tiistai 5. heinäkuuta 2011

päivityksiä

Anteeksi, mulla on taas ollut pieni päivitystauko tässä :( Mutta mulla on ollut paljon ratsastettavaa ja muutenkin tekemistä, joten en ole kerennyt enkä sitten jaksanut kirjoitella. Nyt kuitenkin kerron teille lyhykäisyydessä viimepäivistä.

Viimeviikon torstaina kävin Viksun kanssa pitkällä maastolenkillä lähihiekkakuopilla. Vaikka oli reilusti hellettä ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, niin Viksu oli kaikesta huolimatta erittäin pirteä ja eteenpäinpyrkivä. Käveltiin paljon, mutta silloin tällöin laukkailtiin ja ravailtiin muutamia pätkiä ja hypättiimpä kaksi maastoestettä!
Lenkin jälkeen Viksu oli aivan vaahdossa ja hikinen joten pääsi tallilla kokovartalopesulle (; Ja tarttui minulle matkanvarrelta yksi matkamuistokin; suht isot naarmut, sillä mulla jäi paljas jalka hevosen ja karkean puun väliin, auts.

Lauantaina ja sunnuntaina tein aamutallin Aadalle, sillä heidän perhe oli kisamatkalla. Heräsin vähän yli seitsemän molempina päivinä ja puoli yhdeksältä olin tallilla jakamassa hevosille väkirehut. Sen jälkeen kävin laskemassa laitumille vedet, sitten yhdeksän aikoihin vein hevoset laitumille. Tämän jälkeen siivosin 6 karsinaa ja lopuksi kävin Bohemian kanssa uudella sänkkärillä laukkaamassa! Vähän tehtiin myös töitäkin kentällä, ettei mennyt ihan laiskotteluksi :) Bohemia oli tosi kiva, ja aika reipaskin ja työskenteli hyvin. Kerran täytyi käyttää raippaa vähän reippaammin että poni tajuaa että _kokoajan_ täytyy jatkaa reippaasti. Vastaukseksi sain muutaman korkean pukin mutta pysyin selässä vaikka olinkin ilman satulaa ja melko liukkailla housuilla.

Sunnuntaina tein siis jälleen aamutallin. Hommien välillä kävin kuvaamassa Kaktua ja Futuraa kun he menivät kentällä. Kaikki hommat tehtyäni kävin hakemassa Bohhen laitumelta ja lähdin ilman satulaa aluksi taas pellolle verkkaamaan. Otettiin muutamat ravit ja laukat, sen jälkeen siirryttiin kentälle työskentelemään. Jumppasin ponia ympyröillä, suunnanmuutoksilla, siirtymisillä ja temponvaihteluilla. Muutamat väistötkin kokeilin. Bohemia oli todella hieno ja harmitti ettei kukaan ollut meitä kuvaamassa :-/ Meillä on yhteistyö nyt tosi hyvällä mallilla ja Bohemia liikkuu mukavasti heti alusta lähtien. Jesjes!

Maanantaina hyppäsin Bohemialla kolmen esteen sarjaa. Jokaisen esteen välissä täytyi siis tulla yksi askel. Aloitimme ihan matalista ristikoista, ja hypättiin molempiin suuntiin aluksi ravissa. Aada nosti pikkuhiljaa epäjärjestyksessä esteitä ja ylitimme kaikki puhtaasti ja kieltämättä. Lopussa esteet olivat suunnilleen tässä järjestyksessä: 50cm, 80cm ja 95cm. Viimeinen este nostettiin metriin, mutta Bohemia pudotti molemmilla kerroilla puomin, jolloin laskimme esteen suunnilleen viisi senttiä alemmaksi. Päästiin sen jälkeen puhtaasti ja lopettelin loppuraveilla. Olin eerittäin ylpeä tästä hienosta tammasta, sillä se ei kieltänyt kertaakaan! Ei edes kertaakaan epäröinyt vaan hyppäsi ihan nöyrästi! Toivotaan että poni on nyt vihdoin oppinut, ettei kieltäminen kannata ja hyppää jo ensimmäisellä kerralla :)

 Tänään eli tiistaina ratsastin Viksulla koulua satulan kanssa. Alkuverkka mentiin pellolla, laukkasin ja ravasin muutaman mäen. Viksulla tuntui olevan taas ihan  hirmuisesti energiaa ja täytyi pidätellä ettei ruuna lähtenyt ominpäin sinkoilemaan mihinkään ;)
Kentällä tehtiin paljon voltteja, ympyröitä, siirtymisiä ja väistöjä. Viksu oli heti alusta lähtien hyvin eteenpäinpyrkivä ja joustava edestä. Pyöristyi hyvin niskasta ja kaulasta ja totteli apuja heti. Jopa vasempaan suuntaan, joka on tunnetusti Viksulle vaikeampi, meni tosi kivasti ja Viksu taipui ja pyöristyi ravissa ja käynnissä.
Välikäyntien jälkeen siirryin laukkaamaan pääty-ympyröillä. Viksu nosti hienosti laukan pienillä avuilla ja laukassa asettui, taipui ja rentoutui melkeimpä heti. Laukka ei ollut yhtään nelitahtista vaan pyöri aika hyvin kolmitahtisena. Lopuksi vielä mentiin muutamia raviväistöjä, joita olen tosi harvoin Viksun kanssa treenannut. Ne kuitenkin menivät aika kivasti ja loppuravien jälkeen käytiin vielä pellolla kävelemässä. Yhteensä ratsastin huimat 1h 15 minuuttia! Töitä siis tuli tehtyä kunnolla ja jäi tosi hyvä fiilis tunnista :)
Laukka oli erittäin hyvä :)
Ravi kulki hyvin molempiin suuntiin
 Lauantaina ja sunnuntaina ratsastan pitkästä aikaa Hilariuksen. Sen omistajalla on jalassa tulehdus jonka takia tarvitsee apua hepan liikuttamisessa ja suostuin mielelläni! Ja jos suinkin saan jonkun kuvaamaan meitä, teen jonkun videon meistä Youtubeen ;)

2 kommenttia:

  1. Mä haluun joskus tulla sit kuvaamaan teitä! :D Sillon en viittiny jäädä, kun en ois muuten kerenny nukkua :/ Aina se on just silleen, et kun menee hyvin, kukaan ei pääse kuvaamaan.

    VastaaPoista
  2. Miten usein vuokraat Viksua ja Bohemiaa? Mielenkiinnosta kysyn (:

    VastaaPoista