tiistai 26. heinäkuuta 2011

Bohemian kuulumiset

Peetu :)
Noniin, Savosta palailtu ja takaisin "arkeen", vaikka lomahan vielä on ;--D Mutta siellä maalla peltojen, metsien ja järvien keskellä unohtaa ajantajun kokonaan, ja kun siellä ei juuri mitään ihmeellistä tekemistä ole, rauhallista oleskelua vaan. Paitsi tietenkin, että käytiin jokapäivä uimassa vähintään kerran (; Niin, ja kävinpä kerran ratsastamassa sellaisella pienellä maalaistallilla :) Ratsastin Peetu-nimisellä kuusivuotiaalla, noin 175cm korkealla puoliverisellä. Se oli aivan erilainen ratsastaa kun muut hevoset, joilla menen, mutta kauniisti se kulki kunhan malttoi keskittyä. Vähän oli hakemista pyöreälle kaulalle, ja moottori tuntui hitaasti syttyvältä. Lisäksi ärsyttävä piirre hevosessa oli, että se nyki päätänsä alas todella paljon. Kaikenkaikkiaan oli se kuitenkin mukava ratsu ja kiva vaihtelu Viksulle ja Bohemialle :)

Kerron teille tässä postauksessa lisäksi Bohemiasta.
Sunnuntaina 17.7 kävin ratsastamassa ponilla ilman satulaa, hypättiin kolmea pientä estettä, jotka olivat peräkkäin niin, että väliin tuli 3-4 laukka-askelta. Tarkoituksena antaa Bohemian mennä 'itse', rentona pitkällä kaulalla. Aluksi tietenkin hyvällä ohjastuntumalla muutamat hypyt molempiin suuntiin, sen jälkeen aloin löysäämään ohjaa kokoajan ja lopuksi hyppäsinkin ilman käsiä moneen otteeseen! Korkeimmillaan keskimmäinen este oli noin 60cm. Bohemia oli tunnilla erittäin rento, reipas ja herkkä. Se oli intopiukeana, kun sai hypätä vapaasti esteitä, vauhtia tuntui välillä kaarteissa olevan vähän liikaakin! Poni pärski laukan tahdissa ja korvat sojottivat pystyssä, silmissä samalla innokas katse ;)
Lopuksi Aada lyhensi esteiden välit ihan pieniksi, niin että jokaiseen väliin mahtui yksi koottu askel. Bohemia hyppäsi kuin vanha tekijä ja kuunteli erittäin hienosti jokaista pidätettäni. Loppuraveissa tamma liikkui kauniisti ja jäi tosi kiva fiilis tunnista, olen nyt vihdoin saanut Bohemian luottamaan muhun ja käy kerta kerralta paremmaksi ja paremmaksi ratsastaa. Ja esteillä en edes muista milloin viimeksi se olisi kieltänyt! Jee :)
Tässä alla videokooste meidän hypyistä :)Viimesunnuntaina menin eteenalas-treeniä B:n kanssa, paljon pääty-ympyröitä, voltteja, taivutteluja ja eteenpäinpyrkivää liikettä. Poni oli aika kiva ja liikkui mukavasti ja rennosti. Bohhe on ollut vähän jäykähkö takapäästä viimeaikoina, joten ei olla nyt hypätty sen kanssa, vaan tarkkailtu takapäätä ja liikettä. Nyt se oli kuitenkin ihan normaali ja liikkui hyvin.
Maanantaina meninkin sitten kunnolla koulua. Paaljon siirtymisiä ja temponmuutoksia. Poni oli todella kiva ja liikkui hyvin pikkuhiljaa, meni kokoajan paremmin. Laukassa sai vähän käskeä jaloilla, että sai laukan säilymään hyvänä ja pyöreänä, ravissa oli aika hyvä ja liikkui omalla moottorilla. Kuuma tuli molemmille, vaikka ulkona olikin vain joku 23-24 astetta, mutta Bohemia onkin sellanen poni että sen kanssa ei pääse helpolla, ja hyvä niin ;)

Lopuksi vielä SUPERKIITOKSET +160 lukijalleni, ihanaa että teitä on jo noin monta :) Mun pitää kohta toteuttaa yksi toivepostaus, ratsastushistoriani. Pahoittelut että sen tekeminen on jäänyt :/

4 kommenttia:

 1. sul on kyllä aivan älyhyvä tasapaino ! oon kateellinen :-D

  VastaaPoista
 2. kiitos :--D ratsastan erittäin paljon ilman satulaa niin koulua, esteitä kuin maastoiluakin joten kyllähän siinä tasapaino kehittyy :)

  VastaaPoista
 3. onko millo video postausta tulossa ?

  VastaaPoista
 4. Tiiätkö tuon Peetun oikeaa nimeä ? Näyttää kovin tutulta kaverilta :)

  VastaaPoista