sunnuntai 8. toukokuuta 2011

estetunti bohemialla

aattelin että voisin alkaa kirjottaa myös bohemiasta juttuja tänne blogiin! :) että tää on nyt sitten viksun JA bohemian blogi.

tänään hyppäsin bohemialla ensimmäistä kertaa, ja täytyy sanoa että oli huisin kivaa ja poni on aivan mahtava hypätessä! ei mikään helppo ja pieni epävarmuuden poikanen minussa johti siihen että bohemia kielteli jonkin verran.
alkuverkan jälkeen tultiin aluksi ristikoita. heti ensimmäisellä kerralla bohemia kieltäytyi, sillä en ollut tarpeeksi vaativa ja tuonut sitä tarpeeksi reippaasti esteelle. noh, tultiin sitten uudelleen ja nyt hyppy onnistui hyvin :) hypättiin sama este muutamaan otteeseen jonka jälkeen tultiin kyseisen esteen vieressä oleva este joka oli lävistäjällä. tämän bohemia hyppäsi ensimmäisellä kerralla! hypättiin sen jälkeen muutaman kerran esteet peräkkäin.
seuraavaksi oli vuorossa sarja, jonka väliin oli tarkoitus mahtua kaksi askelta. bohemialla on kuulemma tapana kytätä sarjan seuraavaa estettä, mutta tällä kerralla se hyppäsi rehellisesti molempien esteiden yli pienen kannustuksen voimalla. ilmavaraa ponilta löytyy ja vaikka alla olikin aluksi noin 50cm esteitä, tuntui kun hyppäisi paljon korkeampaa!
tulimme nämä kaikki esteet peräkkäin pienenä ratana, ja bohemia hyppäsi kuin vanha tekijä; ei kieltänyt eikä juurikaan kytännyt :) 
vaihdoimme sitten rataa hieman haastavammaksi ja ponikin alkoi epäröidä heti. ensimmäiselle esteellä, joka hypättiin vinottain ja oli sarjan eka este, bohemia kieltäytyi suunnilleen kolme kertaa, kunnes hyppäsi melkein paikoiltaan esteen :D jatkettiin matkaa lävistäjäpystylle ja poni kieltäytyi siinäkin syystä että en ollut antanut tarpeeksi selviä ohjeita että kumpaa estettä täytyy hypätä , sillä esteet olivat ihan vierekkäin. sain ponin seuraavalla kerralla yli ja loppurata sujuikin hyvin :) korkeimmillaan esteet olivat siinä 80cm paikkeilla.

lopuksi tultiin vielä kahdeksikkoa yhdellä esteellä, jonka päällä täytyi vaihtaa laukka. bohemia osasi tämän homman tosi hyvin ja siirryin loppuravailemaan.
tallissa ponny pääsi suihkuun ja sekä minä että ratsu olimme ihan poikki tunnin jälkeen! :D mutta kivaa oli, kiitos aadalle kuvista ja tunnista :)

6 kommenttia:

 1. "Sonja kirjoitti.. ihania kuvia! :)" Ja minkä ikänen Bohemia on?

  VastaaPoista
 2. hyvii kuvii, voisit laittaa viel pikkusen enemmän niit?=))

  VastaaPoista
 3. Kiitos kaikille!
  Ja joo, lisäilen vielä vaikka muutamia kuvia :)
  Bohemia on noin 16 vuotias poni. Täytyykin tehdä oma sivu tammalle niin sieltä voitte lukea lisää :)

  VastaaPoista
 4. Heij, ihana tää sun blogi ja kuvat jne. Sanoit itse, tuolla, että katsoit muiden blogeja, kun ovat niin hienoja jne, niin kyllä sulla on hienoin blogi mitä oon nähnyt, ja on tosi kiva kun jaksat kirjotella ja laitella kuvia, ilo katsella (: <3! T: Nelli

  VastaaPoista