tiistai 17. kesäkuuta 2014

parhaimpia videoitani

Oikein hyvää juhannusviikkoa kaikille!
Mun on pitänyt pitkään tehdä tämmöinen youtube-aiheinen postaus mutten ole saanut aiemmin aikaiseksi. Näin vapaapäivänä (kun tuolla ulkona tuulee, sataa, pyryttää ja paistaa) aikaa kuitenkin riitti blogin päivitykseen banneria myöten. Toivottavasti uusi banneri miellyttää :)

Suurin osa lukijoistani on todennäköisesti löytänyt blogiini youtube-kanavani kautta. Olen tehnyt sinne videoita vuodesta 2009 asti, oikeastaan hetimmiten kun aloitin vuokraamaan Viksua. Ensimmäiset videot kuitenkin sisälsivät lukuisista estekilpailuista kuvattuja tippumisia ja epäonnistumisia, jotka sillon olivat suuri hitti. Putoamisia oli mielenkiintoista editoida, mutta ajanpuutteiden vuoksi lopetin kilpailuissa kiertämisen.

Viksusta tuli editoitua paljon videoita oikeastaan kaikkien vuosiemme varrella. Myös muista ratsuistani kuten Putesta ja Bohemiasta, kavereiden hevosista sekä yleisesti hevosklipeistä tuli tehtyä ties minkälaista videota, niin runsastehosteisia kuin rauhallisia.

Ensimmäinen videoni Viksusta. Voi näitä editointitaitoja!

Kanavani alkoi olla Suomen suosituimpia hevoskanavia ja ajalla 2010-2012 suosio oli kaikista korkeimmillaan. Silloin editoiminen taisi olla se ykkösjuttu monilla, sittemmin tämä hevosbloggaaminen on vienyt kiinnostuksen. Nykyään editoin videoita aika harvoin ja rauhallisemmalla tyylillä, ja vaikka se on edelleen tosi kivaa, en tunne samanlaista paloa editoimiseen. Katsojaluvutkin ovat pienentyneet paljon vaikka tilaajia kanavallani on edelleen reilu 6000.

Olisi kiva kuulla, löysitkö kenties Sinä blogini Youtuben kautta vai muualta netin syövereistä?

Tämän postauksen pääpointtina ei kuitenkaan ollut youtubehistoriani kertominen, vaan halusin koota omat lempparini editoimistani videoista. Videot eivät ole paremmuusjärjestyksessä, kaikki ovat mielestäni onnistuneita ja niitä on ollut kiva tehdä. Mikä on sinun suosikkisi?


1. Roosa ja Colorado. Tämän tekemiseen käytin aika paljon aikaa, nykyään ihmettelen miten jaksoin ahertaa noinkin paljon efekteiden kanssa. Tästä olen pitänyt aina tosi paljon!


2. 1500 tilaajalle tehty ns. kiitosvideo. Pidän videon vauhdikkuudesta ja oon hyvin onnistunut rytmittämään pätkät.


3. Muistan katsoneeni tätä monesti uudelleen ja uudelleen, en tiedä miksi tykkään tästä videosta niin paljon! Haha, kommenttejakin on 123 kappaletta, miten olenkaan saanut joskus noinkin paljon!


4. Voi, kylläpä tuli haikea olo :( Tätä videota oli älyttömän kiva tehdä ja harmitti kun se valmistui..! Ensimmäinen video, johon otin sanat mukaan.


5. Menevä video jossa kivat värit ja kivoja efektejä!


6. Minun ja Bohemian "viimeinen video". Kyllä tämä aiheuttaa kylmiä väreitä itsellenikin, olen nätisti saanut kasattua pätkiä ajoiltamme.


7. Pisin video Teemusta jonka olen tehnyt. Tykkäsin kovasti editoida tätä ja olen tosi tyytyväinen lopputulokseen vaikka huonolla englannintaidoillani teksteissä saattaa olla paljonkin virheitä.

 

8. Pitihän tänne yksi urpoiluvideokin lisätä.. Kulisseissa-perheen kuudes osa on mielestäni viihdyttävin (vaikka itse sanonkin)!

