat näin ja parempi hoitaa kaikki nyt pois, kun vielä voi. Toivottakaa onnea, sitä tarvitsen !


Mutta sitten iloisempiin asioihin... Aada oli meillä yötä perjantaista lauantaihin. Tallille menin Bohemiaa ratsastamaan siinä kahdentoista aikaan perjantaina. Aada piti meille kunnon koulutunnin, ja pääsin ratsastamaan kangilla :) Muutaman kerran olen joskus kangilla ratsastanut joten aika tuttua hommaa oli, mutta täytyi vähän muistella miten ohjia pidettiin sun muuta.
Aloitimme ensin verkkaamalla ponia eteen alas rennoksi koko kenttää ympäri. Samalla tutustuin, miten Bohemia toimii ja reagoi. Alussa hieman jännittyneempi, mutta kokoajan parani ja rentoutui. Jäätiin sitten pääty-ympyrälle ravailemaan ja tehtiin myös muutamia takaosakäännöksiä kootussa käynnissä. Vähän pääsi poni huijaamaan takareissa, ja piti kunnolla käyttää pohjetta ja olla paremmin koottuna että onnistui.
Tehtiin töitä myös keskihalkaisijalla, eli täytyi ratsastaa täysin suoraan ja tehdä pysähdys kentän keskelle. Lisäksi mentiin täyskaartoja ja laukassa työstettiin ihan vain laukkaa ja mentiin muutamia vaihtoja. Ollaan kehitytty Bohemian kanssa laukanvaihdoissa mukavasti, se vaihtaa jo paljon paremmin kuin ennen eikä tälläkään kertaa jatkanut kun kerran ristilaukassa tai kiihdyttänyt "alta pois".
Lopussa Bohemia oli täysin rento ja liikkui omalla moottorilla kantaen itseään kauniisti. Keskityttiin myös hieman omaan istuntaani ja jalkojen ja käsien rentouteen. Mulla on ongelmana liikkuva pohje/jalka, mutta kokoajan pystyn paremmin pitämään jalkaa paikallaan. Eiköhän se siitä.. :)

Lähdettiin sitten Aadan kanssa meille, ja mentiin suoraan ratsastamaan Viksulla. Ihanaa saada viimeinkin joku kuvailemaan meidän nykyistä menoa paremmin :) Mentiin hieman puomeja ja kavalettia sekä ravissa että laukassa.
Alkuun kävelin pitkään sillä Viksu on ollut viimepäivinä todella jäykkä varsinkin takapäästä. Raviin siirryttyä oli edelleen vähän tönkkö ja Aadakin huomasi lievän epäpuhtauden. Pitkään ravailtuani ja jumppailtuani Viksua se viimein alkoi vertymään kunnolla eikä enää ollut kankea mistään suunnasta. Jalatkin nousi puomeilla mallikkaasti eikä kompuroinut missään vaiheessa. Laukoissa oli vasempaan tosi hyvä, oikea kierros tuotti aikalailla ongelmia laukan suhteen. Nelitahtisuutta oli todella paljon ja vaikka yritin saada vähän takapäätä paremmin toimimaan ja jalkoja paremmin nousemaan, ei se hirveästi auttanut. No, tultiin puomeja muutamaan kertaan ja ihan mukavasti ne ylittyi.
Lopuksi vielä ravailin aluksi kootummin ja sitten päästin venyttämään eteen-alas.

