maanantai 13. kesäkuuta 2011

viimeviikon kuulumisia

Moi kaikki lukijat!
Heti ekaks haluun pyytää anteeksi pienestä päivitystauosta!! mulla on ollut vähän kiireitä tässä ja en oo ehtinyt/muistanut kirjottaa tänne blogiin. mutta nyt kun mulla ei oo oikein mitään tekemistä niin kirjotan teille pitkän postauksen :-)

Viimeviikon maanantaina, eli tasan viikko sitten, kävin Bohemialla ilman satulaa maastossa. Aada tuli mukaan jalan kuvaamaan mua, ja päätettiin ottaa pieni Nuppu-poni mukaan juoksentelemaan :) Se kulkee kiltisti vapaana perässä maastossa välillä pysähtyen syömään ja kun toinen hevonen lähtee ravaamaan/laukkaamaan niin Nuppu juoksee vierellä tai perässä ja tuo vähän extremeä mukaan ;)
Ravattiin ja laukattiin metsäpolkuja ja muutama ylämäki. Bohemia oli aluksi tosi rauhallisella tuulella, mutta kun vähän näpäytti raipalla niin vauhtia riitti! Lämmin ilma söi vähän kaikkien energiaa ja Bohemiakin väsyi melko nopeasti :/
Oltiin maastoilemassa joku 45 minuuttia varmaankin. Poni pääsi maastolenkin jälkeen pesulle ja takaisin laitumelle syömään ja nauttimaan kesästä.
Itse kotiin päästyäni aloin tekemään Bohemiasta videota. Aluksi oli hankaluuksia biisin valinnassa, mutta sit löysin pari kivaa biisiä ja pääsin alottamaan editoinnin. Siinä menikin sitten pari kolme päivää sillä inspiraatio hupeni videon edetessä jonkin verran. Pakotin itteni kuitenkin editoimaan loppuun sillä Youtubessa jotkut  tilaajat ei meinanneet malttaa mieltään! Ihan kiva video siitä loppujenlopuksi tuli. Varmaan suurinosa näistä mun lukijoista on youtubelaisia ja moni jo nähneet kyseisen videon joten en viitsi linkittää videota tänne :)


 Lauantaina ratsastin Viksulla ilman satulaa ja kun ilma oli +30 asteista ellei lämpimämpääkin vielä kahdeksan aikaan illalla, päätin lähteä shortseissa ja topissa pellolle. Kaverini Inka (youtubessa ithinkILYforever) tuli muutamaksi päiväksi kyläilemään meille pitkästä aikaa ja hän saikin kuvata meitä :p Kyllähän mä päästin Inkankin Viksun selkään ja uskaltautui hänkin laukkaamaan yhen mäen Viksulla ;)
Otettiin muutamia kuvia vielä ja käppäiltiin tallille. Pesin Viksun korvantaustat ja selkää sillä ruuna hikosi jonkinverran vaikka suhteellisen rauhallisesti otettiinkin (Viksu tosin kävi välillä hieman kierroksilla ;D).
 Talutin Viksun takaisin laitumelle syömään ja samalla portinavauksella suokkivarsa Karkki ja suokkitamma Viivi tallusteli portista pihalle. Onneksi inka oli mun apuna ja juoksenteli Viivin perässä, ite jäin pyydystämään Karkkia joka ei uskaltanut juosta kauas vaan jäi syömään portin ulkopuolelle. Viivi tosin kiersi tallipihan ja lopulta juoksi talliin ja sieltä Viksun karsinaan, josta saatiin karkulainen sitten kiinni.. :)


Sunnuntaina menin Bohemialla ja hyppäsin tammalla ilman satulaa muutamaa estettä :) Aada huomasin Bohemian vatsan alle tulleen jonkinverran haavoja johtuen satulavyöstä, joten tamma saa pitää "satulalomaa" muutaman viikon eli ratsastus tapahtuu ilman satulaa. Tultiin Inkan kanssa puoli kuudeksi tallille ja käytiin kattelemassa hevosia laitumella samalla kun odotettiin Aadaa ja muutamaa muuta tallillaista. Ratsastettaisiin kaikki samaan aikaan, osa hyppäisi ja osa menisi koulua. Hevoset haettiin vähän ennen seitsemää ja alettiin laittaa hevosia kuntoon. Taivaalla lipui kohtin tallia erittäin tummia ja vihaisennäköisiä pilviä ja mua rupesi jo pelottamaan että kohta saadaan vettä ja salamoita niskaan
Kentällä verkkasin Bohemiaa aluksi pitkin ohjin tehden temponvaihteluja niin ravissa kuin laukassa. Bohemia liikkui heti alusta lähtien tosi kivasti ja oli suht reippaan oloinen. Ratsastin paljon pääty-ympyrällä ja taivuttelin ponia pyöreämmälle kaulalle. Laukassa poni meni oikein hienosti ja rennosti, ravissa ei myödännyt niin hyvin mutta muutamia tosi hyviä pätkiä kuitenkin löytyi :)

