keskiviikko 4. toukokuuta 2011

hurjaa kehitystä!

tänään kävin ratsastamassa taas viksulla :) täytyy sanoa, että oli kyllä varmaan paras ratsastus ikinä! kyllä tuli  hevosen selässä muutama onnen ja ilon kyynel, sillä ennen niin pullea [no, onhan se vieläkin.. ;)] suokkiputte muuttui allani kootuksi ja herkäksi ratsuksi! noh, alotetaanpa kuitenkin siitä, kun tulin tallille..

eli koulun jälkeen syötyäni poljin tallille siinä puoli viiden aikoihin. tallilla laitoin ruoat ja tällä kertaa mun ei tarvinnutkaan siivota viksun karsinaa sillä omistaja oli sen epähuomiossa jo siivonnut :D siispä hain ensin viksun tarhakaverin, suokkivarsa karkin, sisälle ja sen jälkeen hain viksun ja laitoin sen tarhojen vieressä olevalle puomille kiinni. kyllä oli hankala sitoa riuhtova hevonen kiinni, joka kokoajan yritti päästä syömään vihreää ruohoa maasta! napsin muutamia kuvia viksusta, ja alla yksi, varmaan parhaiten onnistunut (silti aika epäedustava) kuva ;D

puin viksulle harjauksen jälkeen suitset ja hyppäsin ilman satulaa selkään. aluksi kierrettiin pellolla ja laukattiin muutama mäki ylös. viksulla oli hurjasti energiaa ja oli hyvin lähellä etten muksahtanut alas! viksu nimittäin laukan jälkeen pysähdyttyään kiskasi rajusti päänsä maahan ja rupesi syömään (; mentiin sitten 'alkuverkan' jälkeen kentälle joksikin aikaa tekemään kunnolla töitä.
aluksi tehtiin paljon voltteja kulmissa ja siirtymisiä, jotta sai ponnyn kaulan vetreäksi. pikkuhiljaa alkoi se takapää toimimaan ja kaula pyöristymään käynnissä, joten siirryin työskentelemään ravissa. samoja voltteja tehtiin myös tässä askellajissa ja vaihdettiin suuntaa muutamaan otteeseen. viksu kulki kokoajan pehmeänä ja pyöreänä. laukkasin myös muutaman kierroksen molempiin suuntiin vähän pidemmällä ohjalla, jotta hän sai kunnolla venyttää itseään.
välikäyntien jälkeen mentiin vähän väistöjä ja laukattiin aina pääty-ympyrä. oikeassa kierroksessa viksu kokosi itseään muutaman kerran oikein kunnolla; astui takajaloilla alleen, nosti niskaansa ja selkäänsä. tässä vaiheessa meinasi silmät pullahtaa päästä, sillä en olisi uskonut että viksu pystyy vielä tässä iässä kokoamaan itseään varsinkaan laukassa ! samalla kiukutti ettei mulla ole vielä kameraa jolla olisi ikuistanut tämän hetken!! >:( noh, ensiviikolla sitten lupaan että saan jonkun kuvaamaan meitä!
väistöjen ja laukkojen jälkeen ravailin hetken lyhyellä ohjalla ja pikkuhiljaa löysäsin jotta viksu sai venyttää itseään eteen-alas. loppukäynnit käytiin kävelemässä pellolla.

näin puolentoistavuoden säännöllisen ratsastuksen jälkeen olen alkanut huomaamaan meidän kehityksen! viksu liikkuu minulla nykyään aivan erilailla kuin esimerkiksi alle vuosi sitten. mun pitääkin tehdä joku kehitysvideo meistä tai laittaa ennen - nykyään kuva, kunhan se mun uus kamera nyt tulisi.. :)

6 kommenttia:

 1. Hirveästi tullut sulle lukijoita lyhyessä ajassa! Itsekin aloitin lukemaan blogiasi ;D Sun täytyy kyllä oikeasti tehdä joku kehitysvideo, haluan nähdä! Miten muuten ton rasti ruutuun-tykkäysgallupin pystyy tekemään? En oo ite löytänyt siihen mitään keinoa ja se tuntuu nykyisin olevan melkein kaikilla.

  VastaaPoista
 2. Joo, itsekkin hämmästyin että kylläpä on noita lukijoita tullut vaikka kuinka paljon :D
  Ton tykkäysjutun saa, kun menet hallintapaneeliin, sieltä "ulkoasu", sitten siinä missä pystyt vaihtamaan tekstien ja lukijoiden yms. paikkoja, niin klikkaat sitä blogitekstiä ja siellä on niitä asetuksia :-)

  VastaaPoista
 3. ihana ulkoasu!! ja hyvä blogi!<3:)

  VastaaPoista
 4. nyt sulla menossa toka blogimerkintä, ja alottanut blogin alkuviikosta (vai loppuviikosta?) kummiskin .. tosi paljon lukijoita ja tekstikin sellasta että tätä blogia on pidetty jo iät ja ajat :) (+ ulkoasu)
  Ihan siis uskomatonta, ihan pakko lisätä vielä tää sun blogis suosikkeihin xD

  VastaaPoista
 5. voi kiitoksia kummallekkin teistä :) ulkoasu on vielä vähän kesken mutta yritän tehdä sen valmiiksi :)

  VastaaPoista
 6. sanompa minäkin että lukijoita on sulla ihan hirveästi, mutta miksipäs ei tälläisellä blogilla olisi ? :D aw, ihana. kumpa itekki osais :'p

  VastaaPoista