Lauantaiaamuna lähdettiin puoli 12 aikaan jälleen Viksun luo. Edellisenä yönä oli tullut pakkaset ja satanut muutama milli lunta maahan. Meidän oli tarkoitus hypätä tänään hieman, mutta kenttä oli niin kova että saatiin idea mennä pellolla pomppimaan. Kannettiin muutamat esteet sinne ja käytiin sen jälkeen laittamassa Viksu kuntoon.
Tällä kertaa Viksu ei ollut enää yhtään jäykkä ja ravasi hienosti heti alusta asti. Laukkakin pyöri molempiin suuntiin kolmitahtisena ja oma moottori pelitti. Hypättiin ensin ristikkoa, sen jälkeen sarjaa jonka toisen kavaletin alla oli pelottava matto alla! Se oli niin kauhea että Viksu ei millään meinannut uskaltaa mennä siitä yli vaikka on ennenkin sen yli hypännyt! Muutamat kiellot hän teki, mutta sen jälkeen meni mallikkaasti ja ei niin mallikkaasti. Tultiin myös tukkiestettä ja kaikki esteet läpikäytyä hyppäsin jokaisen peräkanaa. Viksu oli todella hieno ja askeleet sopivat väleihin hyvin. Harmi vaan, että tulimme ekalla kerralla tehtävän vastalaukassa, sillä Viksun kanssa on vaikea huomata mitä laukkaa se menee, enkä tajunnut katsoa. Ei se menoa kuitenkaan haitannut :)
Lopuksi hypättiin vielä yhtä sarjaa, jossa oli este-askel-este-2askelta-este. Aluksi ajattelin että hui, pääseekö Viksu turvallisesti yli, mutta pienen haparoinnin jälkeen ruuna hyppäsi todella hienosti! Taaimmainen este oli siinä 60cm paikkeilla.Tässä vielä kooste jokaisesta näistä päivästä :) P.S Olettehan katsoneet uusimman videoni Bohemiasta Youtubessa, jos et, katso se TÄSTÄ .


Ainiin, ja moni on toivonut kuvaa poikaystävästäni, ja hänen luvallaan julkaisen nyt meidän tuitui söpön pusukuvan, olkaa hyvät: 

31 kommenttia:

 1. onnee siihe leikkaukseen! ja tää oli tosi kiva postaus :) sulonen toi viiminen kuva ;D

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä leikkaukseen! Oon kateellinen kun teillä on vielä lomaa, itellä alkaa huomenna koulu :s

  VastaaPoista
 3. onnea leikkaukseen!! ihania kuvia kaikki, varsinkin nuo viksu kuvat :)

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka Viksu on suloinen noissa hyppykuvissa! :D Ja naurattaa tuo teidän pusukuva, kun molemmilla on pipot päässä :D Harmi kun joudut sairaslomalle, mut kyllä se leikkaus hyvin menee ja päästään sitten taas kohta tekemään kaikkea kivaa :)

  VastaaPoista
 5. Tsemppii sinne leikkaukseen ; hyvin se menee! Ihanat kuvat ja hyvä video :))

  VastaaPoista
 6. Kiitos hurjasti kaikille!

  Kaktu: Joo, haha, molemmat osti toisilleen joululahjaksi pipot ;D

  VastaaPoista
 7. Hui ompas Bohemia timmissä kunnossa! :D
  Kiva postaus jälleen kerran.

  VastaaPoista
 8. onnee sinne leikkaukseen ! :) tositosi kiva postaus ja ihania kuvia :):)

  VastaaPoista
 9. onnee siihen leikkaukseen, kyllä se menee varmasti hyvin! :) muaki pelottaa ihan kauheesti kaikki tollaset, en ikinä oo ollu sairaalassa tollasten takii paitsi mul oli kans raudat ja sit jtn sellasii. :) Ja mul on ratsastaes to sama ongelma jalkojen kaa, ku ei vaan millää tahdo pysyä paikallaa :DD

  ja söpöjä kuvia :D

  VastaaPoista
 10. Kiva postaus! :)

  http://team-n-l.blogspot.com/

  VastaaPoista
 11. tosi kiva postaus :--) ! onnea siihen leikkaukseen, menee varmasti hyvin ! (: ja ylisöpöjä kuvia ! (: viksu ja bohemia on molemmat tosi kivan olosia ponskeja ;) minkälainen satula viksulla on ja kuinka kauan olet hoitanut / vuokrannut viksua? :--) oot varmasti vastannut näihin mutta kysympä silti :D

  VastaaPoista
 12. ja oli vielä pakko sanoo et sul on samanlainen pipo ku mulla xD

  VastaaPoista
 13. Seurailen sun blogias, tykkään ihan sikana :)
  tsemppiä siihen leikkaukseen, kyllä se varmasti sujuu hyvin ! (: kivoja kuvia ja muutenkin mukavaa luettavaa nämä tekstit :) + että Viksu on tositosi hienon näkönen suokki ! :)

  VastaaPoista
 14. tsemppiä leikkaukseen! hienosti menee teillä bohen kanssa nuo laukanvaihdot=)! ja huomas kyllä et viksu on nois ekoissa pätkissä kyllä jäykkä, mutta huomattava ero sitten myöhemmissä klipeissä! =) ja vitsit ku ootte söpöjä =D!!

