sunnuntai 28. elokuuta 2011

mahtava kisareissu!


Niin, enpäs ole kertonut.. ;) Oltiin tänään Bohemian kanssa Kirkkonummella esteharjotuskilpailuissa, hypättiin luokat 40cm ja 60cm ! Halusin pitää salaisuutena nämä kilpailut enkä halunnut hehkuttaa mitään, mutta itseasiassa päätettiin lähteäkin kisoihin aika lyhyellä varoitusajalla. Aada soitti mulle tiistai-iltana, että miltä kuullostaisi kisoihin lähtö, ja siinä sitten päätettiin että lähdetään ihmeessä koittamaan. Meillä ei ollut edes kuskia, traileria eikä vetoautoa vielä silloin, mut hommat hoitui aika hyvin ja päästiin hyvin tänään aamulla puoli kymmenen maissa starttaamaan.
Kisapaikalla käytiin ensin ilmottautumassa ja maksamassa, sen jälkeen pikkuhiljaa laitettiin Bohemia kuntoon ja kiipesin satulaan. Käveltiin pellolla alkukäynnit ja jossain vaiheessa päästiin verkkaamaan kentälle, jossa kisatkin järjestettiin. Heti laitoin ponin liikkumaan reippaassa ravissa ettei vaan hyytyisi. Olin päättäväisellä tuulella että nyt kyllä mennään eikä meinata! Saatiin hypätä kahta estettä, ekalla kerralla stoppasi mut sain sen sitten yli ja se jäikin verkassa ainoaksi kielloksi. Radalle lähdin kolmantena ja vähän jo portilla jännitti. Kun oma nimi sitten kuulutettiin, ratsastin päättäväisesti radalle ja lähtömerkin jälkeen hanaa ja esteille! Poni oli aika hyvässä vireessä ja imi hyvin jokaiselle esteelle. Nollarata tuli ja voi että kun olin ylpeä! Taputin ponia tosi paljon ja olin yhtä hymyä, meille 40cm radan läpäiseminen oli kuin olympiavoitto! Bohemia sai paljon haleja ja taputuksia ja kehuja <3
Päästiin sitten palkintojenjakoon ja tulin siis toiseksi ajalla 22,97 ja 0/0. Saatiin hopeinen mitali ja poni sai sinisen ruusukkeen. Kunniakierroksen kautta vietiin poni sitten hetkeksi lepäämään ja taluteltiin sitä. Hirnunta oli kovaa ja muutenkin Bohemia oli niiin orimainen koko kisapäivän ajan ;)


60cm luokka alkoi aika nopeasti palkintojenjaon jälkeen. Olin toisessa verkkaryhmässä ja lähdin kahdeksantena. Verkassa Bohemia oli tosi hyvä ja hyppäsi tosi kivasti, ei tullut yhtään kieltoja. Vauhtia löytyi ja kulki hyvin omalla moottorilla. Radalla oli myös tajuttoman hyvä, oli reipas ja innokas eikä mun tarvinnut melkein kun ohjata ja pysyä kyydissä. Päästiin uusintaan ja heti uusinnan ekalle tuli kielto, mutta se oli vain ja ainoastaan mun oma moka, koska en antanut selviä apuja ja olin epävarma että minkä reitin valitsisin. Poni sitten stoppasi, mut eikun uusi yritys ja päästiin kunnialla maaliin saakka ;) Olin taas niiiin ylpeä eikä mua haitannut se kieltäytyminen yhtään! Oltiin loppujenlopuksi 10. sijalla ja luokassa oli 15 lähtijää, että ihan hyvä tulos :) Lähdettiin tyytyväisinä siis kotia kohti ja tallissa pääsi poni sitten lepäämään. Mahtava kisapäivä oli ja en voi sanoin kuvailla kuinka ilonen ja tyytyväinen olen :)Viimetorstaina hyppäsin Bohemialla myös ja harjoteltiin just näihin kyseisiin kilpailuihin. Aluksi hypättiin 40cm esteitä vähän ratana ja sen jälkeen 60-70cm, ihan niinkun kilpailuissa. Bohemia oli todella hyvä ratsastaa eikä kieltänyt koko tunnin aikana yhtään kertaa! Huomaa kyllä että ollaan taas kehitytty ponin kanssa, toivotaan että tää hyvä putki jatkuu ;)

Vielä lopuksi Viksusta:
Eilen lauantaina kävin myös Viksun ratsastamassa, menin koulua ihan kunnolla. Alkuverkat käytiin sänkkärillä, annoin Viksun vähän päästellä kun vauhtia tuntui löytyvän ;) Oli kentällä tosi hyvä, täytyi taas pitää vaan huoli että takajalat pysyi matkassa mukana ja että se käytti kunnolla itseään. Tein paljon ympyröitä, voltteja ja siirtymisiä. Muutamat väistöt myös molempiin suuntiin. Laukassa tein pääty-ympyröitä ja taivuttelin ja pehmitin sitä vähän. Alussa oli aika jäykkä mutta laukka onneksi pyöri, sitten se alko pikkuhiljaa rentoutumaan ja löytyi niin hienoa liikettä ettei ollut ennen mulla niin hyvää laukkaa mennyt!
Nyt vaan Viksun kanssa kunnon treeniä joka viikko niin eiköhän saada sitä isoa massua pienennettyä ja kuntoa kasvatettua! Täytyy vaan saada ihmisiä kuvailemaan mua ja Viksuakin niin pääsisin joskus siitäkin taas videota tekemään.. ;)

8 kommenttia:

 1. Hieno rata oli teillä ! ONNEA !

  Etkö sä ruusuketta saanu ittelles ;O

  VastaaPoista
 2. Mahtavia ääniefektejä kuvaajilla :D

  VastaaPoista
 3. Hienosti meni kisat, onnea! sulla on tosi näppärän näkönen heppa :)

  VastaaPoista
 4. HYVÄ BOHE <3 Oli hienoin t.Aada !

  VastaaPoista
 5. Kuinka pitkä Aada on? :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille! :)
  Anonyymi: Jaa-a, 180cm paikkeilla. :)

  VastaaPoista
 7. Mitä kuolaimia Bohemialla käytetään? :)

  VastaaPoista
 8. Bohella käytetään aika monia kuolaimia, kolmipaloilla ollaan nyt menty, kisoissa ja esteillä mennään kimblevickeillä ja sit sillä on kanssa olympiakuolaimet, mutta niitä käytetään nykyään harvemmin ja vaan esteillä/maastossa.

  VastaaPoista