sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

koulutuuppausta

Aada piti tänään mulle ja Bohemialle kunnon tunnin :) Aiheena oli laukanvaihtoja ja kokoamista puomien avulla.
Hain ponin laitumelta ja mulla oli vähän ongelmia saada poni laitumelta pois, sillä otin ponin vahingossa väärästä kohdasta ulos :D Hetken taisteltua sain Bohemian laitumelta ulos ja pikku Nuppukin karkasi (tosin ei kauas) siinä samalla. No, Aada onneks tuli helppimään ja sain kun sainkin ponin talutettua talliin ja Nuppu meni takaisin laitumelle.
 Aluksi verkkasin ravissa ja laukassa Bohemian reippaaksi ja kuuntelemaan pohjetta. Pitkillä sivuilla lisäyksiä ja lyhyellä sivulla otin vähän kiinni. Poni tuntui mukavalta ja tarpeeksi reippaaltakin ratsastaa, joten hyvillä mielin otin ohjat lyhyeksi ja alettiin työstämään ravia puomien avulla. Aada laittoi yhteen kulmaan kolme puomia aluksi normaalille raville sopivaksi, ja tulin muutaman kierroksen niitä. Ekalla kerralla poni kattoi puomeja tyyliin "onks mun siis pakko mahtuu noista väleistä yli?!", ja stoppasi puomien eteen. Käveltiin niistä sitten yli ja sen jälkeen tamma tulikin puomit oikein kivasti. Joka kerta Aada vähän pidensi väliä jotta saatiin Bohemian takajalatkin toimimaan :) Reippaan ravin jälkeen aloin kokoamaan ravia, ja aluksi en ollut tarpeeksi vahva pohkeilla joten Bohemia rikkoi raville joitakin kertoja. Loppuakohden alkoi kuitenkin sujumaan paremmin ja tuli hienoja pätkiä! Ponikin rupesi rentoutumaan edestä.
Vaihdettiin suuntaa ja tulimme samallailla aluksi normaaleilla väleillä, sen jälkeen pitkillä väleillä ja lopuksi ihan pienessä ravissa koottuna. Tähän suuntaan meni myös hyvin ja ehkä hieman mallikkaammin, sillä sain askeleet suhteutettua paremmin.
Aina ei onnistu ;)
 Välikäyntien jälkeen siirryttiin tekemään samaa harjoitusta laukassa. Aloitettiin vasemmassa suunnassa ja muutama kerta aluksi meni suht kivasti. Sen jälkeen rupesin miettimään enemmän niitä askeleita ja poni meni jaloissa sekaisin ja tultiinkin useaan otteeseen ihme raviräpellystä :D Kyllä se sitten pikkuhiljaa rupesi menemään erittäin kivasti ja muutama vika kierros oli erittäin hyvä!
Tämän jälkeen Aada laittoi puomin kentän keskivaiheille sivuttain ja tulin molempiin suuntiin kahdeksikkoa vaihtaen laukan siinä puomin päällä. Oikeasta vasempaan vaihtaminen sujui leikiten, mutta vasemmasta oikeaan ei meinannut onnistua sitten millään! Alussa vaihtoi kyllä etujalat, mutta takajalat jäivät laukkaamaan edelleen samaa kierrosta. Tulin moneen kertaan uudelleen mutta poni ei millään meinannut vaihtaa. Käytin raippaa sitten ihan kunnolla ja ponihan pukitti kerran oikein kunnolla! Sen jälkeen vauhtia riitti mutta vaihtuihan se laukka lopulta :p

Laukkasin lopuksi pääty-ympyrällä ponin pyöreäksi ja tamma liikkui välillä erittäin kivasti. Oikea suunta oli parempi ja laukka pyöri siihen paremmin, samoin ravissa oikeaan kierrokseen Bohemia oli aivan älyttömän hieno ja kunhan vain istuin kyydissä ryhdikkäänä niin poni hoiti hommat kotiin :) Vaihdoin suuntaa ja ravasin pitkin ohjin muutaman kierroksen jonka jälkeen kävin kävelemässä tiellä.
Tallissa poni pääsi suihkuun ja sen jälkeen takaisin laitumelle; Pää alas ja eikun suoraan syömään! (;

7 kommenttia:

 1. kuinka monta kertaa s' ratsastat viikossa

  VastaaPoista
 2. bohemiavideo tulossa ihan lähipäivinä ;)

  VastaaPoista
 3. hei tosi kiva video bohemiast!! :) sun videot on best<3 ja blogi myös:)

  VastaaPoista
 4. Samaa sanoisin, blogi on ihana ja sun videot jotain nii täydellisiä :) hyvä Emmi ja pohe bohe. Teil ok alkanu hyvin näköisesti toi taival <3

  VastaaPoista