  VastaaPoista
 15. Ylisöpöjä kuvia. Kuinka kauvan ootte seurustelleet ? Kui vanha su poikaystävä on ?

  VastaaPoista
 16. hhiihii söpöt kengät sul viksu kuvis :D

  VastaaPoista
 17. mistä toi pipo on ostettu?:)

  VastaaPoista
 18. Kiitokset jälleen kaikille :)!

  aaassup: En valitettavasti tiedä Viksun satuloiden merkkejä :/ Ja Viksua olen vuokrannut kohta melkein 2,5v :)

  Anonyymi2: Ollaan seurusteltu reilu kuukausi vasta, mut ollaan tunnettu 1,5 vuotta ja oltu parhaita kavereita. Molemmat ollaan 1994-syntyneitä.

  Anonyymi4: Pipo on Seppälästä :)

  VastaaPoista
 19. Millai sulla riittää aikaa kaikkee ? Koulu, Bohemia, Viksu ja vielä poikaystävä?

  VastaaPoista
 20. söpöööö<3<3<3 :)

  VastaaPoista
 21. Onnea leikkaukseen, kyl se varmasti menee hyvin!:) niiin joo ja tosi kivoja kuvia:)

  VastaaPoista
 22. onko pikkuponilla hankala ratsastaa kun olet pitkä? :D onnea leikkaukseen =)

  VastaaPoista
 23. Anonyymi8: No en ole vähään aikaan enää ratsastanut pienillä poneilla, ja pieni poni jolla olen ratsastanut on Putte. Kyllähän se on aika hankalaa sillä pohje ei pysy paikallaan sillä siihen ei tule tukea samallailla kun isommilla poneilla ja hevosilla.

  VastaaPoista
 24. Voi, kuulostaapas kurjalta leikkaus. Tai ehkä enemmän se pitkä toipumisaika. Hyvin leikkaus varmasti menee. :) Älä ihan erakoksi jää, vaikka näyttäisitkin "mutantilta". Toivottavasti paranet nopeasti ja keksit kaikkea kivaa ratsastamisen sijaan. Uskaltaakohan sitten tehdä edes maastakäsin hevosen kanssa?
  Tsemppiä. :)

  VastaaPoista
 25. AnnemariKo: Toivotaan että kaikki sujuu hyvin ja paranen nopeasti :) Mulla on usein ulkonäköpaineita ja tahdon olla täysin itselleni tyytyväinen aina ennenkun lähden ulos, siksi voi olla hieman hankala näyttäytyä muille ihmisille aluksi.. :) Ja kyllä maastakäsin saa tehdä kunhan ei ihan alkumetreillä selkään kipua.

  VastaaPoista
 26. Koska se leikkaus on?! :):) ja hyvin se menee, mä joudun itte toden näkösesti lonkka-leikkaukseen ja oon sen jälkeen pyörätuolissa jonkin aikaan :( Mut hyvin se menee(:

  VastaaPoista
 27. sunshine-julia: leikkaus on 23.1. kamalaa varmaan toi lonkkaleikkauskin :( tsemppiä, jos se nyt tehdään..

  VastaaPoista
 28. Ai, mul on 24 pv et päätretään tehääks vai ei :(( ja kiitos

  T. sunshine-julia

  VastaaPoista
 29. Sori ku kommentoin tänne, mutta ihania noi videot♥ Repeen teijän jutuille;D

  VastaaPoista
 30. kiva video postaus! Viksu on kyllä niin söpö♥

  VastaaPoista
 31. Ihania kuvia, varsinki nuo Viksun hyppykuvat! Ja toi vimppa ;D

  VastaaPoista