lauantai 10. joulukuuta 2011

kilpailut takanapäin

Huhhei, noin kuuden tunnin kilpailupäivä takana, ja olokin on sen mukainen! Fiilikset ovat hyvät ja päivä oli omasta mielestäni onnistunut ja todella mukava :) Mutta palataas nyt ihan kilpailupäivän aamuun..

Melko huonosti nukuin viimeyön, ja seitsemältä aamulla oli herätys, yök. Tallille lähdin ajamaan kahdeksan aikaan ja puoli 9 olin paikanpäällä. Vielä ei tuntunut minkään näköistä jännitystä, vaikka alettiin pakkailemaan Aadan kanssa kamoja ja Bohemiaakin laiteltiin siistimmäksi. Siinä vaiheessa, kun kyyti saapui pihaan, jossa Heini ja Ronja olivat jo kyydissä, alkoi vatsanpohjassa leijailemaan perhosia. Bohemia oli oikein pörheänä ja puhkui innosta päästä taas maailmalle! Kiltisti tamma kiipesi koppiin ja päästiin lähtemään.
Kilpailupaikalla oltiin ensimmäisiä. Tultiin 15 yli 11 tallin pihaan ja käytiin heti maksamassa ilmoittautumismaksu. Puolen aikoihin päästiin kävelemään rataa, ja rata olikin todella yksinkertanen ja esteet myös helpon näköisiä. Toiveikkaana lähdettiin sitten laittamaan ponia kuntoon, sillä verryttely alkoi jo melkein heti radankävelyn jälkeen.

Verkassa Bohemia oli heti todella terävä ja reipas. Sain pidätellä kunnolla ettei poni lähtenyt ihan viemään. Pienestä pohkeen painamisesta Bohemia lähti heti eteenpäin ja oli muutenkin kuuliainen, vaikka oli uusi mesta ja uusia ratsukoita.
Kun alettiin hyppäämään ekaa verkkaestettä, rupesi Bohemia käymään aika vahvaksi edestä ja sain kunnolla pitää vastaan ettei lähtenyt täysin lapasesta. Välillä pääsi kuitenkin käymään niin että poni kiidätti mua ja meinattiin törmätä muutaman ratsukon takapuoleen. Tein sitten muutamia peruutuksia että Bohemia tajusi kuka täällä määrää. Nätisti tamma rupesi loppujenlopuksi kulkemaan ja hyppäsi kivasti verkkaesteet :) Kerran kieltäytyi pystylle ekalla kerralla, muuten hyppäsi sen joka kerralla ja toisen verkkaesteen, joka oli okseri, Bohemia hyppäsi heti.

Radalle lähdin kolmantena. Lähtövuoron saatuani nostin terävästi laukan ja laukkasin pitkän sivun hieman reippaammassa temmossa. Otin ennen ekaa estettä kiinni ja kaarteessa poni yhtäkkiä lähti mutkittelemaan ja hidasti vauhtia, eli matka tyssäsi siihen. Yritin kaikilla avuilla saada ponin esteestä yli vaikka seisaaltaan mut oli poni sen verran tuittupää ettei toiminut. Tein sitten uuden tien ja toin päättäväisesti esteelle. Yli päästiin ja matka jatkui eteenpäin. Päästin jokaisen esteen yli vauhdilla ja olin todella tyytyväinen poniin :) Missään vaiheessa ei edes epäröinyt vaan veti radan kunnialla loppuun. Tottakai kuitenkin samalla ärsytti suunnattomasti ekan esteen kielto, joka oli vielä radan helpoin este (mun mielestä)! No, ei voi mitään, ruusuke jäi saamatta mutta sain olla tyytyväinen että Bohemia meni loppuradan hienosti.