33 kommenttia:

  1. mä en löydä mistän niitä sun ja sun tallikavereitten videopostauksia ku olitte jossaki reissussa ja teitte monta videopostausta? oisko ollu niiku joku se unikeon kastaminen vai mikä se oli? :D ylipäätäänki sun blogista on tosi vaikee löytää mitää, ku noi kuukaudet on tollee et mä en muista missäki kuussa oot tehny mitäki, ku noissa ei lue postauksien nimiä tai vuosia... ku tuolta videopostaukset sivulta ei löydy puoliakaa sun tekemii videopostauksia ja haluisin kattella niitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi kuulla, täytyykin miettiä jos laittaisi navigointia vähän selkeemmäksi, itse en edes ole ajatellut asiaa sillä löydän bloggerini kautta helposti kaikki tekstit.. Tässä kuitenkin linkki Naantali-postaukseen: http://viksujaemmi.blogspot.fi/2013/08/erikoisvideopostaus-naantali.html

      Poista
  2. Mä oon varmaan löytäny sun blogin just youtubekanavan kautta. Parhaimmat videot oli noi Putte- ja Bohemia-videot ja tietty Kulissessa :D Ne on aina niin hyviä ! Ja kiva toi uus banneri :)

    VastaaPoista
  3. Youtuben kautta oon blogisi löytänyt ja nyt kun mietin niin tää olikin ensimmäinen blogi, jota aloin oikeasti seuraamaan! :D Ite oon aina tykännyt sun putte-videoista, joten toi 3, on mun suosikki noista :)

    VastaaPoista
  4. Youtube, vaikkei minulla ole siellä edestunniksia tai koskaan siellä seurannut ketään. Eksyin vaan jotain kautta katsoaman jonkun videon (taisi muuten olla se teidän tallielokuva :D) jota kautta sitten päädyin blogiisi. Oli vielä ensimäinen hevosblogi tai blogi ylipäätään mitä aloin lukea :D Olin aiemmin ollut ihan pimennossa tästä maailmasta...

    Paras videoi noista oli minusta tuo numero 6 Bohemiasta. Tuo puhe on niin hyvä tuon taustamusan kanssa. Tulee jotenkin kylmiä väreitä. Puhe taitaa olla sarjasta One three hill? Ihan paras sarja ikinä.. :D

    Banneri muuten todella kiva ja onnistunut, mutta olisin kaivannu siihen edes yhtä Viksun kuvaa. Säilyy se silti muistoissa ja oli iso osa tätä blogia. Mutta ymmärrän myös toisaalta miksei Viksun kuvaa ole bannerissa. Sinä teet niin kuin sinusta tuntuu parhaalta :)

    ps. Olet todella taitava videontekijä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista!
      Vaikka Viksu olikin iso osa blogia ja kaiken "perusta", tuntuisi omasta mielestä hölmöltä laittaa sen kuva banneriin, koska siitä ei ole tulossa enää postauksia. Sen sijaan laitoin vasempaan reunaan pienen kuvan Viksusta, koska tietysti kyllähän sen jossain pitää vielä olla esillä!

      Poista
  5. Mä taisin löytää sut ensin Kaktun youtuben kautta, ja sitten seurasin sua luultavasti monen vuoden ajan youtubessa, ja sitten vasta löysin sun blogin. :D
    Kulisseissa 6 on minunkin mielestä parhain osa kulisseista, nauran yhä joka kerta kun katson sen.

    VastaaPoista
  6. Oon lukenu blogiasi jo muutaman vuoden, taisin eksyä just näiden videoiden kautta tänne. Mielestäni paras video on 6. Bohemia-video. Osaat käyttää järjettömän hyvin rytmityksiä ja efektejä. Sulla on myös erittäin hieno taito vangita tunnelmia ja saada oikea tunnelma videoon pikku asioilla. Videoistas saa paljon inspiraatiota ja ideoita omiinkin videoihin. En yhtään ihmettele vaikka ammatikses joku päivä näitä tekisit, joskus on kuitenkin helpompi pitää näin luova asia harrastuksena ja pitää ns. kaikki vapaudet.

    Järjettömän hyvää kesää sulle Emmi kaikesta huolimatta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ammatin olisinkin halunnut siitä vielä pari vuotta aikaisemmin, mutta koulu tappoi kaiken motivaation ja tajusin, että paremmin editoiminen toimii vain harrastuksenani.. :)

      Kiitos kommentistasi ja hyvää kesää myös sinne!

