torstai 30. lokakuuta 2014

lomalla thaimaassa

Oikein mainiota torstaipäivää kaikille!

Allekirjoittanut on viime sunnuntaina palaillut aurinkoisesta ja lämpimästä säätilasta tänne Suomen koleaan ja harmaaseen loppusyksyyn. Voitte kuvitella että olisi tehnyt mieli ottaa menolippu samantien takaisin Thaimaahan laskeuduttani koneella sateiseen ja hämärään Suomeen.. Onneksi mieltä lämmittää edelleen kuvat ja videot lomalta joiden pariin voi aina palata kun meinaa syysmasennus viedä voiton!

Olisi ollut kiva tulla hetimmiten postailemaan teille kuulumiset lomalta ja muualta, mutta viiden tunnin aikaero, toisinsanoen jet lag, pisti aivot ihan sekaisin ja väsytti todella paljon! Olisi tehnyt mieli mennä nukkumaan jo viiden-kuuden aikaan iltapäivällä ja herätä aamuneljältä, mutta eihän niin voinut tehdä vaan oli sinnikkäästi valvottava Suomen aikaa. Nyt alkaa rytmi tasoittumaan ja koulussakin jaksaa keskittyä vähän paremmin :)





















Olin tosiaan kahden viikon Thaimaan lomalla, mistä teki jännittävämpää se etten ollut koskaan käynyt Thaimaassa. Koko maa oli ihan vieras paikka ja pienimuotoinen kulttuurishokki iskikin saavuttua lentokentälle.

Kierreltiin kaverini kanssa Bangkokissa, Pattayalla, Krabilla ja Phuketissa. Oli hauskaa vähän reissailla ympäriinsä ja käydä suurinpiirtein kaikki isoimmat lomakohteet läpi. Nukuimme aina yhden yön per hotelli/majatalo ja siirryttiin seuraavaan paikkaan. Ensimmäinen viikko pistikin väsyttämään, sillä maa oli niin erilainen mihin on tottunut ja joutui olemaan kokoajan ns. skarppina, varuillaan ja ihmeteltävää oli!



Kerkesimme käymään ainoastaan yhdellä saarella, Koh Bodalla, sillä paloin siellä pahasti sekä naamasta että olkapäistä jolloin yksi päivä pyhitettiin ainoastaan sisätiloissa olemiseen. Miks en laittanut aurinkorasvaa?! Noh, enskerralla viisaampana ;)







Thaimaalainen ruoka oli aivan mahtavaa ja sitä söinkin oikein hyvällä ruokahalulla joka kerta. Kaikenlisäksi nuudelit, kana ja kasvikset ovat sen verran kevyitä ettei tullut vedettyä itseensä ihan ähkyyn! Olihan sitä kuitenkin pizzaakin syötävä parina iltana, sen jälkeen ei voinutkaan niin hyvin.. (;




Vaikka reissu olikin tosi jees, oli silti mukava palata Suomeen kavereiden ja hevosten pariin :) Kaksi viikkoa ilman yhdenkään hevosen näkemistä ja ratsastamista teki kyllä veronsa ja ikävä hevosen selkään oli todella suuri.. Onneksi asia korjaantui tänään päästessäni liikuttamaan Putte-ponin ja viikonloppuna mahdollisesti rakas Teemu on myös kuvioissa <3

Koostin teille vielä yksinkertaisen pätkän lomalla kuvatuista pätkistä. Ne menevät suurinpiirtein aikajärjestyksessä. Toivottavasti se ei aiheuta kenellekään matkakuumetta..hih. Palaillaan seuraavalla kerralla hevosten parissa!

38 kommenttia:

  1. Onneksi lähen jouluksi kaverin kanssa Phuketiin, ei tarvi olla täällä :D Tosi upeen näköstä, pakko vielä kysyä että onko tämä ihminen jonka kanssa olit tuolla niin poikaystäväsi ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä mieluusti karkaa ulkomaille näin pimeän aikoihin (; Ja kaveri on.

      Poista
  2. Ei vitsi mun iskä varmaan lensi teidät thaimaasta suomeen kun sekin sieltä tuli jos tulit siis finnairin lennolla :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen sama ano kuin äskeinen nii oli hauska nähdä että kävit tuolla aivan samassa paikassa missä noita borsuja oli kuin mrkin käytiin. Mr tosin lähdettiin vielä norsujen kyydissä matkalle :)

      Poista
    2. Aijaa, hyvin lensi ;) Multa jäi norsulla ratsastus tällä kertaa välistä mut oli aika mielenkiintoista ihan vaan syöttää sellaista!

      Poista
  3. Aivan ihania kuvia!:) käytkö muuten salilla tai treenaatko jotenkin, koska sullla on ihan täydellinen vartalo:D :) Ja sun blogi on muuten kiva:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh voi kiitos :o En treenaa tällä hetkellä mitenkään muutenkuin ratsastamalla..

      Poista
  4. Eikäää nyt tekee niin mieli lähtä tonne! Viimereissusta onkin kulunu jo tovi .. Tykkäsin paljon tuosta videokoosteesta, vaikka kaikki paikat oli niin tuttuja :D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo varmasti ovat tuttuja, kierrettiin just noi perus turistikohteet :)!

