keskiviikko 25. helmikuuta 2015

onnistunut koulutunti

Teemun kanssa jatkamme hyvää draivia ja onnistuneita ratsastuskertoja :) En kuitenkaan halua liikaa hehkuttaa, sillä olen tämän kyseisen heppasen kanssa oppinut että sitä takapakkia voi tulla nopeammin kuin aavistan. Haluan nyt kuitenkin nauttia tästä ihanasta tunteesta ja en voi kun toivoa että Teemun hyvä ratsastettavuus jatkuu läpi vuoden!

Maanantaina juoksutin Teemua sivuohjilla, eilen sillä ratsasti eräs toinen nainen ja tänään oli vuorossa Adan koulutunti. Kerron kuvien kera (joita tulikin paljon!) tunnista paremmin.
Alkuun käyntitaivutteluja volttien avulla ja mun täytyi keskittyä hyvään ulko-ohjan tuntumaan, jottei Teemu kulje ainoastaan taipuneena oikealle. Se tykkää jättäytyä oikeasta ajoittain jopa tyhjäksi ja olla linkussa, mutta hyvällä ulko-ohjan tuntumalla sain jumpattua sitä kantamaan itseään suorempana.Laukassa jatkoimme samaa tehtävää, eli laukkavoltteja ulko-ohjan tuki säilyttäen. Teemu pisti hetkittäin hanttiin ja jännitti niskaansa, jolloin mun oli hyvin vaikea päästä istumaan kunnolla satulaan. Taivutteluja ja painavaa istuntaa kärsivällisesti, niin saatiin Teemu pikkuhiljaa putoamaan hyvään laukkamuotoon. Siitä huolimatta mun oli vaikeaa istua täysin satulassa, argh!Laukkojen jälkeen siirryimme ravissa tekemään samaa tehtävää, jotta kaikissa askellajeissa hevonen saataisiin joustavammaksi, rennommaksi ja käyttämään lapojaan. Ravi sujui tänään kaikista parhaiten ja Teemua olikin aika helppo työstää ravissa. Hyvä muoto säilyi oikeastaan kokoajan, ajoittain jännittyneisyyttä ja itse jäin pitämään vähän liikaa taivutusta, mikä heti laittaa myös Teemun painamaan kädelle. Kun muistin nopeammat hellittämiset, Teemukin pysyi pehmeämpänä :)
Välikäyntien jälkeen suunnanvaihdos vasempaan ja eikun laukkaamaan. Tämä on Teemun vaikein suunta, sillä sen selkälihaksisto on heikompi vasempaan ja vaatii ratsastajalta paljon tukea, jotta jaksaa kantaa itseään pehmeässä muodossa. 
Alku olikin taas hankalaa vaikka se ei missään vaiheessa ollut painava kädelle. Enemmänkin kyljet kovettuivat ja Teemu jäi laukkaamaan paikalleen. Aloimme siis taivuttamaan Teemua ensin ulospäin, jonka jälkeen pikkuhiljaa ulko-ohjan tuella käänsin sisätaivutukseen. Muutamien vaikeiden kierrosten jälkeen Teemu taipui hienosti sisälle säilyen pehmeässä muodossa. Tosin mitähän noi mun kädet tekee, hahah.. Kädet alemmas ja vähän lyhempi ohja, Emmi!

Laukkojen jälkeen ravissa vielä työskentelyä molempiin suuntiin vaihdellen useasti suuntaa :) Teemu liikkui kevyttä, rentoa ja isoa ravia ja mun oli äärettömän helppo istua syvällä satulassa! Heti, kun Teemu on rento selästä, sen ravissa tuntuu kuin istuisi keinuhevosen kyydissä. Niin tasaista ja matkaavoittavaa. 
Hienon hevosen pilaa ratsastaja jonka ryhti on kaikkea muuta kuin kaunista katseltavaa! Jotenkin olin niin fiiliksissä Teemun toimiessa niin hyvin, että unohdin kokonaan miten minun kuuluisi siellä istua.

Näihin kuviin ja tunnelmiin, palataan toivottavasti pian!

10 kommenttia:

 1. Vou miten upee Teemu! Sille on tullut tota lihastakin ihan kivasti lisää :) Hyppäätkö muutes juuri koskaan Teemulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on tullut! :) En hyppää Teemulla, sillä hyppää joko omistaja tai hänen kaverinsa.

   Poista
 2. Voi että ootte hienoja! Ihana Teemu :) voi että kun itsekkin pääsisin ratsastamaan.

  VastaaPoista
 3. hienosti meette! :)

  VastaaPoista
 4. maneesikuvat kärsivät aika paljon kun laitat niitä mustavalkoisiksi, mutta muuten oli tosi kiva postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa laitoin kyseiset kaksi kuvaa mustavalkoiseksi juurikin sen takia, että ne näyttivät värillisinä vielä huonommalta (kuvat siis alkuperäisenä olivat heikkolaatuisia ja rakeisisia) :) Mustavalkoisuus omaan silmään vähän tasoitti kuvaa.

   Poista
 5. Tuossa käynnissä ja laukassa teemun pää on selvästi luotiviivan takana ja sen niska ei ole korkeimpana kohtana. Hevonen on selvästi jännittynyt ja painaa kädelle. Tuo ensimmäinen mustavalkoinen kuva käynnissä on ainoa missä meno näyttää suht hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sieltähän tuli niin ammattimainen analyysi että ;) Kiitos vaan kommentistasi, mutta sinulla ei ole käsitystäkään minkä vuoksi Teemua juuri nimenomaan tulee ratsastaa normaalia syvemmässä muodossa. Kyllä me siltä ajoittain myös korkeampaa muotoa vaadimme, mutta sitä emme tällä kertaa hakeneet.

   Poista
  2. Eikun juuri matalempaa muotoa, suorempaa

   Poista