sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Koulutunnilla

Ah, ihana kesä on jo iiihan ovella! Eilen oli todella lämmin ilma ja ihana ratsastaa lämpimässä säässä :) Kentän pölinä vähän häiritsi, mutta muuten oli tosi hyvä ratsastaa :)

Tallille pyöräilin jo joskus 12.30, sillä tallilla alkoi kolmelta laiduntalkoot, joista kuitenkin livistin muiden menojeni takia.. D: Tallitöiden jälkeen hain Viksua ennen taas tammavarsan talliin, joka kerran yritti tulla päälle! Taitaa pikkutammalla olla uhmaikä päällä ;) Sitten vasta hain Viksun sisälle ja laitoin ponnyn kuntoon. Pölyä irtosi vaikka kuinka paljon ja joissain kohti karvaa oli märkiä länttejä joita sai hinkata pitkään pois!
Tarkoituksena mulla oli ratsastaa itsenäisesti mutta kuulin että nykyinen 'ratsastuksenopettajani' sekä Hilariuksen omistaja oli tulossa pitämään tuntia Putteponille ja hänen omistajalleen joten ajattelin että noh, minäkin voisin tulla pitkästä aikaa valvovan silmän alle ratsastamaan :)
Niimpä alotimme tunnin aluksi pitkin ohjin ravailulla molempiin suuntiin. Viksu oli reippaan ja kuuliaisen oloinen heti alusta asti. Alkuverryttelyn jälkeen alettiin tekemään istuntaharjoituksia. Pääty-ympyrällä ensiksi käynnissä täytyi istua satulassa kaikki raajat täysin rentoina ja myötäilevinä. Sen jälkeen otettiin hieman ohjia käteen ja tiivistettiin istuntaa ja pidettiin hyvä tuntuma hevosen suuhun.Kun hevonen myötäsi niskasta, samantien myödättiin ohjasta ja rentouduttiin. Tätä harjoitusta teimme hetken aikaa, kunnes hevonen oli herkistynyt kunnolla ja tajunnut jutun idean. Samaa hommaa jatkoimme käynnin jälkeen myös ravissa. Viksulla oli hieman ongelmia myödätä ja rentoutua, sillä ikä alkaa olla jo pieni este, ettei lihakset ole enää niin joustavat kuin nuorempana. Kiitettävästi herra kuitenkin selviytyi pikkuhiljaa, mutta töitä sai tehdä!

Välikäyntien jälkeen palattiin jälleen pääty-ympyrälle ja alettiin taivuttamaan kaulaa kunnolla 'äärirajoille' asti aluksi sisälle päin, sen jälkeen ulospäin. Tämän Viksu osasi oikein mainiosti sillä taivuttelen Viksua joka ratsastuskerralla paljon. Opettajakin kehui että Viksu taipuu todella mukavasti ja yllättävän hienosti :)
Itselläni on kuitenkin petrattavaa käden elastisuuden kanssa, sillä jään opettajan mukaan helposti passiiviseksi kädestä, en siis ole kuitenkaan kova kädellä, mutta saisin vielä hiukan enemmän myödätä kättä hevosen liikkeen mukaan. Tätä harjoittelimme jonkin aikaa ja käden liike alkoi pikkuhiljaa parantua.
Lopuksi laukkasimme vielä molempiin suuntiin ja sain Viksun tosi hyvin rennoksi edestä ja laukkaamaan pyöreää laukkaa vaikka hän oli selvästi jo väsy; tulihan tunnille mittaa jopa 1,5 tuntia!

Ulla (opettaja siis) kehui, että Viksu on yllättävän hyvässä kunnossa! Se ei ole enää pelkkä lihava puskaponi vaan taipuisa ja kivasti liikkuva hevonen :) Näistä sanoista olen ylpeä sillä se on osittain minunkin ansiota, sillä olen treenannut Viksun kanssa koulua tosi paljon talvesta lähtien ja ollaan Viksun kanssa saatu kehuja lisäksi Viksun omistajalta :) Hyvä me!

4 kommenttia:

 1. Viksu on luonteeltaan vähän samalainen kun Mustakin,Mustakin rakastaa ruokaa :DD Mutta tää sun blogi on tosi kiva tykkään! :)

  VastaaPoista
 2. Tää sun blogi on kiva ! (: mutta tää tekstien fontti on vähä epäselvä ;S

  VastaaPoista
 3. aijaa, omaan silmään ei näytä epäselvältä :/ noh, täytyy katsoa jos vaihdan sen jossainvaiheessa mikäli muidenkin silmään näyttää epäselvältä :)

  VastaaPoista
 4. hyvä fontti kiva:)

  VastaaPoista