      Poista
  5. Ihana postaus! Oot niin kaunis :)

    VastaaPoista
  6. Voi että kun tuli matkakuume :D! Ihania kuvia, oot kyllä tosi kaunis. :')

    VastaaPoista
  7. Me oltiin pari vuotta sitten koh samui saarella,eli varmaankin aika lähellä missä te kävitte 😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siinä lähimaastoissahan Koh Samuikin on :)

      Poista
  8. Mikä olin sun matkabudjetti ja kuinka paljon meni rahaa matkalla? :) elittekö siellä säästeliäästi vai tuhlailitteko? Olen itse suunnitellut jo pitkään reppureissua thaimaaseen ja kiinnostaa tietää miten paljon kannattaa rahaa varata mukaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Budjetti oli 250e, mutta mulla meni semmonen 200e. Ei periaatteessa eletty säästeliäästi, muttei valittu mitään kalleimpia paikkoja kuitenkaan, yövyimme sekä semmoisissa 3-4 tähden hotelleissa että kahden tähden majataloissa :) Tosi halvallahan siellä pärjää jos ei välitä millaisissa paikoissa majottuu, itse olen kuitenkin sen verran "prinsessa" että ötökät ei saa vilistä huoneessa ja ilmastointi on oltava (;

      Poista
    2. Törmäsitkö emmi mihinkään ötököihin muuten, kuten torakoihin tai isompi kokoisiin hämähäkkeihin, tai muuhun sellaiseen?:D oletko muuten ötökkäkammoinen? ite olen vähän (vähän ja vähän enemmän..) ja siks onkin välillä vähän kamalaa matkailla kaukomailla, mut onneks paikat on sen verra mahtavia et ne ötökät unohtuu nopeesti:) tosin just thaikkulassa törmäsin kaks vuotta sitte kämmenen kokoiseen keltaiseen pomppivaan hämähäkkiin, joka tulee välillä edelleen painajaisiin haha

      Poista
    3. Olen muutamiin torakoihin ja sisiliskoihin törmännyt, mutta sen suuremmat hämähäkit ja käärmeet ovat onneksi pysynyt piilossa! Hyvä niin, sillä olen pahemman luokan ötökkävihaaja ja pelkään hämähäkkejä kuollakseni.... Siksi en halua nukkua huonommissa hotelleissa koska en halua että mikään hämähäkki tai torakka herättää kävelemällä vatsan päällä ;)

      Poista
  9. onpas ihanan näkönen paikka ja nuo norsut on ihan älyttömän sulosia :3 tosi kivoja kuvia ja video oli myös kiva lisä tähän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Norsut oli kyllä mielenkiintoisia ja niin oudon tuntuisia! Kiitos :)

      Poista
  10. Tosi kivasti toteutettu video! ihana tunnelma ja musiikki! :) <3

    VastaaPoista
  11. Huippuvideo! Me lähdetään tammikuussa Australiaan miehen ja tytön kanssa ;)

    VastaaPoista
  12. Oii ihana video <3 Sulla on kyllä ihana vartalo ja oot kaunis! Aiotko mennä uudestaan Thaimaaseen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ja siitä täytyykin kirjoittaa lähiaikoina.. :)

      Poista
  13. Siis hui! toi kohta 0:29, nii ku oot siin altaas, nii tostahan voi tippuu suoraaan ja kuolla, miks ei mtn kaiteita ??? ihana video kyl mut jäi vähän vaa kaivertaa toi... se näytti aik hurjalta :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, se kieltämättä näyttää hurjalta ja tosiaan ei siinä sen kummempia kaiteita ole, mutta siinä on puoli metriä tollasta reunaa alempana että oikeastaan jos haluaa pudota niin täytyy reunalta kunnolla hypätä (; Video ehkä vähän vääristää.

      Poista
    2. Minkä niminen tuo hotelli on?

      Poista
    3. Se ei ole hotelli vaan kerrostalo, jossa kaverini asuu :)

      Poista
  14. Kuulostaako susta pahalle, jos 14v tyttö ratsastaa tanakkaa 110cm shettistä kerran viikossa ja on itse 156cm ja noin 46kg?:) haluaisin ratsastaa sillä, vaikka normisti menenkin isoilla poneilla ja hevosilla. Mutta toi on niin suloinen tapaus että tekis mieli. Kysyn vaan huvikseni mielipidettä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerran viikkoon tuskin haittaa ponia jos alle 50 kiloinen tyttö ratsastaa sillä :) Pituutesi voi tosin vaikeuttaa ratsastamista mutta jos mielesi tekee niin kyllä mun puolesta voit kyseisellä ponilla mennä.

      Poista
  15. mikäs se blogiin vaikuttava asia oli kun viimme postauksessa kerroit jotain vinkkiä;)

    VastaaPoista
  16. Onneksi olen joulukuussa lähdössä kanariansaarille, ettei tarvitse täällä ihan kateellisena istua! :D Upean näköistä ja upeita kuvia!

    VastaaPoista
  17. Tuollasen videon jälkeen ei voi muuta ollakaan kuin matkakuumetta! Joitakin pätkiä voisi luulla matkatoimiston mainokseksi, hienoja! :)
    Voi pääsispä sitä itsekin joskus jonnekin kauemmas, Eurooppa alkaa olla jo "nähty" vaikken ihan kaikissa maissa ole käynytkään ;)

    VastaaPoista