maanantai 30. toukokuuta 2011

Mukava viikonloppu takana!

Lauantaina ratsastelin jälleen viksulla, ja se ratsastuskerta oli IHANA <3 viksu oli aivan älyttömän kivalla tuulella, se oli reipas, kuuliainen ja rento :)
ennen ratsastusta hepat oli taas laitumella syömässä, ja kun olin menossa hakemaan viksua talliin, päättikin ruuna pyörähtää ympäri ja lähti laukkaa laitumen toiseen päähän. ajattelin sitten että kun hevoset vaikutti pirteiltä ja leikkisiltä, maiskutin muutaman kerran ja johan lähti koko lauma pukittaen kiertämään laidunta ympäri. tuli tosi kivaa materiaalia ja kun saan inspiraatiota niin täytyykin tehdä vauhdikas video :)
siinä juostuaan viksu antoi jossain vaiheessa kiinni ja menin laittamaan sen kuntoon. aluksi kiersin pellot ja ravasin sekä laukkasin pitkin ohjin pellonreunaa. tällä kertaa en antanut viksun mennä kovaa, vaan halusin sen laukkaavan rentona. kentällä aloin heti työstämään käynnin ja ravin laatua, eli otin melko lyhyet ohjat ja ja ratsastin pohkeella eteen vauhtia kuitenkaan lisäämättä. Viksulla on ollut ongelmana jalkojen nostaminen ja sen takia ruuna kompastelee helpommin. Tein käynnissä ja ravissa paljon voltteja ja kaarteita että Viksu kuitenkin myös alkoi työstämään itseään edestä takapään lisäksi, vaikka pienten vanhuudenvaivojen vuoksi kunnolla koottuna liikkuminen ei enää sujukkaan niin hyvin. Mutta Viksu olikin erittäin hyvä ja myötäsi niskasta erittäin hyvin :)
Välikäyntien jälkeen tein väistöjä pitkänsivun keskeltä uraa kohti. Viksu väisti tosi hyvin ja siirryin kokeilemaan väistöjä myös ravissa. Aluksi oli hankaluuksia ja poni kiemurteli miten sattui, mutta pyysin vähän eteen ja olin vahvempi pohkeella, jolloin väistöt alkoivat sujumaan paremmin. Laukkasin lopuksi molempiin suuntiin muutaman kierroksen tehden pääty-ympyröitä. Jostain syystä Viksu ei ole laukassa ollut viimeaikoina kovin hyvä, mutta tällä kertaa laukka kuitenkin pyöri suht mukavasti vaikkei kaulasta juuri taipunutkaan.
Menin loppukäynnit pellolla ja laskin Viksun suoraan laitumelle ratsastuksen jälkeen.

Sunnuntaina ratsastin Bohemialla, ja hyppäsin taas kerran :-) Poni on niin mahtava hypätä että voisin tehdä siitä itselleni kokonaan esteratsun !
Kaktu oli mun seurana ja auttamassa esteiden nostamisessa ynnä muussa. Aluksi hyppäsin kolmen esteen sarjaa ihan matalina, sekä lävistäjällä ollutta ristikkoa. Poni vaikutti erittäin pirteältä ja hyppäsi mallikkaasti :) Kaktu nosti vähän esteitä ja tulin aluksi pelkkää sarjaa. Bohemia epäroi aluksi mutta sain sen kunnialla yli kaikista esteistä, tosin välillä pomput oli aika jänisloikkia tai hyppäsi juuresta niin en päässyt kunnolla hyppyihin mukaan. Myös pystyä nostettiin pikkuhiljaa korkeammaksi ja poni hyppäsi sen aina täydellisesti, vaikka tie ei ollutkaan paras mahdollinen. Muutaman kerran Bohemia juoksi sarjan keskimmäisestä esteestä ohi, sillä askeleet eivät osuneet kohdalle, mutta muuten tamma oli aivan älyttömän kiva!