Alettiin tulemaan vuoronperään pientä punavalkoista ristikkoa ensiksi ravissa, sen jälkeen laukassa. Bohemia hyppäsi esteen erittäin kivasti, välillä isommalla loikalla, välillä taas pehmeästi. Isot loikat johtuivat kuitenkin vain siitä, että en itse osannut laskea askeleita kunnolla ja pidätin ponia liian aikaisin jolloin se joutui ponnistamaan hieman liian kaukaa. Lopussa tuli kuitenkin tosi hyviä hyppyjä. Tämän jälkeen lyhyen sivun keskellä oli harmaapinkki pystyeste, jota hyppäsin aluksi pienenä ettei Bohemia kyttäisi estettä niin paljon ja pääsisi turvallisesti yli. Poni kieltäytyi ekalla kerralla (tultiin aluksi siis ravissa) mutta sen jälkeen tuli tosi hyvin :) Jalkoja piti koukistaa niin hirveästi sillä estehän olisi voinut vaikka syödä pikku B:n!


 Inka nosti sitten esteen korkeammaksi (noin 80-85cm) ja tultiin este ensiksi epäröiden. Poni kieltäytyi ja käytin raippaa jonkinverran näyttäen että kieltäytyminen ei ole sallittua! Käänsin sitten pienelle voltille, nostin uuden laukan ja hypättiin este tällä kertaa puhtaasti ja hienosti! Kehuin paljon ja tulin muutaman kerran heti perään sillä poni rupesi innostumaan eikä enää kytännyt estettä. Jatkettiin sitten punavalkoiselle esteelle, joka oli nostettu noin 70-80cm pystyesteeksi. Bohemia kieltäytyi ensimmäisellä kerralla, joten käänsin pienelle voltille ja tultiin este uudelleen ja puhtaasti yli! Hyppäsin molemmat esteet uudelleen ja viimeinen hyppy oli erinomainen :) Olin tosi ylpeä ponista! 

Lopuksi ratsastin vielä vähän koulua, poni oli tosi herkkä ja eteenpäinpyrkivä ja liikkui tosi nätisti.
Alla on videokooste meidän hypyistä :)

14 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus ja tolla bohemialla on tosi hauskan näköset hypyt :p

  VastaaPoista
 2. teillähän näyttää menevän jo tosi kivasti! :)

  VastaaPoista
 3. tää on ihana, hyvä emmi ja bohe (:

  VastaaPoista
 4. Oi, just kiva postaus, paitsi et mun youtube nick on ithinkILYforever, vinkvink ;)

  VastaaPoista
 5. ainiin sorry inka, nyt on korjattu! :D

  VastaaPoista
 6. ei sitä ponia tarvi hakata vaikka ei yli mene! koittaa vaan uuden kerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bohemiaa ei kyllä hakata missään vaiheessa videolla :) ja poni kielteli ihan vain possuillakseen joten kerran täytyy näyttää kunnolla että tämmönen peli ei vetele ja siksi raipankäyttö yhessä klipissä.

   Nykyäänhän Bohemia hyppää ihan eri tavalla eikä enää kieltele "turhan takia".

   Poista
 7. kyl mää vaa nään kahessakin kohtaa kun sitä lyödään. ja näyttäs siltä et ponilla ei riitä askeleet esteelle... tottakai se harmittaa jos ei onnistu mutta ei ponia noin kuulu rangaista se on ratsastajan vika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tuntisit ponin paremmin, et tulisi valittamaan raipan käytöstä. Tästä on ihan turha jankata sillä asiat ovat nykyään aivan eritasolla kun viime kesänä. Tottakai raipalla hakkaaminen on väärin, mutta edelleenkin ponia ei ole hakattu missään vaiheessa, hakkaaminen on useaa raipalla lyömistä peräkkäin niin kovaa kun kädestä lähtee, tässä muistutin paljon paljon hellemmin, ja lisäksi, videolta ei koskaan näe niin realistisesti kun paikan päällä.

   Poista
 8. no voiha ne asiat ollakkin erillailla mutta ei mua se nyt kiinnosta vaan tuo mitä videolla nään.

  VastaaPoista
 9. mustki on ihana lukee näit vanhoi <3 ::) joo älä välitä tollasist ^^ -.- ootte ihania ja huimasti kehittyny !

  VastaaPoista
 10. kamalaa jos poni joutuu kärsiin tollasseen kohtalon.

  VastaaPoista