tiistai 6. joulukuuta 2011

itsenäisyyspäivän hyppyjä

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille lukijoille!

Eilen satoi vihdoin lunta tänne Etelä-Suomeenkin, jesjes! On se jännä että heti kun on edes puoli senttiä lunta, tulee jouluisempi fiilis :) Ja nyt kun sitä lunta vihdoin satoi, päätin käyttää sitä hyväksi ja pyysin Aadaa ottamaan muutaman jouluisen kuvan minusta ja Bohemiasta joulukortteihin.Tänään hyppäiltiin vähän Bohemian kanssa, sillä ollaan menossa lauantaina 10.12 Kalliorinteelle estekilpailuihin koettamaan onneamme ja keräämään jälleen kisakokemusta :) Hypätään yksi luokka, 50cm, sillä seuraava luokka siellä on jo 70cm eikä enää hypätä kisoissa Bohemian kanssa niin "korkeaa".

Kenttä oli aika lumen peitossa, ja kun lumi on vielä aika märkää, se tarttuu hevosen jalkoihin ikävästi. Siispä keksittiin Aadan kanssa että vedetään talikolla pitkältä sivulta lumet kutakuinkin pois ettei tule tilsoja ponin jalkoihin (; 60 metriä sitten heiteltiin lunta pois ja hyvää jälkeä tuli! On meissä habaa.. ;)

Aluksi kävelin ponin kanssa maapuomien yli moneen kertaan että Bohemia huomaisi taas puomien olevan ihan kilttejä. Vähän tamma hangotteli vastaan ja meni loikilla yli, mutta kun mentiin edestakas puomeja, lopussa se käveli täysin rauhallisesti niiden yli. Siirryin sitten ravaamaan ja tultiin muutama kierros molempiin suuntiin puomit ravissa. Vauhtia riitti mutta puomit ylittyivät mallikkaasti :)
Suht pitkän alkuverkan jälkeen Aada nosti puomit noin 40-50cm esteiksi ja päästiin hyppäämään laukassa. Bohemia teki nostot erittäin hyvin ja laukkakin pyöri aika hienosti vaikka pohja oli mikä oli. Kieltoja ei tullut ja hypyt olivat teräviä. Alkuun oli vähän ongelmia välien kanssa ja Bohemia hyppäsi muutaman kerran aika kaukaa, mutta kun saatiin välit korjatuksi niin hyvä tuli!Vaihdeltiin välillä suuntaa ja Bohemia innoistui kokoajan enemmän ja enemmän esteistä ja muutaman kerran vedettiin mutkat suoriksi kun poni päätti vähän lähteä kuskaamaan meitä miten sattuu! Jatkettiin sitten niin kauan että poni tuli rauhallisesti sisään ja hyppäsi esteet rauhassa ja maltillisesti eikä lähtenyt vetämään tuhatta ja sataa.
Vaihdettiin tehtävää hieman, eli tultiin suhteutettua muutaman kerran. Molemmat esteet olivat nyt oksereita ja esteiden väliin mahdutettiin noin neljä laukka-askelta. Vasempaan poni tuli todella hyvin, oikeassa suunnassa ekalla kerralla Bohemia päättikin juosta toisesta okserista ohi aivan yllättäen. Eikun uusi yritys ja sen jälkeen mentiin yli. Kaikenkaikkiaan tunti meni todella kivasti ja Bohemia oli hieno. Hyvillä mielin lähdetään kisoja kohti, toivotaan että tamma osaa käyttäytyä kivasti kisoissa ja toivotaan että päästään esteistä yli!

Ja vielä kaikille ketkä kysyy siitä salaisuudesta, se on kyllä tulossa, ja tulee tässä joulukuussa ennen jouluaattoa!

11 kommenttia:

 1. miks bohella ei voi enää hypätä isompaa ku 50cm? onksen jalat kipeet tai jottai :D :(

  VastaaPoista
 2. ihana postaus harmi kun tää on bloki on tauolla :s rakastin lukee aina sun tekstei ja sun kuvia on kiva kattoo ne on niin hienoja ja tää blogi muutenki on niiin ihana en tiiä mite pärjään ilma sun uusii tekstei videoit yms :s

  VastaaPoista
 3. yhdyn tuohon toiseeen anonyymiiin, voisitko tehdä joku kerta kysymyspostauksen ja olis kiva jos tekisit jonkun kuva gallerian tänne :) siis tuolla missä lukeee kaikki bohemia viksu videopostaukset emmi jne nii sinne vois tulla sellane ku kuva galleria ja lisäilet sinne mahdollissimman paljo kuvii se ois kiva ::)

  VastaaPoista
 4. Eve: Kiitos!

  venla: Kyllä Bohemialla voi hypätä yli 50cm, kyllä mä sillä vielä 60cm tulen kilpailemaan, mutta kun nyt on ollut hyppytaukoa, ei haluta rasittaa ponia liikaa. Siksi hypätään vaan yksi luokka :)

  Anonyymi1: Ei tää periaatteessa ole tauolla, mutta postauksia saattaa tulla nyt pariin seuraavaan kuukauteen melko vähän. Kyllä siis postailen edelleen ja saat lukea kuulumisiamme (;

  Anonyymi2: Kiitos ideasta. Täytyy harkita sellasen tekemistä, mutta aika paljon lisäilen kuvia näihin postauksiinkin ja voin tehdä erikseen postauksen joka sisältää vain pelkkiä kuvia :) Kysymyspostausta ei ole vähään aikaan tulossa. Katsellaan vähän myöhemmin :)

  VastaaPoista
 5. Mikä Bohemialla on ollu kun on ollu hyppytaukoa? Millä tallilla nää hepat asuu? :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Bohemia on ollut vähän kipeänä. Asuvat Keravalla yksityistallilla.

  VastaaPoista
 7. Aijjaa okei no hyvä ettei muuta (: !

  VastaaPoista
 8. Tää oli kiva. Kuvat oli ihaniaaa!! <3 Onne kisoihin tänään! ;)

  VastaaPoista
 9. Tykkään lukee teidän blogii :--) Minkä kokoisia huopia bohemia käyttää Pony / full? :)

  VastaaPoista
 10. Anonyymi: Kiva että pidät! Ja en tiedä minkä kokoisia huopia Bohe käyttää, luulisin että Full-kokosia :)

  VastaaPoista