tiistai 23. elokuuta 2011

Reipasta menoa esteillä

 Eilen hyppäsin taas Bohemian kanssa muutamaa estettä, tuntuu kuin siitä olisi ikuisuus kun viimeksi olen hypännyt Bohemialla! Niin, kisoissahan se tapahtui viimeks :) Oli siis tosi kiva päästä hyppäämään ja innolla odotin tulevaa tuntia.
Aloin hyppäämään lähemmäs seitsemää, ja mentiin kentän päädyssä sellaista kolmen esteen harjotusta, jossa yksi este oli lyhyen sivun keskellä ja kaksi okseria vinottain kokorataleikkaa-linjoilla (joo haha oon huono selittämään :D). Aluksi verkkasin aika pitkään taivutellen pikkuhiljaa kaikissa askellajeissa. Bohemia oli tosi hyvä ja virkeä, vauhtia ei ainakaan puuttunut! Aloin sitten hyppäämään ensin vasemmassa kierroksessa kavalettia, joka oli siis lyhyen sivun keskellä. Poni punki sisäpohjetta vasten ihan tyystin ja sen takia onnistui kieltämään esteelle. En ollut yhtään tarkkana siis siinä, ettei poni ollut suorassa joten syy oli minun. Uudestaan vain ja nyt sain sen yli, tosin pääsi edelleen punkemaan pohjetta vasten. Hypättiin niin kauan kunnes poni tuli suorana ja askeleet osuivat suht hyvin. Tässä vaiheessa Bohemia pysyi ihan kohtuullisen hyvin käsissä ja kuunteli pidätteitä, mutta pikkuhiljaa se vain innostui ja innostui enemmän.
Hypättiin sitten vesimatto-okseria, jolle poni pääsi stoppaamaan taas ekalla kerralla. Se tuli aluksi hyvässä temmossa esteelle mutta tekikin äkkinäisen stopin ja oli lähellä etten tippunut kyydistä. Uusi yritys ja Aadan avituksella Bohemia hyppäs yli, tosin vähän ihmeellisellä loikalla ja esteen jälkeen horjahdin taas hieman :D Ajattelin että kylläpäs nyt on, täähän menee ihan pelleilyksi! Poni rupesi kuskaamaan ja pelleilemään vähän mun kanssa, vauhtia riitti ihan hirveesti ja kääntämiset ei sujuneet ihan kontrolloidusti. Mulla oli siis tavalliset nivelsuitset päässä, kun se on toiminut aika hyvin nyt niillä. Mutta tänään oli tammassa virtaa niin paljon ettei oikein pysynyt täysin käsissä kyseisillä kuolaimilla ;)


Hypättiin sit pinkkiharmaata porttiokseria, ja sen poni meni yli ihan ekalla kerralla! Vähän pääs taas tunkemaan lapa edellä ja meinas stopata mut saatiin se kuitenkin yli. Lopuksi hypättiin vielä kaikkia kolmea estettä peräkkäin, alussa oli vähän hakemista oikeassa kierroksessa, mut vasempaan meni ekalla kerralla ja mahtavasti menikin! Poni rupes kuuntelemaan pidätteitä hyvin ja sain sen kontrolloidusti tuotua esteille.
Ihan lopuksi hyppäsin muutaman kerran pelkkää pinkkiharmaata okseria vasemmassa kierroksessa, ja estettä nostettiin kokoajan hieman. Lopuksi se oli siinä 90cm paikkeilla jos oikein muistan. Kerran se kieltäytyi kun vauhtia oli liian vähän, mutta muuten pomppasi oikein hienosti ja olin ylpeä!<3
Vaikka vähän kaahotukseksi alkutunti menikin niin lopussa poni loisti senkin edestä, liikkui ravissa niin hienosti että! On se niin kultanen poni, en päästä koskaan irti!
ravuri :---------DD


Tässä vielä koostevideo meidän hypyistä, ja kuten näkyy meillä ei todellakaan aina suju ;)


Sitten vielä nopea päivitys Viksusta: Kävin tänään ratsastamassa sillä koulua ilman satulaa, oli tosi hyvä ja liikkui tosi hyvin! Oon nyt taivutellut sitä paljon vasempaan suuntaan joka on sille vaikeampi suunta, mutta on alkanut taipumaan tosi kivasti myös siihen suuntaan ja kaula pysyy pyöreänä. Laukka on myös pyörinyt tosi hyvin, kun muistan vaan avittaa takajalkoja että ne jaksaa rullata.
Oon myös tehnyt silloin tällöin hevosmiestaitoja Viksun kanssa, ja tänään taas lopuksi ratsastin ilman ohjia kentällä ja kääntelin voltteja ja ympyröitä pelkillä painoavuilla. Sain raipan ja painoapujen avulla sen tekemään pääty-ympyrän jopa laukassa! Joskus täytyy tehdä video meidän hevosmiestaidoista ;)

10 kommenttia:

 1. sun käsien asento on jotenki tosi jännä ku hyppäät :D ja joo tee tommonen "hevosmiestaito" video joskus!

  VastaaPoista
 2. hyvin ratsastat ja bohemia on hieno millon video postauksia on tulossa ?

  VastaaPoista
 3. Hahah, hauskoja noi epäonnistumiset :D Mua aina naurattaa ku Aadalla on tapana huutaa jokaisen onnistuneen hypyn jälkeen "JES!" ja tossa videossa se vielä yhdessä kohdassa polkas jalalla silleen hauskasti samalla oikein tehostaen että JES!!! :DDD

  VastaaPoista
 4. Anonyymi 1: Mulla on joo välillä ongelmia käsien asentojen kanssa ja yritän treenata niitä :)
  Anonyymi 2: En osaa vielä sanoa millon tulossa uusia videopostauksia.
  Kaktu: Joo, Aada on kyl hauska ja laittaa hymyilemään :D

  VastaaPoista
 5. wautsi! Hyvän näköistä menoa :)
  Mullakin pisti silmään toi sun esteistunta, tai siis kädet. Mutta tiedät varmaan itse heikkoutesi ja yrität parantaa niitä, joten en halua mitenkään asiaa kommentoida. Ootte ihan super paljon kehittyny bohemian kanssa tänä aikana kun oot sitä vuokrannu - kuvien perusteella siis! Ootte aivan ihana pari ja toivottavasti teitä näkee kisakentilläkin! :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Kiitoksia :) Tiedän joo ettei käsien asento oo ihan paras, ja yritän asiaa huomioida ja parantaa. Kisakentillä meitä kyllä näkee, joissain pikkukisoissa pääosin, ainakin vielä.. ;)

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Hurjaa menoa. :) Onnea hopeasta mitalista tuolta aikaisemmasta postauksesta!
  Itselle tulee kova "estekuume" kun katselee muiden menoa. Ehkä jonain päivänä...

  Mukavaa syksyä.

  VastaaPoista
 9. minkä merkkiset noi sun saappat on? :)

  VastaaPoista
 10. AnnemariKo: paljon kiitoksia, hyvää syksyä myös sinnepäin :)
  Anonyymi: Hööksistä ostetut saappaat, en muista valitettavasti merkkiä :(

  VastaaPoista