 
Ainiin, jouduimme vaihtaa satulan kesken tuntia, sillä oltiin Kaktun kanssa otettu aluks väärä satula ;D Onneks yks nainen tuli sanomaan siitä ja saatiin sitten Bohemialle oma oikea satula selkään ja hommat jatkui ;) Jännä kyllä ettei väärä satula vaikuttanut ponin liikkumiseen tai hyppyihin millään tapaa.
Alla kooste estetunnista ja muutama stilli :)SITTEN VIELÄ YKSI ASIA:
Ajattelin että voisin tehdä toivepostauksen, mikäli sellaisia toiveita tulee jotka on mahdollista toteuttaa? :) Laittakaa ihmeessä toiveita tulemaan!

17 kommenttia:

 1. olis kiva nähdä kaikenlaista materiaalia sun ja viksun alkuajoilta ja muutenkin kehityspostausta ois kiva nähdä :) niin ja ratsastushistoriaa! ;)

  VastaaPoista
 2. no toi ratsastushistoria kuulostaa kivalta idealta ;) viksusta ei löydy enää mun koneelta alkuajoilta videota, joten sellasta en valitettavasti pysty toteuttaa :(

  VastaaPoista
 3. Ratsastushistoriaa ois tosi kiva kuulla (: Käyhän kurkkaamassa minun ja Mustakin blogia,Musta on 19.vuotias ruokaa rakastava suokkiruuna:))
  http://valtinmustanblogi.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. kavereista? tai susta?=) sun ratsastus tyylistä? tai jotai sellast kivaa=))) hieno blogi!=)

  VastaaPoista
 5. Bohku oli niiiiiiiiin hieno! ;D

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille ehdotuksista :) Vielä otan vastaan ehdotuksia, mutta ton ratsastushistorian olen jo päättänyt että siitä teen :)

  VastaaPoista
 7. tee sun elämään / ratsastusuraan vaikuttaneista hevosista? :D mä teen just sellast mun omaan blogiin

  VastaaPoista
 8. jeeje olin sadas lukija :--) mut ihana blogi!

  VastaaPoista
 9. mee joku kerta ilmansatulaa bohemialla ja teee siitä VIDEO ja pitkä kirjotus :) ja ois kivaa jos bohemiastaki ois sellasta materiaalia ku viksusta Ja mee sit ilmasatulaa laukkailee pellolle tulis hienoo matskuuu ;)

  VastaaPoista
 10. kiitos ehdotuksista!
  venla: toipas kuullosti kivalta idealta, täytyykin laittaa korvantaakse ;)
  anonyymi: tämäntyyppistä materiaalia on luvassa ;)

  VastaaPoista
 11. kiva ku tuleee sellast matskuu ja sun pitäis päivittää näitä useemmin:D + youtubes ku katon sinun videoit nii ois iha sairaan kiva jos ne olisi pidempiä :)

  VastaaPoista
 12. nyt kun on mulla kesäloma niin kerkeän päivittelemään useammin tätä :)
  mulla ei riitä ikinä inspiraatio pidempiin videoihin kuin korkeintaan vajaaseen kahteen minuuttiin :D täytyy katsoa jos teen jonkun "erikoisvideon" joka kestää pitkään :)

  VastaaPoista
 13. no koita tehdä kun noi sun videot ovat niin hyviä et niitä vois katsoa hirmu pitkää nii sit ne loppuu aina liian äkkiä :D

  VastaaPoista
 14. videoit lisää<3 ne opn ihan sairaan hyviä!!!! =) saitsä hyvän tokarin?=)

  VastaaPoista
 15. kiitos molemmille!
  ja sain joo aika hyvän todistuksen, mut oon amiksessa ja siinä on arvostelu T1, H2 ja K3. Muutama ykkönen löytyi, muuten oli aika kivannäkönen tokari :)

  VastaaPoista
 16. Mä rakastan sun videoita ja tää on tosi kiva blogi (: sul on oikeesti nii hyvii videoita että sanatkaa ei riitä kuvailemaan, terveisiä hepoille (:

  VastaaPoista