keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

löysäilyä ja treeniä

Viikko on vierähtänyt mukavissa merkeissä ja hepat on kaikki liikkunut suhteellisen kivasti :)
Viimelauantaina Viksu oli muuten aikas mukava mutta ihmettelen sen laukkaamista oikeassa kierroksessa. Se ei pyöri yhtään vaan on nelitahtista sähellystä ja välillä mahtuu ristilaukkaakin mukaan :--/ Ajattelin huomenna juoksuttaa ruunaa liinassa ja katsoa miten se laukkaa ilman ratsastajaa. Voi olla että Viksun selkä taas vihottelee vähän eikä ponny uskalla tai pysty käyttää selkäänsä niin hyvin. Tänään kuitenkin kun vähän juoksutin Viksua ja Karkkia laitumella niin hyvin näytti heppa laukkaavan ;) Täytyy vaan nyt treenata kovasti sitä oikeaa laukkaa, niin eiköhän se siitä pikkuhiljaa! Ja pyytäisin mielelläni Ullan pitämään mulle tuntia mutta rahatilanne ei sitä valitettavasti salli joten ainakin jonkun aikaa täytyy tyytyä ratsastelemaan yksin.

Sunnuntaina ratsastin Bohemialla, tällä kertaa menin omatoimisesti sillä Aada oli kisamatkalla. Menin ponilla ilman satulaa edelleen, sillä satulavyön aiheuttamat haavat vatsassa eivät ole vieläkään parantuneet. Mutta mikäs siinä on ilman satulaa mennä, Bohemia toimii yhtä mukavasti silti ja sen selässä on kyllä niin helppo istua leveytensä takia! (--; Ratsastelin ihan perusjuttuja, että saisin ponin pikkuhiljaa avuille ja pyöristymään. Pitkillä sivuilla vähän lisätympää ravia ja lyhyillä sivuilla + pienillä ympyröillä ihan hidasta ravia. Bohemia on kyllä mainio sillä se osaa niin hienosti mennä reippaasti ja kootusti, miten ikinä pyytääkään :) Ratsastin lisäksi pysähdyksiä ja kolmikaarista uraa. Pikkuhiljaa poni alkoi rentoutumaan mutta ensimmäistä kertaa tamma kyttäili vähän muualle eikä oikein jaksanut keskittyä ratsastukseen! En ollut tarpeeksi terävä ja pyytänyt ponilta tarpeeksi, sillä mun luonteeseen kuuluu että jos menen suht. uudella ponilla ihan yksin ilman omistajan valvovaa silmää niin en uskalla yrittää niin kunnolla, olen liian varovainen :D
Laukka oli hetkittäin mukavaa ja pyörivää, välillä taas piti kokoajan olla terävä pohkeen kanssa että tamma jaksoi laukata. Laukan jälkeinen ravi oli aivan mahtavaa ja lennokasta ja poni herkistyi edestä ja liikkui kauniisti pyöreänä. Siihen oli hyvä lopettaa!

Maanantaina oli rennompi päivä, sillä hevoset oli kengitetty aamulla joten kavioiden täytyi rauhassa muotoutua ja "levätä". Menin taas ilman satulaa, aluksi ratsastettiin Aadan kanssa (Aada oli Kurrella) kentällä, itse menin vähän ravi-ja laukkapuomeja Bohen kanssa. Sen jälkeen siirryttiin ratsastamaan viereiselle pellolle, ja minä ja Bohe juuri ja juuri näyttiin korkean heinikon seasta! Laukattiin ja ravailtiin hetken aikaa , Aada ei aluksi meinannut uskaltaa laukata Kurren kanssa mutta mä sain rohkaistua ja kiltistihän Kurrekin laukkasi mitä nyt vähän pomppien ;)
Ratsastuksen jälkeen irtohypytettiin Aadan ja Jutan kanssa shettiksiä. En niistä kerro sen enempää, mutta vauhtia löytyi ja molemmat pikkuponit hyppäsi hienosti! Vietyämme ponit takaisin laitumelle otettiin Aadan kanssa kuvia aluksi Kurresta, sen jälkeen otettiin Bohemia tarhasta ja laitettiin sille pelkät narupäitset päähän, itse hyppäsin selkään ja kävin vielä laukkaamassa pelkällä naruriimulla pellolla. Aada sai hienoja kuvia meistä! :)

Sitten puhun vielä Putesta! Kävin tänään tuupsimassa pikkuponin taas, ja tällä kertaa ratsastin satulalla. Mulla alapohje ja muutenkin jalka heiluu erittäin paljon satulalla ratsastaessa, sillä en saa jalalla tukea ponin kyljistä. Sen takiahan lopetin ponilla käymisen säännöllisesti sillä ratsastus tuntuu todella vaikealta, etenkin näin satulalla mentäessä. En antanut sen tällä kertaa kuitenkaan häiritä vaan keskityin muuhun ratsastukseen. Poni oli heti alkuverkasta lähtien kuuliainen ja reipas, se kuunteli hyvin pohjetta ja ohjaa. Tein ympyröitä ja lisäyksiä ja pikkuhiljaa otin ohjia lyhyemmäksi, aloin työstää hieman pidemmällä ohjalla ponia. Ratsastin voltteja, kolmikaarista ja vaihtelin usein suuntaa. Putte liikkui erittäin kivasti, se oli pehmeä suusta ja kantoi itseään koko tunnin ajan. Otin muutamia ravilisäyksiä, hienosti poni venytti etujalkojaan, ainoastaan kerran rikkoi laukalle, mutta muuten oli tosi hyvä.
Ratsastin ja työskentelin niin pitkään ravissa että laukoissa alkoi ponista mehut loppumaan, jonka takia se ei ollut niin kevyt edestä eikä laukka pyörinyt niin hyvin kuin esimerkiksi viime ratsastuskerralla. Hienoja pätkiä Putte kuitenkin esitti myös laukassa ja muutaman kerran kokosikin hyvin. Laukkojen jälkeen tein vielä käynnissä muutamia väistöjä. Poni on oppinut väistämään nyt paremmin, viime syksynä esimerkiksi väistöt olivat ihme vääntelyä, nyt ruuna meni jopa suorassa! Välillä takapää meinasi unohtua matkasta mutta muuten kaikinpuolin väistöt sujuivat mukavasti.
Tunnin jälkeen poni oli ihan hikinen kaulasta ja satulan + satulavyön kohdilta. Tämä on melko harvinaista että Putte hikoaa ratsastuksen myötä! Nyt kuitenkin tuli tehtyä töitä kunnolla ja poni käytti itseään hyvin, eli saan olla erittäin tyytyväinen, ja niin olenkin! (--;

rakkain poni ikuisesti! <3

3 kommenttia:

  1. Mullakin blogger on tehnyt tuota ettei anna lisätä kuvia. Kuvat pystyy lisäämään kun on ensin kirjoittanut tekstin ja julkaissut sen ja sitten muokkaa sitä jälkikäteen ja lisää kuvat (ainakin mulla on toiminut). Toivottavasti sait selkoa :D

    VastaaPoista
  2. kiitos vinkistä, nyt sain kuvat lisättyä !

    VastaaPoista
  3. emmi vähä kiva tuo uus yläjuttu !!

    VastaaPoista