tiistai 26. toukokuuta 2015

oikea ravitempo

Nämä muutamat tulevat postaukset julkaisen viimeisen kuukauden ajalta, jolloin blogi piti taukoa ja luonnollisesti materiaalia en ole julkaissut missään :)

Palataan ajassa vappuaattoaamuun, jolloin olimme Teemun kanssa Adan valvovan silmän alla. Nyt kun perusasiat kuten pyöreys ja rentous sujuvat heti alusta lähtien, halusin päästä tunnille oppimaan taas vähän uutta ja parempaa ratsastusta. Tällä kerralla keskityimme pääasiassa ravityöskentelyyn ja hyvän tahdin löytämiseen. Hienosäädimme ravia oikein kunnolla volteilla, suunnanmuutoksilla ja kokoamisilla.

Teemun selän rentous ja rehellinen työskentely on pitkän ja perusteellisen työn takana ja vaikka se olisi niskasta pyöreä, selkä ja takaosa ei välttämättä ole täysin mukana. Aiemmin olemme keskittyneet vain tasapainoisen, rennon ja pyöreän työskentelymuodon löytämiseen, mutta nykyään kun pelkästään niskan pyöreyden saamiseen ei kulu ikuisuutta, pystymme keskittymään parempaan selän ja takajalkojen käyttöön. 

Siispä alkuverryttelyiden jälkeen aloimme heti tositoimiin ja siirryimme työstämään ensin ravia rennoksi ja pyöreäksi. Keskityin siihen, ettei Teemu pääse karkaamaan istunnan alta vaan malttaa odottaa apuja hitain mutta aktiivisin raviaskelin. Taivuttelin volteilla muistaen hyvän ulkoavun tuen vaihdellen välillä suuntaa. 

Kuuliaisuuden ja rentouden hakemista hitaalla ravilla


Saavuttaessani rentouden ja kuuliaisuuden, aloimme tekemään kahdeksikkoa isolla ympyrällä. Tarkoituksena oli keskittyä käännöksissä sisätakajalan aktiiviseen työntöön napauttamalla sisäpohkeella kylkeen käännöksen aikana. Oikomista ei saanut tapahtua vaan Teemun oli tarkoitus pysyä tasaisena pohkeen ja ohjan välissä. Tämä tuotti alkuun vähän kiemurtelua ja puskemista sisäpohjettani vasten, mutta sinnikkyys jälleen palkittiin ja saatiin ne takajalat kunnolla hommiin! Oli hienoa tuntea miten takaosa laskeutui ja niska nousi korkeimmaksi kohdaksi. Ravista löytyi ihan uusi tahti ja rytmikkyys ja yllättäen satulassa oli hyvin helppo ja tasainen istua! 

Takajalkojen aktivoimista volteilla
Näin kirjoitettuna on hyvin vaikea selittää tämä ravin rytmikkyyden ero "entiseen" verrattuna, mutta kuvista huomaa hyvin miten Teemu käyttää takaosaa ja selkää eri tavalla kuin esimerkiksi talven kuvissa :)

Pitkä ravityöskentely vaatikin Teemulta sen verran paljon voimia, että laukassa työstin sitä pidemmässä muodossa isolla ympyrällä. Olin todella tyytyväinen tunnin saldoon ja kyllä se vaan on aina yhtä siistiä löytää tutusta hevosesta puolia joita en ole ennen saanut esille :)


6 kommenttia:

 1. On se kyllä kommee ponski, ja sinä taitava ratsastaja :)

  VastaaPoista
 2. Eikö sulla ikinä häiritse/ ärsytä/ ahdista käydä kaverisi tunneilla? Itse en voisi kuvitella että kaverini olisi samalla opettajani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En näe mitään syytä miksi ahdistaisi :) Olen oppinut Adan avulla enemmän kuin kenenkään muun ja pidän hänen tyylistään opettaa. Kaverille viitsii myös turhautua jos jokin juttu ei heti onnistu (;

   Poista
 3. Upean näköistä touhua! Olette kehittyneet silmissä! Näyttääkö vain, vai kulkeeko Teemu hieman kuolaimen alla? Mahtavaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Teemua ratsastetaan tarkoituksenmukaisesti vähän syvemmässä ja matalammassa muodossa, sillä silloin se käyttää itseään parhaiten koko kropastaan. Tottakai välillä nostetaan myös ylös, mutta vain hetkittäin sillä sen lihaskunto ei ole vielä paras mahdollinen.
   Hyvää kesää myös sinne!

   Poista