tiistai 28. kesäkuuta 2011

esteharjoitukset jatkuivat

Ratsastin Bohemiaponin tänäänkin ja jatkettiin hyppytreenejä vielä tämän päivän :) Tämä oli nyt tämmönen kaksipäiväinen "estekurssi" meille molemmille ja olen tosi tyytyväinen poniin! Hienosti tamma pomppi tänäänkin ja meni jopa esteistä ekalla yrityksellä yli, kieltäytyminen tuli kerran vesimatolle, mutta se olikin ihan ymmärrettävää sillä koskaan ennen Bohemia ei ole sitä hypännyt.
Meillä oli semmoinen erikoisestetunti tänään, eli Aada laittoi meille kolme estettä, yksi oli sateenkaaripysty, esteen alla siis kaksi sateenkaaripeloketta, sitten pelkkä vesimatto maassa ja sen molemmin puolin sokeripalat, ja vielä yksi este joka oli harmaa portti. Siirsimme lopuksi kuitenkin vesimaton portin alle, jolloin esteestä tuli entistä hirvittävämpi!
Aloitin verkkaamaan jälleen ravissa pitkin ohjin molempiin suuntiin tehden vähän tempovaihteluja. Poni oli väsyneempi kuin eilen, mutta eilinen tunti olikin tosi rankka. Hienosti tammasta löytyi kuitenkin liikettä niin ravissa kuin laukassakin. Vähän taivuttelinkin verkassa pyöreäksi ja naks vain poni toimi jo alussa kuuliaisesti. Kehitystä meidän välillä SELVÄSTI tullut ;) 

Hypättiin aluksi vesimattoa joka oli keskihalkaisijalla. Poni kieltäytyi ensimmäisen kerran, peruutin muutaman askeleen että poni olisi hypännyt sen siitä, mutta este oli selvästi vielä liian hurja että aluksi täytyi päästä tutkimaan sitä ennenkuin siitä uskalsi hypätä. Kun poni oli nuuhkinut mattoa hetken, peruutin uudelleen ja nyt Bohe hyppäsi hienosti yli :) Tultiin muutaman kerran uudelleen se, sen jälkeen hypättiin sateenkaarieste ja mentiin ekalla yli. Siitä jatkoimme harmaalle portille ja senkin Bohemia hyppäsi todella kivasti.
Nostettiin hieman esteitä eikä ongelmia tullut. Sitten kun vaihdoimme vesimaton harmaan porttiesteen alle ja estettä nostettiin noin 85cm ellei korkeammaksi, niin poni iski liinat kiinni muutaman kerran. Ei sitten millään suostunutkaan enää hyppäämään! Laskettiin estettä hieman ja eikun uusi yritys ja päästiin sen jälkeen taas muitta mutkitta yli :) Lopuksi tultiin vielä esteitä peräkanaa, mutta Aada laski ne noin 50cm että varmasti mennään yli ja niin että sekä ponille että ratsastajalle jäi hyvä mieli.
Loppuverkassa Bohemia oikein työnsi ravissa itseään ja oli erittäin hyvä kädelle. Lopuksi poni pääsi tallissa pesulle!


Jos muuten ihmettelette, miksen tällä kertaa ole laittanut estekoosteita tunneista, niin syynä se, että aion tehdä lähiaikoina Bohemiasta estekoosteen joka sisältää pelkkää estemateriaalia ja sinne laitan näiden kahden estepäivän materiaalit :)

2 kommenttia:

  1. Missä tallissa hevonen asuu? näyttää tutulta :)

    VastaaPoista
  2. Bohemia asuu Keravalla yhden tytön omalla tallilla :) Voi olla että olet nähnyt ponia joskus jossain koulukilpailuissa tms, on nimittäin ollut nuorempana monissa vaativissakin koulukilpailuissa, kilpaili paljon. Nykyään ei sillä enää kisata koulua, mutta esteitä olisi tarkoitus alkaa kisaamaan :)

    VastaaPoista