      Poista
  7. Voi miten monta hetkeä oonkaan aikoinaan sun videoiden parissa viettänyt, olin (ja oon vieläkin) ihan hulluna niihin :D tuli pieni haikeus niihin aikoihin kun heppavideot oli iso juttu ja youtuben kautta sun blogiinkin eksyin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakin harmittaa ettei Youtube ole enää se ykkösjuttu, tuntuu että se on nykyään ihan kuollut paikka hevosvideoiden osalta! :(

      Poista
  8. Minäkin taisin eksyä tänne videoiden kautta. Ehdottomat suokkini ovat nro. 4,6,7 ja tietysti 8.

    VastaaPoista
  9. Eksyin blogiisi kulisseissa-videon kautta ja siitä lähtien olen lukenut blogiasi. Ihania nuo vanhat videot! Kulisseissa 6 on paras!!! :3

    VastaaPoista
  10. Suosikit ovat numero 5 ja 6! Löysin blogin youtube videoiden kautta :)

    VastaaPoista
  11. Kaktun kautta löysin blogisi :)

    VastaaPoista
  12. Taisin löytää blogisi niin, että aloin katsoa ensin Kaktun videoita ja sitten jotenki sitä kautta sinun YouTube kanavasi. Ja muistan kun aina katselin videoitasi ja olin sillee "ois tälläki blogi" mut sitten löysinkin sen. En kyllä muista kunnolla miten, mutta varmaan johonkun videoon oli linkitetty:D

    VastaaPoista
  13. Pakko sanoa, mutta KAIKKI kaikki on parhaita videoita. Mutta noissa videoissa on paljon käytetty aikaa editointiin! Tosi hyviä. Peukkua :)

    VastaaPoista
  14. moikka! (: emmi teet ihan sairaaan hienoja videoita, enkestä ! <3 kun sullahan on pinnacle studio, niin mikä niistä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinnacle Studio 12 Ultimate :) Vanha mutta toimiva.

      Poista
  15. Itse löysin blogisi, kun ystäväni katsoimme kulisseissa videoitasi ja siitä päädyimme katsomaan jotain videota Viksusta. Minulla heräsi mielenkiinto ja illalla kotiin mentyä etsin blogisi:) Saat videoihin aina niin paljon tunnetta, että saan melkein jokaisesta videosta kylmiä väreitä:D Kerran katsoin videoitasi pari tuntia putkeen ja useasti samatkin videot ihan vain siksi, että niissä tuntui olevan joku tarina-

    VastaaPoista
  16. tosi kivoja videoita:)
    Miten pysyä tippumatta hepan selässä ilman satulaa ,ite aina tipun :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa laittaa riimunnaru kiinni kaulasta, (ei kireälle!) että voit ottaa kiinni siitä jos meinaat tippua;) Itselläni ainakin toimii.

      Poista
    2. Toi riimunnarusysteemi voi toimiakkin, kannattaa kokeilla. Ilman satulaa pysymiseen ei auta kun treenata, treenata ja treenata. Katse eteenpäin ja istu suorassa ja tiiviisti. Kyllä se tasapaino siitä harjaantuu!

      Poista
  17. Youtuben kautta taisin blogisi löytää itseasiassa. Suosikkivideo läpi vuosien on welcometothefamily [+340] :)