Vietiin poni takaisin traileriin ja mentiin katsomaan kilpailuja katsomoon. Ennen 50cm luokan loppumista päätettiin Aadan ja Aadan äidin kanssa että voidaan jälki-ilmottautua luokkaan 70cm, koska ne esteet ei olleetkaan niin isoja. Meillä tuli hirveä kiire laittaa Bohemia kuntoon, sillä uudet lähtöjärjestykset tulivat aika myöhään ja lähdinkin jo luokan ensimmäisenä. Äkkiä poni kuntoon ja hyppäsin selkään josta menin suoraan verkkaamaan. Kierros käyntiä ja sen jälkeen töihin. Bohemia oli jälleen erittäin virkeä mutta myös vahva. Verkkasin hetken sileällä jotta sain sen kuulolle ja sen jälkeen aloin tulemaan verkkaokseria. Ensimmäisellä kerralla Bohemia kieltäytyi kuten tavallista, ja annoin sen tutkia estettä hieman. Sen jälkeen uusi yritys ja päästiin hienosti yli. Se kieltäytyminen jäikin vain yhdeksi kerraksi sillä Bohemia oli aivan mahtava verkassa :) Hyvillä mielin aloittelin radan.
Lähtömerkin annettua mars matkaan. Poni lähti ensimmäiselle esteelle kurvatessa viemään mua kun märkää rättiä ja veti hirveällä loikalla yli. Jäin vähän jälkeen ja tuli kiirus kääntää poni ettei se hypännyt aidan yli odotus-alueelle. Otin kunnolla kiinni ja jatkettiin matkaa. Bohemia päätti kieltäytyä tokalle esteelle, mutta ymmärsin hyvin sillä este oli uusi ja siinä oli pelottavat johteet. Tultiin uusi yritys ja pienellä kannustuksella poni hyppäsi rohkeasti yli. Seuraavat kaksi estettä menivät hyvin kunnes tuli okseri tuomarintornia päin. Olin jo ennakoinut ja valmistautunut siihen ettei Bohemia sitä estettä hyppää, joten ei tullut yllätyksenä että poni stoppasi kyseiselle esteelle. Melkein se siitä meinasi hypätä mutta päätti kuitenkin olla hyppäämättä. Muutaman kerran yritin uudelleen, mutta huonolla menestyksellä joten käskin ratamestareita ottamaan takapuomin pois. Sen jälkeen päästiinkin sitten yli ja jätin hyppäämiset siihen.

Vaikka hylkäys tulikin, olin aivan supertyytyväinen Bohemiaan, sillä koskaan ennen kilpailuissa 70cm luokassa se ei ole hypännyt noin montaa estettä radalla :) Muutenkin jäi hyvä fiilis kisapaikasta, Kalliorinne oli järjestänyt kilpailut todella mainiosti ja meininki siellä oli rentoa ja oli tervetullut fiilis. Hyvä päivä siis!

10 kommenttia:

 1. harmittavat noi kiellot, mutta muuten kyl meni tosi hyvin! :)

  VastaaPoista
 2. Teillä meni hyvin! :) Harmi vaan noi kiellot :(

  VastaaPoista
 3. Hyvin meni :)) harmi noi kiellot xC

  VastaaPoista
 4. Olisitte varmasti voittaneet tai ainakin sijoittuneet, jos vaan ei olisi noita harmillisia kieltoja tullut.. Mun on nyt iha pakko kysyy että mikä kamera sulla on (: ?

  VastaaPoista
 5. Mahtaisko auttaa noihin kieltelemisiin jos ottaisit kisoihin mukaan lyhyen esteraipan? Sillä vois napauttaa pari askelta ennen pelottavaa estettä vähä kannustusta hevoselle ylittämään esteen :)

  VastaaPoista
 6. harmi nuo kiellot mut tosi hyvin muuten meni mun mielestä(:!!

  VastaaPoista
 7. hyvin meni! harmi noi kiellot, mut aina ei mee nii hyvin.. :)

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia kaikille :)

  Gina: Joo, ajalla oltaisiin saatettukkin sijottua, mut ei voi mitään :/ Mulla on käytössä Sonyn videokamera.

  Anonyymi2: Ollaan kokeiltu Bohemialla niin pitkää kuin lyhyttä raippaa sekä kannuksia, mutta ne ei hirveästi auta Bohemian kanssa. Mulla on AINA estetunneilla ja kilpailuissa käytössä raippa mukana. Se auttaa välillä, välillä ei. Bohemialla on niin luja oma tahto että haluaako hypätä vai ei, ja kun se päättää jättää hyppäämättä, mikään ei auta siinä.
  Bohemialla on vielä sen verran huono luottamus esteillä. Kuitenkin on kokoajan menossa parempaan päin ja se huomattiin kilpailuissa koska hyppäsi tavallista enemmän esteitä mitä ennen :)

  VastaaPoista
 9. Hyvin meni! Mutta harmittaa noi kiellot!

  VastaaPoista