maanantai 16. toukokuuta 2011

Viksun ja Bohemian ratsastelua

Tänään kirjoittelen vähän sekä Viksun että Bohemian kuulumisia :)
Eli olin lauantaina Viksulla ratsastamassa ja sunnuntaina sitten kävin Bohemialla.

Lauantaina menin siinä hieman 12 jälkeen pyörällä tallille ja siivottuani karsinan ja ruoat laitettuani kipaisin hakemaan Viksun sisälle. Otin siinä vähän videota kun ruuna haukotteli ensimmäistä kertaa niin että mä näen! Olipa ponny hupsun näköinen <3 Aattelin että tänään on varmaan tulossa työläämpi ratsastuskerta sillä Viksu vaikutti väsyneeltä ja silmät painuivat kiinni vähän väliä.
Ratsastelin noin 45 minuuttia sisältäen alku -ja loppukäynnit pellolla. Aluksi tein samoja harjotuksia kuin Ullan tunnilla viikko sitten, eli istunnalla tiivistämistä ja kun hevonen myötää niskasta, myös ratsastaja rentoutuu. Viksu oli todella hyvä ja reagoi apuihini nopeammin kuin viimeksi. Siirryin työskentelemään ravissa ja pikkuhiljaa Viksu myötäsi niskasta kokoajan paremmin myös ravissa, vaikka mitä nopeampi tahti, sitä vaikeampaa Viksun on myödätä sillä lihakset ei ole enää niin taipuvaiset kuin nuoremmilla ja elastisemmilla hevosilla :) Vaihtelin välillä suuntaa ja otin lisättyä ravia halkaisijalla. Viksu oli oikein kivalla tuulella ja asteli reippaasti eteenpäin.
Laukassa ei ollut niin hyvä kuin viimeviikolla. Askel oli aika nelitahtista ja takamoottori ei toiminut niin hyvin että olisin voinut ottaa pidätteitä etupään kevenemiseksi. Muutama suht hyvä pätkä kuitenkin löytyi ja annoin hetkeksi pitkät ohjat.

Välikäyntien jälkeen siirryin taivuttelemaan pääty-ympyröillä. Alussa Viksu oli mainio ja kevyt edestä takapään myös toimiessa. Mutta sitten tapahtui jotain että Viksu ei enää rentoutunutkaan vaan kulki pää ylhäällä ja oli melko kova suusta vaikka yritin taivutella ja myödätä. En tiedä mitä tapahtui :-/ Tuli sieltä muutama hyvä pätkä muttei ollut ollenkaan niin hyvä kuin alkutunnista.
Viksulla on ollut välillä taas vähän lihasjäykkyyttä, johtuneeko sitten siitä :(:


Sitten Bohemian vuoro!
Sunnuntaina kävin taas ratsastamassa tammalla ja oli mukava tunti. Aluksi hyppäsimme pientä sarjaa jotta poniin saatiin puhtia. Alkuverkassa tultiin puomeja niin ravissa kuin laukassakin. Sen jälkeen siirryttiin hyppäämään sarjan toista estettä viistosti. Bohe hyppäsi esteen useaan otteeseen tosi kivasti, tosin itse en osannut aina laskea askeleita oikein joten osa hypyistä oli ihan epämääräisiä :D
Sitten hypättiin suoraa linjaa. Alku ei alkanut vakuuttavasti sillä Bohemia kielsi sarjan ensimmäiselle esteelle moneen kertaan vaikka kuinka yritin patistella! Mutta mulla ei voimat riittänyt jostain syystä tarpeeksi joten Aada tuli vähän jelppimään juoksutusraipan kanssa :D Johan poni hyppäsi tämän jälkeen oikein kivasti molemmista suunnista!
Sitten siirryimme kouluratsastuksen pariin ja harjoiteltiin kokoamista kaikissa askellajeissa. Aluksi ratsastin pääty-ympyrällä ponin rennoksi pyöreälle kaulalle niin ravissa kuin laukassa. Bohemia alkoi pikkuhiljaa liikkumaan oikein kivasti ja rentoutui. Aada tuli sitten keskelle juoksutusraipan kanssa ja laitettiin poni "tanssimaan", eli niin että bohemia joutui kantamaan jaloillaan itseään oikein kunnolla ja tanssahtelemaan korkein askelin, aivan kuten piaffessa. Tuntui mahtavalta istua kyydissä! Harjoiteltiin myös laukassa vähän samaa, mentiin ihan pienellä ympyrällä koottua laukkaa, melkein kuin laukkapiruettia. Ekaks kerraks sujui ihan kivasti ja tuli muutamia tosi hyviä pätkiä.
Alla on video jonka tein tänään loppuun, se on siis kooste eilisestä päivästä. Toivottavasti pidätte ja kommenttia olisi kiva saada!

3 kommenttia:

  1. Toi video Bohemiasta on iiiiiiiihana :D

    VastaaPoista
  2. Miltä tallilta toi Bohemia on? aattelin et oonkohan nähny ton joskus, näyttää tutulta....

    VastaaPoista
  3. Bohemia asuu yksityistallilla Keravalla :) Voi olla että oot nähnyt sitä joissain kisoissa.

    VastaaPoista