    VastaaPoista
  18. Todella kiva postaus!
    Minun innostukseni ratsastukseen ja hevosiin on ollut viime aikoina hiipumassa. Jokaisen ratsastustunnin jälkeen olen lähtenyt tallilta pahoilla mielin, kun ratsastus ei ole sujunut ollenkaan hyvin eikä hevosten hoitaminenkaan ole ollut yhtä mukavaa kuin ennen. Olen harkinnut lopettavani koko harrastuksen, koska en koe olevani tarpeeksi hyvä eikä kehitystä tapahdu tarpeeksi nopeasti. Eilen näitä videoita katsellessani kuitenkin muistin mikä tässä harrastuksessa on tärkeää. Ei se montako kertaa saan laukan nousemaan tai kulkeeko hevonen pyöreässä muodossa vaan se, että sekä ratsastajalla että hevosella on hauskaa ja koko ratsukko kulkee rentona. Eihän yhteistyö hevosen kanssa toimi, jos itse jännitän, turhaudun ja suutun, kun ratsastus ei suju.
    Tästä tuli nyt pitkä kommentti, mutta halusin vain sanoa, että kiitos kun palautit mieleeni ratsastuksen parhaat puolet :) Ensi kerralla hevosen selkään noustessani aion muistaa näiden videoiden iloisen ja rennon tunnelman sekä keskittyä positiivisiin asioihin ratsastuksessani negatiivisten sijaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ihana kuulla että videoni saa motivaatiota :) Todellakin rennolla mielellä vaan selkään äläkä vaadi itseltäsi liikoja, mitä enemmän sählää selässä sitä vaikeampaa on saada yhteistyö toimimaan hevosen kanssa. Muoto kyllä tulee sieltä aikanaan kun perusasiat sujuvat. Tsemppiä!

      Poista
  19. Toi 5. Video jäi eniten mieleen, vaikka se ei ehkä "paras" video teknisesti yms.. ollu.. (Vaikka siltäkin osin toki hyvä) Mutta se kohta jossa musiikki vaihtuu ja siirrytään kouluratsastukseen oli jotenkin mega siisti! :D

    VastaaPoista
  20. Itsekkin olen sinut youtuben kautta aikoinaan löytänyt :) Ahkerana Roosan blogin seuraajana täytyy kyllä sanoa että voi hurja kun Roosa on laihtunut noista ajoista!! Ihan erinäköinen koko tyttö nykyään :o

    VastaaPoista
  21. Itse löysin sun blogin juurikin youtuben kautta! :-) voi, olen jo niiin pitkään kattonu sinun videoita ja aina saa vaan uudestaan ja uudestaan wau-elämyksiä! Tuo sinun ja Bohemian viimeinen video on kyllä ihana. :-)

    VastaaPoista
  22. Mäkin taisin sut youtuben kautta aikoinaan löytää:) Mun ehdoton lempparivideo on toi 6, niin liikuttava ja upeesti tehty! Myös muut "uudemmat" (vaikka eihän toi kovin uus ole) on musta kivempia, ite tykkään vähän rauhallisemmista/iloisemmista videoista:) ja kulissieissa -videot on tottakai parhaita! Tosi kiva tää postaus, oonkin toivonut tälläistä:)

    VastaaPoista
  23. Löysin sut Youtuben kautta, olisikohan sen tallielokuvan kautta joskus 2011-2012 välissä :) Muistan kun katoin sen monta kertaa kun se oli mun mielestä niin paras :D Toivon todella, että jatkat pitkään vielä videoitten tekemistä, sillä se on sellanen asia jonka sä Emmi hallitset. Mun mielestä toi sun eka video oli myös tosi hieno :D Mun mielestä paras tän postauksen videoista on varmaan just toi Bohemia-video mutta paras koko sun youtube-historiasta ehdottomasti toi uusin video Viksusta :) se on vaan ihana, niinkuin kaikki sun videot. Toivottavasti jatkat joskus vielä "kulisseissa"-sarjaa. Se on vaan parasta ajanvietettä! Muuten nyt kun olet vähän niinkuin pinnaclen "ammattilainen" niin osaatko sanoa onko toi pinnacle kovin vaikeakäyttöinen, kun sen ostoa harkitsen, tai tuntuko se mitenkään erityisen vaikeakäyttöiseltä alussa? (: Se vaikuttaa tosi hyvältä videoeditorilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista ja kyllä varmasti jatkan videoeditointia :) Pinnacle on oikein hyvä editointiohjelma ja jonka oppii vain kokeilemalla (kuten muutkin ohjelmat). Ei se siis opeteltuna ole vaikeakäyttöinen mutta alkuun tehosteiden yms. tekeminen ja löytäminen voi olla hankalaa.

      Poista
  24. Nää teidän videot on ihan parhaita!!! Aina jotenkin ite eläydyn tilanteesee ja nauran mukana :D ihan mahtavaa jatkakaaa samaan malliin!!!

    VastaaPoista