maanantai 23. toukokuuta 2011

Esteitä ja koulua

Kirjotan tänään kaksi omaa tarinaa, toinen on Viksusta ja toinen Bohemiasta. Näin tarinoista ei tuu liian pitkäveteisiä luettavia :)

 Torstaina ja lauantaina ratsastelin Viksulla. Torstaina hyppäsin Roosan avustuksella ilman satulaa ja oli huisin kivaa! Roosa teetti meille kinkkisiä askelharjoituksia ja tiukkoja kurveja. Viksusta kuoriutui alkutreenin jälkeen oikea estehevonen, joka kuumui ja ratsastajan täytyi pidätellä kunnolla ettei hevonen kaatunut mutkissa tai ratsastaja muksahtanut selästä ;)
Tultiin aluksi korotettua puomia jyrkistä kohdista. Välillä askeleet menivät miten sattuu, mutta kun tuli muutama hyvä pätkä, siirryttiin tulemaan pientä rataa. Alussa Viksulla oli taas pilkettä silmäkulmassa ja muutamaan otteeseen meinasin pudota jekkuilujen takia! Loppua kohden Viksu kuitenkin rupes keskittymään paremmin ja hypytkin onnistui heti ensimmäisellä kerralla :)
Mentiin lopuksi laitumelle ratsastamaan, ja hypättiin yksi maastoestetukki joka on tuotu laitumelle hypittäväksi. Aluksi kävin näyttämässä Viksulle estettä, ettei keksi mitään temppuiluja. Sen jälkeen tulin tukin ensin ravissa, sen jälkeen laukassa. Baanasin myös yhden pitkän sivun muutamaan kertaan :D Lopuksi vähän temppuilin selässä, ja yritin nousta seisomaan pepun päälle. Epätoivosta se oli ja meinasin jo luovuttaa, sillä aina jalka lipes ja kerran tipuinkin kun en kerennyt nappaamaan mistään kiinni! No, lopuksi mut palkittiin ja pääsin kuin pääsinkin seisoma-asentoon!

Lauantaina  menin noin 45 minuuttia kouluratsastusta. Viksu oli rauhallisen ja uneliaan oloinen sillä ilma oli lämmin ja aurinkoinen tuona päivänä. Osasyynä saattoi olla myös se että pari päivää Viksulla on ratsastettu aika rankasti ja perjantai-iltana tallin koko lauma pääsi maistelemaan tuoretta ruohoa laitumelle! Hain siis tallille tultuani Viksun laitumelta ja vein toiseen karsinaan siksi aikaa jotta pystyin siivoamaan Viksun oman karsinan.
Kuntoon laitettuani hyppäsin satulaan ja alkukäyntien aikana Viksu vaikutti tosi jäykältä ja ikäänkuin "hoiperteli" eteenpäin. Vaan kunhan kentälle päästiin verryttelemään niin herra liikkui oikein kivasti ja letkeästi eteenpäin :) Taivuttelin ja asettelin paljon niin volteilla kuin ympyröilläkin. Kun ponny oli kunnolla vertynyt niin alkoi liikettäkin löytymään ja hakeutui mukavasti pyöreälle kaulalle. Ei ehkä niin hyvä kuin yleensä, mutta hyvä kuitenkin! Tehtiin kolmikaarista ja vähän puolipidätteitä + istunnalla tiivistämistä. Lopuksi laukkasin pääty-ympyröitä ja pyrin saamaan Viksua rennoksi edestä, mutta kaikki muu ympärillä tuntui olevan kiinnostavampaa kuin työnteko joten pää pysyi ylhäällä eikä ruuna oikein taipunut niin hyvin kuin olisin halunnut. Muutenkin hirnahduksia tuli tunnin aikana useaan otteeseen!
Loppukäynnit menin pellolla, sen jälkeen vein talliin ja pyyhin sienellä hikisimmät kohdat. Hetkeksi kun lähdin tallikoppiin, alkoi kova hirnuminen perään; "Älkää jättäkö!" :D Vein Viksun sitten ulos ja hetihän täytyi päästä piehtaroimaan itsensä likaiseksi!

2 kommenttia:

  1. varmaa siisti hypätä ilman satulaa=)) eiks viksu tee mitää vaik temppuilisit selässä? syö vaa nätisti=D

    VastaaPoista
  2. Viksu on niin kiltti ja rauhallinen ettei se edes korvaansa letkauta vaikka pomppis selässä :) ja ilman satulaa hyppääminen on kyl kivaa, mut viksun kans täytyy olla tarkkana ettei se vedä päätä alas niin paljon että kyydistä tippuu :)

    VastaaPoista